|
![]() |
#1 |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
(riješeno) Komp zamrzne pri instalaciji OS-a
Konfiguracija u pitanju: CPU: Athlon X4 740 MBO: Asrock FM2A55M-HD+ RAM: 1x4 GB Adata 1333 GPU: Radeon HD7770 HDD: Toshiba 500 GB PSU: Fortron Hexa 400 W Sastavio komp početkom godine, nedavno sam ga dobio nazad na reinstalaciju Win jer su ih klinci uništili virusima itd... Prvi problem na koji sam naišao je UEFI password (koji nisam stavio), međutim, problem je u tome što taj password nikako nisam mogao maknuti (dakle ni CCMOS, ni vađenje baterije). Taj problem je riješen flashanjem novog UEFI-ja. Novi neriješivi problem je taj da komp pri bootanju bilo čega zamrzne. Isprobao pokrenuti instalaciju Winsa (USB i optika) i uvijek zamrzne na istom mjestu - nakon inicijalnog loadanja, pri prvom "starting Windows" ekranu. Pokušao dignuti Mini XP s Hirensa, i Ubuntu - ista stvar - ili se resetira ili zamrzne. Pokušao instalirati Winse na svom kompu pa vratiti disk u ovaj, opet isto. Sve komponente koje sam mogao testirati u svom kompu sam i testirao (GPU, RAM i PSU) sve je OK. Pokušao sam i stavljati svoje komponente u ovaj komp, nije bilo promjene. Dakle, zaključak, ili ploča ili procesor koje nažalost ne mogu testirati. Pošto je sve pod garancijom dal mogu jednostavno poslati jedno i drugo na garanciju ili će biti problem ako je jedno od toga ispravno? I ima li netko neki savjet što bih još mogao napraviti jer se nikad nisam susreo s ovakvim slučajem?
![]() |
#2 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
sata kabl/ disk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Doomster
|
Isključeno - dizao sam OS bez priključenih diskova/optike. Citiraj:
![]() edit: Evo izvrtio memtest i windows memory diagnostic - prošli bez problema - problem nije nestao. Jesam, ima par bad sectora, ali kao što rekoh gore, on je isključen iz jednadžbe. I još sam k tome uredno instalirao Winse na njega u svom kompu.
Zadnje izmijenjeno od: Thorax. 31.07.2014. u 15:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Doomster
|
Komp je kupljen na dijelove, tako da bih trebao prvo utvrditi što točno treba na servis. Mislim, nikad nisam davao cijeli komp na servis ako je kupljen po dijelovima, tj. ne znam dal će onda naplaćivati dijagnostiku? Pa na ovoj ploči nema drugih osim 2.0 portova, a i to je isključeno jer sam pokušao bootati i s optike.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
A koliko si dugo ostavio da bude tako "zamrznuto" na ekranu???Minutu,dvije, više??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Dali imaš neku drugu MBO kod sebe.Ja uvijek imam neku jeftu sa strane radi testiranja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovisi di je kupljen i jesu li ti naljepili naljepnicu i jesi li je potrgao. Nazovi i pitaj, ništa te ne košta |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Doomster
|
Evo samo da rezimiram, ploča je bila u pitanju, s drugom bez problema sve šljaka.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|