|
![]() |
#571 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() mislim, ovo pricam na poslu gdje imam cca 140 kompova, ima svega. nije bed sam softver maknuti, nije problem maknuti iz startupa neka sranja koja ne trebaju, ali kada ti klikas i trebao bi komp raditi lakse / suradivati vise, a nista se ne pomice i on je i dalje polumrtav. problem najveci je sto imamo politiku adminskog akaunta po useru, pa mogu sve i svasta nabacati na komp. a znas kakav je download danas, ako ne gledas sta instaliras, rijetko koji program je samo on ![]() samo to htjedoh reci - nema sanse da ce komp raditi brze/stabilnije/bolje (ok, govorimo za regular usera koji ne gleda, samo YES->YES->FINISH) nakon ciscenja i rada koji uzme par sati, ili nakon svjeze instalacije/drivera/updateova/osnovnih potrebitih programa.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
#572 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
jedino što se slažem sa dedom je da se "na muci poznaju junaci" iliti da opravit računar bez reinstala nemre baš svako, a nekada je reinstal ubojstvo zbog razno-raznih aplikacija za koje više nema instalacijskih medija i/ili fizičkih licenci. ja uvijek pristupam popravljanju instalacije iz više razloga - što zbog toga što će korisnik biti zadovoljan jer mu je sve ko i prije, što zbog toga što me neće zivkat svaku sekundu da mu fali taj-i-taj program. admin prava userima u bilo kojem sistemu većem od, ne znam, 10 kompova je ravno samoubojstvu. |
![]() |
![]() |
#573 | |||
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Činjenica je da imamo malo problema sa Kinom i Iranom, ali ne toliko velikih problema da nekome damo admin prava ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#574 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() ali isto tako, ma koje aplikacije? ![]() na poslu? imas sta imas, nema tu velike pameti. licence su vezane za ljude, jebes ga ako toga nema u evidenciji negdje. eventualno verzije programa, ali to je manji problem. za privatne korisnike se tu vec itekako slazem, tu ima svakavih programa i programcica i tu idu pozivi "a ja sam to imao drugacije, toga sada nema". a opet jos s druge strane, posto imaju prava, sami ce si instalirati opet sranja i sranja......... kako god, na poslu mi ovo jednostavnije, brze i sigurnije. jer sam pokusavao, pokusavao i sef koji je u tome puno jace i duze, ima kanti koje jednostavno seru. i nema druge nego ju zamjeniti sa drugom koja ne sere ili na toj skinuti sistem. a jos je najljepse kada nesto sredis privremeno. tj, proradi i ne pokazuje znakove prisutnosti, prode tjedan-dva i bezveze se nades za tim kompom i vidis da ima isto problematicno stanje. pa vise gledas jel sta sa mrezom jer je pretpostopni prostor i instalacija tamo negdje iz 2001, imas tonu svicera jer nema drugacije bez ulaganja od ~100k kuna, pa jel do uticnica, daj drugi kabel....... jer sta je najljepse, to su kompovi koji su stari cca 4-5 godina sa original sistemom, nerijetki na XP SP2 sa sophosom (koji je btw katastrofa AV, ali je placen pa ga imamo), sa vec dva-tri ili negdje 4 vlasnika, a jos su svi imali adminska prava ![]() stvarno bi imao volje to dotjerati do cega tocno, samo da radi? bilo je toga, kazem ti, ovi prije mene ne znam - problem sa mreznom. nece drugi driver, ista shema. malo ciscenje kompa, isti shit. druga mrezna - radi. komop zavrsi kod mene nakon 2-3 godine, izvadim mreznu jer je sve na pola ili manje mogucnosti, mrezna radi ko' bebica. jebes ga, kod takvih trulja ja radije potrosim cijeli dan i znam da me nece jebati nesto od prije ko' zna koliko.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! Zadnje izmijenjeno od: Burko. 17.01.2014. u 00:13. |
|
![]() |
![]() |
#576 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
#577 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
#580 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Brko manje opijata mečat ![]() napisao je 160 za flashnut bios, pa je kolega svoju satnicu korigirao na 400 ![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Da ne ispadne sad da mi je satnica 400kn malo da se ogradim ![]() Uglavnom kad mi dodje komp na porpavak to izgleda ovako: Ne pali se, kad upali onda je nestabilan ili ne ulazi u win a i već odavno se pregrijava .. e i neki virusi sui iskakali pa sam to pogasio ima jedno 6 mjeseci e i znaš imam neke slike i dokumente na kompu pa to da mi slučajno ne izbrišeš. E da samo još ako može sutra ujutro u 8 zaovinoj sestri za Draganinog muža materi moran poslat emajl pa da bude gotovo večeras. E pa ja to više ni u ludilu za 300kn neradin ako je meni flash biosa u servisu 160kn. Još ponesi memoriju i ostalo hehhe. Dakle ja donesen psu, matičnu, grafu, bios ti staviš proc, moj stik i ljepo 160kn xD jedva čekam, radije ide u kontejner sve skupa ![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pa nego sto nego 160kn. Zasto ga ti nisi flashnuo ako mozes za jeftinije? Aaaa, nemas procesor? ![]() "Vodoinstalater, koji je zvan zbog kvara na sustavu vodnog hlađenja u čeličani, koja je 10-tak dana imala obustavu rada...došao je, sat vremena provjeravao, zagledao, te rekao "ZNAM"...udario čekićem po jednoj cijevi i ...sustav proradio. Svi sretni, vratili se na posao...nakon par dana račun na 10.000 eura, direktor poludio i pita ga - sat vremena gledanja, jedan udarac čekićem i toliko želiš naplatiti, hoću objašnjenje. On mu dostavi pojašnjenje...to što sam udario čekićem košta 1 eur, a to što sam znao gdje treba udariti košta 9.999 eura" |
![]() |
![]() |
#586 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() E da ciganski je to naplatit, jer mu je sve servirano, ali opcenito je takav balkanski (a i dalmatinski mentalitet) hint ultra i cijene apartmana. |
|
![]() |
![]() |
#589 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#590 | |
Akutna lijenčina
|
Citiraj:
![]() Ja otkantao rodbinu sa servisima, i bolje tako nego da svaki čas zivkaju i dosađuju... |
|
![]() |
![]() |
#591 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Ja san to rijesio da svoje "tesko" naplative slucaje pribacin priki i obratno. Tako izbjegnemo gnjavazu i oba zaradimo, a inace bi pusili oba. ![]() Šta se tiče slučaja, a nije da san tio naplatit jer mi je to i nekako tlaka dolazit, ali usput iza radnog vrimena pa ajde. A jos san priko telefona reka sta triba napravit... |
|
![]() |
![]() |
#592 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
#593 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
#597 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
+1 Poslije bilo kakvog događaja, svatovi, krstitci, rođendani itd, svi očekuju od mene da obradim fotografije, napravim video-albume i umnožim 300 primjeraka, pa da imaju za svakoga. Nope! Složim im 1 DVD sa snimkama, 1 DVD sa fotkama, umnožim u dva primjerka svaki te kažem: "Umnožite si koliko treba". |
![]() |
![]() |
#599 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Evo da podijelim malo s vama jednu frustraciju: poznanik mi donese laptop. Pregrijava se treba novi sustav. Ok. Rastavim dovoljno da ga propušem i očistim. To je normaliziralo temperature. Aktiviram staru neaktiviranu sedmicu da bih mogao novu desetku staviti (bios mi nije prepoznavao stik u bootu pa zato nije išao clean install sa stika iz biosa), pohranim stare podatke, nadogradim, ide office, flash, ff, chrome, adblock, adobe reader, mpc, malwarebytes bla bla bla.... i još par programčića. Ujedno pustio sve win i office apdejte što naravno potraje, još mu i obrišem laptop i skinem sloj pljuvačke i otisaka sa ekrana. Testiram jel stabilno i jel se pregrijava i još mu pri preuzimanju dam savjete gdje i kako da ga sam propuše i na što da pazi da ne blokira protok zraka da si olakša i uštedi novce ubuduće. Cifra 200kn, opa liku sam preskup bezobrazna opaska dvije, kažem mu da sam mu još i dao popust jer bih inače za instalaciju plus ne prezahtjevno rastavljanje i čišćenje bez beda tražio 300tinjak kn, kažem da ako što bude problematično ili zatreba instalirao sam program da se spojim na daljinu i da riješimo... uglavnom na kraju sam se ja osjećao kao govno jer sam valjda navedeno trebao obaviti za jedno ladno pivo.... A poznanik će si naravno što se mene tiče i ubuduće potražiti nekog drugog jer kod mene može jedino za duplu cifru navratiti... Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 12.05.2016. u 23:57. |
![]() |
![]() |
|
|