Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 01.07.2014., 15:24   #9511
gazda73
Registered User

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
To bi objasnilo zašto je Mi3 svugdje na akciji.
Da stave 2 sim kartice, ne bi ni sekunde razmišljao da ga kupim.
gazda73 je offline  
Staro 01.07.2014., 15:53   #9512
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Ima vas par ovdje koji konstantno pljucaju po kineskim mobitelima.
Da smo u 2012. još bi bilo razumljivo, ali ovo što je danas u ponudi nije niti
mrvicu lošije od daleko skupljih mobitela u istoj klasi, ali s planetarno poznatim
nazivima.
Mislim da ne treba veći dokaz od ankete na početku teme gdje su priložena
iskustva za 160 nabavki i gdje se lijepo vidi da je preko 90% ljudi zadovoljno kupljenim
i da bi opet kupili takav uređaj.

Činjenica da na novim kupljenim mobitelima ne radi uvijek sve iz prve kako treba
nije ništa neobično. Pa zar nije ista stvar i s računalima, grafičkim karticama i
drugim tehničkim uređajima.
Zar niste nikad mijenjali problematične drajvere za grafičku, stavljali XP na laptop umjesto sedmice jer nešto nije radilo kako treba, imali problema s ventilatorom na laptopu, problema sa snimanjem na satelitskom risiveru?

Uspoređivanje kompletne funkcionalnosti "glupog" HDD-a sa smartfonom je, da budem pristojan, blesavo da ne može bit blesavije.
Što sve može otkazati na disku? Koji od 5 senzora ili antena? Proizvođač
nije ubacio sučelje na hrvatskom? Ošla baterijica?

Ako niste zadovoljni kinezom kojeg ste kupili odite lijepo
još jednom na početak teme i upitajte se gdje ste to pogriješili...

Da, najbolje da mi koji nismo zadovoljni s kinezom koji smo kupili da se javimo Brku i da nam odmah da ban da ne bi mogli podijeliti svoja iskustva.
Nadalje najbolje da se u temi javljaju i veličaju kineske mobove samo oni koji imaju privatne blogove, web stranice, preprodavači i ostali koji imaju nekog interesa.
Možda dozvoliti i onima koji su zadovoljni kupnjom da se jave ali samo dok im paypal pokriva garanciju na uređaj, kasnije i njima zabrana.

Kineski mobovi imaju daleko manju kontrolu kvalitete, daleko više problema, nikakvu softwersku podršku, garancija nepostojeća...

Izjava da ovi odroni nisu ni mrvicu lošiji od daleko skupljih mobitela je apsurdna!
Kome onda kinezi rade (i zašto) premium mobove koji koštaju isto kao i brand name uređaji iste klase?

Što je to dobro na mom Amoiu (koji je koštao blizu 300$ i tek mu je nedavno pala cijena) koji glasi za dobar brand u Kini a došao je sa tvornički popucalim coverom, power buttonom koji je sr... , povremeno na oko sat vremena sam iz neobjašnjivih razloga nedostupan, evo sad se pomalo javlja i ghost touch...
Ili na bratovom Xiaomi Redmi 1S koji još nema fix za gubljenje signala a gotovo 90% razgovora završava gubljenjem istog.

Ili onaj Collpad F1 kojemu puca ekran od pada u džep od hlača s visine od 15cm.

Što je tu toliko dobro?

I eto mene je Amoi izašao s PDVom 1500kn a za siću više se na njušci nadu novi ili sitno korišteni uređaji s garancijom tipa S3, Xperia Z, LG Optimus G, G2, sve odreda neusporedivo bolji od ovog odrona...
Staro 01.07.2014., 16:03   #9513
pajopajo
Registered User

Datum registracije: Sep 2012
Opet ste promašili temu otvorite novu sa naslovom pljuvanje po kineskim mobitelima
pajopajo je offline  
Staro 01.07.2014., 16:46   #9514
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Pa jasno...ovakva lupetanja zasluzuju posebnu temu pa nek se tamo izivljavaju i pljuju po kinezima....ne znam sta uopce traze u ovoj temi
locks je offline  
Staro 01.07.2014., 17:23   #9515
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Guls i Necronomicon
Vas dva ste imali loša iskustva. Sigurno da ima još nezadovoljnih, samo vas dva najviše galamite. Ima nas dosta i s pozitivnim iskustvom. Ali... za puno manje novaca, očekuješ i nešto niži kvalitet. Nije to otkrivanje tople vode. Slažem se s vama, uglavnom, ali meni moj newman radi dobro (4x), i haier (5x), i zte v967s (2x), i ipegtop z26 (2x)...
fora je offline  
Staro 01.07.2014., 17:28   #9516
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Jbmu, uvijek se završi tako da se netko bez razloga nađe povrijeđen i onda počne vrijeđati. Dakok , baš si razočaranje. Moja usporedba je blesava, ok, ali jasno sam napisao da uopće nema veze o kojem se proizvodu radi. Radi se o načinu na koji se bilo koji proizvod prezentira. Odma ste se uhvatili i HDD-a i Samsunga. Ali vama je svaka usporedba blesava i miješanje je kruški i jabuka.

Jel se daju ti kinezi uopće usporediti s nečim ili su toliko superkul da nisu usporedivi s ničime??

Jebeni HDD je bio samo primjer faličnog i namjerno krivo oglašenog proizvoda kao što je 90% kineza. Necro je postavio primjer sa kineskim mobitelom u oglasniku. Zašto se na njegov post nisi osvrnuo?

Ja (i neki loši pojedinci zajedno samnom) miješamo kruške i jabuke, a "chinese fan club" se neće udostojiti ni pročitati post s razumijevanjem. To je zločesto i blesavo.

OK, ja sam zahvaljujući ovom forumu shvatio da sam krive "dobronamjernike" slušao kad sam kupovao svoje sranje od mobitela. Zahvaljujući tebi i Brki sad znam što bih sljedeće mogao kupiti kad mi bude trebalo, ali popizdim kad i dalje čujem da iNew uopće nije loš, Newman nije loš... ma daj...
Krenulo je danas zbog ankete i u njoj se upravo može vidjeti da je 90% korisnika zadovoljno kupnjom. Jel može netko iole ozbiljan reći da je to realan podatak?

Zadnje izmijenjeno od: kasandro. 01.07.2014. u 17:36.
kasandro je offline  
Staro 01.07.2014., 17:53   #9517
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Ako je ovo tema o kineskim mobitelima zašto neko nebi smio napisati i negativna isustva,pa kaj odma skačete,ako vam nije drago čitati negativna isustva korisnika,nemojte ih čitati.
Osobno imam u kući Mi2A i Mi2S i zadovoljni smo sa njima,vrč šest mjeseci bez greške(a da nešto zapne evo nas u problemima kaj se tiče garancije)I kaj bi sad trebao dizati kineze u nebesa,očito je da ima svakakvog smeča i sve ovisi kakve si sreče i dobro je da netko upozorava i na onu drugu lošu srtranu nabavke takvih uređaja.
dabomba je offline  
Staro 01.07.2014., 18:11   #9518
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Najveća mana kupovine iz Kine je garancija koja skoro da i ne postoji, a o ostalom se može raspravljati. Zopo C2 skoro godinu dana radi kao i prvog dana ali da nešto crkne završio bi u smeću momentalno.
gil je offline  
Staro 01.07.2014., 18:31   #9519
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Društvo, krivo ste me shvatili, nitko ne pljuje po kinezima. Samo ističemo nedostatke koji nekad mogu biti uzrok priličnih glavobolja. Sve kao što je objašnjeno. Bez zlih namjera ili vrijeđanja postojećih vlasnika kineza.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline  
Staro 01.07.2014., 19:14   #9520
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Batalite te ankete juzera sa foruma. Tu je nakenjano sve i sva. Kupujte ono što mislite da je dobro. Vjerujte kome želite, ali ne dajte se nagovoriti na nešto ili si dozvoliti da vam se nametne mišljenje nekog preprodavača/ulizivača (ne upirem prstom) jer ste si sami krivi za bilo koji fejl.
To vam mogu savjetovati. Cubota sam vam predočio tko su i što su. Neka se neko proba zainteresirati za iNew, DooGee i slične generičke sklopocije, vjerojatno će doći do istih podataka.
Brko je offline  
Staro 01.07.2014., 19:28   #9521
bodija
Registered User

bodija's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Mislim...i čitam vaše postove i sam neznam što da vam kažem..Guls, Necromonicon, kasandro pa i Brko...
Evo Vam jedan post sa susjednog foruma koji kazuje istinu o kineskim i nekineskim mobitelima... neki su sigurno to već i pročitali i šteta bi bilo da i ostali forumaši ne pročitaju taj post :
"Ne moras imati srecu da bi naletio na dobrog kineza, vec nesrecu da naletis na loseg. U svakom aspektu zivota sve je vise-manje skartavo, rijetke su kvalitetne stvari ako usporedjujemo s prosloscu gdje se nekad gledalo samo na kvalitetu. Vijek elektronike je kakvih par godina. Nitko ne proizvodi da traje. Prvi kinezi (ovi malo jaksasi) koji su izasli su bili dosta losi, pogotovo vecina sa mtk 6589 quad core soc-ovima gdje proizvodjaci nisu dobro postelali GPS i jos neke sitnice (osim Xiaomi), falsani ekrani, tipke izmrdane, zujanje, cheap shit plastika, ali opet davali su vise nego "brandovi". Danas ne znam ikojeg loseg modela s velikim manama osim iNEW v3 kojemu baterija traje jako kratko (usporedjujuci s drugima ofc). Vecinom su nekakve sitnice, ali takve sitnice imamo svugdje npr. Samsung galaxy S5 (kojeg posjedujem) los autofokus na kameri, sporo ulazenje u galeriju (kao fixano), Tonci rekel da njegov frend ima burn in efekt na ekranu (kao da ga je zapekao, pa ostao obris) itd. Hocete jos primjera? LG G3 vam neda da pojacate svijetlinu kad se mob zagrije! WTF? Ocito da misle da furate sa sobom mini cooler . Anyway, primjera mogu dati ko u prici. Nikaj nije savrseno, ni sigurno, ni garancija danas nist ne znaci pogotovo kad uzmete u obzir nase sugave debilne servise. Ocito da se tamo ne gleda struka pri zaposljavanju vec koliko dugo mozete nekoga *ebati u zdrav mozak da si kupite dovoljno vremena. Takodjer, kinezi imaju tu nesrecu kada nesto njihovo ne valja onda je smece nad smecima kineski shit drek fuj daj bezi, a dok ne valja od Samsunga, Iphone, LG, Sony i slicno... eee jebiga, bu servis resil i zadovoljni smo i dalje .
Kinezi postaju sve bolji i bolji i to mi se jako svidja. Xiaomi je najbolji primjer."

Ovo je po meni jedina i prava istina....
bodija je offline  
Staro 01.07.2014., 19:38   #9522
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ovako, moje iskustvo sa kinezima nije veliko ali ukratko cu navesti svoja iskustva (bilo da je moj mob, bilo za prijatelje/rodbinu):

- STAR N9500 (kopija Samsunga S4) - žešće smeće. Sreća pa je kupljen rabljen u HR pa nije puno plaćen.
- Cubot One (kopija HTC One M7) - imate moj review ovdje. Mob nije puno bio kod mene pa kameru nisam mogao testirati ali bila je srednja žalost, kao i kod ostalih mid-range kineza. Kupljen preko Banggood, nemam na njih primjedbi.
- Lenovo K910 Vibe Z - moj review i update reviewa. Kupljen preko Etotalk, takodjer bez primjedbi. Ako kupcu ne smeta velicina onda je ovo najbolji dual sim mobitel trenutno na trzistu bez premca (ako ne racunamo dual sim verzije brandiranih top modela koji kostaju od 500EUR pa navise). Imam manje problema s njim nego sto sam imao sa HTC One M7 ili LG G2 i sl.
- iOcean X7 (sa MT6589 procom) - uzeo ga kolegi. Covjek nije power user ali dan-danas radi kao urica bez ikakvih problema.
- Ovaj tjedan bi mi trebali doci Jiayu G4C i G5S iz Italije. Imaju dvogodisnju garanciju u Italiji tako da bi trebao biti manji problem slat ih na mozebitni servis nego da ih saljem u Kinu.Oism toga, kad bih uracunao mozebitni PDV koji bih platio stvarno mi se nije isplatilo naruciti iz Kine.

