Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 16.01.2014., 22:44   #571
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
pa i ovdje je bio sprdan par puta... štoviše od svih tih bulšita koje deda provaljuje ja sam naletio na stroj kojeg su oni sređivali prije mene od neke klasike tipa virusi, pun disk i sl. i pitao vlasnika da kaj su mu napravili - reinstall win

pro, nema šta
pro ili ne (a ok, covjek je karikatura), ali ja najcesce kada su problemi prisutni i nakon sat-dva drkanja i ciscenja, jednostavno reinstaliram vindozere i znam da ce iza toga raditi. pod uvjetom da znam da nije ram ili hdd .

mislim, ovo pricam na poslu gdje imam cca 140 kompova, ima svega. nije bed sam softver maknuti, nije problem maknuti iz startupa neka sranja koja ne trebaju, ali kada ti klikas i trebao bi komp raditi lakse / suradivati vise, a nista se ne pomice i on je i dalje polumrtav.

problem najveci je sto imamo politiku adminskog akaunta po useru, pa mogu sve i svasta nabacati na komp. a znas kakav je download danas, ako ne gledas sta instaliras, rijetko koji program je samo on . tj, dode jos cudesa sa njim na komp, od sitnih "pomagaca" do toolbara preko gamadi koja se negdje uvuce da poludis dok ga neki program ne nade.

samo to htjedoh reci - nema sanse da ce komp raditi brze/stabilnije/bolje (ok, govorimo za regular usera koji ne gleda, samo YES->YES->FINISH) nakon ciscenja i rada koji uzme par sati, ili nakon svjeze instalacije/drivera/updateova/osnovnih potrebitih programa.

Burko je offline  
Staro 16.01.2014., 22:49   #572
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
jedino što se slažem sa dedom je da se "na muci poznaju junaci" iliti da opravit računar bez reinstala nemre baš svako, a nekada je reinstal ubojstvo zbog razno-raznih aplikacija za koje više nema instalacijskih medija i/ili fizičkih licenci.

ja uvijek pristupam popravljanju instalacije iz više razloga - što zbog toga što će korisnik biti zadovoljan jer mu je sve ko i prije, što zbog toga što me neće zivkat svaku sekundu da mu fali taj-i-taj program.

admin prava userima u bilo kojem sistemu većem od, ne znam, 10 kompova je ravno samoubojstvu.
syss je offline  
Staro 16.01.2014., 23:09   #573
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
jedino što se slažem sa dedom je da se "na muci poznaju junaci" iliti da opravit računar bez reinstala nemre baš svako, a nekada je reinstal ubojstvo zbog razno-raznih aplikacija za koje više nema instalacijskih medija i/ili fizičkih licenci.
Moja sedmica je živa od 2009. godine. Preživjela je nekoliko računala i kenfiguracija diskova. Jedan disk pa raid i na kraju ssd. Kompovi se izmjenjali isto, a raid preživio. Uglavnom, boli me kad moram svoj komp reinstalirati totalno. Nije mi komplicirano, nego se ne sjećam svih postavki i lijen sam, da budem iskren . Što se korisnika tiče, procijenim što će mi duže trajati i više muke stvarati. Podatci su, ionako, na serveru (userprofile), mailovi na ex-server, a ako ima nešto na disku, sam si je kriv/kriva.

Citiraj:
ja uvijek pristupam popravljanju instalacije iz više razloga - što zbog toga što će korisnik biti zadovoljan jer mu je sve ko i prije, što zbog toga što me neće zivkat svaku sekundu da mu fali taj-i-taj program.
Zbog profila korisnici niti ne kuže da je sve novo . Sve se dovede u prijašnje stanje, a samo treba vremena i strpljenja. Obićno je gamad u profilu.

Citiraj:
admin prava userima u bilo kojem sistemu većem od, ne znam, 10 kompova je ravno samoubojstvu.
Oooo daaa. Admini su posebna vrsta kod nas. Rijetki imaju tu privilegiju. Rađe se ja spojim u Kinu, SAD, Italiju, Indiju...... nego da on ima sva prava .
Činjenica je da imamo malo problema sa Kinom i Iranom, ali ne toliko velikih problema da nekome damo admin prava .
Staro 17.01.2014., 00:07   #574
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:

pa, rekao si sve na kraju, za adminska prava . ja pokusavam vec neko vrijeme naguziti sefa da jednostavno rijetki imaju prava, ali je to takva firma gdje svatko moze imati svasta . pa i tonu privatnih stvari, filmova, mjuze, piratskih programa, ono.............. pa ce on najebat i jos vise ce si ozracit mozak pozivima "e, zasto ja ne mogu staviti ovo? to meni treba!" itd sranja.......

