Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 02.10.2014., 09:24   #1951
darmarH
Premium

darmarH's Avatar

Datum registracije: Jun 2014
deinstaliraj google play services pa vidi, meni je zbog njihova ažuriranja znal divljat mob.. a kaj će ti uopće nadogradnja fejsa i ostalih đinđi, samo naosnovnije se nadograđuje, tipa mail ili whatsupp jer ažuriranja gutaju rom bezveze a (u pravilu) ne donose neka poboljšanja..
darmarH je offline  
Staro 02.10.2014., 09:42   #1952
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Čini se da je uzrok "Usluge za Google Play" i update koji je izašao 30.rujna (a meni se danas ažuirao). Samo kada njih deinstaliram većina igara nema sinkronizaciju s G+ računom. Samo me čudi da sam jedini s ovim problemom.
Staro 02.10.2014., 11:47   #1953
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Meni se ZTE jako cudno ponasa zadnja dva dana i moram ga restartat jer se aplikacije smrznu i mob vise ne reagira. Gmail, FB, WhatsApp i Tapatalk npr. nesto radim i odjednom not responding...ako stisnem close ekran se zacrni, a tipke jos svijetle i onda ga moram restartat. Jucer mi se to dogodilo jedno 10 puta.
Izasao je novi update za play services pa cu skinut apk sa Android Police pa probat...
stops je online  
Staro 02.10.2014., 15:25   #1954
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Slav3n Pregled postova
Jel bi htio izmjeriti koliko ima plastike od ruba do ekrana? Tnx
4mm
Staro 02.10.2014., 16:29   #1955
dak0001
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor stops Pregled postova
Meni se ZTE jako cudno ponasa zadnja dva dana i moram ga restartat jer se aplikacije smrznu i mob vise ne reagira. Gmail, FB, WhatsApp i Tapatalk npr. nesto radim i odjednom not responding...ako stisnem close ekran se zacrni, a tipke jos svijetle i onda ga moram restartat. Jucer mi se to dogodilo jedno 10 puta.
Izasao je novi update za play services pa cu skinut apk sa Android Police pa probat...
Javila mi sinoć žena, da se i njen Mlais MX28 počeo upravo tako ponašati, ničim izazvan. Jel to neka epidemija??
dak0001 je offline  
Staro 02.10.2014., 16:46   #1956
darmarH
Premium

darmarH's Avatar

Datum registracije: Jun 2014
Ak svi imate upaljenu sinkronizaciju sa guglom i ak su se servisi updateali onda je to krivac.. Nekaj su gadnog skuhali..
Staro 02.10.2014., 17:20   #1957
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kako mi ide na živce taj njihov silent update.
Tak su nedugo ukenjali google play, izašla je novija verzija i nakon toga je kod pokušaja updateanja aplikacija dosta korisnika imalo čudne greške, meni obično iz 2 ili 3. pokušaja proradilo. Brisanje cache i data za tu aplikaciju je pomoglo.
c-shadow je offline  
Staro 02.10.2014., 17:52   #1958
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ovako, Hay Day (igra) mi je radila i pokretala se kada sam deinstalirao (ažuiranje) https://play.google.com/store/apps/d...le.android.gms
Međutim sa starom verzijom sa mobitela nije mogla pokupiti moj G+ ID.
Facebook sa starijom verzijom Usluga za Google Play nije radio, rušio se.

Ja nemam uključeno automatsko ažuiranje i Usluge su se same ažuirale a problem je u ažuiranju iz 30.9. kada su nešto zeznuli za MTK mobitele.
Svi ćete dobiti uskoro ovaj update jer se Google Play usluge same ažuiraju i bez vašeg pristanka.

Upravo sam reinstalirao 1.0 ROM na svom Cubotu X6, nije pomoglo.
Aplikacije se i dalje ruše, nemoguće je izbjeći ovaj update i ako s mobilsima i stavim stariju verziju servicea ona će se automatski ažuirati na noviju.

Flashtool javlja grešku kada pokušam instalirati v1.1 kao da nešto nedostaje
http://www.needrom.com/download/cubot-x6-stock-v1-1/
Staro 02.10.2014., 19:11   #1959
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Ako netko hoce instalirat sam prije updatea tu ima link - http://www.androidpolice.com/2014/10...small-changes/

Ja sam imao 6.1.09 pa cemo vidjet kako ce se ponasat sa ovim novim updateom ukoliko je u tome problem
stops je online  
Staro 02.10.2014., 23:43   #1960
PAN967
Registered User

Datum registracije: Mar 2014
kak coolpad f1 radi out of box?
PAN967 je offline  
Staro 03.10.2014., 01:06   #1961
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Dobro, a nakon toga i bolje

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 03.10.2014., 14:41   #1962
RG11
Registered User

