|
![]() |
#6422 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Sad sam ponovno flashao image preko NSRT ali ovaj put direktno Cyan, bez ovih downgrade-pa-upgrade shenanigans. Nakon toga napravio sam hard reset i ostavio mob ~2 sata da malo dođe sebi. Sad ga idem postavljati pa ćemo vidjeti. EDIT: Stavio samo DfP i povukao update, idme napraviti posljednji hard reset i to je to, vjerojatno sam miran sljedećih 10 mjeseci ![]()
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 22.08.2014. u 21:22. |
|
![]() |
![]() |
#6423 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
#6428 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
i tak.. moja saga sa L930 se nastavlja. stavili mi novi ekran ponovo posto onaj nije lezao u kucistu kako spada i ovaj opet pola zut pola ljubicast. sredili su i ostalo sve i mob je bio fizicki super, al faking boje opet. vratio ga odmah nazad i sad cekam ponedjeljak da vidim kaj dalje. nevjerojatno kakav quality control imaju u nokiji, znaci 3 komada sam imao u rukama i svaki je bio drugaciji. prvom prednja kamera nije bila u u centru i zadnji poklopac nije lezao najbolje, drugom ekran nije lezao kako spada, trecem pak audio i usb jackovi nisu bili u centru bas.. i uz to na prvom i trecem boje na ekranu. ocito nije da ja imam peh pa me bas zapadnu takvi, kad tolko ljudi ima s istim problemima. prelose. ovaj put sam naglasio da mi ne daju mobitel dok ga ne pregledaju i testiraju jer ovo vise nema smisla. evo par slika ekrana, ovako slikano nije toliko jako vidljivo kao uzivo. na prve dvije slike je potpuno crna slika na ekranu. na prvoj stvarno tako izgleda crna boja dok je instaliran display driver. kad ga se uninstalira onda normalno pokazuje crnu kako je pokazano na drugoj slici. ostale su sa uninstaliranim display driverom i pokazuju tipkovnicu u landscape modu i namjestanje alarma, tu se najbolje vidi nejednakost ekrana jer je siva boja, no vidljivo je i na bijeloj, a i ostalima, samo manje. ove slike ne prikazuju bas dobro to, u stvarnosti je izrazenije. http://imgur.com/a/IXgMs |
![]() |
![]() |
#6429 | ||
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Zato se ja bojim i ne usudim kupiti 1st gen device. Ista situacija je bila i sa L920 - žućkasti ekran kod malo veće temperature, problemi sa vibracijom, prašina u FFC-u... Ova moja L920 je dosta kasno napravljena (kupio u 10 mjesecu prošle godine, gotovo godinu dana nakon početka proizvodnje) i mob ne pati od nikakvih dječjih bolesti. Sve mi se čini da ću kupiti L1520 ili L930/830 minimalno 10 mjeseci nakon prvih batcheva.
![]() |
#6430 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
to mi je i palo na pamet i mozgo sam dal da ga dam nazad ili da ga imam takvog kakav je pa ga za tipa 2-3 mjeseca odnesem opet, al onda sam zakljucio da mi u meduvremenu moze past na pod i ode garancija. ne zanima me uopce vise, natezat cu se s njima dok ne dobijem mob u normalnom stanju. sva sreca da imam stari kojeg mogu koristit i dalje. da sam ovo kupio bez backup moba, sad bi bio lud skroz. ohladio sam skroz sad i od nokie i od WP nakon ovolko maltretiranja, na kraju ce mozda i kad dobijem ispravan zavrsit u oglasu i odo opet po novi iPhone.. ne kazem da oni nemaju problema, al bome ovoliko i na tolikoj kolicini uredaja, definitivno ne. Zadnje izmijenjeno od: Shockre. 23.08.2014. u 00:56. |
![]() |
![]() |
#6431 |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
L530 - first look
#6432 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Ja pak još razmišljam o nabavci 930 al mi razum govori da pričekam još neko vrijeme.. Ma dam se kladit da će kasnije serije 930 bi trebale bit bolje (?) A do tad im i cijena padne.. Al onda bu pak nekaj bolje izašlo,možda i 1030.. |
|
![]() |
![]() |
#6433 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Davno sam naučio da se ne kupuju prve serija auta pa tako i sveg drugog...zato sam naručio 925 i to je to...prve serije su lutrija...Frend isto uzeo 930 i sve 5 (imao sreće) ali kaže da mu bateriju cucla ko lud. Doduše to je bilo prije zadnjeg updatea za koji kažete da je poboljšao držanje baterije. |
![]() |
![]() |
#6435 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6437 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Prijatelj ima LG G2, taj nakon manje od godinu dana steka i trza da je to strasno. Ne mogu komentirati doduse kako je radio nov, ali L630 leti spram tog LG G2. A hardver u G2 jaci nego L920 i L630 zajedno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6438 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
hard reset kod svakog čuda čini, pa bi vjerojatno i kod tog G2 ![]() neka to proba prijatelj ![]()
#6439 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pitanje za sve vlasnike 1020 koji su stavili cyan: 1. Napravili ste roll back na black pa ga onda updatali odnosno dal se isplati čekat da se sa DP pojavi regular update na cyan? (ako će ga biti) 2. Hard reset isto? 3. U slučaju roll backa, sve aplikacije se brišu pa treba ponovo skidat?