Moje dosadasnje (ne preveliko) iskustvo sa Kinezima je bilo vise pozitivno nego negativno. Mislim da tu u vecini slucajeva vrijedi ona "kol'ko para, tol'ko muzike".

EDIT:
Kao sto je netko vec spomenuo, razlika izmedju razvikanih marki i srednjeg/gornjeg segmenta kineza je u kontroli proizvodnog procesa. Kod kineza kvaliteta moba jako ovisi o tome da li je mali Lao Chi doruckovao ili nije i da li se naspavao ili nije.
Staro 01.07.2014., 19:40   #9523
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Da, bodija, dobro si rekao/citirao, servis će to riješiti kod Samsunga, HTCa, Sonya i sl... To i je poanta svega. Jer, puno toga ti servis kod kineza neće riješiti, a povratak u kinu je neisplativ.
Brko je offline  
Staro 01.07.2014., 19:49   #9524
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Jel to sa onog foruma sa domačicama?Jer vidim da je autoru posta nedostatak gps stnica,sorry ali ja još nisa imao mob,mislim na brand mob a da mu navigacija nije radila,bilo to samsung,iphon,nokia,sony itd.
Oduševljenje sretnika koji sa kineskim mobitelima nemaju nikakvih problema( ovdje ubrajam i sebe)nedaju im za pravo da se bune ako netko o tim uređajima piše. Negativne stvari i upzorava na sve nedostatke kod nabave tih uređaja,a ima ih koliko hočeš.
Nema tu nikakve istine ni pravila.
dabomba je offline  
Staro 01.07.2014., 19:52   #9525
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Dajte malo pogledajte huawei honor 6 koji je izasao i kako izgleda i specifikacije a onda neki kineski osmojezgreni odron i recite dal se isplati 30% manja cjena za odron koji nemozes reklamirati...
Staro 01.07.2014., 19:52   #9526
bodija
Registered User

bodija's Avatar

Brko... si pročitao ovo:
" Nikaj nije savrseno, ni sigurno, ni garancija danas nist ne znaci pogotovo kad uzmete u obzir nase sugave debilne servise. Ocito da se tamo ne gleda struka pri zaposljavanju vec koliko dugo mozete nekoga *ebati u zdrav mozak da si kupite dovoljno vremena. Takodjer, kinezi imaju tu nesrecu kada nesto njihovo ne valja onda je smece nad smecima kineski shit drek fuj daj bezi, a dok ne valja od Samsunga, Iphone, LG, Sony i slicno... eee jebiga, bu servis resil i zadovoljni smo i dalje ."
bodija je offline  
Staro 01.07.2014., 20:29   #9527
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor Necronomicon Pregled postova
...
Ili onaj Collpad F1 kojemu puca ekran od pada u džep od hlača s visine od 15cm. ...
Ovo sam propustio. Jes' to krivo napisao ili što?

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 01.07.2014., 20:45   #9528
florjan
Registered User

florjan's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Evo, ja sam uploadao isti file s mog računala, samo pokreni install.bat i staviti će sve potrebne drivere na računalo

Inače sam se ja dosta mučio s driverima za svog inew-a, ni oni s mobitela, ni dosta njih s weba mi nisu uključivali preloader koji je potreban za flashtools dok nisam našao ovaj "autoinstalacijski" paket.
Probao danas update roma i nisam uspio
Prvo ne prolazi instal drivera iz tvog posta, javi "The system cannot find the path specified. Install complete.
I naravno onda u SP Flash toolu uopće ne krene download kada spojim mob.

Pošto imam dualboot na kompu probao sam i u XP-u.
Driveri prođu instalaciju ali u SP Flash toolu kada krene download roma javi grešku: Brom Error:S_com_port_open_fail (1013); [COM] Failed to open COM port. i opet ništa.

U Win7 kada spojim ugašeni mob samo se na tren u Device Manageru pojavi Other Device sa MTK_65xx bootloader stavkom pod upitnikom i odmah nestane, tako da ni ručno nikako da podvalim drivere.

Svaka ideja kako riješiti je dobrodošla

Već sam lud od pokušavanja raznih metoda opisanih po netu tak da tek sad znam da ništa ne znam

Upomoć ljudi

Hvala i pozdrav
florjan je offline  
Staro 01.07.2014., 20:53   #9529
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Ovo sam propustio. Jes' to krivo napisao ili što?

