Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.08.2014., 22:48   #1651
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Da, slažem se da je ovo više hw problem.

No savjet:
Ako imaš jedan od AMDovih proceva 8230, 8350, 9370, 9590 ne gine ti dat za hladnjak 350 kn ako hoćeš niske temp za cpu.

Ako veliš da si stavio EVO 212, onda pretpostavljam da imaš 8230 ili 8350 jer je 9370 i 9590 ne bi izdržali na tom hladnjaku, a 65-68C pri 100% loadu je OK za CM EVO 212.

Ako planiraš koristiti procesor non-stop 100% onda si fulao i trebao si kupiti jači hladnjak, ako je za normalan rad, igre, onda je EVO 212 taman, pomalo na granici.

Nakon pol sata prima normalno da idu preko 60, bitno da ne idu prek 65-68.
Svakako, pogledaj da ti se vent fino vrti, ili napravi override s nekim kontrolerom, jer EVO 212 bi trebao po svemu biti dovoljan za 8230 i 8350 uz dobar vent.

Svakako, pasta mora biti što bolje stavljena i treba proći par dana dok sama pasta ne krene provoditi kako treba...

Sve u svemu, ne vidim zašto ti ne bi naplatili 140 kn, pošto si "sam" slagao konfu i stavio Freezer 13, no u tom slučaju ako si i kupio EVO 212 kod njih, što predpostavljam da jesi, onda su za te iste novce trebali isti ugraditi i testirati i pokazati ti testove temperatura s EVO 212. Ako nisu, traži to od njih.
Staro 11.08.2014., 23:58   #1652
Amormian
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Da, slažem se da je ovo više hw problem.

No savjet:
Ako imaš jedan od AMDovih proceva 8230, 8350, 9370, 9590 ne gine ti dat za hladnjak 350 kn ako hoćeš niske temp za cpu.

Ako veliš da si stavio EVO 212, onda pretpostavljam da imaš 8230 ili 8350 jer je 9370 i 9590 ne bi izdržali na tom hladnjaku, a 65-68C pri 100% loadu je OK za CM EVO 212.

Ako planiraš koristiti procesor non-stop 100% onda si fulao i trebao si kupiti jači hladnjak, ako je za normalan rad, igre, onda je EVO 212 taman, pomalo na granici.

Nakon pol sata prima normalno da idu preko 60, bitno da ne idu prek 65-68.
Svakako, pogledaj da ti se vent fino vrti, ili napravi override s nekim kontrolerom, jer EVO 212 bi trebao po svemu biti dovoljan za 8230 i 8350 uz dobar vent.

Svakako, pasta mora biti što bolje stavljena i treba proći par dana dok sama pasta ne krene provoditi kako treba...

Sve u svemu, ne vidim zašto ti ne bi naplatili 140 kn, pošto si "sam" slagao konfu i stavio Freezer 13, no u tom slučaju ako si i kupio EVO 212 kod njih, što predpostavljam da jesi, onda su za te iste novce trebali isti ugraditi i testirati i pokazati ti testove temperatura s EVO 212. Ako nisu, traži to od njih.
da,imam 8320.konfu sam kupio kod njih(samo hdd,sdd, i gpu nisam,uzeo iz stare konfe). Problem je taj što sa stock coolerom temperature idu prek 60 i to nakon par minuta.sa Articom su išle prek 60 nakon 15 minuta.s ovim EVO 212 temp idu prek 60 nakon pola sata. također sam imao te greške sa cpu fan error i zvukom,na što sam dobio odgovor da oni to nisu mogli detektirati.pa nije se ni meni pokazalo svaki put,nego od 15 restarta jednom.
Novi hladnjak nisam kupio kod njih,nego sam ga nasao malo jeftinije -.-

