|
![]() |
#4051 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Probaj s Amisovim serverom u Mariboru. Upravo tako! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4053 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Kako to da je upload prepolovljen? To je 100/100 paket? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4054 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Neznam, mozda bi nam viper to mogao pojasniti, no znam da mi je film od 805 MB skinuo za 3 minute i 50 sekundi prosjecnom brzinom od 3,4 MB/s (zavisi s kojeg torrenta skidas) a zadnji driver za graficku karticu Nvidia sa njihove stranice skidao je brzinom izmedju 7 i 9 MB/s. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4056 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Ako imate problema s upload-om javite se na podrska@amis.hr Nekad jednostavno modemi imaju problema a moze opet bit svasta u igri. Brzine na speedtestovima ovise o dosta stvari: Kolko ima korisnika koji trenutno rade speedtest na određenom serveru ( vi naravno niste jedini ),java u browseru ![]() ![]() ^ Point2point u praksi neznam da je moguce da ostvarite bas ravno 100/100 na nekom od speedtest servera osim ako server nije na drugom kraju vašeg optičkog vlakna ![]() 100Mbit/s bi u teoriji trebalo bit 12.5MB/s Zadnje izmijenjeno od: viper. 21.09.2014. u 01:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4059 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Jel ovo neko trolanje ili...? ![]() Naravno da podrzava, dapace, dobio sam bolji router nego na ADSL-u (wireless je bio N standard naspram G). Sve ostalo ti je isto kao i prije sto se tice mogucnosti bezicnog povezivanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4060 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Imam par pitanja planiram preći uskoro na optiku pa me zanimaju par stvari 1. Kolki je fair usage skidanja sa 100/100 ako se uzme 3u1 nemogu nigdje nać 2. Da li i na optici ovisi koliko sam udaljen od centrale jer centrala mi je inače jako blizu tu i dok sam davno prije bio na parici sam uvijek imao super brzinu čak mrvicu uvijek bržu od one koju sam plačao i odličan ping. 3. Kakva im je oprema router i risiver 4. Da li je u onih 1500min besplatnog poziva uključena uspostava poziva ili ne 5. Da li ima kakvih štekanja ili prekida sa nekim programima ili svi uredno rade i da li ima koji u HD ili su svi SD Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 21.09.2014. u 23:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4061 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
2. Male su udaljenosti tako da je ping do Amisa ~1ms. 4. Imas, naknadu za uspostavu placas 15 lipa po pozivu. 5. Nema, jer bandwdith je neusporedivo veci od ADSL-a.
![]() |
![]() |
#4062 | |
1
|
Citiraj:
Još me zanima ako znaš možda, sad imam na jednom tv-u analognu od b.neta na drugom digitalnu sa proširenim paketom pa koja je šema kod amisa mogu to isto izvest i sad sa skretnicom il ? Tnx na brzom odgovoru. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 22.09.2014. u 08:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4063 |
Uptime 99.99%
|
Za drugi TV ces od Amisa morati uzeti drugi receiver, a sto se tice trzanja moras druge pitati, ja bas ne gledam tv. Znam da kad sam gledao na bnetu da mi je znao trzati isto na analognom signalu.
![]() |
#4064 | |
1
|
Citiraj:
Ako mi netko od korisnika koji imaju amis tv mogu reć dal im šteka zanima me. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4065 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
25 kn ti je dodatni receiver (HD MediaCenter) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4066 |
1
|
Tnx, upravo sam skinuo ovaj cijenik pa gledam, jeftinije od b.neta i vidim da dosta njih hvali, pa mislim da ću preć bez beda. Znači ova akcija ako sam dobro skužio 100/100 za 0kn 12 mjeseci ili tablet(mogu birat između tog dvoje) i onda sljedećih 12 je 365kn ako uzmem 100+ kanala i dodatni risiver, bez ikakvih drugih naknada samo ih pozovem oni to dođu sredit i toe to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4067 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
@the chosen one Hehe nije trolanje, thx na odgovoru. U ovoj državi pušem i na frižider, pa makar netko fenomenalno korektan do sada bio kao Amis. @Thermaltake Moje mišljenje je da ne gledaš taj tablet jer je po ovome kaj se da zguglat ozbiljna truba! Radije idi na uštedu pa si pikni neki puno bolji ako ti baš treba za ušteđene novce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4068 | |
1
|
Citiraj:
Ma normala da neću uzet taj tablet pa iz čajne sam naručio bolji ![]() Samo me zanima ovo u vezi kanala ako netko prati ove koje sam nabrojao gore pa da mi može reć kakvo je stanje s njima na amisu. Te kolko ste dugo bili bez usluga kad ste se prebacivali recimo ako je netko imao b.net pa kolko je trebalo da mu dođu spojit amis. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4069 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Trenutno imam 3u1 paket i TV radi 2 godine besprijekorno. unjam da ćeš više od jednog jutra možda ostat bez svea jer ako se nekaj nije promjenilo to je praksa, jedan se išteka na dan kad se drugi ušteka. HD kanali neznam dal su uključeni sada po novom ili ne u paket programa, ali slaika je korektna, imam dobru telku i slika je apsolutno zadovoljavajuća. Nije fullhd, ali bolja od ribičije antenske. EDIT Ovaj dio oko štekanja TVa mislim da se odnosi na klasiku kada se usluga isporuči nekome ko nema propusnot parice. A po tom pitanju su frendu rekli radije nemojte TV uzet imate 7mbit propustnost moglo bi biti frke, ali ako baš želite ok. Tako da i tu ispali korektni. Meni koji imam očito super paricu tv danonoćno starci fitilje i bez greške. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4070 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Naravno da nisu uključeni. HD paketi su dodatnih 50kn i po meni je to cijena da ti pamet stane kad se uzme u obzir koji su kanali HD. Možda im je ova 0 viška? Zaista me strah što se s njima događa, jer da netko ovako poskupi i/ili smanji razinu usluge se zaista rijetko događa (ne sjećam se zapravo da je kod nas u području internet ikad došlo do poskupljenja paketa, osim kad je to bio rezultat politike naše drage vlade ili HAKOM-a). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4071 |
1
|
Ma za HD znam da se dodatno plaćaju. Nego me opčenito eto zanimalo, b.net nije na paricu već je kabelska što je zaista čudno da šteka na njima, a signal mi je i više nego idealan bio, no oni su rekli da im je takva distribucija kanala tih, pa reko nije valjda i amisu tako pa da mi i kod njih štuca povremeno ko i kod ovih. Znači kad uzmem 3u1 dobije se samo jedan risiver ili i taj moram platit plus još jedan ako bi htio za dva tv-a ? Da li risiveri imaju hdmi izlaz il su na prastari scart ? Jesu isti ko i kod t-coma albis 8000 ? I kolko im treba da uspostave sve to od dana kad mi isključe recimo b.net, dan-dva il više ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4072 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Priključak ovisi o ugovornoj obvezi (za 24 mjeseca je to 2kn jednokratno) Jedan uređaj je u paketu 3u1 uključen, dodatni plaćaš 25kn mjesečno. Uređaji su Albis STB-7742 (taj je moj ![]() HDMI imaju, a to uostalom i u ugovoru moraš označit... Ovaj STB-7742 ima i DVB-T MPEG4 prijamnik, pa možeš gledati preko njega i zemaljske programe koji eventualno nisu dostupni preko AmisTV-a. Primjer toga je (bio) HRT 2HD koji je emitiran za vrijeme nogometnog SP-a u Brazilu ![]() Nedostatak tih prijamnika je što su užasno rastrošni za današnje prilike. Ovaj 7742 ima standby <15W (!!!) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4073 |
1
|
Sad tek vidim da ako uzmem 3u1 neće bit za 0kn mjesečno to vrijedi samo za internet, nego ako uzmem 3u1 je 150kn umjesto 299, znači valjda ovih 49kn je minus internet samo televizija i telefon se računaju. Ovaj STB-7742 mi je ogroman njega sam vidio kod frenda, al nisam ga pitao koji je provajder nego sam se čudio kolki je ogroman naspram ovog malo albisa njegov risiver. Ovaj 8000 mi je manji pa ga mogu lakše šiknut u rupu od regala ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 22.09.2014. u 12:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4074 |
Uptime 99.99%
|
HD se ne isplati uzimati, slika je lijepa, ali kanali nisu lokalizirani. Od sedam kanala samo je jedan lokaliziran, a od lokalnih kanala im nedostaju Nova i Doma HD i naravno HRT2 kad ga pustaju u HD.
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 22.09.2014. u 12:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4075 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Nema to veze s kvalitetom parice vec s necim drugim (nisam ni ja siguran s cim). Ja imam vise nego dovoljno overheada i zna stekat. On je na kabelu i steka mu, itd itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4076 | |
Premium
|
Citiraj:
Router je sljedeci: Genexis hybrid |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4078 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Ethernet portovi su Gigabit? 4 porta? Koji WiFi, 2.4Ghz ili 2.4+5Ghz? ac ili samo n? Radi li port forwarding, DLNA i slične opcije na njemu? Na USB port se može zakačiti eksterni HDD kao mrežni disk? Na koji način ga montiraju, s obzirom da optika ide direktno u router? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4080 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |