Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.07.2014., 11:09   #1
IGoR_2803
Premium
Moj komp

IGoR_2803's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Brisanje dupliciranih datoteka

Pozdrav,

imam nekoliko eksternih diskova punih do kraja pa me zanima postoji li neko praktično rješenje da eliminiram duple/troduple/itd. datoteke.

Znam za programe tipa Auslogic Duplicate Finder ali je meni problem što ne mogu sve te diskove istovremeno spojiti na računalo i skenirati od jednom.

Znači treba mi neki način da makar skeniram diskove jedan po jedan i da dobijem neku tablicu sa značajkama datoteka i cijelom putanjom do nje, pa da kasnije usporedim te tablice i ručno obrišem fileove...

tnx

EDIT:

nevermind, našao sam način...

dakle, instalirao sam Kutools for Excel koji dodaje neke dodatne feature, između ostalog ima opcija da skenira odabrane foldere za zadanu vrstu datoteka i za njih izbacuje osnovne podatke u više kolona (file size i sl.)... Nakon skeniranja svih željenih foldera na svim diskovima, popis se lako u excelu sortira po veličini datoteka, a pomoću Conditional formattinga se mogu automatski highlightati sve datoteke koje imaju identiačn file size...

nije najelegantnije rješenje ali je dovoljno efikasno...

Zadnje izmijenjeno od: IGoR_2803. 09.07.2014. u 14:15.
IGoR_2803 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2014., 15:41   #2
NikolaA
Premium

NikolaA's Avatar

Datum registracije: Jul 2014
ima zgodan free program za takve stvari cim pronadem na hardu javim kako se zove...
NikolaA je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.10.2014., 16:22   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor IGoR_2803 Pregled postova
nevermind, našao sam način...

dakle, instalirao sam Kutools for Excel koji dodaje neke dodatne feature, između ostalog ima opcija da skenira odabrane foldere za zadanu vrstu datoteka i za njih izbacuje osnovne podatke u više kolona (file size i sl.)... Nakon skeniranja svih željenih foldera na svim diskovima, popis se lako u excelu sortira po veličini datoteka, a pomoću Conditional formattinga se mogu automatski highlightati sve datoteke koje imaju identiačn file size...

nije najelegantnije rješenje ali je dovoljno efikasno...
Samo sto si nasao krivi nacin, jer problem bas nije trivijalan.

Dvije datoteke mogu imati isto ime i istu velicinu u bajtovima i biti potpuno razlicite. Valjda ne moram objasnjavati primjere poput "C:\Password\Bludnice.com\MojPass.txt" sadrzaja "VoLiMFlEkSa" i "C:\Password\GmailiFejs\MojPass.txt" sadrzaja "vOlImTOR-a!".

Dakle, nedostaje ti nesto tipa CRC32 provjera koja ce ti moci reci da se unatoc tome sto imas isti file name i istu velicinu datoteke, one zapravo razilkuju i nisu duple.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2014., 17:19   #4
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Ima vise alata. Koristio sam easyduplicatefinder. Izgledao mi je ok. Nije da sam brisao sve duplikate, bitno mi je bilo vise ove malo vece, posto sam imao slika krdo, i filmova koji su bili porazbacani po diskovima kad sam si backupao stvari.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2014., 18:17   #5
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Moj favorit je Duplicate Cleaner ... al ima i tu po forumu tema gdje ih je više navedeno ...
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2014., 18:31   #6
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Anti-Twin ... moj favorit, naravno i totalcommander

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno