|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
![]() Posjedujem laptop Toshiba satellite pro 4300 Dobio sam ga na poklon medjutim kad hocu upalit trazi mi neki password. Nije moguce pristupiti bios postavkama niti bilo cemu drugom dok ne unesem taj password. Kako provaliti koji je password ? Dal ce vadjenje bios baterije pomoci ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
koliko se sjecam, jedino IBM ima divlju zastitu bios sifre. osobno bi rekao da ce ti se da, resetirati bios na def postavke i automatski maknuti sifra....... ali u najmanju ruku - sto imas za izgubiti osim eventualno vremena? definitivno probaj........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Definitivno cu pokusati. Hvala na prijedlogu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ti bokca, ta serija ima 2 pomoćne baterije neračunajući std. bateriju, obje treba ištekati na izvjesno vrijeme, pazi kako ćeš skiniti plastiku ispod tastature, filmić > http://www.youtube.com/watch?v=mhPc5eWgaaY |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Koliko se sjećam, ja sam čitao da na mojoj Satelite seriji (L) isključim napajanje, izvadim bateriju i onda držim tipku power 60 sekundi. Prije nisam mogao ući (ili nisam znao) u BIOS jer je fast boot bio uključen koji je odmah dizao Windowse pa nisam mogao promijenite prioritet bootanja a kada sam to napravio sve postavke (pa i fast boot) su se resetirale . Možda takva shema radi i na tvojem.
![]() |
#6 |
Registered User
|
Zanima me sto se tice ove metode jel kad ko pokusavao ? http://www.plasma-online.de/index.ht...d_toshiba.html Buduci da vadjenje bios baterije nije pomoglo Zadnje izmijenjeno od: t3cho. 14.07.2014. u 21:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
radio sam jednu takvu, kod baterije imaju 2 pina koja treba kratko spojiti, dal ugašenu il upaljenu ne sjećam se ali pass se maknuo. na ovoj se pinovi nalazili odmah pored memorije |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pokusao sam kratko spojiti susjedna dva u oba slucaja nije pomoglo. Jel mislis na pinove one gdje se ukljucuje bios baterija ? Ove ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Ako je to jedina baterija, izvadio je i tako stoji cca sat vremena, trebalo bi biti dovoljno da se cmos resetirao, sastavi pa vidi rezultat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ne pinovi, bile su dvije lemne točke označene..ne znam..JP08 koliko se sjećam |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na Hiren's Boot CD-u ima programčića za otključavanje BIOS-a. Znam da sam s njime otključavao Linksove konfe.
![]() |
#14 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
pošalji al ne nadaj se puno, to je bila novija toshiba, mislim iz 6xx serije i moguće da je PJ oznaka, ne mogu se točno sjetiti jer sam proveo 2 noći kopajući po internetu kako to rješiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Evo malo kopao po netu, evo procedure koja radi za tu seriju, ne treba niti rastavljati lap ![]() http://www.laptop-repair.info/toshib..._password.html treba ti DB25 konektor i spoji pinove kako je opisano, ... Za žuntu Field replaceable unit documentation > http://elektrotanya.com/toshiba_sate.../download.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pokusao sam spojiti direktno bez ovog konektora ukljucivsi zice u utor i nije pomoglo dal igra veliku ulogu to da bas mora biti konektor ? Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Ne mora biti baš konektor, prije će biti da neki od 10 mostova nije imao dobar spoj, ili si zamijenio strane (gdje je pin 1 a gdje 25), kada gledaš izvana u konektor pin 1 je gore krajnje desno a pin 25 je dole krajnje livo, slika > http://waihung.net/wp-content/upload...llel-Port1.jpg |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|