|
![]() |
#7117 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Trebam savjet. Imam dva Kenwood CRS-15 zvucnika ( max. imput power 40 w, impedance 8 ohma) i htio bi ih koristit kao zvucnike na kompu.Sto mi treba?Posto mislim malo ulozit...preporucite nesto u skaldu sa tim.Mislio sam uzimat nesto sa njuskala pojacalo ili aktivni subwoofer(valjda, ne kontam se bas u zvuk).Unaprijed zahvaljujem. Zadnje izmijenjeno od: Sariel. 10.07.2014. u 13:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7119 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Kaj?:-) Malo vise mi objasni, molim lijepo.Na sto trebam pazit koliko ohma, snaga ,cijena itd. Ne kuzim se bas . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7121 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
To su očito zvučnici iz nekog HT paketa. U prijevodu - neke velike prednosti u odnosu na bolje računalne zvučnike i neće biti. Bit će je, vjerojatno, ali u nekoj manjoj mjeri. Nije to nešto na čemu bi se isplatilo neko značajnije ulaganje. Ima na njušci za 300 kn jedan Scythe amp, to bi možda bilo dobro ulaganje. Pa ako bi te to zadovoljavalo, ne treba ni ići dalje jer ti zvučnici objektivno ne mogu pružiti puno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7123 |
Premium
|
Sad dok sam gledao ovo - postoji jedna ponuda vrijedna preporuke za vlasnike boljih sustava. Za istu tu cijenu (300 kn) se nudi Muse MiniDAC 4x1543. Ja sam ga koristio neko vrijeme kao dodatak CD i DVD playeru, gdje se pokazao dobrim..... No nakon što sam naručio ovo: http://www.dx.com/p/ha-info-usb-to-c...6#.U75zT0DZzkU malac je uistinu zablistao! Jako puno muzike za vrlo malo para, objektivno - a uspoređujem ga sa vrlo ozbiljnim playerom (Meridian). Troškovi su stvarno nikakvi - Dac dakle 300 kn, ovaj USB-na-coax SPDIF me došao 22 dolara (vidim da ga trenutno nema na DX-u, ali ima ga svuda po netu i pod nekim drugim imenima - Fanmusic, Muse ima svoju verziju), malo coax kabela, interkonekt, Foobar + neki kontroler na mobitelu......laptop je stara R40e kanta, dodao jedan PCMCIA sa 4 Usb ulaza, upikavam stickove sa FLACovim i tako sam riješio problem malog harda sa ATA sučeljem (odnosno, ne moram ga mjenjat dok drži vodu).... Sve u svemu, preporuka barem za isprobati, uz minimalne troškove.....što se mene tiče, ostaje na neko (duže) vrijeme, jer se stvarno nije slaba karika ostatku sistema i glazba koju svira je pravi užitak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7125 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Jeli ti stalkaš mene ![]() I ja sam bio vlasnik Muse 4x1543, prodao ga prije kojih mjesec i pol, bio je upravo spojen na ovaj Scythe odozgora i to je prilično dobro radilo...razmišljao sam o USBtoCOAX-u ali sam ipak odustao i sve rasprodao osim malog ampa očito ; -). U svakom slučaju dobar je taj kineski NOS dac, samo je malo iritantno što nema switch za paljenje/gašenje pa treba vadit kabel za napajanje iz konektora svaki puta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7126 |
Premium
|
Kajjaznam, meni je stajao neko vrijeme nakon što sam ga koristio u procesu apgrejda, u kojem sam izmijenio praktički sve komponente unatrag godinu-godinu i pol....onda, kad sam završio ( nadam se barem na neko vrijeme ![]() Ne znam je li stvar u boljoj sinergiji ostatka (novo pojačalo, zvučnici, kablovi) u odnosu na ono odprije, ili je stvarno prednost FLACa u odnosu na medij tolika da je razlika u cijeni barem 3 puta niža u odnosu na usporedivi CD player. Ovaj Meridian se pojavi tu i tamo u oglasu i ne ide ispod 500 Eurića, a mislim da je još uvijek bolji od većine novih za tu cijenu. Ipak je nešto bolji od ovog DACa, čini mi se, ali razlika u cijeni......... ako onda uspoređuješ malo ozbiljnije usb DACove tipa Micromega (3 soma novi, mislim), izgleda da CD player ima šanse samo ako imaš veću kolekciju diskova (kao ja). Btw. strujnog switcha - ja ga držim upaljenog non stop (osim kad odemo na put). Grije se ko budala, pa sam iskoristio nogicu od nekog vanjskog diska i stavio ga uspravno. To u neku ruku pomaže, ali čini mi se da je neko ozbiljnije modanje jedino pravo rješenje. Ima dosta veliki post na HeadFi sa raznim varijantama što su ljudi radili, i uglavnom su svi oduševljeni kolko dobro može radit...zapravo, razmišljam da iskoristim jedno solidno, malo veće kućište (od vanjskog Apple CDa iz 90-tih), pa da nađem nekog tko bi to zgodno iskutijao zajedno sa pravim linearnim napajanjem (koje bi trebalo još malo poboljšat performanse). To bi onda mogao biti pravi killer ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7130 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Pozdrav ekipa, trebala bi mi jedna informacija ako tko zna...naime, trebao bih dati pojačalo na popravak, izgleda da mi se potenciometar razmrdao pa ako znate/imate koga za preporučiti na području Rijeke i okolice tko se bavi takvim stvarima i dobro razumije u to (eventualno i popravak zvučnika s obzirom da imam i jedan mali problem i s njim ![]() ![]()
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#7132 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
![]() meni je "crvena KGB knjiga" davno prestala bit zanimljiva.... ![]() praktičnost i komfor uber zauzeća cijelog zida sa plastičnim kutijama.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7134 | |
Premium
|
Citiraj:
...i onda svakih 10tak minuta ustaješ i otvaraš ladicu, mijanješ CD sa smrdljivim prstima od duvana, pušeš dim u pleyer.... od tolikog dima ostaćeš i bez CDa i plejera - pravi znalac koji uživa iu glazbi ne puši u toj sobi!!! viš kako ne praktično... ja samo prstom prelazim po tabletu i biram što će strimer plejati!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7135 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nikakav problem ustajat, a obično albume slušam kompletne pošto neću baš dat 100ak kn za cd na kojem su mi oke 2-3 stvari. ma je da otvorim ladicu i pokenjam se na nju ![]() pošto je takvo uživanje muzike hedonistički zahvat, onda nema tu mjesta bilo kakvim rezovima, kamoli cigarama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7136 |
Premium
|
dobro, evo pitanje za kraj - jel ti nije žao kad sve to ostaviš sinu a on to u kutiju i u vlažni podrum il na hrelić "sve po 3 kn"... dakle ode tvoja životna uživancija u pol sata na cestu - ne mislim na cigare i vino - to izgleda bude zauvijek ljudski porok... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7138 |
Premium
|
Pa sad, vjerojatno je legitimno mjeriti isplativost neke investicije time koliko je praktično, ali da ovo ne svira zaista dobro mislim da ne bi bilo vrijedno spomena....mislim, uvijek se može neki mp3 player prikopčat na linijski ulaz, pa je to još jeftinije i zauzima još manje mjesta. Al to baš nije to. Ovdje mi se čini da je osnovna prednost niska cijena za postignutu kvalitetu zvuka, uz naravno i neke praktične prednosti - već ima dosta trgovina lossless glazbe (HD tracks, Bandcamp), pa će tako biti moguće doći i do nekih albuma koje je teže/skuplje ili nemoguće nabaviti na mediju. I da, naravno da možeš kolekciju CD-ova (ili vinila) zripat i onda čuvati u adekvatnim uvjetima, a dnevnu sobu ili slušaonu oslobodit za druge potrebe. Zašto bi bio osuđen čuvati ih u podrumu? Ja ću, naravno, uz USB audio zadržat i svoj CD player, baš kao i Syss....imam solidno rješenu policu za cca. stotinjak CDova, a ostale ću možda stvarno zripat, i oslobodit prostor za neki komad primjenjene umjetnosti koji će usrećit bolju polovicu (antikni svijećnjak, npr., na kojem svijeću nikad nećemo zapalit.....) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7139 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7140 | |
Premium
|
Citiraj:
a i tebi će uskoro i taj CD postat antikvitet (ali bez vrijednosti) jer ćeš uvidjeti prednosti strimanja sa 1 (JEDNOG) HDD od 4 TB ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|