Nekom kolegi s foruma je puknuo ekran, ali ne krivicom proizvodaca kako necro provokator oce insinuirat, nego krivicom usera...

To ko da kazem da je gt99 sranje jer je meni ispao 54 puta na beton sa metra i ne radi mu antena ( ) vise a zapravo je sranje zbog loše kvalitete izrade, gpsa, itd
Staro 01.07.2014., 20:54   #9530
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor bodija Pregled postova
Brko... si pročitao ovo:
" Nikaj nije savrseno, ni sigurno, ni garancija danas nist ne znaci pogotovo kad uzmete u obzir nase sugave debilne servise. Ocito da se tamo ne gleda struka pri zaposljavanju vec koliko dugo mozete nekoga *ebati u zdrav mozak da si kupite dovoljno vremena. Takodjer, kinezi imaju tu nesrecu kada nesto njihovo ne valja onda je smece nad smecima kineski shit drek fuj daj bezi, a dok ne valja od Samsunga, Iphone, LG, Sony i slicno... eee jebiga, bu servis resil i zadovoljni smo i dalje ."
Ne znam, ja nikad nisam imao problema s nijednim servisom, izuzev jedne firme di sam čekao 45 dana, ali nisam platio ni lipe. Ovi najpoznatiji servisi poput MR, Ezy, par jačih dućana, to je sve riješeno unutar tjedan dva. Ovo što taj frajer priča o servisima, to je vjerojatno više frustracija nego istina, ipak postoje tamo protokoli i standardizirane procedure. Osim ako ne idu kod majstora Jože i šegrta Štefa. A i činjenica je da ljudi svašta naprave svojim uređajima pa dolaze na garanciju, tipa padovi u vodu, slomljeni ekrani, fizička oštećenja i onda tamo traže pravdu, vrište i deru se na službenike kao da su oni gazde... ovo pričam jer sam to doživio u jednoj firmi i to nije nimalo ugodno iskustvo, da ti npr dođe balavac kojem se pes popišal po plejki i njegov nahebani stari dolazi dijeliti pravdu u dućan gdje je plejka kupljena. Problem je u našem mentalitetu, jer bi se hebali za dve kune doslovce, mislimo da smo popili svu pamet svijeta i ako smo uvjereni da je nebo žuto, nebo mora biti žuto, makar svi ostali mislili da je plavo. Tako da bi ja prije rekao da su problemi s našim servisima u promilima, a ne u postocima. Nemoj kaj zamjerit, samo mislim naglas

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline  
Staro 01.07.2014., 20:55   #9531
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Win 7, pokreni kao administrator taj .bat file.
Instalacija bi trebala biti 100% ok, meni je sada i na laptopu (win 7 x64) instalirao te drivere.
Kada spajaš ako ne ide iz prve, dok je mobitel spojen s usb-om izvadi bateriju pa je za 5s opet stavi, tada bi trebao prepoznati računalo mobitel.
Btw koji SP flash tools imaš? Meni radi na SP_Flash_Tool_v5.1343.01
Staro 01.07.2014., 21:08   #9532
Necronomicon
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Da ja sam provokator jer ukazujem na neke probleme određenih modela.

Malo licemjerno da me prozivaju ljudi koji me se nisu ustručavali tražiti pomoć preko pm-a kada je trebalo spašavati njihove odrone.
Dotičnima sam objašnjavao postupke za instalaciju cwm-a, uređivao romove itd...
Među njima je i prileee kad se već tu isprsio a bio je ko bubica kad je GT99 bio u banani.

I bodija je tražio neke stvari za ZTE v967s ako se ne varam.
Inače zato i imaš S5 kad su ti toliko dobri kinezi.
Ono o servisu i kako nije velika prednost neću ni komentirat...

Ima ih tu još koji se bave preprodajom a uredno su me kontaktirali za pomoć pa na kraju ne bi rekli ni hvala...

Svaka vam čast!
Staro 01.07.2014., 21:12   #9533
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nikad više Samsung, samo kinezi
segregator je offline  
Staro 01.07.2014., 21:17   #9534
Carnage Gloom
Premium

Carnage Gloom's Avatar

Datum registracije: Aug 2013
Meni se brak raspao kad sam Kineza uzeo. Nikad više!
Carnage Gloom je offline  
Staro 01.07.2014., 21:19   #9535
bodija
Registered User

bodija's Avatar

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Ne znam, ja nikad nisam imao problema s nijednim servisom, izuzev jedne firme di sam čekao 45 dana, ali nisam platio ni lipe. Ovi najpoznatiji servisi poput MR, Ezy, par jačih dućana, to je sve riješeno unutar tjedan dva. Ovo što taj frajer priča o servisima, to je vjerojatno više frustracija nego istina, ipak postoje tamo protokoli i standardizirane procedure. Osim ako ne idu kod majstora Jože i šegrta Štefa. A i činjenica je da ljudi svašta naprave svojim uređajima pa dolaze na garanciju, tipa padovi u vodu, slomljeni ekrani, fizička oštećenja i onda tamo traže pravdu, vrište i deru se na službenike kao da su oni gazde... ovo pričam jer sam to doživio u jednoj firmi i to nije nimalo ugodno iskustvo, da ti npr dođe balavac kojem se pes popišal po plejki i njegov nahebani stari dolazi dijeliti pravdu u dućan gdje je plejka kupljena. Problem je u našem mentalitetu, jer bi se hebali za dve kune doslovce, mislimo da smo popili svu pamet svijeta i ako smo uvjereni da je nebo žuto, nebo mora biti žuto, makar svi ostali mislili da je plavo. Tako da bi ja prije rekao da su problemi s našim servisima u promilima, a ne u postocima. Nemoj kaj zamjerit, samo mislim naglas
Opet Ti...Ja ovo, ja ono...
Ostavi se samo svog iskustva i slušaj većinu ljudi....
Evo mog primjera, Kupio neki mob. Siemens još davno na pretplatu u t-com i mobitel je bio u kvaru (sad se ne sijećam jeli hardware ili software) i odnio sam ga prodavaču da ga popravi u garantnom roku. Mob. je poslan u ZG i trebalo je jedno mjesec dana da se vrati natrag s tim da nisam dobio ni zamjenski u međuvremenu. Kad je došo opet je bilo problema.
Tako isto, kupljen je mob Sony Ericsson u Vip paketu. Novi mob i počeo se gasiti. dala ga žena na popravak i serviser je rekao da može staviti novi software ali opet će se dogoditi isto. Mobitel sam stavio sa strane i nikad ga nisam više uzeo u ruke.
I iz takvog iskustva opet ne govorim da je SE i Siemens smeće-odron (radi se o dummy mobitelima).

zaključak: Možeš ti i kupti Mercedes ,i ako nisi imao sreće nabasso si na loš primjerak koji svako malo ima neki problem... Neće ti pomoći ni servis ni Bog!!!
Moli boga da kupiš-dobiješ mobitel ispravan i da ti nikad ne zatreba servis.
bodija je offline  
Staro 01.07.2014., 21:26   #9536
bodija
Registered User

bodija's Avatar

Citiraj:

Malo licemjerno da me prozivaju ljudi koji me se nisu ustručavali tražiti pomoć preko pm-a kada je trebalo spašavati njihove odrone.
Među njima je i prileee kad se već tu isprsio a bio je ko bubica kad je GT99 bio u banani.

I bodija je tražio neke stvari za ZTE v967s ako se ne varam.
Inače zato i imaš S5 kad su ti toliko dobri kinezi.
Ono o servisu i kako nije velika prednost neću ni komentirat...

Ima ih tu još koji se bave preprodajom a uredno su me kontaktirali za pomoć pa na kraju ne bi rekli ni hvala...

Svaka vam čast!
Moj ZTE V967s je tu kod mene i super sam zadovoljan sa njim.... Nemislim ga mjenjati dugo vremena (kad mi dosadi stavim drugi rom i piči..). Nemam ja para za bacanje kao neki.
A što se tiče S5-ce... ljepo ti piše da je to postano od forumaša sa jedno drugog foruma... Guls zna to dobro...
Inače uvijek sam veliki fan tehnike ...općenito od micro sd kartice do aviona.
bodija je offline  
Staro 01.07.2014., 21:29   #9537
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:

Kod dosta napisanog si u pravu ali čemu ova usporedba sa razbijenim ekranom, kao da to ovisi o proizvođaču? I provokator je bilo u šaljivom tonu ali shvati kako hoćeš, ne znam zašto shvaćaš toliko osobno i žestis se...

I kakve veze ima sad to sta si meni pomogao kad je trebalo s ovim, nisam to ni u jednom trenu omalovazio i ako se ne varam zahvalio sam ti se niti te sad brukam tu wtf.
Jel to znači sa ne možemo imati drukčije mišljenje ili da ti ne smijem slučajno kontrirati na forumu?
Staro 01.07.2014., 21:30   #9538
florjan
Registered User

florjan's Avatar

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Win 7, pokreni kao administrator taj .bat file.
Instalacija bi trebala biti 100% ok, meni je sada i na laptopu (win 7 x64) instalirao te drivere.
Kada spajaš ako ne ide iz prve, dok je mobitel spojen s usb-om izvadi bateriju pa je za 5s opet stavi, tada bi trebao prepoznati računalo mobitel.
Btw koji SP flash tools imaš? Meni radi na SP_Flash_Tool_v5.1343.01
Na Win 7 (x32) jesam pokušavao sam run kao administrator i javi onu grešku (imam print screen)

Imam SP_Flash_Tool_v5.1352.01 i probao sam nakon klika na download spojiti mob bez baterije pa nakon 2sec staviti bateriju ali ništa se ne dešava i ne pokreće se ništa, isto sam probao i sa SP_Flash_Tool_v5.1348.00 ali ništa

Jest da Win 7 nije čista, dosta je prošlo od instalacije i mislim da ga driveri zafrkavaju, da li ti u Device manageru vidiš MTK65xx ili tako nešto da znaš da je instalirano ok?
florjan je offline  
Staro 01.07.2014., 21:32   #9539
Necronomicon
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Citiraj:
Autor florjan Pregled postova
Probao danas update roma i nisam uspio
Prvo ne prolazi instal drivera iz tvog posta, javi "The system cannot find the path specified. Install complete.
I naravno onda u SP Flash toolu uopće ne krene download kada spojim mob.

Pošto imam dualboot na kompu probao sam i u XP-u.
Driveri prođu instalaciju ali u SP Flash toolu kada krene download roma javi grešku: Brom Error:S_com_port_open_fail (1013); [COM] Failed to open COM port. i opet ništa.

U Win7 kada spojim ugašeni mob samo se na tren u Device Manageru pojavi Other Device sa MTK_65xx bootloader stavkom pod upitnikom i odmah nestane, tako da ni ručno nikako da podvalim drivere.

Svaka ideja kako riješiti je dobrodošla

Već sam lud od pokušavanja raznih metoda opisanih po netu tak da tek sad znam da ništa ne znam

Upomoć ljudi

Hvala i pozdrav
Izbriši sve dosad instalirano.

U win 7 napravi disable driver signature enforcement.

Pođi u device manager, spoji ugašen mob bez baterije dok se ne pojavi onaj zvuk i onda odmah izvuci kabel.
U device manageru bi se trebao pojavit jedan novi device sa znakom ?.
Onda ručno kroz device manager instaliraj ove drivere i to bi trebalo radit.
Staro 01.07.2014., 21:46   #9540
florjan
Registered User

florjan's Avatar

Necronomicon Kako ovo napraviti "U win 7 napravi disable driver signature enforcement" nisam baš "Power user" gdje se to isključi?

Kada uštekam mob ugašen i bez baterije niš se ne dešava.

Uštekam ga ugašenog i sa baterijom krenu win tražiti neki update drivera, ištekam (nema ništa u device manageru) win sve izvrte kažu da je MTK65xx unpluged; poslije uštekam ponovo ugašen mob sa baterijom pokaže se u device manageru onaj upitnik brzo ištekam mob ali nestane i upitnik.

Uspio sam updatetai drivere iz tvog posta u trenu dok je bio upitnik brzo kliknuo na properties i napravio update drivera i sada u SP Flash toolu kada vratim bateriju nakon 5 sec javlja grešku "Brom Error:S_com_port_open_fail (1013); [COM] Failed to open COM port"

Lud sam

Zadnje izmijenjeno od: florjan. 01.07.2014. u 22:05.
florjan je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na