Meni je jedino glupo zaključak kada ti kažu "E moraš kupit novo da bi ti radilo kak spada".da sam htio još lupit 250 kuna u hladnjak,dok doma imam skoro identičan hladnjak,koji hladi malo lošije,te je koštao isto,bi vraga uzeo taj procesor.
Amormian je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2014., 09:12   #1653
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
To su sasvim normalne temperature...i ne vidim u cemu je problem.. frezer si trebao ostaviti i amen... i ovako i onako si očito uzeo hladnjak da računalo ne bude bučno od stock hladnjaka... frezer je za to dosta sve ostale ekstremne stvari, klokanje i to, trebaju jači hladnjaci

ako ne ocas, ne vidim u cmu je problem, ostavi to kako je, ostavi se primea i gluposti i uživaj u kompu, igricama itd...
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2014., 09:27   #1654
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Čuj, bez uvrede, no meni tvoja priča zvuči na mnogo onih priča:
Ma kupio sam na deset mjesta da prođem jeftinije, što je iz mog vlastitog iskustva često zaista na kraju skuplje, no teško je ljudima dokazati.

Ako si kupio "većinu" (znači ne cijelu) konfiguracije kod njih, to znači da si preuzeo rizik samostalnog slaganja računala. Ljudi u servisima dnevno slože barem deset računala, nisu ni oni savršeni, no jedan razlog više zašto platiti njihovo slaganje računala i testiranje. U tom slučaju dobiješ i njihovo jamstvo, koje naravno kao i kod osiguranja možda ti neće trebati a možda se nađeš u situaciji da će ti trebati.

Ti si prosudio da možeš sve sam i da ti to ne treba, a sad si se našao u situaciji: "Mogao sam ili trebao sam možda pametnije".

Još k tome, trebao si (za ubuduće) kada kupuješ određene komponente proguglati malo o njima, tipa ("8230 issue", "8320 problem") i tako za svaku i vidjeti da li ekipa po netu prijavljuje određene kvarove. Naravno, to čovjek opet nauči iz vlastitog iskustva, pa će i tebi to sjesti... Nije osuda, savjet. Been there, done that...

Ono što govorim, evo ponavlja "FRipper", EVO 212 bi trebao raditi dobar posao, osim ako si ti "opet" htio uštediti, pa nešto nisi dobro napravio pa zato ne radi dobro.

U ADMu EVO212 je 269 kn, da si ga uzeo kod njih mogao si vrlo vjerojatno dogovoriti da ti ga stave, testiraju, kao što sam rekao i prije, te da ti daju dodatno neku svoju garanciju.

No, ako ti EVO 212 ne odgovara, opet prodaj ga za pare koje si ga platio i nađi još jači i bolji hladnjak. No, mislim da bi EVO212 trebao raditi svoj posao u ovoj priči.
Staro 12.08.2014., 09:44   #1655
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:

U ADMu EVO212 je 269 kn, da si ga uzeo kod njih mogao si vrlo vjerojatno dogovoriti da ti ga stave, testiraju, kao što sam rekao i prije, te da ti daju dodatno neku svoju garanciju.
partwish je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2014., 12:01   #1656
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Što WTF ? Ako odem u servis i kupim nešto, i oni mi to ugrade, onda očekujem i bar 6mj jamstvo na njihovu uslugu tako da ako nešto ne fercera kako spada a odnosi se naravno na onaj dio posla koji je servis radio, očekujem da ne platim ponovo, nego da to riješe za 0 kn.
Staro 12.08.2014., 12:16   #1657
Amormian
Registered User

Citiraj:
Čuj, bez uvrede, no meni tvoja priča zvuči na mnogo onih priča:
Ma kupio sam na deset mjesta da prođem jeftinije, što je iz mog vlastitog iskustva često zaista na kraju skuplje, no teško je ljudima dokazati.

Ako si kupio "većinu" (znači ne cijelu) konfiguracije kod njih, to znači da si preuzeo rizik samostalnog slaganja računala. Ljudi u servisima dnevno slože barem deset računala, nisu ni oni savršeni, no jedan razlog više zašto platiti njihovo slaganje računala i testiranje. U tom slučaju dobiješ i njihovo jamstvo, koje naravno kao i kod osiguranja možda ti neće trebati a možda se nađeš u situaciji da će ti trebati.

Ti si prosudio da možeš sve sam i da ti to ne treba, a sad si se našao u situaciji: "Mogao sam ili trebao sam možda pametnije".

Još k tome, trebao si (za ubuduće) kada kupuješ određene komponente proguglati malo o njima, tipa ("8230 issue", "8320 problem") i tako za svaku i vidjeti da li ekipa po netu prijavljuje određene kvarove. Naravno, to čovjek opet nauči iz vlastitog iskustva, pa će i tebi to sjesti... Nije osuda, savjet. Been there, done that...

Ono što govorim, evo ponavlja "FRipper", EVO 212 bi trebao raditi dobar posao, osim ako si ti "opet" htio uštediti, pa nešto nisi dobro napravio pa zato ne radi dobro.

No, ako ti EVO 212 ne odgovara, opet prodaj ga za pare koje si ga platio i nađi još jači i bolji hladnjak. No, mislim da bi EVO212 trebao raditi svoj posao u ovoj priči.
gle,ja sam njima naveo 3 problema,1 s temp cpua,2 sa senzorima matične. Zasad su meni oni "riješili" samo problem s temp cpua,dok ova 2 druga nisu detektirali (tj rekao je frajer da mu jednom u biosu izbacilo da je fan na 0,on je rekao da je to možda povezano s artic coolerom).ja sam potrošio 260kna na fan+140kn njihov sat rada. šta ako mi se sada problem s senzorom matične vrati? onda opet moram platit 140kna ,da oni rade na njemu jedan sat,i ak ne izbaci error,jebiga,sve radi,dok se ja jebem 3 po 8h da probam to riješit.
5 dana sam proveo guglajući probleme s temperaturama i ostalim pizdarijama vezanim za moj problem.

pošto odemo u offtopic,otvorit ću temu na problemima.
Staro 12.08.2014., 12:31   #1658
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Što WTF ? Ako odem u servis i kupim nešto, i oni mi to ugrade, onda očekujem i bar 6mj jamstvo na njihovu uslugu tako da ako nešto ne fercera kako spada a odnosi se naravno na onaj dio posla koji je servis radio, očekujem da ne platim ponovo, nego da to riješe za 0 kn.
Zvučalo mi je kao da uz pisanu garanciju želiš da se zakunu u ispravnost proizvoda.
partwish je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2014., 13:00   #1659
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

@ partwish
Ma ne, pa nisam blesav

@ Amormian
Da, najbolje tako. Probaj BIOS update i na kraju ako ćeš opet nositi na reklamaciju, i ako će biti problem s pločom, onda to ide pod jamstvo i nemaju ti šta naplatiti.

Također, u prilog ti ide što si već platio 140 kn i da si prijavio problem koji se eto nije kod njih pokazao, tako da ne vidim razloga zašto bi ti ponovo išta naplatili.

Prvobitan problem naplaćivanja mi je logičan. Došao si reklamirati pregrijavanje, sam si stavlja i birao hladnjak, testiranje se na taj način naplaćuje. Također, stojim iza toga da u tom slučaju su oni dužni ti predložiti i staviti hladnjak koji će biti adekvatan. E sad, opet, ti si i njega sam stavljao i ako ni on nije dobar, da im ga opet dofuraš i oni ga bolj eučvrste i stave pastu i riješe problem, u tom slučaju ja bi ti opet naplatio 140 kn, jer eto, nije sve za svakoga, da nisam nepristojan, uz dužno poštovanje.

Sve u svemu želim ti da riješiš sve probleme.
Staro 13.08.2014., 18:12   #1660
NateC
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2014
Za koliko para je kod njih slaganje?
Dal' je iznad XXXX kn besplatno sastavljanje,ili moram platiti?
Kolika je granica? Dal' je 2000kn k'o i za dostavu,ili?
NateC je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2014., 21:25   #1661
Amormian
Registered User

Citiraj:
Autor NateC Pregled postova
Za koliko para je kod njih slaganje?
Dal' je iznad XXXX kn besplatno sastavljanje,ili moram platiti?
Kolika je granica? Dal' je 2000kn k'o i za dostavu,ili?

mogu ti složiti besplatno ako želiš. dostava je preko 2000 kuna gratis.ili 2500.pogledaj na njihovu stranicu.također dobiješ 10% popusta na logitech periferiju ako kupiš cijeli komp(samo kućište)
Staro 14.08.2014., 00:35   #1662
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Besplatno je slaganje dok god su sve komponente njihove
Staro 14.08.2014., 12:44   #1663
NateC
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
Besplatno je slaganje dok god su sve komponente njihove
A koliko se plaća ako nisu?
Koliko su dobri u tom?
Pitam; jer ću imat dosta komplicirani komp za složit.
A nikad nisam slagao komp,pa ...
Staro 14.08.2014., 13:26   #1664
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor NateC Pregled postova
A koliko se plaća ako nisu?
Koliko su dobri u tom?
Pitam; jer ću imat dosta komplicirani komp za složit.
A nikad nisam slagao komp,pa ...
neznam, to ćeš morati njih pitati, pošalji im mail ili nazovi

meni su složili par puta, svaki put odlicno, čak i cable managementom se poigraju
Staro 14.08.2014., 13:42   #1665
NateC
Premium
Moj komp

Ok,hvala. Pitat ću.
Staro 14.08.2014., 13:45   #1666
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Hehe, i ja primjetio dobar cable management nakon povratka kompa iz ADM servisa.
Preporuka za ADM.
Da bar nisu na drugom kraju grada...
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2014., 15:01   #1667
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
A da bar nisu samo u ZG-u

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2014., 08:46   #1668
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Dobio Asrock H81M HDS iz ADM jučer s iskrivljenim pinovima na maticnoj...svasta...
Staro 29.08.2014., 08:51   #1669
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

moš misliti... jednostavno je nemoguce takvo što dobiti
Staro 29.08.2014., 08:57   #1670
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Zašto bi bilo nemoguće? Ljudi su slali ploče na RMA direkt ASRocku, pa su od njih dobili s povijanim pinovima. Imaš videa s kompletnim raspakiravanjem na jubitou.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2014., 08:58   #1671
karlo10
šekler
Moj komp

karlo10's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
obično ti pinovi na intel matičnama i jesu tak ko malo svinuti (ko kukice izgledaju, barem su tak na mojoj asus bili i normalno radi...)

probaj s procesorom, nema mu šta biti, ako radi je dobro, ako ne reklamiraj.
karlo10 je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2014., 08:59   #1672
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
moš misliti... jednostavno je nemoguce takvo što dobiti
A kako sam ja dobio?

karlo10 => budem poslikao,pri dnu ima par iskrivljenih pinova,kao da su zabijeni...nisam ni pokušavao stavljat procesor,neznam jel moze bit kakav kratki spoj il neznam...
Staro 29.08.2014., 09:03   #1673
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

daj poslikaj to... jer znam da je nemoguce ako ta ploča je nova...

masa ljudi sjebe sama pinove kada skida onu plastiku, zaštitu i onda prstom da niti ne skuze smrdaju pinove

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 29.08.2014. u 09:12.
Staro 29.08.2014., 09:24   #1674
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
daj poslikaj to... jer znam da je ne moguce ako ta ploča je nova...

masa ljudi sjebe sama pinove kada skida onu plastiku, zaštitu i onda prstom da niti ne skuze smrdaju pinove
Vjerujem da se svašta događa,ali ako kažem da sam dobio matičnu s iskrivljenim pinovima onda to i mislim Pobogu pa hvala bogu imam godine i godine iskustva s hardwareom

Plastiku nisam ni skidao,uvijek koji god komad hardwarea kupim prvo ga uz cigaretu detaljno pregledam,ne zbog "kontrole" nego zbog gušta.

