|
![]() |
#5701 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Svi znamo ovo, ali ono bitno je na dnu članka gdje je jasno objašnjeno na što imamo pravo http://www.jutarnji.hr/namjerno-proi...re---/1224366/
![]() |
#5702 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() Da me sretneš na cesti, mislio bi da sam klošar. ![]() Usput, kako mogu biti "kapitalistički tajkun", kad ne posjedujem nikakvu firmu? Radim kao voditelj servisa, i to je sve. Be nice to me, because someday even Your hardware will come to me. ![]() PS - Najzanimljiviji su dani kada klinci šalju roditelje u servis, ili po savjete za nešto. Zauvijek ću pamtiti jednu MM (mladu mamu), koju je sin poslao u butik. ![]() "Dobar dan, sin me je poslao ovdje (ušla je u servis umjesto u trgovinu). Imate li prijenosni HARD DICKS?" ![]() Moj odgvor je: "Trenutno ne. Ali ima kolega u trgovini." ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5705 | ||||||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Nego več par puta sam ti napisao kako sam napravio sve što govoriš te si ti čak i kvotao "kako sam na osnovu još par članaka tražio zamjenu uređaja ili povrat jer jer očito kako se isti ne može napraviti pošto su to več radila 3 različita servisa" Tako da ti nisu trebale posebne sposobnosti več malo koncentracije ...no na drugu stranu oboje smo nadrobili poprilično toga i tko bi sve popamtio... Citiraj:
Ne znam zašto mene držiš zaslužnim za ovo razduživanje cijele priče. To je zasluga cijelog sistema. Počevši od trgovine , servisa , udruge za savjetovanje potrošača te samog inspektorata. Moja bome nije! Tako da svi apsurdi govore o kvaliteti sustava a ne meni. Citiraj:
Zbog toga što sam rekao da ... Citiraj:
Inače , ShanTech je stranicu poslje kopirao sljedeče: Citiraj:
Ipak , trgovina je prošla lišo. Da im je inspektorat zakeljio kaznu drugi put trgovini sigurno nebi palo na pamet petljat kako oni nemaju ništa s time. Ali ne , ja bih nakon svega trebao biti presretan što sam uspio dobiti svoj novac te što me nisu još dodatno izjebali... Iako se ne može reči da nisu jer ...dobijem poziv odite u ducan vratiti stvar pa ce vam isplatiti novac na ruke ...dodem u ducan a biser za pultom se ceska jer nema toliko kesa u blagajni. Rekli mu da treba napraviti povrat novca ali nisu rekli s kojim novcima. Kad misliš da je gotovo i ne želiš više za njih ni čut oni te jebu dodatno pa opet čekaj , zivkaj , vracaj se u trgovinu...I onda da čovjeku ne prekipi. Citiraj:
btw , da ne zaboravim...obavezno kupujte sve Linxa jer su tamo svi dobro raspoloženi kad ti uzimaju novčanice ... ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 05.10.2014. u 14:42. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5706 | |||||||||
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Sad vec sumnjam da si malo tezi troll. Odgovaras mi na ovo nakon 2 mjeseca nakon sta je sve rjeseno?! Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5707 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
"Dosta toga ljudi ne znaju, recimo da do šest mjeseci od datuma kupnje mogu zatražiti od Inspektorata da žele poslati neispravan uređaj na vještačenje, ali o trošku trgovca. " Ovo nisam znao, a i ovo moze pomoci puno ljudi koje mobis agram i ostala ekipa drka sa fizickim ostecenjima i takozvanom vlagom. http://www.sabor.hr/fgs.axd?id=6695 pdf file, članak 5
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 06.10.2014. u 13:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5708 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
I kaj buš dokazao ako ga je on tamo na servisu zalio sa vodom ili potopio u čašu..moš se slikat. Tak su i meni jednom vratili mob da je kao otišao od vlage. Onak nije 100% ali mi se nije dalo natezati sa njima pa ga nisam nikada ni podignuo sa servisa. Kupio novi, živci su mi ipak važniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5709 |
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() |
#5712 |
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() |
#5713 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Ht je u pitanju i mini tarifa samo za tablete kupljene/dobivene uz produženje adsl-a i sl. usluga kod njih, to vam je podatkovna tarifa sa 512mb prometa raspoloživog ![]() I nije više 30, nego je sad 40ak kn mjesečno -.-
![]() |
#5714 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Dečki, imam problem i molio bih Vas za savjet. Otišao sam u Ve-mil (jebiga, bio mi je usput) i uzeo ovaj miš za laptop. Ubrzo sam shvatio kakav je to zajeb. Miš košta preko 300kn, ne vrijedi ni 100. Ali nije to glavni problem. Nakon 1 min korištenja sam primjetio da NEMA middle mouse button. Nema. Ima samo jebeno mijenjanje brzine skrola kada se pritisne skrol - ultimativno useless. To je banana skroz. Koristim i pri svakodnevnom korištenju middle mouse button i u CAD programima. Gumb se može reprogramirati sa njihovim programčićem - Setpoint i postaviti da neki drugi gumb glumi middle mouse, ali nije to to. Jednostavno je prtljavo. Imam ja račun, pakiranje, sve. Idem ja to vratiti u Ve-mil i gle čuda - ne mogu. Lik jednostavno neće, kao trebao sam prije znat da ovaj nema middle mouse button i nije to njihova krivnja (što je najgore istina, od 40 jebenih miševa izloženih ja uzmem taj, ali jebiga, bio sam u žurbi i nisam imao vremena promatrat miševe), pa ambalaža je otvorena pa on to ne može stavit u redovnu prodaju, kaj će on s tim mišem ovo ono bla bla. I ja vas sad pitam, je li je to moguće? Što nemam prava bilo što vratit unutar 7 dana ili tu svaki dućan ima svoju politiku? Pa jebemu sve, neki dan sam u Linksu kupio handsfree za 500-ak kn i najnormalnije ga mogao vratiti i zamijeniti? Znači handsfree, a ovdje ne mogu miš? Što mi je činiti? Ne nalazim se baš često u ovakvim situacijama. I kada sam malo proguglao o mišu kasnije, naravno svi se žale na nedostatak middle mouse buttona i zaključak je "I'm gonna return it tomorrow." A ja u ovoj žabokrečini od države ni to ne mogu. Tko mi kriv kad idem u dućan koji je bankrotirao 3 puta, a uz ovakvu politiku prema potrošačima, bude i četvrti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5716 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() mislim sad ce opet pocet napad pa nemozemo se tako ponasati ovo ono, al cinjenica je da se veliki dio prodavaonica ponasa 5 puta gore. u jednoj USofA i vjerovatno u ostatku "civilizirane" EU isto bi bilo no questions ask, al naravno da se kod nas moraju svi pravit pametni po ducanima jer eto njima se neda gubit pare i natezat i cekat sa dobavljacima i sta ti ja znam. ah, nikad se nis nece promjeniti u nasim krajevima :-(. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5717 |
Džabe si krečio!
|
Ok, hvala. Pa samo me zanimalo koje su mi opcije uopće. Ja sam zaista mislio da su uznapredovala potrošačka prava kod nas, ali dobro. Najradije bi otišao tamo, razvalio taj miš u pod i skakao dok ga ne usitnim na proste faktore ![]() Ali opet, sam sam si kriv... Petljam po nekim gigabajtima, no nameovima, geniusima, ma reko sa Logijem se ne mogu zajebat, rastegnut ću kesu. Ma jok ![]() Kažem, i ja nađem kupovat kod prodavaonice koja je 3 puta bankrotirala u posljednih par godina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5718 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Daj malo pogledaj na njihovom sajtu dal ima kaj za vracanje proizvoda. E sad obicno daju da se vrati unutar 7-8 dana ali traze orginal pakiranje. Nedavno je stara kupila u elipsu usb stik, pitala je tipa dal se moze stavit na onu uzicu i veli tip da, dodje doma i nema te rupe ![]() Otisla za 3-4 dana i vratila se s drugim stikom i veli mi da su joj me pitanja zamjenili. P.s. moras razrezat kutiju ako hoces do stika tak da taj tesko da ce u prodaju bez ambalaze. ![]()
![]() |
#5719 |
Džabe si krečio!
|
Ma i ja sam morao razrezat onu prozirnu plastiku da bi došao do miša, i to je onaj tamo lik predstavljao kao najveći problem, ambalaža. Ma iskreno, neću se živcirat više uopće, ali hvala na savjetu ![]() Furat ću dva miša, jer rad u Catia-i bez middle mousa je pušiona... ![]() Za temeljne stvari poput prihvata objekta, rotacije, zooma, ništa nejde bez toga :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5720 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() Okida vio Kad postoje materijalni nedostaci Članak 401. (1) Nedostatak postoji: ... 2) ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata, 3) ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane, ... 5) ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.), .... @sam fischer pozovi se na nedostatak i stavku 5) iznad.... inače ima workaround u setpoint koji uključuje malo editiranja fileova. Pogledaj ovdje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5722 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
3) svojstva? svojstva miša? 5) kupac je to mogao "opravdano očekivati" da se informirao o proizvodu Da se razumijemo, ne opravdavam niti kupca niti trgovca, bio sam i jednom i drugom u koži, no iz ovoga ispada da bi trgovac za svakoga kupca trebao održati predavanje o uporabi i featureima pojedinog proizvoda što daje kupcu pravo da bude - tulav. Druga stvar, ako trgovina ima u svojim uvjetima prodaje navedeno da se povrat/zamjena može izvršiti samo ako je proizvod neoštećen, bez vidljivih tragova korištenja te uz neoštećenu ambalažu - stvar je poprilično jasna. Zakon je pisan od strane očito nedovoljno školovanih osoba koje očito zakidaju trgovca u nekim stvarima a konkretno u ovoj - proizvod je korišten, ambalaža uništena/oštećena, što bi trgovac trebao sad s tim mišem raditi? Ti bi takav miš kupio? Pretpostavljam da ne bi. Ako ćemo u krajnost, trgovac može na isti način protumačiti ovu situaciju da kupac svjesno i namjerno uništava proizvod s ciljem nanošenja štete trgovini. NE radim niti sam radio u VeMilu, iskreno ne volim ga niti sam ikada volio taj dućan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5723 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Ne, nema se on šta pozivat na tu stavku jer to nema veze s njegovim slučajem, niti miš mora imati middle button niti su mu u trgovini prodavači rekli da ima tu mogućnost. Kupio ga je, raspakirao, koristio, dalje je stvar dobre volje trgovine da to prime nazad, i prodaju recimo tebi koji imaš ovakvo stajalište: http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=5668 Po forumu dijeliš savjete da ljudi raspakirane proizvode vraćaju u trgovinu (i to bez osnova), a istovremeno kad si ti kupac onda inzistiraš na neotpakovanom proizvodu. Genijalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5724 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Dodao bih još i ulomak sa vemilove stranice uvjeti kupnje : • Kupac je, u svim slučajevima kada vrši povrat proizvoda po bilo kojoj osnovi, proizvod koji vraća Prodavatelju dužan vratiti u originalnoj ambalaži, kompletan sa svim pripadajućim dijelovima i dokumentacijom, a svaka oznaka kojoj je svrha ukazati kako proizvod nije korišten ili oštećen ne smije biti uklonjena ili oštećena (osim u slučajevima kada se ostvaruje pravo iz jamstvenog lista o odnosu na oznake koje ukazuju da proizvod nije korišten). EOD |
![]() |
![]() |
![]() |
#5725 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
ma na kojim su ljudi drogama majko mila da puse tu foru, pa trebo bi imat skladiste u kojem drzim sve te silne ambalaze spremljene. ja osobno cuvam sve ambalaze, al to je zato jer imam ogromnu garazu pa mi nije bed, al di ce neko ko zivi u 2 sa 2 cuvat sve to. cmon. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5726 | |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5727 | |||
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Čuo za rizik poslovanja? To se ukalkulira u cijenu (postotak takvih nije velik), a ne prebacuje na kupce APP metodom. Možda veći broj ima zbog svoje politike, ali oni uredno to prebace na sljedećeg kupca umjesto da lupi -10% i da vidiš vesele rulje kako kupuje. Nemoj prebacivati raspravu na ad hominem jer ti ionako ne drži vodu. Citiraj:
Bilo kakav nedostatak na proizvodu. Bilo koje kršenje jamstvenih uvjeta. I najvažnije i najlakše - kupovina na daljinu. Tu svoje uvjete mogu okačiti mačku o rep. Nijedan njihov pravilnik nije iznad zakona. Citiraj:
Ambalaža Članak 16. (3) Trgovac mora na zahtjev potrošača zadržati ambalažu prodanog proizvoda i zbrinuti je sukladno s posebnim propisima. Predpostavljam da je tumačenje: Trgovac je dužan se zbrinuti za odbacivanje ambalaže u otpad, a ako uvjetuje da je ista bitna za ostvarenje prava kupaca onda on istu mora čuvati do kraja isteka moguće potrebe kupca za ostvarenje tih prava.
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link... Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link... Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link... Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link... Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 10.10.2014. u 23:38. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5728 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Mislim da nije tako. Ti si se odlučio riješiti ambalaže (koju trgovac uvjetuje za ostvarivanje garancije) te si svojom voljom praktički odbacio garanciju. Na trgovcu je da adekvatno zbrine plastiku/papir/metal. Barem tako ja tumačim to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5729 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Trgovac ne može uvjetovati ambalažu za ostvarivanje garancije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|