|
![]() |
#11851 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Prilično sam siguran da se to ostvaruje kad se prebaciš k njima. Meni se nudilo da se prebace otac + sin + sin i svi 50%, al par dana nakon kaj smo produljili sve tri police. Jedino je buraz izuzetak koji je debilno uzeo 700+kn skuplju policu u Jadranskom jer su mu sljedeću godinu obećali da bonus raste za 10%. Pao je na tu fintu. Nikako mu ne mogu utuvit u glavu da je prelaskom na Triglav mogo sad odmah uštedit više nego što bi "uštedio" u sljedećih xx godina kod Jadranskog. A i neš brblja o tome kako su ga tamo radi toga pustili sa Kina xenonima u halogen lećama. Kajgod. Samo ne znam dal se onda svi ti ponusi tretiraju zasebno ili ako ja pokupim nekog, dal pada i meni i starome? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11852 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ako okineš neosigurano vozilo, neosigurani nema pravo na odštetu, logično jel... ALI tvoje osiguranje ti može pokazat srednji prst i reć da plaćaš štetu iz svog džepa za svoj auto. Zapravo isplate ti štetu i poprave auto ali se regresiraju od tebe. I upravo to piše negdje sitnim slovima. Mogu regresirat sve a mogu i xy %. Isto tak te neosigurani može ić tužit i naplatit se preko suda od tebe(vjerovao ili ne ali prolazi..). btw: ko je u eurohercu/jadranskom/agramu nek si pogleda uvjete u ugovoru, imaju valjda cijeli članak na tome kaj je obijesna vožnja. I ni manje ni više ako oduzmeš nekom prednost to isto spada u obijesnu vožnju, makar bilo nesvijesno. Bilo bi super da je to sve rekla-kazala ali to sve stoji u zakonu o obveznim osiguranjima u prometu. Welkam tu kroejša ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11853 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Pa nekak ni ne očekujem da tvoje osnovno osiguranje pokriva tvoj trošak kad udariš neosigurano vozilo - kad si kriv, a tak i tak tvoje osnovno nikad ne pokriva tvoje troškove nego troškove druge strane koji su posljedica tvoje krivice. Ne bi trebali ni njemu pokrit troškove jer je neosiguran i po defaultu bi trebao gubit takva prava. Imalo bi smisla da država ima određen brzi postupak kazne i naplate od vlasnika neosiguranog vozila. Al opet, ako si kriv ima smisla da svatko sebi popravi vozilo + debela kazna vlasniku neosiguranog vozila. Al onda da ti se ne dira bonus jer osiguranje nikome nije ništa dalo. Djelomično mi i ima smisla da te neosigurani može tužiti da mu platiš popravak, al on bi svejedno trebao dati hefty iznos za kaznu jer nije osiguran. Ili da tuži osiguranje koje mu isplati i tebi smanji bonus. Ili mu odmah samljeti vozilo u kocku ako mu je osiguranje isteklo recimo više od mjesec dana unazad. Ako on tebe lupi onda bi država trebala preusmjerit trošak popravka tvojeg vozila na vlasnika neosiguranog vozila + kazna za njega. Tebi bi trebalo biti apsolutno svejedno dal si udario osigurano ili neosigurano vozilo - ostalim bi se trebali baviti sudovi, osiguranja i država. Uzimanje prednosti svjesno ili nesvjesno je svejedno tvoja krivica. To je nekak po mojoj logici kako bi možda trebalo biti. Obično kad uključim logiku i državu, za državu vrijedi suprotno logici. Vidio danas Land Rover Discovery Sport. Pre pre pre predobro izgleda. Izgleda kao da su ga izmašinirali iz jednog komada aluminija. Najavili su novog: http://uncrate.com/stuff/2015-land-r...scovery-sport/ Evoque mi je prekrasan. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 03.09.2014. u 19:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11854 |
Datum registracije: Dec 2006
|
Moje stanje za registraciju Prosle godine, 0% bonusa, 44kw, Croatia osiguranje - 1980 kn Sad za tjedan dana: Generali, 50% preko roditelja + ono preko 30 god + jos neki popust = 770 kn ![]() ![]() (u Croatia mi nude 1370, Alianz 1350, a ostale nisam ni isao)
![]() |
#11855 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Tada imas 50% i nakon te police samo sljedeci put, ako ima koje osiguranje da ima jeftinije s 50% prodes kod njih i onda si dalje miran. Pošto svako osiguranje ima neke svoje prednosti (osim valjda euroherca ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11856 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Poslal sam im upit, baš da čujem kaj vele na to. Inače mi je Triglav najjeftiniji - po informativnom izračunu na webu ~ 2700kn, s tim da ga nisu ažurirali izgleda, jer mi svi koji uskoro idu produljit osiguranje kod njih vele oko 250 kuna nižu cijenu. Inače u 11. mjesecu me čeka osiguranje (sa 0%) i tehnički. Veselo ![]()
![]() |
![]() |
#11857 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
![]() Ti udres nekog -> Osiguranje placa njemu, ti sam svoje popravljas. Pa to je uvijek tako funkcioniralo rofl, neznam sta si sad napisao ![]() Ono sto je SYSS napisao s druge strane je potpuno druga stvar Ti udres negko -> osiguranje placa njemu ako je osiguran, ako nije TI placas njemu!!!! (ovo je apsurd). I jos usput placas sam sebi (to je normalno) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11858 |
Premium
|
Aha, sad sam skuzio sto tebe muci. I da to sto syss veli i dalje stoji. Ako ti kresnes nekog neosiguranog on moze pokrenuti postupak protiv tebe i traziti odstetu. Nevezano za osiguranje jer prema zakonu on nema pravo na odstetu po AO od tvog osiguranja. Glupo zvuci ali je izvedivo, druga stvar je kaj su sanse male da neosigurani pokrene postupak protiv tebe.. Tim vise sto je zakon o obveznim osiguranjima napisan u stilu siroko ti polje pa si svako osiguranje uzme za pravo protumaciti zakon kako njima pase i jos to stave u svoje uvjete. Ja sam imao cirkus sa eurohercom di se njihov procjenitelj i zastupnik pravio malo tulav pa kad sam se pozvao na zakon odjednom je okrenuo plocu i sve je bilo ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11860 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
pošto se ja objesno vozim sigurno neću osigurat u eurohercu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11861 |
Premium
|
Ovo u vezi dupliciranja bonusa u Generaliu - caka je u tome da roditelj, čiji se bonus duplicira, mora pri isteku osigurat auto kod njih. Ukoliko roditelj nije u Generaliu osiguran, onda se mora nosit rodni list (svoj) i potpisana izjava roditelja u vezi tog dupliciranja i uvjeta. Ak je roditelj u Generaliu, onda samo rodni list.
![]() |
#11862 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne znam gdje se ovih dana skriva naša policija, ali toliko je mogućnosti za punjenje proračuna na budalama da ne znam je li ikad bilo više. Kiša pljušti toliko da je vidljivost dosta smanjena. Specijalci ne pale svjetla. Ajde, još primijetiš aute crvene, žute boje...ali bijele, sive i crne...jednostavno se utope u asfaltu i toj kiši ako nemaju upaljena svjetla. Drugi slučaj su genijalci s LED dnevnim svjetlima koji očito ne znaju koncept koji iza tog stoji. Kad rade samo dnevna svjetla, stražnja svjetla ne rade. Padne mrak i naletiš na takvog na nekoj neosvjetljenoj cesti.
![]() |
#11863 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11866 |
The mighty pirate
|
![]() |
#11867 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
A kad se sjete upalit svijetla jer slabo vide, upale maglenke ![]()
![]() |
![]() |
#11868 |
The mighty pirate
|
Upale samo maglenke, svjetla ostave na pozicijama, ili se voze s pozicijama po mraku... Ljudska glupost je neograničena ![]() Nego, jedno pitanje o prometnoj situaciji u kojoj sam bio neki dan. Priključna cesta s Radničke na Heinzelovu. Ispred mene jedan auto i pokušavamo se u ubaciti u traku da nastavimo dalje po Heinzelovoj. Auto iz prve trake nam blenda i pušta nas, auto prije mene krene, krećem i ja i u trenutku kad sam već sa skoro pola auta bio u prvoj traci iz druge trake uletava auto između mene i njega i meni skoro svojim bokom odnese prednji kraj auta. Ne znam ni kako, krajičkom oka sam ga skužio i izbjegao sudar. Tko je u slučaju da se nešto ovdje dogodilo kriv?
![]() |
#11872 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#11873 |
The mighty pirate
|
Zbunjuje me tu nešto još. Znači, voziš se po toj krajnjoj desnoj traci, koja završava s ulaskom u stražnji parking policijske stanice i moraš se prebaciti u srednju, koja postaje desna, tj. druga traka. Dođeš do pola srednje (sad druge, desne) trake i istovremeno iz krajnje lijeve dolazi auto i ulijeće u srednju, tj, sad već desnu. Praktički, nitko ne radi ništa krivo, ali se dogodi da se oboje nađete u srednjoj traci istovremeno. Sam sam se već zapetljao u tekstu. Uglavnom, da se ovo dogodi, tko je kriv u slučaju sudara? http://postimg.org/image/3nf95ngw5/ Trokut je prije uključivanja na Heizelovu, ovdje se radi o trećoj traci Heinzelove koja završava u parkingu policije.
![]() |
#11875 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Ti jer nisi propustio vozila, on jer nije pazio kod prestrojavanja, bla bla bla... Nezgodna situacija kako god okrenes, jel, kao i obicno, pametniji popusta i izbjegava nevolje gdje je moguce. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#11877 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kupio kola. Na kraju je ipak pao Renaul Megane Sedan iz 2008, 1.6 16V sa 82kW te 34 000km. Presudio je pregled vozila, svi mogući pregledi vlasnika i samog vozila i njegovih podataka, održavanost vozila (računi od početka što je mijenjano ![]() Hvala svima koji su pomogli, te Techu koji je puno pomogao sa čini mi se odličnim majstorom, kao i pomoći oko cijelog procesa (koji je moram priznati bio izuzetno stresan na trenutke, pogotovo sa birokracijom i radnim vremenom). Malo me porezna zeznula danas jer nisu dali da se uplati u poreznoj upravi u kvartu nego se mora ići do glavne zgrade, a i mora se imati prometna/knjižica vozila prilikom plaćanja poreza. Naravno da to nije stara imala kod sebe. Sutra to obaviti + MUP i nadam se da će to biti to. Za 20 dana tehnički i onda do mora i nazad, da ga se krsti. Slike kad stavim tabletiće na svaki naslon, kao i ukrasne jastuke iza ![]()
![]() |
#11880 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Uvijek ima specijalaca, čak ni ova kiša ih ne spriječava. Po Slavonskoj se vozim desetak puta dnevno gore dolje i svaki put se nađe jedan koji ne može voziti 80 iako su obje trake pune, nego se nabije nekom na guzicu ili se vozi po crti između obje trake na desetak cm od auta ispred. Ne daj bože da primijeti da je izabrao sporiju traku, iste sekunde je u drugoj, bez žmigavca naravno i izaziva jako kočenje svih iza sebe. Od ponedjeljka novi auto i jedva čekam da mi kamera stigne, bit će šou program na youtubeu ![]()
![]() |
![]() |
|
|