|
![]() |
#1081 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1082 |
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Izgleda da 8-jezgreni 5.5" LTE mobitel s HD rezolucijom, 13/5MP kamerom i 2/16GB ROM/RAM kombinacijom postaje standardni izbor kineskih proizvođača. Sada je i Hasee (u Kini dobro poznat po laptopima) najavio model takvih karakteristika. Hasee je novo ime u svijetu smartfona i nedavno je izbacio na tržište 5-6 zanimljivih modela od kojih je najbolje prošao 6" X60TS dok je za neke manje modele obustavljena proizvodnja zbog problema s ekranima. Hasee je najzanimljiviji zbog kombinacije poznatog imena i prihvatljivih cijena (u odnosu na konkurenciju). Kineski mediji prognoziraju cijenu ispod 1000 yuana (~ 170 USD) Mobitel će (bude li s wcdma modemom) najvjerojatnije biti vrlo zanimljiv. Nadam se da se neće ponoviti situacija sa Pepperom gdje dobar uređajl nije našao mjesto u ponudi na aliexpressu i poznatim trgovinama osim par kratkotrajnih iznimki. Nažalost, ni Hasee nije bio baš popularan u navedenih trgovaca. ![]() ![]() (obratite pažnju na registraciju barke ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 30.08.2014. u 22:34. |
![]() |
![]() |
#1083 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
A jesu Kinezi likovi stvarno. Imaju u prosjeku 150cm visine i ruke kao djeca u 3-4 razredu osnovne ali ekrani moraju biti 5,5" -6". Onim njihovim modelima na reklamama ne vidiš glavu od mobitela kada ga stave na uho. Šteta stvarno što samo furaju velike ekrane. |
![]() |
![]() |
#1084 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Mobiteli su odavno prerasli osnovnu ulogu tako da tih 5,5-6 inča meni idealno. |
![]() |
![]() |
#1085 |
Registrirao User
|
Jučer sam gledao nekakve statistike za drugi kvartal ove godine u vezi dimenzija mobitela i kakvi su trendovi u svijetu. Globalni trend je 5 - 5.9" a dimenzije ispod 4" su popularne jedino u par afričkih država. U padu je i prosjek rezolucije pa je sada negdje ispod HD dimenzija. Ako nekog zanimaju detalji, potražiti ću izvor u povijesti pretraživanja, da ne rečen historyju. ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#1087 |
Premium
Datum registracije: Jan 2012
|
Zanima me sto mislite o Asus Zenfonu 5. Da li ga je netko imao i ako je, dali dobiva preporuke? vidim da ga ima vec za 190USD, a ipak je to Asus.. nije to bas bilo kakav kinez, a soldine performanse ima. Kakav je taj Atom Z2580 u odnosu na poznatiji Qualcomm tj. s kojim se qualcomom on moze hrvat? |
![]() |
![]() |
#1088 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Moje mišljenje je da sve preko 4.7 gubi funkcionalnost mobitela (baratanje jednom rukom bez prevrtanja/izvrtanja/pridržavanja drugom rukom) i pretvara se u neki phablet, bez obzira što oni "službeno" počinju sa 5.01 incha. Iznimka su možda G2/G3 sa stražnjom tipkom koja je puni pogodak što se tiće funkcionalnosti. |
![]() |
![]() |
#1089 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Ne rade kapacitativne tipke,proximity senzor,pregrijavanje i problemi s gapps-om... Nije to jos za svakodnevno korištenje.. |
|
![]() |
![]() |
#1090 | |
Registrirao User
|
Citiraj:
antropologiju. Uporaba mobitela je interakcija, uz ostalo, između šake i mobitela. Za ugodno baratanje mobitelom bitna je i veličina šake, a kad su dinarci u pitanju, riječ je o interakciji lopate i smartfona. Hrvati su među višim europljanima, a dalmoši, naročito splićani, među najvišim etničkim skupinama na svijetu. Za nas je i 7" mačji kašalj. ![]() Tako da je šutljiva većina uglavnom zadovoljna uređajima od 5" ili većima. Ili se varam?
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
|
![]() |
![]() |
#1092 |
Premium
|
Sa svojih 193 cm i lopatom od ruke ne bi rekao da govorim iz perspektive Kineza. ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Nego taj Hasee... kao da sam vidio lani neke njihove mobitele. Cijene nisu bile baš pretjerano niske. |
|
![]() |
![]() |
#1095 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Razgovarali smo o tome. Ipak se odustaje od ideje za bilo kakve top liste. Onaj kome treba Best Buy mobitel, neka prati malo ovu temu i to je to. Sagledali smo sve aspekte pros/cons oko tih top lista i vidjeli da to ništa dobro neće donijeti jer ljudi ovako i onako ne čitaju prvi post... jer da čitaju, vidjeli bi da se ovdje ne pita o pošiljkama, iskustvima sa dućanima i carinom i slično. Ionako kad netko doleti sa padobranom će pitati koji mob da kupi i neće čitati prvi post. A onda će svaki drugi post glasiti "pročitaj prvi post" i pokretat će se šitstormovi. Eto, toliko o top listama. |
![]() |
![]() |
#1096 | ||
Registrirao User
|
Citiraj:
H45T2 4.5 960 * 540 / 1G + 4G / 1600/200 + 500 / TD 499 Uvršten H45S2 4.5 960 * 540 / 1G + 4G / 1600/200 + 500 / W 499 Otkazani W50T1 5.0 1280 * 720 / 1G + 4G / 1900/200 + 800 / TD 599 Otkazani W50S1 5,0 960 * 540 / 1G + 4G / 1900/200 + 800 / W 599 Otkazani E50T1 5.0 1280 * 720 / 2G + 16G / 2000/500 + 1300 / TD 899 Uvršten E50S1 5.0 1280 * 720 / 2G 16G + / 2000/1300 + 500 / W 899 Uvršten F60T1 6,0 1280 * 720 / 2G + 32 g / 2500/500 + 1300 / TD 999 Otkazani F60S1 6,0 1280 * 720 / 2G 32g + / 2500/1300 + 500 / W 999 Otkazani W50 T2 5.0 1280 * 720 / 2G + 16G / 1900/200 + 800 / TD 799 Uvršten H45 T3 4.5 960 * 540 / 1G + 4G / 1400/500 / TD 539 Uvršten Cijene su podebljane, u yuanima, za dobit kune skinite 10% W - wcdma 2500/1300+500 = baterija / kamere Citiraj:
Pada mi samo jedan razlog na pamet ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 30.08.2014. u 15:45. |
||
![]() |
![]() |
#1097 | |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() Imam Zopo 5" i mali je, dok Note I taman po mjeri. Lijepo gledam TV, filmove, surfam, zaboravio sam da imam laptop. Tablet i mobać nosati zajedno nije mi praktično. Nikad više na manji ekran. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1098 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Da, meni je problematično koristiti ga kao mobitel, a kao tacnu za strpat zimsku jaknu ili pedericu naravno da je ok. Za đep hlaća i jednoručne operacije nisu, teško ćeš me u to uvjeriti. Zadnje izmijenjeno od: GoodLooker. 30.08.2014. u 15:58. |
|
![]() |
![]() |
#1099 |
Registrirao User
|
Miui v6 je nova generacija najpopularnijeg kineskog androida. Želite li vidjeti kako to otprilike izgleda, skinite Miui Express 2.2.0 launcher odavde. Podržan je veći dio značajki pravog MIUI sustava P.S. Zaboravio sam jučer spomenuti jednu od zanimljivijih opcija Baidu androida. Kad zadržite prst na tekstu radi npr. izmjene sadržaja, otvori se malo povećalo koje dinamički prikazuje gdje je vrh prsta zapravo fokusiran. Zgodna stvarčica, naročito za ljubitelje malih zaslona ![]() ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 30.08.2014. u 16:26. |
![]() |
![]() |
#1100 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
ja sam prek 2 metra, treniram kosarku, imam dlan ko lopatu i nije mi problem sa drzanjem u ruci ovih iznad 5", ali kam s njim kad nije u ruci? u dzep ne stane, ak ga i naguram nekak strah me da ne pukne ak negdje sjednem.. nositi torbicu zbog mobitela?? hahaha, ak dodje taj dan odmah cu otici i da mi jaja cvaknu ![]() imao sam note2 jedno vrijeme, ali sam ga brzo dao sestri i vratio se na 4,5" |
![]() |
![]() |
#1101 |
Registrirao User
|
Da, to je glavni problem. Kad sjednem obično ga izvadim na stol ili u autu na policu što stvara laganu nelagodu jer se lako može desit da ostane. A opet, često nosim hlače s bočnim džepovima pa onda nije problem... Elem, Baidu aplikacija za pretraživanje (pandan Google Search aplikaciji i sastavni dio Baidu OS-a) je uvela opciju prepoznavanja fotografije. Tako će kinezima (kod nas je ova opcija slabo korisna) biti omogućeno, na primjer, uslikati grm dipelte i u opcijama kamere skoknut na baidu search koji će izbaciti pojmove vezane uz ovu biljku. Dušu dalo za priučene berače gljiva, a naknadno i grobare. ![]() Za Baidu je ovo najprivlačnije kao shopping alatka jer aplikacija navodno pogađa i stil odijevanja i ide direktno na oglašene modne artikle koji su u stilu s fotkom. Pa, kao na primjeru dolje, ako želite izgledati poput ovog radosnog čačića imate desno brojne prikladne opcije za obleku. ![]() ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 30.08.2014. u 17:08. |
![]() |
![]() |
#1102 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Ja ganjam pda/smartfone od palma III, preko SE P990, pa Xperie x1, pa desire, pa sad xperia L (primjetite uzlazni trend veličine ekrana). I slijedeći kojeg kupim ima da ima 5 minimalno! Nemam lopatu, nisam gromada od čovika (180 cm), al mi svejedno super dođe držat malo veći ekran poviše njuške, čitat vjesti ili gledat nešto na telefonu bez potrebe da palim laptop ili sjedam za konzolu... Živili inči, ma gdje bili XD Ajmo neki review ili bar mišljenje o iOcean X7 S / HD / X8... Vidim da ih kolege još nisu proglasili odronima, a ljepi su ko slike onako kockasti cijeli oštrih rubova... Odma bi naručio 3 do 5 komada (za cjelokupnu vamiliju, a i šire, ma gdje bili) P.S. Druže Direktore Fabrike i Preduzeća Brko: Nije ni meni pala na pamet baš nekakva top lista gdje će curice vrištat i bacat grudnjake i tange na number 1, nego više upravo ovo što je kolega Dakok napravio - nekakva lista gdje mi padobranci u slobodnom padu možemo pogledat koje mobitele uopće uzet u razmatranje (odnosno koji od milijardu kineza nisu bacanje novaca u vjetar). Jebiga Kina proizvodi milione mobitela. Tko se od nas random kupaca može uopće nosit s time. To je full time job.
#1103 |
Registrirao User
|
Ima li netko iskustva s THL T6S? Da i je odron, za $74 je prilično dobra prigoda?
![]() |
![]() |
#1105 |
Registrirao User
|
900 je više od 550. Ako je mobitel smeće onda ga je bolje kupit kod nas - čisto radi garancije ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1107 |
Registrirao User
|
za par dolara razlike u cijeni imaš drastičnu razliku u specifikacijama Nisam vidio da je netko ovo ovdje spominjao: THL T6s = iNew v3 ??? EDIT: Izgleda da ipak nisu isti...
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 30.08.2014. u 19:45. |
![]() |
![]() |
#1108 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Inače imam u familiji dva thl w100 koji odrađuju sve što treba već preko godinu dana, pa odlučih riskirat ![]() Cijena kad je stranica na engleskom je 89,99$, a na njemačkom daje 76.01$.. Međutim kad se registriraš traži i shipping dodatnih 9,50 $.. Tako da je ispalo 85,50$.. Počeo mi se kvariti LENOVO A820 kojeg koristim preko godinu dana.. prilikom zahtjevnih operacija( igrice ili ako imam nekoliko tabova na netu) se pregrije i ugasi.. nakon nekoliko minuta opet upali i sve radi dok se opet ne pregrije i ugasi -.- Ima li netko možda kakav savjet? |
|
![]() |
![]() |
#1110 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |