|
![]() |
#1411 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Čekam da se seller javi, pa ćemo vidjeti, sve sam mu poslikao i poslao, da nebi bilo zabune i ok. Ono što me najviše muči je temperatura rama i chipseta. To isijava, onako taman da se još mogu rukom uhvatiti. Jel moguće da je to do toga dijela što fali? Nema mi smisla zašto bi se chipset u idleu grijao na 45 stupnjeva a procesor po sondi na ploči pokazivao 37.. I ove dvije verzije temperature procesora me ubiju, ploča mjeri 37, a svaka jezgra u isto vrijeme od 60-65 stupnjeva.. + Što su heatpipe-ovi na cooleru apsolutno hladni.. Tu je još par fotki procesora kako je stigao: https://www.dropbox.com/sc/048zy4cle..._5ON3T74KSkADa Ona vrećica što se u pozadini vidi, e u tome je došao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Švabo je mislio da mi to kupujemo za privjesak ![]() Cooler nije dobro sjeo, nisi stavio dovoljno paste, to je moje mišljenje. Ugasi vent na cooleru pa vidi dali će se zagrijati barem malo i prati temp?Meni i kad je 50c osjetim na cooleru da "skida" temp. Chipset je jedno, a ram drugo. Dok god se mozes uhvatit uredu je ![]()
![]() |
#1413 |
Premium
|
Ma.. švabo je spletkaroš, da je tu kod nas to napravio, odma ban! ![]() Sad sam još jednom rastavio sve, još jednom skalpelom poravnao rubove socketa do savršenstva, krpicom i alkoholom izglancao i proc i taj Raijintek Aidos što ga hladi i priljepio kap MX-2. šarafi zašarafljeni ravnomjerno da bolje ne ide i opet ploča kaže da je proc 31 stupanj (u vrijeme pisanja), a jezgre redom 62/59/59/61 stupanj. A heatpipeovi hladni apsolutno. EDIT: Ima li možda veze što nisam microcode ubacivao? Smatrao sam da nema potrebe kada ploča pravilno prepoznaje procesor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1414 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1415 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: Stavio microcode, temperature ostale iste. Pretpostavljam da su same temperature dobre, no radi onog komadića što fali dolje možda krivo prepoznaje. Ništa, vraćam proc, pa kupujem neki drugi, do onda nazad na e2160 ![]() EDIT 2: Aida64 jedina pokazuje očitanja temperatura jezgri jednaka ili u stupanj 2 slična temperaturi procesora koju očitava ploča, tako da zaključujem da se radilo o krovim očitanjima i proc pod full load-om ne prelazi 50 stupnjeva. Zadnje izmijenjeno od: Pawzilla. 12.09.2014. u 16:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
muimerP
|
Ma šta šalješ natrag, švabo ti refounda to i nebudes slao proc natrag, pa potrgan je, poslikaj mu to i mir ![]() Da, ma onda sve uredu, trazi refound pa vidi sto ce rec, treba im se zainatiti a da ti proc ostane, što će on s njim, bacit ga u kantu ![]() Moraš tjmax namjestiti i skini core temp za pravu temp. ![]()
![]() |
#1417 |
Premium
|
Da! To je bio problem, kad stavim tjmax na 70, sve temperature pašu! Malo sam se igrao sa overclockom, 3GHz na 1.225V ide bez problema, stabilno sve uz sat vremena Prime95, više nisam probao, jer nemam potrebe, no rekao bi da bi izvukao još makar 200MHz. To jednom, sad je samo stabilnost bitna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
evo napokon win su gore, lagano prime i aida i cpuz , sve stock naravno.. Temperature u AIDI nisu vjerne , sve dok ne pokrenem stres test u primeu, onda skoce za nekih 15ak °C na nekih 50° sto mi je odokativno realno.. Hladnjak je topal, ali ni priblizno nije strasno kao npr onaj jež na NB koji je blago receno vruĆ ! ![]() ![]() da mi rade sve 4 gige rama, bio bih miran, ovako nisam miran i dalje trazim ploču ![]() ![]() ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#1422 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
..starija garda
|
pojma nemam.. ne vidim razloga zasto bi provjeravao rame, sve radi normalno, nista ne brejka, a i na 800mhz su, dakle sve po defaultu ![]() kad budem otvarao slijedeci put budem ih malo "pipnuo" , ali nije tako lako naci "novu" plocu kako se cini, tako da ne znam kad ce to biti ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Premium
|
Moji kingmaxi (Mars - 800MHz) se do p35 ploče uopće nisu grijali, radili s Athlonom 64 godinama hladni, a sad užas.. Žao mi je što nisam gledao na E2160 jesu bili topli, nego sam to primjetio kad sam L5420 upogonio.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
društvo ima li itko po dobroj cijenio koji xeon 771 (da je 12mb cash)? nabavio abit ip35 pro (bios je več modan) hvala ev. ponuda na pm |
![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
muimerP
|
![]() |
#1431 |
muimerP
|
L(lightweight) ![]() Frajer je zmodal proc prije, hvala, moram mu se zahvalit svakako ![]() ![]() ..uzas Ali mi je stigao T9400(za laptop ) iz USA, zapakiran za preživljavanje nuklearnog rata(Ukraina-Russia)!
![]() |
#1432 |
..starija garda
|
Nego da pitam, vi koji naručujete preko ebaya, ima tamo koja ploča? Vidim da već znaju biti i kompleti s xeonom (a meni samo treba ploča, možda se možemo dogovoriti? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
..starija garda
|
meni bi to i igralo , p45 na toj granici za do 300kn .. (nije beg cicija ![]() pa ako bude negdje netko nešto gledao, neka me se sjeti ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Pawzilla. 16.09.2014. u 00:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
..starija garda
|
nasao sam ploču, veceras idem po istu : DFI P45-T2RS Blood Iron ![]() uh, sta ako ju opet shebem hahahaha ![]() PS ..vidim i tu neke potencijalne probleme, naime nema support stranice? da li je to ozbiljan problem ili? mislim na bios, se može nekako bios "skinuti" s ploče, pošto ne znam da li ću naći isti na netu ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 16.09.2014. u 15:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
..starija garda
|
ta ta ![]() ![]() PS skinuo sam i neki tmod loggans dfi bios flash cd, mozda pomogne.. jer trenutno naci bios ili bilo kakav software za DFI je muka isusova
![]() |
![]() |
![]() |
|
|