|
![]() |
#7142 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() 1000-1200kn ja sam prije 3 mj. uzeo 920+fatboy qi punjac za 1400kn ![]() p.s. bila je nekidan jedna 925 na trznjaku za 1400kn Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 28.09.2014. u 22:23. |
|
![]() |
![]() |
#7144 | |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#7145 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
#7146 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() L830 bude imala veliku cijenu a L925 cijena pada i stariji je uređaj... Tapatalk ima loše ocjene na Store a Gmail app ne postoji... Kaj te još zanima? |
|
![]() |
![]() |
#7147 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Gmail je nepotreban s obzirom da je WP Mail klijent više nego savršen (za moje potrebe). Treba vidjeti kako će se cjenovno pozicionirati L830. Meni izgleda kao jeftina verzija L930, dakle bolja kupnja od L925, koja je BTW meni osobno jedna od najlijepših Lumia uopće. |
![]() |
![]() |
#7148 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Kad sam se raspitivao za LG OG koji sam kupovao prije godinu i pol, Brko je nesto komentirao i rekao da nece nikad uzeti WP, a ja ga kvotao i napisao +1 ![]() Pitanje za vlasnike Lumije 520. Kakva je situacija sa HSPA+ signalom, jacina i to? Ovu Lumiju bi mozda kupio i koristio samo kao hotspot, jer mi je to najbolji nacin za imati ok net trenutno. Sa L1020 trenutno uhvatim do 5 Mbit max. Znam da moze biti razlicito na mobitelima u sto sam se vec uvjerio pa zato pitam, da ne ispadnem smijesan ![]()
#7149 | |||
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Budem pričekao L830 definitivno. Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#7150 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Tapatalk je slican, ali WP style (swipe). Nema pretjerane razlike u izgledu. Malo je sporiji, ali meni npr. ne dođu notifikacije kad me netko kvota ili posalje PM. Dodje u aplikaciji, ali tek kad tmao pogledam. 1v@n je pisao da njemu sve radi, a imamo isti mobitel. Ja sam imao problema s prikazom slika, prekopaj po jednom od mojih postova u ovoj temi ili onoj o WP aplikacijama. WP je ok, zna biti problema s notifikacijama. Google aplikacije malo pate, ali za mail imas ovaj WP klijent koji je odlican, za YT imas dosta playera. Platforma je jako fluidna i mislim da ti to svi mogu reci.
#7151 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() |
#7152 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Samo ću ti reći da ćeš više cijeniti Android aplikacije nakon šta probaš ove na WP-u. Ako možeš ikako, posudi u nekog neki WP i čačkaj po njemu par dana prije nego se odlučiš za kupnju ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7153 | |
Banned
|
Citiraj:
mail accounta. Zanimljivo je da ih možeš povezati u jedan (osobno to nisam napravio), pa da ti sve obavjesti dolaze u istu aplikaciju i da odgovaraš kroz istu, ali nema potrebe. Podržani su svi veći mail servisi, GMail, Yaahoo i drugi. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7154 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
#7155 |
Premium
|
@Drug Brko, dat ću ti razloge zašto ostati na Androidu: 1. Baterija - WP8 mobitelii imaju prosječnu bateriju, a tvoji zahtjevi su iznadprosječna baterija... 2. Aplikacije - ovisiš o Google uslugama a svi znamo da Google ne želi razvijati aplikacije za WP i neke aplikacije ne dobe update paralelno s iOS i Androidom... 3. OS - nema rootanja i mijenjanja firmware-a... 4. Push notifikacije - neki ljudi imaju probleme da im ne rade kak treba, ja taj problem nisam imao ali vjerujem ljudima... Ono kaj bi dobil s Nokiom i WP8 je build quality,butter smooth experience (uspoređivao sam s Note 3 i LG G3) i jako dobru kameru, L925 npr. A o L830 ni u ludilu ne razmišljaj zbog cijene, đopis je navel preko mobicity za 250 funti + poštarina = 2400kn a L925 preko njuške se može i za 1300kn nova naći... Zadnje izmijenjeno od: gin.tonic. 29.09.2014. u 08:03. |
![]() |
![]() |
#7156 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
2. U biti koristim samo Gmail i Play Store. Ništa više od gugleta. 3. Ok, sa time sam se pomirio. Drugačija filozofija. 4. Kaj su to puš notifikacije? Koristim SMS i pozive preko mobilne mreže. Ne koristim viber, vacap i slične servise. U biti me i kamara najviše zanima. Hvala. Nekako naginjem ka L925 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7157 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Brko, vjeruj meni, wp je OS koji tebi treba. Stariji si i ozbiljniji korisnik, gledaš na uređaj kao na nešto što mora raditi kad ga uzmeš u ruke (bez laga, bez štekanja, bez nepoznatih errora, bez puno kopanja po samom uređaju), a to je ono što wp ima i to su mu plusevi. 925 je odličan uređaj i nikako nećeš pogriješiti. btw počinjem nailaziti na probleme sa HERE maps. Prvi put prije par tjedana sam išao u Asbis, Slavonska Avenija 24/6 (ili tako nešto), i mene HERE odvede kod Coca Cola zgrade i veli tu si ![]() Neki dan hoću ići u Majstora Rudonje na Srednjacima, mene navigacija odveze na Jarunski plac. Reko wtf? Ta navigacija inače ima tih problema ili? Jer GPS uredno radi, ali kao da softver ima problema sam sa sobom.
#7159 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7160 | ||
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Takve domaće adrese (24/6) i nebuloze tipa Ilica bb mrzim. Obično kad naletim na tako nešto, onda si prebacim kartu u terrain pa gledam postoji li neki kompleks zgrada u blizini. Tako se obično snađem. Druga opcija ti je google street, pa onda korigiranje točke na Here kad nađeš gdje se ta lokacija sakrila ![]() Ovo s Majstora Radonje mi nije jasno. Probao sam upravo i u Here Maps i direkt u Here Drive, nalazi ulicu točno gdje i je. Probaj updateati karte ako možeš ili napravi hard reset (power + vol down) na mobitelu, možda je nešto drugo u pitanju.
![]() |
#7161 | ||
Xulos :)
|
Citiraj:
Nego on topic: Citiraj:
![]()
![]() |
#7162 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Stavi regionalnu verziju fw, provjereno rješava probleme s baterijom. Imao sam susreta s VIP-ovom 520 i s T-mobileovim 820 koji su imali problema sve dok nije maknut t-mobile/vip fw
![]() |
#7163 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Here maps i kod mene krivo pokazuje, na kućnom broju 34 sam, a on mi veli 32.. Jučer radil usporedni test 930 vs 520 otvaranje tj pokretanje here drive, 930 je brža od 520 onak odokativno, 5-6sec do ulaska u aplikaciju i još 2-3sec da najde satelit.. L930 je definitvno najbrži smarfton na planeti po tom pitanju, app otvori unutar pol sekunde, a satelit najde trenutno, znači nema čekanja... @Drug Brko, prvo uzmi u obzir da je baterija na wp loša, a kolko vidim ti imaš S3 a S3 je po tom svjetlosnim godinama ispred, ak voliš kopat po mobu, s te strane se ne buš usrećil nikak, pa ni onda, ak si surfer u duši, zaboravi da buš mogel dugo surfat ![]() ![]() Osobno, android ima bolje neke stvari (tj većinu) riješene, a obrnuto, na androidu mi fali dobra kamera, a to je ono kaj lumia ima.. A wp ima neke stvari koje nisu riješene, a koje su takve gluposti da je to strahota; sitnice jesu, al sitnice vesele čovjeka! A ak već ideš na WP, pa kolko sam čital 920 ima bolji fotić neg 925, s potonjim nisam bil zadovoljan. 1. baterija loša 2.fotić je prosjek (ne znam, kamera me nije nikak pozitivno iznenadila) 3. 920 je bolja u foto mogućnostima, nek me neko demantira.. |
![]() |
![]() |
#7164 | |
Xulos :)
|
Citiraj:
Necu argumentirati jer vec jesam tu na forumu ( kad sam imao 925ku).Jedino sto mi je kod 925ke odlicno jest dizajn i kamera. Da mob ne lega , fluidan je, nema podprocesa, o tom bi se knjiga dala napisati. Ok onda stavljam regionalni pa da rjesim bat. Dali imas mozd link za FW koji skinuti ? ![]()
![]() |
#7166 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
WP ne laga i fluidan je. Izgazio skoro desetak modela i odgovorno tvrdim da sam u pravu i tko god veli da je to pogrešno bi to morao jako dobro i adekvatno argumentirati uživo uz pivu ![]()
#7167 |
The mighty pirate
|
#7168 |
Banned
|
Baterije na WP-u su odlične. Zašto to mislim? HTC One M8 na WP-u izdrži do 50% dulje nego na Androidu. Android ima bolji power managment (vrlo vjerovatno), ali po meni se dešava problem da procesor "teže diže" iz stanja mirovanja - i zbog toga nastaju silni lag-ovi. A kako baterija drži - ovisno o korištenju. Nedavno sam obrisao FB acc, ne koristim Viber/WhatsApp, ali koristim Skype i 3 mail klijenta. Ako skinem mob ujutro u 6 sa punjača, uključim Wifi + 3G, uz prosječno tipkanje, dopisivanje, SMS-ove, pozive itd dođem do nekih 30% oko 22hm što je odlično. Ako isključim Wifi + 3G, mogu izdržati do 2.5 dana bez punjenja. ![]() Iskreno, Brko, ili ćeš obožavati WP, ili nećeš. Za usporedbu, radni kolega mi je "zadrti Mac-ovac i Linux-aš", i Windowse koristi samo na poslu "jer mora", i doma na stroju za igranje "igrica", a za sve drugo koristi Linux i MacBook. No njega je zanimalo kako to da moj jeftin uređaj, L620, nikad ne šteka, nemam problema sa mailom, nikad se ne iznerviram kao sa drugim mobitelima kad ih moram koristiti. Eto, promatrao me, i sada koristi L925. Njegov komentar na WP je bio "Ah Windowsi, tko ih nebi volio". ![]() |
![]() |
![]() |
#7169 |
Premium
Datum registracije: Jan 2013
|
Prije L625 sam imao s4 mini i xperiu U i oba su imala barem duplo losiju bateriju od navedene lumije Lumija mi skoro 2 dana izdrzi svaki put uz prosjecno koristenje dok su ova dva pred kraj dana bili na 10-15% A sto se tice OS-a, druze mislim da neces imat problema,ali ces se jednostavno trebat priviknut Ja sam se nakon 3-4 dana htio rijesit lumije ali nisam mogao birat pa sam ju morao zadrzat. Priviknuo sam se i WP su stvarno dobri uredjaji kad se naviknes tak da don't worry |
![]() |
![]() |
#7170 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Ja imam 925 sad već 2mj i kamera je odlična (ne može se mjeriti sa 1020 naravno ali je jako dobra). U uvjetima slabe rasvjete čak i ne zaostaje puno za "the camera phonom". Tu briljira. Video je još bolji, nisam očekivao tako dobre snimke iako su neke recenzije to pokazale. Baterija mi traje 1 dan uz prosječno korištenje (a zapleja se i koji crtić klincima) ali sam pogasio sva nepotrebna sranja koja se mogu odvijati u pozadini (to se podesi pod battery saver) plus što mi je svjetlina tijekom dana na med a noću na low ili auto. Wifi palim samo doma i na poslu a za ostalo je 3g. GPS palim samo za navigaciju za ostalo mi i ne treba. BTW nokijina HERE DRIVE navigacija je odlična a koristio sam i konkurentne. Kao korisnik nokije imaš besplatno sve HERE mape pa si skineš koju želiš i ne moraš uopće biti na netu za navigiranje. Sve offline. Možeš skinuti i hr voice. Push notifikacije za exchange mail (outlook poslovni mail), gmail i yahoo rade bez problema. Možeš imati više gmail acc-a. Gorilla 2 glass je ok i mob je inače vrlo kvalitetno izrađen. Ja sam stavio pvc masku i sad mi je pao jednom i nigdje ogrebotine. 4.5 incha je idealna veličina, dovoljno veliko a stane u džep. Mob mi radi bez problema za ono što koristim a to je razgovori, web, mail i kamera. Slušalice dolaze sa dodatnim gumiranim "ulošcima" i zvuk je odličan, sve se lijepo čuje, basevi, visoki itd.. Ne koristim puno whatsap ali nije mi pravio probleme. Skajp radi bez problema. Samo pitaj što te zanima ipak više vrijedi iskustvo nekoga ko koristi taj mob i to slično kao i ti. Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 29.09.2014. u 10:27. |
![]() |
![]() |
|
|