|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
MatLab - Pomoć oko seminarskog
Molim Vas za pomoć oko izrade seminarskog rada iz predmeta Metode optimizacije na temu MRAVLJI ALGORITAM koji bi trebao idraditi u MatLab-u. Budući da baš pojma nemam o MatLab-u i programiranju u njemu bilo bi mi najdraze da mi se netko javi tko se razumije i tko bi to uradio, ja bi rado platio izradu seminarskog. Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Aj napisi tu malo detalja oko zadatka, tj.o mravljem algoritmu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Ants colony algoritam ti je (metaheuristicki) populacijski algoritam, slican PSO (particle swarm optimization), bee algorithm, ili slicno.. Imas na wiki nelose objasnjeno (link) Ja sam radio optimizaciju rojem cestica (PSO) za rjesavanje nelinearnih jednadzbi u C-u, a i radih ponesto u matlabu, pa ako zelis, javi se na pm, dogovorit cemo nesto.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Vezano na prosli post, ja takoder muku mucim sa implementacijom mravljeg algoritma u matlab pa bih zamolila nekog tko je upoznat s tom temom da mi pomogne ukoliko moze... pronasla sam puno literature na tu temu i pseudo kodova, medutim ne znam to napraviti u matlabu... trebala bih napraviti mravji algoritam s prikazom/ animacijom u matlabu kako mravi traze put od gnijezda do hrane i ostvaljaju za sobom feromonski trag... Unaprijed hvala! Lijep pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2014
|
Pozdrav ekipa, dobio sam zadatak da napravim zadatak u matlabu za jedan seminar a nikad se nisam prije susreo sa njim. Imam algoritam a moram ga opisat. Ako ima ko bi izdvojio malo vremena puno bi pomogao.hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Opisi malo detaljnije i smislenije sto ti treba, jer "dobio sam zadatak da napravim zadatak... imam algoritam a moram ga opisat" nista ne znaci ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|