|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Kasens G9000 problem
Pozdrav ! Koristio sam prije ove antenice nekakvu kopiju alfe od 500mW i to je radilo sasvim ok, veza stabilna itd. I tako proslo par godina i buduci da se ova gore pokvarila odlucio sam uzeti nesto jos bolje, jace, luđe i naletio sam u oglasniku na taj Kasens G9000 koji je imao cak 6000mW ! http://i01.i.aliimg.com/img/pb/061/5...536061_457.jpg Signal je jaci, ali je veza bezveze, malo radi, malo ne, s time da mi se dogadja da npr torrenti skidaju na max brzini , a nakon sto ih iskljucim i upalim browser, stranica se ucitava jako sporo ili beskonacno dugo pa pukne... Iskustvo sa surfanjem je otprilike tako da malo radi brzo, a malo radi jako sporo. Jednako iskustvo i na laptopu i na desktopu. Any idea kako ovo fiksati ? Imam i yagi antenicu, ali ne pomaze. EDIT : nedavno nabavio iPhone pa sam sada isprobao internet sharing, radi sve normalno kada se spojim preko Kasensa na njega. Znaci pretpostavljam da je problem udaljenost / prepreke i sl ? Cudno jer je signal 5/5 ( kod slucaja kada se spajam na net gdje malo radi malo ne ) Razmisljam ako ne dobijem ovdje odgovore da kupim alfa 1W luxury pack ( navodno je original realtek cip unutra ), što mislite o tome ? "Oglas" Alfa AWUS036H Luxury - Luxuzno Izdanje Najbolje Kartice !!! ****ORIGINALAN PROIZVOD***** Kao što se vidi i iz priloženoga u paketu dobijete: 1. Novu Luxuznu verziju Alfa AWUS036H 2. 2 dbi Omni antena 3. EXTRA 8 DBI ALFA Omni antena 3. Vakuumski držač 4. Stalak magnetski za antenu sa produžnim USB kabelom (110cm duljine) + Produžni kabel 5. 1 x CD sa softverom 6. 1 x uputstva na engleskom najpopulariniji chip kao pojačalo: RTL8187L - Long Range !! - Boja: srebrna - Chipset: Realtek RTL8187L - Usklađeno s IEEE 802.11b IEEE 802.11g & - Frekvencijski opseg: 2.412GHz ~ 2.484GHz - Snaga: 1000mW - Brzina prijenosa podataka do 54Mbps - Kanali: 2,412 ~ 2.462GHz (US) 11-Channel / 2.412 ~ 2.472GHz (EU) 13-Channel / 2.412 ~ 2.484GHz (Japan) 14-Channel - Podržava 64/128-bit WEP, WPA (TKIP s IEEE802.1X), WPA2 (AES s IEEE802.1X) kodiranje - Podržava Windows 98 SE / ME / 2000 / XP / Win 7 / MAC - Dolazi s 2dBi + 8dBi omni-directional Dipole antena To je jednostavno jedna od najboljih i najmoćnijih WiFi adaptera koji postoje na tržištu. To je jedna "R01" verziju optimizirana za ALFA AWUS036H, moćniji i sa senzibilitetom puno bolji od starog! ![]() Zadnje izmijenjeno od: xraven13. 23.09.2014. u 00:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
ako hoćeš kvalitetnu vezu nabavi ralink. nedavno su izbacili novi driver s kojim konačno i na windowsima sve radi za 5. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Uuu jebote, hiljade milivati! Ajd zaboravi na to. Za manje novaca kupiš u normalnoj trgovini provjerenu robu sa računom i garancijom. TP-link košta 3x manje od toga, ustvari svi su jeftiniji. I Airlive i Edimax i Planet, čak i faking D-link koji je uvijek bio precijenjen. Jedino što zbilja radi razliku je antena. A imaš yagi, isto iz Kine za 3-5$ a ima 30 dB? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Dac. 23.09.2014. u 08:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
