|
![]() |
#1 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Starija osoba - podvaljen ugovor
Pozdrav, Čitao sam endavno ovdje o sličnoj situaciji, mislim da se radilo o nekim madracima, no ne mogu pronaći topic pa sam novi napravio Naime, djed, 80 godina, pojma nema ništa o ničem, demencija, sposoban za život ali zaboravlja, ima mobitel no nezna ni nazvat, eventualno mi njega nekad uspijemo dobit Dođem kod njega, na stolu novi mobitel, i ugovor na 24 mjeseca, tele 2 Što mi je činiti, kako to poništiti jer je gospon sve potpisao, a govno koje mu je to podvalilo neka krepa ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Nema veze, ako je ugovor sklopljen bez da je jedna strana razumjela sto potpisuje onda ne vrijedi. Tj. mora se pokazati nistetnost ili stovec. Siguran sam da necete imati nikakve probleme sa raskidom, vjerojatno ce se vec i Tele2 ispricati da ne dospiju u novine. Nemojte mobitel koristiti i salji prigovor njima s opisom situacije. I drustvu za zastitu potrosaca i inspektoratu, ako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako je takva situacija, najbolje bi bilo da mu oduzmete poslovnu sposobnost putem Socijalnog. U tom slučaju su svi budući takvi ugovori ništavni.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Na žalost kako kolega kaže ali najbolje ti je odma zvat i prijetit potrošačem, novinama itd i derat se pošteno tako su iz optime mojoj baki podvalili net, tv i telefon za 300kn/mj na 24 mjeseca pa sam zvao isti tren jer ona isto nema pojma kaj i kako, kasnije sam našo "trgovačkog putnika" koji je išo po selu i prodavo to i objasnio mu neke stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
kaj nemreš unutar prvih 7 dana prekinuti ugovor bez penala ? |
![]() |
![]() |
#9 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
čitam opće uvjete poslovanja, i nema o tih 7 dana, nema ni na ugovoru ovo jedino našao Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ma pusti tipfeler s prezimenom, problem je u tome sto ga je prodavac nagovorio na potpis, a deda nije razumio tocno sto to potpisuje i na sto se obvezuje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
pogledaj http://www.hakom.hr/UserDocsImages/2...LETAK%20A4.pdf skroz dole desno Sklopili ste ugovor izvan poslovnog prostora operatora? Prodajni predstavnik-akviziter vas je uvjerio da potpišete ugovor? p otpisani zahtjev za sklapanje ugovora je morao imati jasnu uputu o vašem pravu na raskid tako sklopljenog ugovora u roku od 14 dana ! Ako zahtjev nije imao uputu, vaše pravo na raskid nije vremenski ograničeno |
![]() |
![]() |
#13 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
![]() |
#14 |
Guest
|
Eto kak pise i na hakom stranici ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
super da a da ne pričam da stalno potpisuje u banci za neke kartice jebene, ima 5 kartica i proetplata i gluposti napisao je coconut da mu se oduzme sposobnost poslovna, kako kad je on svjestan sebe i može funkcionirat i neda se, iako nam stvara probleme s time ogromne i moram se zajebavat s ovakvim stvarima
![]() |
#16 |
Guest
|
Kuzim te. Tak je bilo i kod mene kad mi je jos deda bio ziv.. ja mu velim nemoj stavljat lanac na vrata, a on me pita kakav slanac ? ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Moraš razlučiti poslovnu od fizičke sposobnosti. Fizički ti možeš biti 100% zdrav, ali to ne znači da si poslovno sposoban. Obzirom da psihičko stanje tvoga djeda (demencija), realno savjetujem da se raspitate o oduzimanju poslovne sposobnosti. Dobiti će skrbnika (netko od vas), tko će upravljati njegovim financijama zajedno sa Socijalnim.
![]() |
#18 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
pa napisao sam gore, kako je čovjek rekao, nazvao tele 2, objasnio situaciju taj ugovor je potpisan na štandu, što nije poslovni prostor i onda imaš 14 dana za raskinuti ga
![]() |
#22 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Koji mobitel su mu uvalili? Znam da je to manje bitno u cijeloj prici, ali me bas zanima kojem pametnjakovicu/pametnjakovicki je napamet palo takvo nesto podvaliti. Sad kad jos ispadne da su mu uvaljali neki bijesni Android...
![]() |
#25 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
ma nisu, neko tele 2 govno http://www.tele2.hr/privatni-korisni...8/?typid=2#img al ima tarifu sa 1000mb ![]()
![]() |
#27 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() |
#28 |
Banned
Datum registracije: Aug 2014
|
tako su mojoj baki upali u stan sa optimom da potpiše za internet i gluposti joj napričali a žena ima 76 godina...jadnica potpisala..kada sam ih nazvao i otišao u optima centar da vidiš kako ugovor više ne postoji,...to što si dopuštaju je...nemam riječi :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
uspješno sam otkazao ugovor ali naravno, jučer je gospon potpisao opet novi tele2 ugovor, ovaj puta čini mi se dosta veći, no ovaj put ne idem zvat i otkazivat nego u tele 2 da ga stave na neku listu ili nešto, jer sam prije 10 dana slao da dementnoj osobi podvaljuju ugovore, no očito ih ne jebe to i podvaljivat ce dok god mogu a njemu nemogu uzet poslovnu sposobnost, jer u socijalnom djed kaže da ne želi i da je on sposoban. ja bi najrađe lijepo sve ostavio i nek si plaća mjesečno 2 godine ovaj ugovor, ali nije do mene, mora se otkazat a šupci u tele2 eto, ne jebe ih ništa, dabog im se desilo isto to.
![]() |
#30 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
heh evo stigao račun, a i opomena nakon 2 dana, fascinantno ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|