Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.09.2014., 04:01   #31
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Čitah malo, kaže lik da kartica ima ogroman OC potencijal, tj. svi čipovi na Maxwell-u
Jos kad izadje 20nm revizija ..bit ce ludilo
Staro 20.09.2014., 12:37   #32
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor realmadrid Pregled postova
Ako misliš na MFAA, DSR i VXGI - podržavaju ih samo kartice serije 9 tj. trebali bi proraditi sa novim driverima.
da,to i sve ostalo....750 i 750ti su isto maxwell,zašto to onda podržavaju samo kartice serije 9?
esc je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2014., 13:53   #33
Ecips Dlo
Premium

Ecips Dlo's Avatar

Datum registracije: May 2009
Citiraj:
Autor esc Pregled postova
da,to i sve ostalo....750 i 750ti su isto maxwell,zašto to onda podržavaju samo kartice serije 9?
Maxwell 1.0

Serija 9 - Maxwell 2.0
Ecips Dlo je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2014., 14:01   #34
realmadrid
Premium
Moj komp

realmadrid's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Citiraj:
Autor esc Pregled postova
Serija 7 bazirana je na GM107 tj. na Maxwell-u preve generacije dok je serija 9 građena na Maxwell-u druge generacije GM204, kao što je gore kolega rekao.
Da ne pametujem dalje, ukoliko te zanimaju detalji možeš ovdje naći odgovore.
realmadrid je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2014., 11:36   #35
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Ovo me malo podsjeća na vremena kada je nvidia 8800gtx/ultra model zamjenila sa 9800gtx.

Žalosno da se jedna takva kartica u referentnom izdanju mora predstavljati na tn monitoru, pa makar stavili rezoluciju neku super ultra hd slaba utjeha. Očajan vidljivi kut i bijeda od kontrasta poništavaju sve vizualne prednosti koje donose nove grafičke kartice.
Današnje gamming iskustvo je jako ograničeno ekranskim prikazom, tj lcd tehnologijom.
Ipak oled tehnologija je na vidiku,valja biti strpljiv još malo
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2014., 12:27   #36
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Ovo me malo podsjeća na vremena kada je nvidia 8800gtx/ultra model zamjenila sa 9800gtx.

Žalosno da se jedna takva kartica u referentnom izdanju mora predstavljati na tn monitoru, pa makar stavili rezoluciju neku super ultra hd slaba utjeha. Očajan vidljivi kut i bijeda od kontrasta poništavaju sve vizualne prednosti koje donose nove grafičke kartice.
Današnje gamming iskustvo je jako ograničeno ekranskim prikazom, tj lcd tehnologijom.
Ipak oled tehnologija je na vidiku,valja biti strpljiv još malo
tn monitori su još uvijek najbolji za gaming,pogotovo 144Hz.....nema trzanja niti ničega a ips baš i nije dobar....ionako gledaš 99% ravno u monitor,a baš da ćeš primjetit razliku u kvaliteti slike igre između ips monitora i tn,baš i nećeš
esc je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2014., 12:34   #37
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Ja znam da su među lcd monitorima oni sa tn matricom najbolji za gamming, to me i žalosti. Nije baš točno ako se gleda ravno u monitor da je vidljivi kut isti kao na ips monitorima. Pogotovo na većim dijagonalama ekrana rubovi ekrana postaju kritični, tj boje blijede,kao ionako slab kontrast. Valja reći da ips montorima također boljka slab kontrast i tu pomoći nema.
Staro 22.09.2014., 13:11   #38
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Darkijas, prestani biti ogorcen sto nove kartice nemaju 2 analogna izlaza i konacno nabavi kvalitetan LCD.
nex je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2014., 13:17   #39
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Igram na IPS-u i nemam nikakvih problema sa prikazom. Ako je igra dobra, ne vidim ni da je grafika kockasta.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2014., 15:00   #40
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor nex Pregled postova
Darkijas, prestani biti ogorcen sto nove kartice nemaju 2 analogna izlaza i konacno nabavi kvalitetan LCD.
Nepopravljivi old scool user

I ja sam među zadnjima uspija nabavit novi 19" CRT (Samsung) i bija je dobar 3-4 godine, ali prelazak na 23" Dellov (LG - IPS) mi je bila najbolja zamjena hardwera ikad.

U prilog LCD-u su svakako išle veća dijagonala, smeće od Samsungove katodne cijevi (mutna slika zadnjih god. dana), odlične boje na IPS-u i hrpa mista na stolu

Nemam nikakav ghosting (igram na 60Hz), suttering, tearing, flickering bla bla bla...

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2014., 00:18   #41
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Ponabavljao sam dosta lcd-a do sada svakakvih i svih sam se riješio .
Konačno sam naučio lekciju i sada nakon što sam nabavio drugi trinitron (multiscan g520) stvarno mi više ne pada na pamet nabavljati lcd bilo kakav.
Ukoliko mislite da sam poseban slučaj koji još uvjek preferira crt proguglajte malo. Godinama su se mane lcd tehnologije umanjivale i zanemarivale zbog zgodnog dizajna, potrošnje i još par drugih prednosti. Sada međutim kada je oled tehnologija zaživila mane lcd-a su postale bolno vidljive. Sami proizvođači (LG narimjer) se trude pokazati koliko je oled superioran u prikazu naspram običnih lcd-a i tu nema puno pretjerivanja.
Meni još predstoji nabaviti neku tv karticu sa hdmi ulazom tako da na crt mogu spojit dreambox, ps3/4 ili sličan uređaj i to će biti to.

Zbog samo jednog analognog videoizlaza gtx980 od mene ima debelu minusčinu
Staro 23.09.2014., 07:53   #42
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Ponabavljao sam dosta lcd-a do sada svakakvih i svih sam se riješio .
Konačno sam naučio lekciju i sada nakon što sam nabavio drugi trinitron (multiscan g520) stvarno mi više ne pada na pamet nabavljati lcd bilo kakav.

/snip

Zbog samo jednog analognog videoizlaza gtx980 od mene ima debelu minusčinu
To sto koristis 10+ godina stare CRT krampove i nisi u stanju kupiti suvisli LCD je samo tvoj problem.

Analogni izlaz je trebao izumrijeti prije 5 godina cak i na flagship modelima gayming kartica, kao sto ga vec toliko vremena nema na Quadro/FirePro karticama.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2014., 10:08   #43
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Da je tako kako ti kažeš sa lcd-ima sve divno i krasno oled tehnologija nebi bila niti potrebna. Najbitnija karakteristika oled panela je ono što lcd panel nema,dobar kontrast.Dobar kontrast je inače karakteristika i kvalitetnih crt monitora i tu činjenicu stručnjaci na AV polju nikad nisu ospravali, kao niti značenje tog čimbenika u ukupnoj kvaliteti prikaza kako multimedije,tako i svega ostalog.
Znaš da već duže vremena pišem na ovom portalu,da sam napravio masu usporedbi crt-a i lcd-a i najmanje što mi možeš spočitati je to da sam neinformiran.
Jel možda philips brilliance 240pw9es za tebe nije suvisao lcd?
Ja mislim da je 2 koplja iznad tih tvojih Dell-ova U2312HM
Imao sam jako sličan monitor kao taj tvoj dell, LG ips235v vjerovatno isti panel.
Ukratko po pitanju kontrasta prilično loše i na tom polju ga jedan pišljivi samsung 755dfx (17" crt) razvalio ko beba zvečku i to sam lijepo ilustrirao u pce temi "uzeo bi crt". Nogomet pro evolution soccer na istom monitoru praktički neigriv zbog sporog odaziva panela zamućenje slike jako prisutno u spomenutoj igri.
Dakako nesmijemo izuzet važnost osobne percepcije, da je nekom možda ljepše sve gledati na velikom lijepom i tankom ekranu uz bezprijekornu geometriju i oštrinu slike te imunu na refleksiju. Nekom kao ja je važniji kontrast i prikaz crne boje što je posebno bitno kada se gledaju SF filmovi sa puno radnje u svemiru (npr 2010: odyssey two nemojte niti pokušati gledati na nekom lcd monitoru ili televizoru u zatamnjenom ambijentu) , vrijeme odaziva (pokušao igrat fliper na laptopu, katastrofa) i savršen vidljivi kut.
Stoga ja neću biti isključiv i reći Bubba nabavi si novi monitor mada možda razlog za to i postoji
Staro 23.09.2014., 11:02   #44
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
samsung 755dfx (17" crt)
Diskvalificiran si iz ozbiljne diskusije. Saberi se.

Samsung 755DFX moze jedino razvaliti ko beba zvecku tvoj ADI ProVista 14" kojeg ti je Pičuljinka podvalila dok si jos mislio da je Polaris hrvatski Radio Shack.

Ako danas hoces dobar LCD sa wide gamutom i zadovoljavajucim specifikacijama, moras platiti, kao i za dobar CRT nekada. Isti igraci su manje vise tu, Eizo, Nec, Barco... Neki stari igraci tipa LaCie, Miro, Radius, koliko mi se cini, vise se ne bave tim poslom.

Imati 21" Trinitron danas nema niti jedno racionalno opravdanje, osim ako ti alternativa nije 17" LCD kupljen na akciji u Mediamarketu u Grazu 2005.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2014., 12:24   #45
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Takve argumente tipa 'jer sam ja tako rekao' ne prihvacam sorry. Jel mozda mozes argumentirano osporiti da 755dfx star 10godina ima puno bolji kontrast i prikaz crne boje od jednog novog e-ips 23' led monitora,isto vrijedi i za odaziv panela. Predrasude meni ne znace nista. Evo ja cu reci da je tvoj monitor mozda ne stara ali krama svejedno je
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na