|
![]() |
#1231 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Mario, malo prodrulaj, jače se undervolta X serija, E serija malo slabije. (ako uzimamo broj, jer E serija i kod slabijeg undervolta trosi manje i grije se manje nego X serija na 0.1v nizoj voltazi) Moj sad bivši X5460 E0 je radio na 3.16ghz@1.07v ![]()
![]() |
#1233 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Mislim da bi trebalo raditi. I ja razmišljam nekakav hackingtosh napraviti, naravno kad Yosemite bude dostupan ![]()
![]() |
#1234 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni još samo fali neki disk na koji bih to instalirao pa se bacam na instalaciju. Koliko vidim, moja EP35 DS3 je dobro podržana, pa bi to trebalo raditi uredno. Čim dodje disk isprobam i javim. ![]() Eh da, ja sam stock stavio 1V (2.5GHz) dok mi je za 3 GHz potrebno točno 1.1V (eto, to je okruglo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Silence
Datum registracije: Jul 2011
|
Možeš undervoltat i overvoltat, samo nemoj slušati ove PCEkspert frikove jer budeš si sjebao napajanje, pogotovo ako ubodeš Xeona serije X ![]() Ja sam ih slušao i išao vidjeti dokle ide i procvrčalo govno, sad se nadam da će krepati dok je još pod jamstvom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ma ne može ti procesor pokvariti napajanje, nikako. On i da povuče 200W (što je vrlo teško ako i nemoguće), to je tek dio snage koje napajanje daje. Nije ti ziher od toga procvrčalo. Vidim da ima dosta korisnika na webu koji imaju problema sa zvukovima iz svojih XFX napajanja (LINK) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Silence
|
Nije cvrčalo dok nisam išao OC-at do maximuma i mučit proc do maximuma (IntelBurnTest) Ne cvrči konstantno, samo kad je pod loadom. Znači ako opteretim proc na 100%, počne cvrčati. Ako opteretim grafu na 100% isto cvrči. Ako opteretim oboje na 100% cvrči na kvadrat Ako idem klokniti proc glasnoća cvrčanja raste proporcionalno sa jačinom overclocka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Još da samo znam kak će undervoltanje sfrigati moje napajanje ![]() E da - ovaj moj Fortron je dovoljno dobar zna neke OC egzibicije u budućnosti, ako nabavim neku fancy 775 ploču? ![]()
![]() |
#1241 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kod mene drzi x5450 7850 i par hardova i gluposti taj fortron bez beda xeon je na 3.6 gHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
2Buraz20 Imam identicnu konfiguraciju, kakav hladnjak koristiš? i na koliko volti držiš cpu?
![]() |
#1244 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
P35C je otišla, došla P5P43TD PRO. Sveukupno me ispalo 0kn upgrade tako da sam zadovoljan. P5P43TD je manja od P35C, lakše je bilo odrezat plastiku nego na P35C (ili sam se ja ispraksao), ubacio unutra SLBBJ i moddani bios. Iz prve boot, sve prepoznato. Zadovoljan sam, sad imam 4xDDR3 porta, P43 čipset, manje se grije sama matična. Trenutno mi sve radi na stock pasiva, ubost ću još jedan keks od 4gb rama, kasnije ću ga dignut na pa napravim ponovo report. Ako ima tko kakvih pitanja slobodno ![]() Validacija valid.x86.fr/qs9a3f |
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ja imam problem,nikako neuspijevam pokrenit xeon 5440 na Gigabyte GA-965P-S3 Prvo sam ubacio mikrocodove sa starim procoom. Sjecam se da mi je bio problem oko naredbe "attrib +R ncpucode.bin" Kad stavim proc "upali" se nema slike i nakon 2-3 sekunde se ugasi i tako 2 puta i onda se vise nepali.stavim stari proc i evo radi. Evo slike i izgleda mi kao da su ok mikrokodovi ubaceni? ![]() Probao sam ponovno ubacit kodove kad sam cmd pokrenio kao admin nije bilo nikakvih problema no opet se ne pali. Ista stvar mi se dogodi kad naklokam svoj proc vise nego sto moze potjerat pa se nepali Bilo kakva pomoc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1246 | |||||||||||||
Silence
|
Vidi je li ti naljepnica sjela kako treba (pod povećalom) i da li su ju zaljepio na pravo mjesto. Jesi li skinio zadnju verziju biosa koja postoji za tu ploču? Napravi CLEAR CMOS prije nego staviš Xeona na ploču. Jesi li siguran da je procesor ispravan? Pregledaj procesor da nije nešto odlomljeno i ako možeš isprobaj na nekoj drugoj ploči. Sa ove stranice vidim da su ljudi stavljali E5xx i X5xx na tu ploču i da mora raditi Citiraj:
CPU Support list piše bios F14, ali je non official support za sve Q9xxx i Q8xxx quadove i navedeno je koji stepping mora biti Ako imaš E5440 E0 (SLBBJ) možda neće uopće raditi Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 09.07.2014. u 14:19. |
|||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Silence
|
Star je to čipset... Najbolje ubosti nešto sa Bearlake (P31/G31/G33/P35...) ili Eagleleake (G41/G43/P45...) chipsetom. Ovi čipseti rade 100% Jedino treba izbjegavati X serije gore navedenih chipseta, iako bi na njima trebali raditi X33x3 xeoni koji su još uvijek preskupi. Neznam jel do sada netko sa foruma isprobao X čipset sa 771 X33x3 procesorom. Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 09.07.2014. u 16:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1250 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Daklem, nabavih mali borbeni kompletić i ne radi kak se spada: X5460 + ASRock G41M-GE3 + 4x2GB 1600 DDR3 Problem je sljedeći: - ako procesor postavim na 9,5 x 333 = 3166 (tvornički takt), ploča se ne boota sa 1333 MHz na RAM-u, nego samo na auto i onda postavi RAM na 800 MHz - ako procesor postavim na 9 x 333 = 3000, ploča se boota sa 1333 MHz na RAM-u bez problema E sada, u čemu je finta i poanta? Zašto ploča ne prihvaća 9,5 množitelj? BIOS je moddan naravno, no postoji samo jedna jedina revizija BIOS-a, a to je 1.00 iliti initial release. EDIT: na kraju krajeva, radi na 800 MHz CL5 1N što je brže od 1333 CL9 2N, pa ću tako i ostaviti. I evo mali OC: ![]() Soltaže netaknute, sve auto. Ipak je to mATX ploča )al je DDR3 i ima 4 slota), ono pukljavo MS napajanje i stock Intelov cooler. Dakle, ništa od nateravanja. Glumi rezervnu kantu ![]() Zadnje izmijenjeno od: Brko. 11.07.2014. u 21:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1251 |
Silence
|
Tražim i ja neki microATX. Kako sam čitao mislim da sam negdje naletio na problem da ploča nije dala više od 300 FSBa, ali nisam više siguran o kojem se čipsetu radi. Eh i da.... Q35 čipset ne radi sa Xeonom tako da znate i to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Pozdrav. Mi možete reći jesu li moje komponente (pod "moj komp") dobre za jednog X5460 na 3,8-4ghz? Hladnjak koji imam trenutno je AC Freezer 7. Ne znam jel taj može držati do 65c u full loadu. Hvala ![]() edit: našao sam za 50$ E5450 pa bi mogao vjerojatno i taj proći. Jel se isplati kupit za te novce ili mogu jeftinije proći na našoj tržnici? (dolazi bez adaptera) Zadnje izmijenjeno od: Thiniad. 14.07.2014. u 19:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Jel ima netko viška adaptera za poklonit/prodat? ![]() (bitno da radi ispravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
muimerP
|
Ima li tko voljan riskirati svoju konfu ![]() Imam jedan X5460(e0), kojem fale dva smda, mozda radi mozda ne, a nemam ploču za testiranje. :/
![]() |
#1256 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Ako je Dizelov Celeron D radio bez nekoliko SMD-ova bez greške i još postigao bolji OC potencijal, ne vidim zašto nebi i ovaj tvoj radio ![]() No ako se pitaš jesam voljan svoju unikatnu ploču stavit na panj - NISAM ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1257 |
muimerP
|
Na tebe sam indirektno i ciljao.. ![]() ![]() haha(Kod Dizela rade i smd-ovi bez procesora, prospe ih u socket i digne voltažu) ![]() Ma daj, kuzis, nista, idem kupit ploču pa se čujemo ![]()
![]() |
#1260 |
muimerP
|
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 18.07.2014. u 21:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|