yagi od 30 dB ...LOL.... radio sam na radio-uređajima sistemima antenskim i sam ih gradio ali nikad nisam ni čuo za toliko pojačanje kod yagi antene...ni u ove tri knjige o antenama koje imam. Za pojačanje od 20 dB yagi (2,4GHz) bi morala biti duža od 70cm... Kupovanje ovih uređaja sa tisućama mW je glupost ( lažni podaci o snazi) jer domet ne ovisi samo o snazi već i o osjetljivosti prijemnika a danas u urbanim sredinama ima previše smetnji da bi nesmetano (bliži razni WiFi uređaji) imao vezu na veću udaljenost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Aaa dobro, sa 30 malo karikiram. Ali kinez skroz ozbiljno napiše 20-25 dBm za yagicu koja realno ne daje ni 10 dBi... u kompletu *original* Alfa (firma je inače nula u svijetu wirelessa i tehnologije općenito, kao i Kasens) od 6 hiljada milivati i to ide ko alva ![]() Pogledaj malo na eBayu, sve je puno takvih oglasa. Izlazna snaga nebitna ali ogromna (ako čitaš podatke negdje možeš naći da se taj broj odnosi na 802.11b koji ionako nitko ne koristi), pojačanje prijema nafrkano, šum na izlazu i ulazu ogroman (ali signal je full!), pršti preko svih kanala i smeta svima uokolo, ne podržava 802.11n jer je čip prastar i štanca se sad za đaba... Sve u svemu, cirkus. Zadnje izmijenjeno od: Dac. 23.09.2014. u 09:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Ok, dobro što sam postao ovdje. ![]() Moze neka direktna preporuka za antenicu s kojom bih imao normalnu komunikaciju ? Udaljenost je otprilike 30-40 metara s time da je barijera zid i nesto malo drveca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
više milivata - jači signal jači signal - jači korisni signal i jači noise pa si ti misli kolko je korisno nabijati silne milivate... ja bi išel na max 250mW i više od toga rješaval kvalitetnom antenom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
Kao prvo ako odeš na http://www.alfa.com.tw nigdje nećeš naći taj famozni Luxury pack,dakle ponovo je fake na toj udaljenosti od cca 40 m i sa preprekama ne treba ti jača antena od 12-14db..usmjerena Imaš puno riješenja..za početak uzmeš AP EW-7228APn,montiraš ga na neko mjesto(mozeš i vani u plastičnu kutiju)...uvijek možeš na njega stavit i neku antenu(Yagi,grid,biquad..).Meni je EW-7228APn bio vani u plastičnoj kutiji oko 3 godine..samo jednom mali kvar ,7kn popravak Imaš i gotovih riješenja ubiquiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
...sad nam daješ dilemu..samo antenu hoćeš ?...dakle imaš neki WiFi-uređaj (AP , usb-stick sa priključkom, ili sl. ) na koji češ je spojiti koaksom ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Treba mi bas wifi uredjaj koji mogu preko USBa spojiti na laptop / desktop i onda se preko njega spojiti na mrezu, krivo sam se izrazio. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
ACCESS POINT TP-LINK TL-WA730RE, 150MBPS, WIRELESS LITE N RANGE EXTENDER http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=053509189 VS ACCESS POINT EDIMAX EW-7228APN, 802.11 B/N/G, 5X LAN, BEŽIČNI http://www.edimax.com/edimax/merchan...or/ew-7228apn/ ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Kupio sam ACCESS POINT EDIMAX EW-7228APN po preporuci gore. Uglavnom, na kompu ne radi, u wizardu mi kaze "No AP found". Na laptopu radi sve ok, ali nuzno mi je da mi radi na kompu. Ima netko ideju u cemu bi mogao biti problem ? EDIT : instalirao ethernet controller driver, radi sve ! thx ekipa ! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.10.2014. u 13:39. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|