ali isto tako, ma koje aplikacije?
na poslu? imas sta imas, nema tu velike pameti. licence su vezane za ljude, jebes ga ako toga nema u evidenciji negdje. eventualno verzije programa, ali to je manji problem. za privatne korisnike se tu vec itekako slazem, tu ima svakavih programa i programcica i tu idu pozivi "a ja sam to imao drugacije, toga sada nema".
a opet jos s druge strane, posto imaju prava, sami ce si instalirati opet sranja i sranja.........

kako god, na poslu mi ovo jednostavnije, brze i sigurnije. jer sam pokusavao, pokusavao i sef koji je u tome puno jace i duze, ima kanti koje jednostavno seru. i nema druge nego ju zamjeniti sa drugom koja ne sere ili na toj skinuti sistem.
a jos je najljepse kada nesto sredis privremeno. tj, proradi i ne pokazuje znakove prisutnosti, prode tjedan-dva i bezveze se nades za tim kompom i vidis da ima isto problematicno stanje. pa vise gledas jel sta sa mrezom jer je pretpostopni prostor i instalacija tamo negdje iz 2001, imas tonu svicera jer nema drugacije bez ulaganja od ~100k kuna, pa jel do uticnica, daj drugi kabel.......

jer sta je najljepse, to su kompovi koji su stari cca 4-5 godina sa original sistemom, nerijetki na XP SP2 sa sophosom (koji je btw katastrofa AV, ali je placen pa ga imamo), sa vec dva-tri ili negdje 4 vlasnika, a jos su svi imali adminska prava . i svi, ajd malo pretjerujem, nekih 85-90% su ""power useri"" koji doslovce jedva da znaju poslati mail, ali zato kad ih pustis na internet ili nedobog procitati sta skidas sa maila ili klikas po fejsu ili ko' zna gdje, veselje na kvadrat......

stvarno bi imao volje to dotjerati do cega tocno, samo da radi? bilo je toga, kazem ti, ovi prije mene ne znam - problem sa mreznom. nece drugi driver, ista shema. malo ciscenje kompa, isti shit. druga mrezna - radi. komop zavrsi kod mene nakon 2-3 godine, izvadim mreznu jer je sve na pola ili manje mogucnosti, mrezna radi ko' bebica. jebes ga, kod takvih trulja ja radije potrosim cijeli dan i znam da me nece jebati nesto od prije ko' zna koliko.

Zadnje izmijenjeno od: Burko. 17.01.2014. u 00:13.
Burko je offline  
Staro 24.03.2014., 14:21   #575
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Sad sam zvao servis u ST treba mi flashnut bios na jednoj ploči nemam proc xD
160kn, mislim da mi je cijena servisa upravo skočila na 400kn....
6Finger je offline  
Staro 24.03.2014., 16:03   #576
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor 6Finger Pregled postova
Sad sam zvao servis u ST treba mi flashnut bios na jednoj ploči nemam proc xD
160kn, mislim da mi je cijena servisa upravo skočila na 400kn....
400kn flešanje biosa? Koji smradovi...
Brko je offline  
Staro 24.03.2014., 16:09   #577
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
400kn flešanje biosa? Koji smradovi...
Nisi shvatio - oni njega traze 160kn za flash BIOS-a, pa ce sada "njegova satnica" skociti na 400kn...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline  
Staro 24.03.2014., 16:10   #578
6Finger
Premium
Moj komp

Ne 160kn je tražio. 400kn je moja nova cijena servisa xD

Edit: evo buba me preduhitrio
6Finger je offline  
Staro 24.03.2014., 16:10   #579
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

uvijek bila
syss je offline  
Staro 24.03.2014., 16:11   #580
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Brko manje opijata mečat
napisao je 160 za flashnut bios, pa je kolega svoju satnicu korigirao na 400
Nikky je offline  
Staro 24.03.2014., 16:11   #581
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor 6Finger Pregled postova
Ne 160kn je tražio. 400kn je moja nova cijena servisa xD
Aha...sorry. ja mislio da je bilo 160 a sada 400 kn flešanje biosa... tolko ploče koštaju
Brko je offline  
Staro 24.03.2014., 16:29   #582
6Finger
Premium
Moj komp

Da ne ispadne sad da mi je satnica 400kn malo da se ogradim
Uglavnom kad mi dodje komp na porpavak to izgleda ovako:
Ne pali se, kad upali onda je nestabilan ili ne ulazi u win a i već odavno se pregrijava
.. e i neki virusi sui iskakali pa sam to pogasio ima jedno 6 mjeseci e i znaš imam neke slike i dokumente na kompu pa to da mi slučajno ne izbrišeš.
E da samo još ako može sutra ujutro u 8 zaovinoj sestri za Draganinog muža materi moran poslat emajl pa da bude gotovo večeras.

E pa ja to više ni u ludilu za 300kn neradin ako je meni flash biosa u servisu 160kn. Još ponesi memoriju i ostalo hehhe.
Dakle ja donesen psu, matičnu, grafu, bios ti staviš proc, moj stik i ljepo 160kn xD jedva čekam, radije ide u kontejner sve skupa
6Finger je offline  
Staro 26.03.2014., 08:54   #583
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Pa nego sto nego 160kn. Zasto ga ti nisi flashnuo ako mozes za jeftinije? Aaaa, nemas procesor?
"Vodoinstalater, koji je zvan zbog kvara na sustavu vodnog hlađenja u
čeličani, koja je 10-tak dana imala obustavu rada...došao je, sat vremena
provjeravao, zagledao, te rekao "ZNAM"...udario čekićem po jednoj cijevi i
...sustav proradio. Svi sretni, vratili se na posao...nakon par dana račun
na 10.000 eura, direktor poludio i pita ga - sat vremena gledanja, jedan
udarac čekićem i toliko želiš naplatiti, hoću objašnjenje. On mu dostavi
pojašnjenje...to što sam udario čekićem košta 1 eur, a to što sam znao gdje
treba udariti košta 9.999 eura"
WraGG je offline  
Staro 26.03.2014., 16:28   #584
6Finger
Premium
Moj komp

Nevidim poantu posta niti se radi o nekoj posebnoj vještini/znanju niti opremi.
6Finger je offline  
Staro 26.03.2014., 17:02   #585
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pravila ponude i potražnje

Imaš li ono što ti treba? Nemaš
Ima li on? Ima

E pa nema džabe

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline  
Staro 30.03.2014., 13:57   #586
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Pravila ponude i potražnje

Imaš li ono što ti treba? Nemaš
Ima li on? Ima

E pa nema džabe
U principu je tako, ali poznata mi je situacija i za 6a nisan moga nac sugavi 1366, a taj koji ga je proba oderat je na izdisajima. Je ponuda i potraznja, ali zaboravljas da se moraju prisic krivulje, i ima elasticnost i svasta nesto

E da ciganski je to naplatit, jer mu je sve servirano, ali opcenito je takav balkanski (a i dalmatinski mentalitet) hint ultra i cijene apartmana.
Baja 001 je offline  
Staro 13.08.2014., 15:51   #587
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pobjeda dana

veli čovjek kupili laptop evo zapakiran, ima 8.1 gore pa eto napravi da radi jer ja to ne znam.

upalio ga i odradio početni upitnik, maknuo mcafee, skinuo win apdejte - 200kn
syss je offline  
Staro 13.08.2014., 16:32   #588
hedgehog
Premium
Moj komp

hedgehog's Avatar

Datum registracije: Apr 2013
sad će ti doći za mjesec dana i reći da se užasno usporio i "ima puno virusa" i eto još 200 i tak svaka 2 mjeseca
hedgehog je offline  
Staro 13.08.2014., 17:05   #589
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
pobjeda dana

veli čovjek kupili laptop evo zapakiran, ima 8.1 gore pa eto napravi da radi jer ja to ne znam.

upalio ga i odradio početni upitnik, maknuo mcafee, skinuo win apdejte - 200kn
Win dana je mani bio, ne radi mi net. Resetirajte router (istekajte ga), nece probala susjeda napravit. Ok stizem, resetiram, cekam minut, 100 kn. Fala dovidjenja.
Baja 001 je offline  
Staro 13.08.2014., 17:51   #590
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Win dana je mani bio, ne radi mi net. Resetirajte router (istekajte ga), nece probala susjeda napravit. Ok stizem, resetiram, cekam minut, 100 kn. Fala dovidjenja.
Bogati, takvu satnicu nemaju niti Appleovi odvjetnici

Ja otkantao rodbinu sa servisima, i bolje tako nego da svaki čas zivkaju i dosađuju...
potemkin.hr je offline  
Staro 13.08.2014., 18:06   #591
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor potemkin.hr Pregled postova
Bogati, takvu satnicu nemaju niti Appleovi odvjetnici

Ja otkantao rodbinu sa servisima, i bolje tako nego da svaki čas zivkaju i dosađuju...

Ja san to rijesio da svoje "tesko" naplative slucaje pribacin priki i obratno. Tako izbjegnemo gnjavazu i oba zaradimo, a inace bi pusili oba.

Šta se tiče slučaja, a nije da san tio naplatit jer mi je to i nekako tlaka dolazit, ali usput iza radnog vrimena pa ajde. A jos san priko telefona reka sta triba napravit...
Baja 001 je offline  
Staro 13.08.2014., 18:42   #592
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor hedgehog Pregled postova
sad će ti doći za mjesec dana i reći da se užasno usporio i "ima puno virusa" i eto još 200 i tak svaka 2 mjeseca
e pa sada kada zna koliko je "dan" posla, čišćenje će biti 600kn
syss je offline  
Staro 13.08.2014., 19:20   #593
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
..čišćenje će biti 600kn
Makaršta, dodatak na javnu sramotu = čišćenje
Pretpostavljam da nećeš usput usisat stan

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline  
Staro 13.08.2014., 19:23   #594
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

tak jasno... dodatnih 600kn ako nećeš da po firmi proglasim browser history
syss je offline  
Staro 13.08.2014., 20:09   #595
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor potemkin.hr Pregled postova
+1 najpametnije
Brko je offline  
Staro 13.08.2014., 20:12   #596
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa to je pravilo #1 ako se baviš ičime šta liči na fuš.
syss je offline  
Staro 15.08.2014., 04:53   #597
Don Kihoty
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
+1 najpametnije
+1

Poslije bilo kakvog događaja, svatovi, krstitci, rođendani itd,
svi očekuju od mene da obradim fotografije,
napravim video-albume i umnožim 300 primjeraka,
pa da imaju za svakoga.

Nope! Složim im 1 DVD sa snimkama, 1 DVD sa fotkama,
umnožim u dva primjerka svaki te kažem: "Umnožite si koliko treba".
Don Kihoty je offline  
Staro 15.08.2014., 12:48   #598
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Da sam tim silnim đabalebatorima naplatio,bil gejc bi radio za mene a trazilica bi se zvala smoogle...
smuchac je offline  
Staro 12.05.2016., 23:49   #599
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Evo da podijelim malo s vama jednu frustraciju: poznanik mi donese laptop. Pregrijava se treba novi sustav. Ok. Rastavim dovoljno da ga propušem i očistim. To je normaliziralo temperature. Aktiviram staru neaktiviranu sedmicu da bih mogao novu desetku staviti (bios mi nije prepoznavao stik u bootu pa zato nije išao clean install sa stika iz biosa), pohranim stare podatke, nadogradim, ide office, flash, ff, chrome, adblock, adobe reader, mpc, malwarebytes bla bla bla.... i još par programčića. Ujedno pustio sve win i office apdejte što naravno potraje, još mu i obrišem laptop i skinem sloj pljuvačke i otisaka sa ekrana. Testiram jel stabilno i jel se pregrijava i još mu pri preuzimanju dam savjete gdje i kako da ga sam propuše i na što da pazi da ne blokira protok zraka da si olakša i uštedi novce ubuduće. Cifra 200kn, opa liku sam preskup bezobrazna opaska dvije, kažem mu da sam mu još i dao popust jer bih inače za instalaciju plus ne prezahtjevno rastavljanje i čišćenje bez beda tražio 300tinjak kn, kažem da ako što bude problematično ili zatreba instalirao sam program da se spojim na daljinu i da riješimo... uglavnom na kraju sam se ja osjećao kao govno jer sam valjda navedeno trebao obaviti za jedno ladno pivo.... A poznanik će si naravno što se mene tiče i ubuduće potražiti nekog drugog jer kod mene može jedino za duplu cifru navratiti...

Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 12.05.2016. u 23:57.
Munjara je offline  
Staro 12.05.2016., 23:58   #600
Overclock_freak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
to je debelo ispod cijene.. ja da sam mu to sve radio da sam dobar sa njim aj 200kn al nekog kog neznam ispod 300-400 nemamo šta pričat.. ja vrtim svoj sat oko 200kn pa ko oće ko neće
Overclock_freak je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na