RG11's Avatar

Datum registracije: Sep 2014
Ima li netko od vas Redmi 1S naručen sa mobicity-a ? Ako da, podržava li 3G na 900Mhz i je li baterija non removable ? Ona lista specifikacija na mobicity-u pišu da ne podržava i da nije izmjenjiva, ali drugi izvori tvrde suprotno :/
RG11 je offline  
Staro 03.10.2014., 14:50   #1963
MASVA
MIUI HR Translator
Moj komp

MASVA's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
podržava 3G na 900 Mhz i baterija je izmjenjiva
Staro 03.10.2014., 14:51   #1964
saint_s
Premium
Moj komp

saint_s's Avatar

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor RG11 Pregled postova
Ima li netko od vas Redmi 1S naručen sa mobicity-a ? Ako da, podržava li 3G na 900Mhz i je li baterija non removable ? Ona lista specifikacija na mobicity-u pišu da ne podržava i da nije izmjenjiva, ali drugi izvori tvrde suprotno :/
Imao sam ja taj mobitel (baš sa mobicityja), točno tjedan dana, a onda ga prodao

Uglavnom, baterija je izmjenjiva, a jedan utor podržava 3G na 900MHz

saint_s je offline  
Staro 03.10.2014., 14:54   #1965
L31
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Trazio sam al nemogu nac,jel mi moze netko dat link za onaj konektor da bi mi slusalice za iphone radile na androidu?
L31 je offline  
Staro 03.10.2014., 15:36   #1966
Alan_SP
Registered User

Alan_SP's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor saint_s Pregled postova
Imao sam ja taj mobitel (baš sa mobicityja), točno tjedan dana, a onda ga prodao
Zasto si ga prodao ako se moze znati? Nesto bolje si htio kupiti, ili si vidio da postoje neki problemi zbog kojih si bio prisiljen prodati?
Alan_SP je offline  
Staro 03.10.2014., 15:47   #1967
saint_s
Premium
Moj komp

saint_s's Avatar

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Alan_SP Pregled postova
Zasto si ga prodao ako se moze znati? Nesto bolje si htio kupiti, ili si vidio da postoje neki problemi zbog kojih si bio prisiljen prodati?
Pa ustvari je jedini razlog tako brze prodaje, jer je ciglast i po dimenzijama tacna - naravno za mene, pitanje ukusa. Nemaju mi smisla ti "tabletasti" mobiteli.

U 2 dana koliko sam ga koristio nisam uspio naići na probleme

saint_s je offline  
Staro 03.10.2014., 16:54   #1968
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor L31 Pregled postova
Trazio sam al nemogu nac,jel mi moze netko dat link za onaj konektor da bi mi slusalice za iphone radile na androidu?
ovo?
pokra89 je offline  
Staro 03.10.2014., 17:51   #1969
RG11
Registered User

RG11's Avatar

Datum registracije: Sep 2014
Pozdrav !
Odlučio sam se definitivno za Xiaomi Redmi 1S samo sada,kao zadnji korak prije kupnje, imam par stvari koje me zanimaju...

Prvo i najbitnije, čitam ovdje i na drugim forumima dosta o MIUI-evom romu i o drugim romovima, i zanima me koliko stručan moram biti da bih instalirao primjerice ovaj mokee rom za koji čitam da je možda i najbolji ili cm11 ? Ili da skidam neki ovoj stranici MIUI.com ?
Do prije par tjedana sam bio apsolutni analfabet što se tiče smartphonova, sada već mogu baratati sa nekolicinom pojmova, ali praktički nisam nikada ništa radio na jednom.Postoji li možda negdje "noob" guide za to ?

I da, što bi još bilo preporučljivo za napraviti na mobitelu nakon što mi on dođe, kako bih poboljšao njegove performanse ili sl. ?

Unaprijed hvala na odgovoru
RG11 je offline  
Staro 03.10.2014., 18:25   #1970
L31
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
@pokra89
E bas to sam trazio,hvala
L31 je offline  
Staro 03.10.2014., 23:24   #1971
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Ne mogu rootati svoj 7320, probao sam:
Vroot 1.7.9.2 i još neku stariju verziju - piše rooting, tako stoji minutama, restarta mobitel 2x i ispriča mi se na neuspjelom pokušaju
Frameroot - probao sva 3 exploita bezuspješno
SRS One Click Root - nakon X exploita koje pokuša izbaci poruku da je uspio, instalirao SU itd., restarta mobitel, ali mobilni ujak mi kaže da i dalje nije rootan. Mobitel i točno taj build number se nalaze na listi podržanih uređaja.

Probao sam flashati i rootani ROM SP flash toolom - loadam scatter, kliknem download, spojim mobitel, prepozna ga, sve odvrti do kraja i dobijem zeleni kružić, ali kada upalim mobitel stari ROM je i dalje tu, čak i naknadno skinuti wallpaper, aplikacije itd.

Imam Win 8.1, znam da nije bajno, ali uredno prepozna mobitel i poinstalirani su svi driveri. U međuvremenu dižem W7 x86 virtualku pa ću probati na njoj.

