|
![]() |
#1651 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Gledao sam i ja ovih dana nešto malo jeftino i portabilno, a da je kvalitetnije. Na kraju sam uzeo Lenovo Thinkpad E145. Ekran 11.5", E1-2500 proc, 500GB disk kojeg će danas/sutra zamijeniti SSD i dobit će još 4GB RAMa (ukupno 8GB). Za manje od 3.000kn sam za razliku od konkurenata dobio HD webcam, gigabitni ethernet, na očigled kvalitetnije izrađen laptop i bateriju koja dugo traje, ali i 2god garancije koju ne gubim ako si zamijenim HDD i RAM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1652 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2014
|
Pozdrav Znači treba mi nešto ovako: -do 3k (+/- 100/200 kn) -grafička da može pokrenut igre tipa fifa world, ne treba ove napredne igre -što dugotrajnija baterija, nisam nikad imao laptop pa mi ove informacije da baterije traju samo po 3,4 sata zvuči strašno - što duže jamstvo, ako postoji takav laptop sa ovim technomarket super jamstvom koje spominjete, super Laptop mi je za studiranje što uključuje informatiku pa mi treba laptop koji neće štekat za godinu dana, ali bi i odigro koju igru kad putujem. nadam se da će se naći takav laptop, jer meni to sve isto izgleda dok prolazim kroz kataloge ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1653 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
3-4h baterije ti zvuči strašno? Moram te razočarati informacijom da ni u jednom laptopu tog ranga nećeš dobiti više. Danas je tendencija da se guraju ovi superštedljivi procesori, ali to ne povlači dulje trajanje baterije jer uz to ubace i dvostruko slabiju bateriju pa ti dođe na isto (proizvođač naravno uštedi). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1654 |
Registered User
|
Je li to onda 3-4 sata rada, igranja itd. ili na stand by, pa onda kad nešto radi još kraće traje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1656 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
Pozdrav, molim savjet za kupnju laptopa, osnovne potrebe korištenja, Internet, Office, multimedija. 15,6'' ekran, optički uređaj, što dulje jamstvo, bez Windowsa. 2000kn + par stotina više. Dakle nešto najjeftinije moguće, uz najdulje moguće jamstvo i zadovoljavajuće performanse za ovaj cjenovni rang. Laptop nije za mene, no pošto sam zadovoljan svojim Dell Inspironom sa 3 god jamstva, mislio sam uzeti opet isto. http://www.magazinrs.hr/dell-laptopi...osna-racunala/ Dakle jedan od dva najjeftinija, kakvi su i koja je bitna razlika među njima? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1657 |
Premium
|
Čini mi se da je to isti laptop, no svakako ima premalo RAMa. 2GB možda neće biti dovoljno. Možeš uzeti ovog Lenova + Super Jamstvo na 5g., sve skupa ispod 2500kn. Ako mora biti Dell onda bar ovaj s 4GB RAMa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1658 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Pozdrav!. Prije godinu dana na Vašu preporuku kupio sam Samsung NP350E5X-S01RS i zadovoljan sam. Sada mi treba nezahtjevan laptop za studenta pa sam gledao: http://www.audax.hr/prijenosno-racun...9e-p-6552.html Zanima me Vaše mišljenje i preporuka nekog drugog modela u toj cijeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1660 | |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Shodno tome, preporuka obično ide u smjeru Dellovih prijenosnika (3 godine jamstva, bez ikakve doplate). Uzimajući u obzir linkani packard bell, gore predloženi Dell je isto tako dobar. Link Performansama je "tu negdje" kao i Packard Bell, bez obzira na frekvenciju procesora. U single-thread zadaćama (većina aplikacija) je i bolji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1661 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@domaci Imaš na prethodnoj stranici navedeno par boljih laptopa u toj kategoriji. Možda jesu malo skuplji od ovoga, ali toliko su i bolji.
![]() |
#1663 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Pozdrav! Zanima me šta kažete o ovom modelu, s ovom cijenom i super jamstvom je ispod 3000 kn. https://www.technomarket.hr/products...0-30-59-428820 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1664 | |
Registered User
|
Citiraj:
Dakle trebat će mi za svašta pomalo, ali nemislim igrat igre koje su namijenjene za stolna računala. Ne treba biti Links, ali ja sam iz Osijeka gdje nema puno trgovina računala a želio bih osobno uzet računalo. Uskoro ću posjetit Zagreb pa bih mogao nešto iskemijati ali ne poznam se u grad i što nudi. Na rate. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1666 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1667 |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1668 |
Registered User
|
Evo još samo jedna stvar, a da ne mijenjam mjesto pisanja pošto je vezano za ovo: Kada bi povećao cijenu do max. 4500, ima li koji model da je bolji od njega (gore spomenuti Acer Aspire ) , da ima bolje komponente a da ne gubi u smislu procesora i baterije? edit: možda ovaj lenovo g510? skuplji je, komponente neznam jesu bolji, vidim samo da je jamstvo manje što mi nije poželjno Zadnje izmijenjeno od: boksa10. 10.09.2014. u 22:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1670 |
Registered User
|
Sigurno?kako? Ovako mi se po opisu artikla ne čini bolji, ali opet vi se bolje razumijete u to. Valjda se može dobiti veće jamstvo nekako, to ću ih pitat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1671 |
Premium
|
Procesor je neusporedivo jači. Iako je taj AMD četverojezgreni, to u praksi ne znači ništa. Intelovi procesori su mnogo efikasniji i i5 je ukupno mnogo bolji procesor. Procesor nije samo broj jezgri i takt. Evo jedan benchmark za usporedbu: http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?...on+R4+Graphics http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?...0M+%40+2.50GHz HP ima više RAMa, no 4GB je dovoljno za ono što si naveo da ćeš raditi. Grafička u Lenovu je mnogo bolja. Ova u Aceru je najniža klasa, većina novijih igara ne bi bila niti igriva, dok je u Lenovu sasvim solidna. Uz to Lenovo je kvalitetnije izrađen. E serija je najniža u Acerovoj ponudi, iako je i G najniža kod Lenova, to je opet kvalitetnije. Jamstvo za sve Lenovo laptope je sad 2g., provjeri to s Linksom, moralo bi vrijediti i za njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1672 |
Registered User
|
Hvala, mislim da sam se odlučio za njega. ![]() Što se jamstva tiče, pitao sam ih i rekli su da je 1g. a mogu kupit produljenje na 3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1673 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Ljudi pozdrav, ima li netko preporuku za solidan laptop do 3000 kn, al mi je bitno da se moze instalirat Xp, tj da ima driver podrsku jer moram program za auto dijagnostiku instalirat na njega, a ostalo mi nije toliko bitno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1674 |
Datum registracije: Dec 2006
|
@redscro Prije 3 mjeseca si mi u drugoj temi preporucio laptop (HP Probook 450) i jos jednom ti se zahvaljujem, stvarno sam prezadovoljan s njim Sad bi trebao neki za roditelje do 3000 kn. Neki od uvjeta su Intel procesor (pozeljno i3, ako ne onda moze i pentium neki jaci), 4 gb rama i da nije napravljen od jeftine savitljive plastike Eto pa vidi neki best buy za te novce Hvala
![]() |
#1675 |
Premium
|
Praktički svi laptopi tog ranga su ti jeftina plastika, osim ProBooka 455 (kućište identično tvom) koji ima dosta slab procesor. Najbolji izbor je ova Toshiba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1677 |
Premium
|
Imaš i ovog Lenova, crnji ne može biti, kvaliteta izrade nije vrh, no bolje ne ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1678 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
http://www.lenovostore.hr/index.php?...505&Itemid=127 Gledam ovo za doma, garancija 2 godine i procesor dovoljno dobar za kućne potrebe a da nije ova nova intel N serija u koju sam se uvjerio da su joj mogućnosti stvarno slabe. Mislim da sam našao Most bang for a buck. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1680 |
Guest
|
zanima me kako se laptopi sta se ovdje preporucuju recimo ovaj gore zadnji lenovo moze usporediti sa ovom konfiguracijom http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=262884 , jel jaca i koliko ta konfiguracija? ne mislim igrati, samo 2d, surfanje (dosta tabova), 1080p videi, office. |
![]() |
![]() |
|
|