|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
celeron
imam chaintecovu maticnu plocu,via chipset,celeron 566... kako i koliko mogu overclockat to,moze pomoc? Bez opasnosti po komp,da moram kupovat novi hladnjak,itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa uzmi manual od ploce pa gledaj dal mozes povecavat (i gdje u biosu/na ploci) fsb pa clockaj, usput ne bi bilo lose da nam kazes o kojoj je ploci tocno rijec (model) pa bi ti lakse i pomogli i odmah rekli sta tocno da radis, al pravo da ti i kazem ne isplati ti se to bas ni clockat jer neces primjetit neku astronomsku razliku.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
FSB u Biosu mi je postavljen na 66mhz,jos imam dvije opcije,75 i 83.Znaci samo to promijenm i gotovo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Mislim da ti se isplati kloknut taj komp bez obzira što je star i slab. Ja sam svog celerona 366 kloknuo na 578MHz, poigrao se s latencijama memorije, stavio ventilator da izvlači topli zrak iz kućišta i radi dosta brže... Vrti Win2000 i služi mi za prženje cd-a i gledanje divx-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Probaj mijenjat opcije,75 i 83.Ja sam imao istog celerona ali gigabyte plocu sa jumperima na ploci za mjenjanje FSB-a. Mislim da je najvise isao na 710Mhz i grijao se kojih 4-5 stupnjeva vise.Uglavnom mozes dobiti nekakovo poboljsanje jer ti raste clock i AGP-a i PCI-a sto nije dobro ali smije se.PCI clock je na 33MHz dok sam ga ja drzao na 41Mhz. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|