Mob je:
Android 4.2.2
Kernel: 3.4.39
Build: 4.2.035.P2.170429.7320
Costum build: 130
i kupuju skupe lance

Srdan je offline  
Staro 03.10.2014., 23:55   #1972
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Pozdrav !
Odlučio sam se definitivno za Xiaomi Redmi 1S samo sada,kao zadnji korak prije kupnje, imam par stvari koje me zanimaju...

Prvo i najbitnije, čitam ovdje i na drugim forumima dosta o MIUI-evom romu i o drugim romovima, i zanima me koliko stručan moram biti da bih instalirao primjerice ovaj mokee rom za koji čitam da je možda i najbolji ili cm11 ? Ili da skidam neki ovoj stranici MIUI.com ?
Do prije par tjedana sam bio apsolutni analfabet što se tiče smartphonova, sada već mogu baratati sa nekolicinom pojmova, ali praktički nisam nikada ništa radio na jednom.Postoji li možda negdje "noob" guide za to ?

I da, što bi još bilo preporučljivo za napraviti na mobitelu nakon što mi on dođe, kako bih poboljšao njegove performanse ili sl. ?

Ne moras nis znat. Sve ces nac "step by step" na XDA ili nekom slicnom forumu. Vidi sam da ima i za tvoj dosta na XDA pa kreni od tam. Samo pazi da gledas za tvoju verziju, ne neku drugu.
MAGARAC je offline  
Staro 04.10.2014., 06:55   #1973
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Pozdrav !

Kreneš s ovog foruma:
http://en.miui.com/forum-58-1.html
I dalje samo čitati, čitati, čitati

Službeni multilanguage romovi su ovdje (pripremaju pretežno poljaci i česi):
http://xiaomi.eu/community/threads/4-9-26.25796/
c-shadow je offline  
Staro 04.10.2014., 09:35   #1974
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

I zbrikao sam ga.
YGDP-om sam flashao 4.2.028.P2.140228.7320.CPB i sada se pri paljenju izbaci Coolpad logo s sitno ispisani factory mode, a nakon toga u gornjem lijevom kutu plava kockica s 1. modem 1/1, te desno pri sredini up i ispod up-a down.
Probao sam još jednom, ista stvar. Probao sam s SP flash toolom ROM koji sam prije neuspješno flashao, no opet nema pomaka.

Budem popodne instalirao W7 x86 na drugi hard pa probao tako, u međuvremenu da li netko ima kakvu ideju?
i kupuju skupe lance

Srdan je offline  
Staro 04.10.2014., 10:39   #1975
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014

Vjerojatno je glavni problem u ADB driveru za Win8. Nađi pravi drajver
ili prijeđi na XP / Win7

1. Spoji mobitel na PC
2. Start Menu - Run, utipkaj: cmd i udri Enter
3. Utipkaj: cd/
4. Utipkaj: adb shell fctest system reboot - udri Enter

I još i još

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 04.10.2014. u 11:07.
Dakok je offline  
Staro 04.10.2014., 14:38   #1976
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
4. Utipkaj: adb shell fctest system reboot - udri Enter
Radi, ljubim te!
Nakon toga je digao taj stock ROM, VRoot ga je rootao u 2sek...
Hvala!
i kupuju skupe lance

Srdan je offline  
Staro 04.10.2014., 16:40   #1977
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Daklem otišo je thl W8s i sad moram nekaj naručit drugo

gledam coolpad F1 ili F2
trebam dual sim a ostalo je isto

od kud uzet coolpad i da li se isplati dat razliku za F2?

thl sam uzeo sa banggood-a i nije bilo problema sad da li ima koji jeftiniji site??

I da li ima kaj bolje u rangu W8s kaj sam imo samo da je octa core itd.
mrva_zg je offline  
Staro 04.10.2014., 18:27   #1978
Slav3n
Premium

Datum registracije: May 2014
Od kud je najjeftinije naruciti oneplus one 16 gb verziju?

I moze preporuka za nekaj do 800 kn?

Zadnje izmijenjeno od: Slav3n. 04.10.2014. u 20:24.
Slav3n je offline  
Staro 04.10.2014., 19:51   #1979
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Pozdrav !
Ako nisi već toliko na ti sa flashanjem, razmisli o Moto G 2014, dobit ćeš odličan softver out of the box
tiki66 je offline  
Staro 04.10.2014., 19:56   #1980
orbital_station
Premium
Moj komp

orbital_station's Avatar

Datum registracije: Oct 2012
Jel moze preporuka za kineza do 2000 kn.
Sada koristim Huawei ascend p1 s kojim sam zadovoljan, ali je vrijeme za promjenu. Baterija mi uzasno kratko traje. Nisam u svijetu novih smartphonea već dugo pa neznam više što valja, i ne zelim potpisivat nikakav ugovor sa t com ili vip ili ostalim lopovima.
Jedini kriterij je da mob bude jaci od ovog i da bude jednako tanak ili tanji.
orbital_station je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na