#6440 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Najlakse ti je spojit mob na komp, upalit Nokia Software Recovery Tool i vidit koji ti FW ponudi. Ako ti ponudi 3051.50009.xxxx.xxxx onda je to Cyan (ako ponudi 3051.40000.xxxx.xxxx onda je Black) 2. Hard reset ne uklanja DP, ako imas DP i zelis Cyan, moras reinstalirat (ili cekat ![]() 3. Da, u slucaju reinstalacije (nebitno jel reinstaliras Black ili Cyan) se brise sve sa moba! Pri ponovnom postavljanju mozes radit restore (restore reinstalira sve aplikacije i vrati vecinu sistemskih settingsa) 4. Postoji jos jedan scenarij gdje je Cyan za tvoj P/N iziso "danas", dostupan je samo OTA te ga jos nema na Nokia Care serverima. U tom slucaju mozes napravit reinstalaciju na Black pa OTA upgrade na Cyan ili sacekat dan-dva da postave FW na Care servere ![]() Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 23.08.2014. u 14:57. |
|
![]() |
![]() |
#6441 |
Premium
Datum registracije: Mar 2014
|
Bok, moje iskustvo sa L930 sveo bih ukratko na jednu zamjenu uredjaja i naknadne dvije posjete servisu... Manje vise sve isto ko i Shockre, prvo zamjenjen uredjaj zbog ekrana, zatim na servisu 5 dana zbog problema sa power tipkom i na kraju novi problem sa tipkom kamere. Uz sve to dojde mi notifikacija "Rate us" na mob. :-) |
![]() |
![]() |
#6442 |
Omicron Alpha resident
|
Yebeš ti kvalitetu izrade, aluminijski okvir i šarene boje ako interne komponente imaju više problema, čak i od onih android kinezića koji su poplavili tržište. Šteta, quality control je u Nokiji otišao u bananu, ne kužim kak ne mogu naučiti na prijašnjim greškama. A mislim, nije samo Nokia ta, i ostali proizvođači generalno imaju sve više problema. Jel je to zbog uštede na materijalima, sve bržoj proizvodnji i R&D-u, manje vremena za testiranje... nemam pojma. L930 je mogla biti Nokijin 2014 flagship koji bi izdržao cijelu godinu no s takvim glupostima (i lošijom baterijom) su si stavili ježa u dupe.
#6444 |
Premium
Datum registracije: Mar 2014
|
A što da kažem, prije Lumie imao sam Iphone 5, njega sam jednom nosio na servis jer se na ekranu nisu iscrtali kompletni znakovi, npr. pola slova bi se vidjelo a pola ne. Uglavnom odnio sam Iphone na servis, za 3 dana sam dobio novi i to je to. Sa Lumiom sam bio tri puta na servisu i ništa... Ne znam koliko to ima smisla, možda se je najjednostavnije vratiti se na Iphone i to je to. |
![]() |
![]() |
#6446 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ono što bi po meni bilo logičnije da smo mi blakanci dobili "b" klasu uređaja, kao što je često slučaj s bijelom tehnikom i nekim prehrambenim proizvodima (npr. nutella) |
|
![]() |
![]() |
#6447 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
#6448 |
Omicron Alpha resident
|
G2 sa high end CPUom, 2 gige rama šteka ![]() I onda mi netko veli da je Android optimiziran i da radi super, lol. Nego, da ne ispadne da sam WP fanboy: Link Ovo isto vrijedi i za Windows Phone Store ![]() Nadam se da će sa WP9 (i prije) riješiti taj problem sa priglupim i lažnim aplikacijama.
#6449 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#6450 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj: