|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Brisanje dupliciranih datoteka
Pozdrav, imam nekoliko eksternih diskova punih do kraja pa me zanima postoji li neko praktično rješenje da eliminiram duple/troduple/itd. datoteke. Znam za programe tipa Auslogic Duplicate Finder ali je meni problem što ne mogu sve te diskove istovremeno spojiti na računalo i skenirati od jednom. Znači treba mi neki način da makar skeniram diskove jedan po jedan i da dobijem neku tablicu sa značajkama datoteka i cijelom putanjom do nje, pa da kasnije usporedim te tablice i ručno obrišem fileove... tnx EDIT: nevermind, našao sam način... dakle, instalirao sam Kutools for Excel koji dodaje neke dodatne feature, između ostalog ima opcija da skenira odabrane foldere za zadanu vrstu datoteka i za njih izbacuje osnovne podatke u više kolona (file size i sl.)... Nakon skeniranja svih željenih foldera na svim diskovima, popis se lako u excelu sortira po veličini datoteka, a pomoću Conditional formattinga se mogu automatski highlightati sve datoteke koje imaju identiačn file size... nije najelegantnije rješenje ali je dovoljno efikasno... ![]() Zadnje izmijenjeno od: IGoR_2803. 09.07.2014. u 14:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
ima zgodan free program za takve stvari cim pronadem na hardu javim kako se zove... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Dvije datoteke mogu imati isto ime i istu velicinu u bajtovima i biti potpuno razlicite. Valjda ne moram objasnjavati primjere poput "C:\Password\Bludnice.com\MojPass.txt" sadrzaja "VoLiMFlEkSa" i "C:\Password\GmailiFejs\MojPass.txt" sadrzaja "vOlImTOR-a!". Dakle, nedostaje ti nesto tipa CRC32 provjera koja ce ti moci reci da se unatoc tome sto imas isti file name i istu velicinu datoteke, one zapravo razilkuju i nisu duple.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Ima vise alata. Koristio sam easyduplicatefinder. Izgledao mi je ok. Nije da sam brisao sve duplikate, bitno mi je bilo vise ove malo vece, posto sam imao slika krdo, i filmova koji su bili porazbacani po diskovima kad sam si backupao stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Anti-Twin ... moj favorit, naravno i totalcommander ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|