Evo slika,par pinova je iskrivljeno...

Budem ih zvao popodne,neka ovo netko krivo ne shvati...matična je bila tvornički zapakirana,ovo nema veze s ADM-om već s ASROCK-om...

P.S. Prst je ipak malo predebel za ovakva oštećenja,pogledaj na koliko mjesta po 1 pin oštećen...

Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 29.08.2014. u 09:30.
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2014., 10:24   #1675
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Ovi lijevi bi bili lakše riješivi. Za desne se treba potruditi.

Kolko sam nabrzinu uspio vidjeti lijevo je još jedan pin.

Ako ti ne zamijene, duplu ljutu i igle u ruke.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2014., 10:37   #1676
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
Ovi lijevi bi bili lakše riješivi. Za desne se treba potruditi.

Kolko sam nabrzinu uspio vidjeti lijevo je još jedan pin.

Ako ti ne zamijene, duplu ljutu i igle u ruke.
Budem kontaktirao direktno asrock,čuo se s servisom...ovi gore desno su problem za ispravit...pa se u to neću ni upuštat
Staro 29.08.2014., 11:04   #1677
karlo10
šekler
Moj komp

karlo10's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
To izgleda stvarno svinuto.. ako nisi ti napravio, kontaktiraj ADM i reklamiraj.. nemoj ništa sam pokušavati ravnati
karlo10 je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2014., 11:48   #1678
Dolph
Premium

Dolph's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Pred par mjeseci kupio msi-jevku u adm-u. Vidim jedno 6-7 savinutih pinova nosim odma na reklamaciju, dobijem odbijenac. Jer sto se njih tice ja sam ih savinuo. Nakon 10 min natezanja salju ploču dolje u servis. Pokupio ju sutradan, pinovi ravni da ravniji nemofu biti. Uglavnom dečko u servisu ih izravnao, drugu ploču nebudeš dobio osim ako prilikom preuzimanja robe ne vidiš nedostatak.
Dolph je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2014., 11:54   #1679
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Dolph Pregled postova
Pred par mjeseci kupio msi-jevku u adm-u. Vidim jedno 6-7 savinutih pinova nosim odma na reklamaciju, dobijem odbijenac. Jer sto se njih tice ja sam ih savinuo. Nakon 10 min natezanja salju ploču dolje u servis. Pokupio ju sutradan, pinovi ravni da ravniji nemofu biti. Uglavnom dečko u servisu ih izravnao, drugu ploču nebudeš dobio osim ako prilikom preuzimanja robe ne vidiš nedostatak.
Ma ADM niti ne radi zamjene,za reklamacije itd...postoji ovlašteni servis,zvao ih,kažu bolje direktno kontaktirat asrock...oni većinom daju zeleno svjetlo,pa onda u servis po novu maticnu.
Staro 29.08.2014., 12:33   #1680
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Asrock dosta često dolazi sa iskrivljenim pinovima (i drugi vendori također ali izolirani slučajevi), provjerio sa par poznanika koji su usko vezani za servis/prodaju računalne opreme, jest da su neki bili vjerovatno greška korisnika i nestručno rukovanje međutim počelo se dešavati i sa ljudima koji su godinama u tome i doslovno iz paketa svinuti pinovi, kao i kolega koji je naveo problem.
Npr poznanik iz Rijeke uzeo za svoju firmu 2 Asrock ploče za intel isti modeli (neznam točno koji) i kaže obje oštećene vratio natrag i zamjenili mu bez nekih dodatnih natezanja, jest da su bili sumljičavi ali pošto ga znaju da kupuje tamo već dugi niz godina povjerovali su mu i rekli da nije prvi slučaj.
Što prije na RMA to bolje.
virus1 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno