|
![]() |
#1381 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ej, misliš da se nisam toga sjetil? ![]() Double sided memorije ne rade u prva dva slota. Moja E5430 sasvim dobro radi, radi na 3.0 na 1,15V (i to sam ogromnim vdropom na mojoj ploči) tak da nope, samo matičnu trebam ![]()
![]() |
#1382 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1384 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
mislim da je on zainteresiran za kupnju tvoje ploče? Pa da ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
![]() |
#1386 |
..starija garda
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Stigla mi danas memorija (1066) ali nisam uspio dici na 4ghz.radi se xeon 5440 Kolega od kojeg sam ga kupio s foruma kaze 4ghz na 1.24v ali nisam pitao na kojoj ploci. Tek oko 3.5ghz bude stabilno.na 3.8 se moze raditi u windowsu ali kad pokrenem prime za par minuta 2.jezgra izbaci eror ili se u igri srusi i sl. ocito u necem grijesim(noob). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1389 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
..starija garda
|
Evo i mene, x5460 je bootao na p31-ds3l. Matična ga je odmah prepoznala, ali ne ide dalje sve glatko ![]() Ploča radi samo sa jednim keksom rama, samo 2 gb. Rekoh ok, spajaj ostale komponente i završi priču, ali ne ![]() Win7 se ne dižu. Ok, druga je sad MBO, nešto je brejknulo u win. Nakon što sam malo razmislio, shvatio sam da je očito problem to što imam SSD i treba podesiti na matičnoj ahci mod. Ali ploča nema nigjde u BIOSu da se naštima AHCI ![]() i tako.. heh ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
http://www.manualowl.com/m/Gigabyte/...207965?page=39, ovdje ovaj on chip sata mode? Samo iako promijeniš u AHCI će ti baciti BS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1392 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
imaš, odi u Advanced, Integrated peripherals, On-chp SATA mode i odaberi Enhanced. Tada će raditi u AHCI modu ali samo SATA 2.0 ako se ne varam. 300 mb/s max. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
..starija garda
|
ty iako i ja brijem da ce biti svejedno BSOD ..a tko zna.. vidjet cemo poslije 21h ![]() PS ..vec mi je proslo kroz glavu da preinstaliram sve, ali prije bi ipak probao neke stvari spasiti sa SSDa ako je moguce ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
..starija garda
|
..s obzirom da ne želim ostati na postojecoj maticnoj jer radi samo sa jednim keksom rama, šta mislite o ovoj ploči : http://www.edigital.hr/Maticne_ploce...ca-p30430.html ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1396 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Srčeko, to ti ni ozbiljna ploča. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1397 |
..starija garda
|
nije lako nači poštenu polovnjaču.. ![]() ![]() uglavnom, tražim tražim, lovu imam.. ali ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Ja bi ti savjetovao da za sad voziš tu GA-P31-DS3L, pa makar i s samo 2GB rama, a da pozorno pratiš na više terena što se nudi od polovnih ploča sa čipsetima na koje idu Xeoni. Teže ih je naći po ok cijenama za razlku od ovih koje ne podržavaju Xeone, no ne i nemoguće. Da nisi možda zeznuo koji pin na cpu soketu, pa te zato zeza memorija, si provjerio soket? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1400 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Evo, da se ja javim s svojeg prvog boota sa L5420 na P35-DS3 ![]() Btw. Ebay seller me prevario, poslao mi je procesor s par otkinutih komponenti dolje iako to u oglasu nije naveo, već rekao "alles tip-top", sad ne znam ima li to za mene kakvih posljedica ako za sada radi normalno.. nemam pojma |
![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
I.H.S.V.
Datum registracije: Feb 2008
|
To nikako nije u redu, ja bi tražio refund, pitanje je kako će se proc ponašati pod opterećenjem, u radu sa zahtjevnijim zadatcima....ne znam |
![]() |
![]() |
![]() |
#1403 |
Premium
|
Evo vidite na linku, skinite scan pa zumirajte, dobro se vidi. Ali šta je zanimljivo, za sad radi. Otvorio sam slučaj i napisao da je to poslao u koverti s onim mjehurićima bez ikakve zaštite iz njemačke i da je očito namjerno prodao takav procesor, kad u hermetički zatvorenoj vrećici nisam našao taj otrgnutio dio.. Za sada sve jezgre rade, ali su mi temperature u idleu previsoke.. 65+ stupnjeva, u loadu i 85, a sve na defaultu na 1.125V i na procesoru je dobra pasta i raijintek hladnjak.. Link: https://www.dropbox.com/s/zultjk87glvbn5l/zoom.jpg?dl=0 EDIT: izrezana fotka, hvala! Zadnje izmijenjeno od: Pawzilla. 12.09.2014. u 10:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1404 | |
I.H.S.V.
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Premium
|
I ovo mi nije jasno: https://www.dropbox.com/s/egyolh5hx6...pture.PNG?dl=0 Tu su sve temperature od idlea do nekoliko minuta loada. Zanimljivo je da su heatpipe-ovi hladni na dodir i da se ventilator ne vrti nikad brže od 50%. Da li je moguće da je samo očitanje temperature krivo? te da je taj maximum u loado onih 56 stupnjeva sa screensota? EDIT: Ostavio sam Prime95 da vrti koji sat, da vidim da je sve stabilno, no svejedno ću tražiti vraćanje procesora i refund, jer se komp totalno čudno ponaša. Memorija mi se grije strašno, mjerio sam sa IC termometrom, 47 stupnjeva na vanjskoj strani, a to nije ni bilo pod loadom. Ne znam, naponi su svi na defaultu. Zadnje izmijenjeno od: Pawzilla. 11.09.2014. u 22:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1406 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ajd malo obradi sliku, ne moraju svi vidjeti tvoje ime i prezime, adresu itd ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1408 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |