Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.10.2014., 11:09   #1
paint-it-black7
...estranged....
Moj komp

paint-it-black7's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Koliko Mb/s "troši" stb ?

Pozdrav !

Evo gledo sam po temi , al nemogu nac da se negdje spominje ovaj podatak .
Konkretno sam na optimi i imam njihovu opti-tv .
I Tv mi steka malo malo , zamrzava sliku , zvuk pucketa , malo je rec da to frustrira.
Zvao sam szk vec bezbroj puta i donjeli su mi drugi stb al stvar je opet ista !
Gledo sam u postavkama da mi je propusnost 9Mb/s ,i kazu mi da je to vise nego dovoljno. A s obzirom da mi torrenti sibaju oko 560kB/s , misljenja sam da mi je linija "tjesna" .
Oni kazu da STB guta oko 2,2.5Mb/s , a ja bi se mogao zaklet da sam negdje procito 4.5-5Mb/s .

Dakle , moje pitanje je dali netko pouzdano zna koliko STB trosi ?!

Tnx

EDIT: Nisam napomenuo da nemam nikakav HD paket

I kako je do neprepoznavanja dovedena........Sustina prevare !

Zadnje izmijenjeno od: paint-it-black7. 05.10.2014. u 11:14.
paint-it-black7 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2014., 11:21   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nema ti to veze sa propusnosti linije. Parica, spojevi kabela ili cak njihove postavke profila su u banani.

Imas temu o Optimi gdje su takvi slucajevi opisani. I ja sam identicnu stvar imao i mjesecima se ganjao sa SZK. Bilo je nemoguće downloadati nesto a da TV ne zatrza i zvuk ne zapucketa. Cak i kad bi youtube ukljucio.

Vjerojatno ti nece rijesiti taj problem ili ce te jos mjesecima zavlaciti. Ja sam problem rijesio prelaskom na T-com.

Kad ti je pc ugasen, tv radi ok?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera

Zadnje izmijenjeno od: nino. 05.10.2014. u 15:28.
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.10.2014., 12:21   #3
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor paint-it-black7 Pregled postova
Oni kazu da STB guta oko 2,2.5Mb/s , a ja bi se mogao zaklet da sam negdje procito 4.5-5Mb/s .

Dakle , moje pitanje je dali netko pouzdano zna koliko STB trosi ?!
Znam za T-Com, pa je valjda slicno; za SD programe treba 4Mbit/s + overhead, dakle cca 4,5Mbit/s

Ako je tako kako "oni" kazu, onda je slika na njihovim programa prilicno losa...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2014., 12:51   #4
paint-it-black7
...estranged....
Moj komp

paint-it-black7's Avatar

Pa cim ugasim download stanje se popravi , nisam isprobavao s ugasenim pc-om .
Sad unazad dva tjedna su napravili novu platformu za opti-tv i od onda se dogadjaju bagovi , do tad a imam ju mislim 4 godine mozda i vise nije nikad bilo nikakvih problema....
U petak mi je serviser donio novi stb , najnoviji neki ko dvije kutije cigareta mal , SML 482 HD , i radio do danas super, danas ponovno stekanja....

Napravili su platformu za Full HD ,mozes i odabrat rezoluciju od 640x480 do 1920x1080 , a serviser mi kaze da mi je to nebitno , jer oni salju rezu od 720x576...cirkus ...

I kako je do neprepoznavanja dovedena........Sustina prevare !
paint-it-black7 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2014., 15:22   #5
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Nije cirkus nego tako, u 720X576 (tj 576i), emitiraju svi SD materijale. Samo se HD emitira u 1920X1080 (tj 1080i) rezoluciji.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2014., 02:44   #6
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Nek ti malo povecaju noise margin i bit ce bolje. Hoce li htjet i hoce li te razumjet ovaj prvi na centrali neznam. Tv ti je "rezervirao" oko 4.5, ali nije to zagusenje linije kako ti mislis pa ti tv vuce toliko a download vise i onda oduzima od tv-a nego ti se pri tom protoku stvara vise smetnji nego sto je po margini namjesteno i imas te probleme na tvu radi toga i nemoze ispravljat sve greske vise.
S tim da racunaj da ce ti se s povecanom marginom sync speed smanjit (maximum), ali ako koristis 9, vjerojatno ti to nije maximum. Ako je, onda nista
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2014., 18:24   #7
Night
Premium

Ako radi dobro dok torenti ne rade onda je problem sa "pretijesnom" linijom. Treba vidjeti kolika je maksimalna ostvariva brzina i podići profil ako je potrebno. IPTV zna vući po 4.5Mbita, ne uvijek, ali to je maksimum i onda se prema tome mora namjestiti linija. Za internet od 5Mbps i IPTV za biti siguran treba staviti 10Mbit profil na DSLAM.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2014., 18:42   #8
cruiser
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Nek ti malo povecaju noise margin i bit ce bolje. Hoce li htjet i hoce li te razumjet ovaj prvi na centrali neznam. Tv ti je "rezervirao" oko 4.5, ali nije to zagusenje linije kako ti mislis pa ti tv vuce toliko a download vise i onda oduzima od tv-a nego ti se pri tom protoku stvara vise smetnji nego sto je po margini namjesteno i imas te probleme na tvu radi toga i nemoze ispravljat sve greske vise.
S tim da racunaj da ce ti se s povecanom marginom sync speed smanjit (maximum), ali ako koristis 9, vjerojatno ti to nije maximum. Ako je, onda nista
jesam ja dobro skužio ovo sa noise marginom. ja je imam 6 i brzina mi je 12Mb, ali puca veza. ak mi oni povećaju marginu na 10-11 ja bih dobio 9mb ali bi veza bila stbilnija.
znači to oni mogu. ja kad god sam zvao oni su rekli da mi mogu dati samo niži profil od 7.5 mb.
znači ovim bi se mogao napraviti nekakav fine tuning, a ne da mi odma brzinu sasjeku na pola.
cruiser je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2014., 18:54   #9
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Ako radi dobro dok torenti ne rade onda je problem sa "pretijesnom" linijom.
Nema to veze s "pretijesnom" linijom. Meni je max na 47, 35 je pusteno, pa se te stvari dogadjaju.
Citiraj:
Autor cruiser Pregled postova
jesam ja dobro skužio ovo sa noise marginom. ja je imam 6 i brzina mi je 12Mb, ali puca veza. ak mi oni povećaju marginu na 10-11 ja bih dobio 9mb ali bi veza bila stbilnija.
znači to oni mogu. ja kad god sam zvao oni su rekli da mi mogu dati samo niži profil od 7.5 mb.
znači ovim bi se mogao napraviti nekakav fine tuning, a ne da mi odma brzinu sasjeku na pola.
Jesi. Samo sto ti on to tamo nemoze nego tehnicar, a s tim im se ne da zajebavat pa im je najlakse rusit profil jer se ista stvar dobije. Dali bi nakon povecanja margine dobio 9 ili ne, to neznam, treba vidjet, ali bi bilo bolje. I u h1 se njima nije to dalo nego samo ruse profil tako da sam ja odustao od objasnjavanja sto i kako radi.
Staro 09.10.2014., 19:08   #10
cruiser
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Prije 6 dana puknula mi veza i sinkalo se na 9.696 Mb. margina je 10.2-10.8. prije je bila 5.5-6.2 kad je bilo na 12Mb.
u tih 6 dana napravio sam 90GB prometa i imao 1001 CRC error i 222000 FEC errora. dok mi je bilo na 12 Mb u dva dana rada (ako je tolko izdržalo da ne pukne) znao sam na 15-20 GB prometa imati po 11000 CRC-a i 15 milijuna FEC errora.
znači ja to ne mogu reći preko telefona da hoću tu marginu već mora doći tehničar. pa zašto?
nije li im lakše dati to što mi radi pa da ne moraju dolaziti stalno?

sorry što malo spamam temu, ali kad se već spomenilo nadam se da ne zamjerate.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.10.2014. u 00:12.
cruiser je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2014., 00:23   #11
sandokan111
Banned

Pa to je to. Tebi kad pocne pucat linija, automatikom ce ti srusit profil. Isto se dogodi kad ti njih zoves i prijavljujes kvar, oni ce ti srusit profil, jer ce na taj nacin povecat marginu.

Samo je kvaka sto su linije nekad takve da ima "lufta" da se linija postima s vecom marginom a da ti ostane isti profil (u biti linija se synca na nize), samo to im se ne da zajebavat s tim obicno jer zahtjeva da tehnicar dodje, tako da im je ovo lakse. Neznam dali je takav slucaj kod tebe.
Znaci, (malo karikiram)
slucaj 1 = Max - 20, profil 10, margina 7, linija puca, sruse profil na 7, margina 12, linija ne puca. Sto je trebal onapravit je ostavit profil i stavit da se synca na 15 bubam s povecanom marginom i to je to.
slucaj 2 = max 10, profil 10. nema mjesta za namjestanje i rusi se brzina da se dozvoli veca margina.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno