|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Sidebar, jedno vrijeme sam ga držao i čak mi se činila zgodna stvar al krene za neko vrijeme blesat se pa još i s tim posla, kad se zamisliš dođeš do zaključka ovog što kaže LAcy.
![]() |
#34 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Hi svima! Prvi sam put na ovom forumu vidim da ovde ima zanimljivih stvari.Mene mući jedan problemčić.Imam windows vistu beta1 6.0.5112, i sad bi napravio bootabilan DVD ali nemam "boot.img" za Vistu.Znam izraditi bootabilni CD/DVD iz NERA ali mi fali boot file za to. Ako neko zna di ga mogu nabavit. UNAPRID ZAHVALJUJEM
![]() |
#35 |
Registered User
|
![]() |
#36 |
Registered User
|
OK riješio sam sam problem!!! Čovik ući dok je živ :-) O ćemu se radi??? Skinija san preko eMule Windows Vistu 2,42Gb ISO image datoteku i raspakirao sam je jer mi je pokazivalo kao Win rar arhiva i nisam znao što s njom osim raspakirati je.To sam i ućinio,međutim kad sam je raspakirao izgubio sam boot file jer je on inače 'nevidljiv' i spržio DVD,koji normalno nije bio bootabilan.Da nebi i drugi napravili istu grešku evo šta triba učinit: Triba otvotit NERO bez ikakvih vizarda čisti goli NERO 6.0 (nekoristim Nero expres,nego opciju 'NERO burning rom) -kliknuti,->open-> otići na direktorij di se nalazi windows ISO datoteka-> kliknuti na nju i NERO će dalje sve sam uraditi.On će prepoznati datoteku kao image datoteku i spržiti je takvu i DVD će biti bootabilan. NADAM SE DA SAM BAR NEKOM POMOGAO DA NE UĆINI ISTU POGREŠKU KAO I JA
![]() |
#37 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Vista izazvala paniku kod beta-testera
Vista izazvala paniku kod beta-testera Beta testeri Windowsa Vista (bivši Loghorn) bili su nemalo iznenađeni kada su otkrili da njihova računala s instaliranom beta 1 verzijom ovoga OS-a šalju neidentifiicirane mrežne pakete na Internet. Ispalo je da ova verzija Viste ima odmah nakon instalacije uključenu P2P mrežu koja pokušava uspostaviti vezu sa svim drugim računalima s instaliranom Vistom i spojenim na Internet. Ovaj P2P sistem koristi Microsoftov Peer Name Resolution Protocol (PNRP) koji postoji i u Windowsima XP i to još od Service Packa 1. Ovaj protokol namijenjen je povezivanju računala u P2P režu nalik onoj BitTorrenta, a cilj joj je uspostava mreže bez potrebe za dediciranim serverom. Ipak, za razliku od PNRP-a u Windowsima XP, koji je "defaultno" isključen i treba ga svjesno aktivirati da bi proradio, ovaj u beta 1 verziji Viste dolazi uključen odmah po instalaciji sustava. U Microsoftu kažu da je ovo svjesna odluka kako bi istestirali ponašanje i te komponente novoga OS-a, a u njegovo konačnoj verziji će ponovo PNRP biti isključen nakon instalacije i trebat će ga ručno aktivirati. Copy/Paste sa BOL |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Evo, pišem s Viste Beta 1 (64-bit). Instalacija traje čitavu vječnost. U ovoj ranoj fazi nema previše novosti, samo malo drugačiji prozori. Instalirao sam i Avalon sučelje, ali ne kužim trebam li to negdje uključiti ili što. :confused: Inače, instalacija je full automatizirana (kako je to već netko primjetio ovdje), ali traje, brate, predugo. IE izgleda full drugačije (napokon ima tabove). Attachiran screenshot (reducirane veličine zbogradi ograničenja, jelda). Sorry na kvaliteti, ali na raspolaganju sam imao samo PrintScreen tipku i Paint. ![]() Eto, malo se budem igrao, pa možda otkrijem nešto novo (za sada ništa bitno spominjanja). P.S. Našao sam čak i driver za nforce3 mrežnu i audio. Grafička je podržana po defaultu. P.P.S. Evo i slike u malo većoj rezoluciji: http://web.vip.hr/iga.vip/vista.JPG
Zadnje izmijenjeno od: sick_boy. 27.02.2007. u 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni to izgleda kao novi skin za winxp. Kao sto sam vec napisao ovdje, po meni je za os bitno sto se nalazi ispod haube a ne sminka. Ovo sto vidim na screenshotu se moze dobiti i sad. Ajd avalon je nesto sto mac vec odavno ima samo pod drugim imenom a i vjerojatno bolje radi ![]()
![]() |
#44 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
evo digao sam vistu kao virtualnu machinu, instalacija traje podosta i sporo mi radi, ne znam zasto. mozda ne voli raditi kao virt. machina. vrti se na P4 3,2 i dodijelio sam joj 512mb RAM. prvo krsenje je bilo kad sam htio promijeniti IP adresu... loool ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
Instaliro sam Windows Vistu beta 1, sve naštelo, igro FarCry, Need For Speed Underground, Juiced....gledo filmove, ma sve....i super radi, eh sad imam problem oko spajanja na net, imam ADSL, i onaj Simens A-100 modem, i sve ljepo uredno prepozna, instalira se bez problema, osim kad stisnem na kraju instalacije na "Napravi konekciju" komp se restarta, a od konekcije ni k.... Napravim sam konekciju, stisnem da se spoji, no nedobijem ništa osim "Connecting through WAN Miniport (PPPoE)..." i samo stoji, nakon 10-ak sekundi piše da nemože dobit signal, te redail za 60 sec..... Jel ima neka finta da zaobiđem to, ili nešto.... Hvala.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
...malo OT: Jel se meni čini ili ovdje fali nekih 20ak postova (ili više?) ? :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
a trebo si uzet LAN modem..LOOL :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
A tjeo sam uzet LAN modem, jer imam 20-ak metara kabla za dotičan, ali mi se nije dalo objašnjavat onoj glupači na šalteru da nije nužno imat 2 kompa da bi LAN modem proradio......dorca, a nije mi htjela dat modem na moju "odgovornost" jer je to skupocjena stvar, te bi zamjena dotične "kad skužim da neradi, jel fali jedan komp" bila nemoguća..... ![]() Inače, jel zna ko kakav trik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Kao i tebi i meni sve super radi, čak su se instalirali driveri za skener sa XP-a, ali ADSL (LAN Modem) nikako. U stvari, problem je u PPPoE-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
|
Dođe mi da zaplačem kad vidim da moj dobar stari 56 k modem (kojeg držim iz nostalgije u kanti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
|
Mislim da tu nije kriv Microsoft već http://www.raspppoe.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Premium
|
Za sve germance među nama, evo, naleto sam na specifikacije koje su potrebne/optimalne za Windows Vistu, uživajte ![]() http://www.exclaim.de/news/1443/Syst...fentlicht.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Zanima me moze li se u Vista "Windowsima" prebaciti na Windows 2000 izgled desktopa i prozora - Windows classic.Koristim WinXP vec 2g i mozda sam 3 dana koristio njihovu plavu temu sa livadom na desktopu te skinuo razne skinove ali mi je to presareno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
OgaME
Datum registracije: Oct 2005
|
jedino što su dobro napravili ... na visti ... je izgled! zato skinete temu i ikonice od viste i koristite xp ... najbolja opcija .. ; )) .. evo za one koji žele vidjeti kako ce to izgledati na njihovim monitorima ... ! ; ) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
OgaME
Datum registracije: Oct 2005
|
http://zupload.com/download.php?file=getfile&filepath=21521
evo screenshota...http://zupload.com/download.php?file...filepath=21521 |
![]() |
![]() |
![]() |