Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 27.06.2014., 19:44   #9391
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Nije li taj na MIUI-ju? A resetira li se jednom ili više puta, kako brišete onda poruku?
Staro 27.06.2014., 19:46   #9392
Strong
Premium
Moj komp

Strong's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Je..bez obzira probo sam čisto iz znatiželje....
Strong je offline  
Staro 27.06.2014., 19:51   #9393
dak0001
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor ultrazena Pregled postova
Ima li hrvatski jezik? Ako ima.. gdje je najpovoljnije nabaviti ga?
Originalni rom nema hrvatski, ovaj sam rootal, i maknul sa Link2SD kineske aplikacije,
pa sad ne znam da li bum probaval druge romove koji navodno imaju hrv, jer do sad radi ko podmazan
ak bu kćer baš htjela hrv, bum se onda s tim bakćal

ovdje ti je najjeftiniji, ja sam kupio Fantacy-ja
dak0001 je offline  
Staro 27.06.2014., 19:55   #9394
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Krvavi ti kineski odron krknem I Điđo se resetira nakon toga ali soft reset, jer me ne traži opet pinove od sim kartica.
Znači, sve odroni :-)
Haha, ženin ZTE isto odmah umro.
Ali zato hongmi ne jebe takve sitnice , živio MIUI
Prastari tele2fon koji doma isto imamo također ne trza, stari dobri android 2.3 nenadjebiv
c-shadow je online  
Staro 27.06.2014., 20:08   #9395
tutom
Registered User

Datum registracije: May 2014
Poslao = sve funkcionira pa vi recite da Newman N2 ne boguje
tutom je offline  
Staro 27.06.2014., 20:09   #9396
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Začudo ni moj Amoi nema ovu finu ODRON funkciju...
Šteta, manje će vrijedit pri prodaji.
Staro 27.06.2014., 20:10   #9397
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor tutom Pregled postova
Poslao = sve funkcionira pa vi recite da Newman N2 ne boguje
Newman nije MTK
c-shadow je online  
Staro 27.06.2014., 20:13   #9398
tutom
Registered User

E da... pa nije ni kinez
tutom je offline  
Staro 27.06.2014., 20:26   #9399
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Jel mogu sa svog broja na svoj broj ili moram s tuđeg na svoj? Jesam ga i objasnio...
pokra89 je offline  
Staro 27.06.2014., 20:39   #9400
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Imaš solidan izbor covera, ali nešto tipa quicksand ili slično nisam još našao. Mislim da su najbolji Nillkin Hard Case i ovaj

znam, Ja sam isto uzea nilkin...
Staro 27.06.2014., 20:42   #9401
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Poslao SMS sa = na
ZTE v976s i dobio isto na Coolpad F1
sve bez posljedica.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 27.06.2014., 20:48   #9402
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Kaj kazete na foxconn m310 ?
Na pandi 120 dolara, specke ok, kvaliteta bi trebala biti dobra jer ipak je foxconn jedna od najvecih IT firmi kaj se proizvodnje tice.. iz njihovih tvornica izlazi ps4, xbox, iphone/pad...
okarm je offline  
Staro 27.06.2014., 21:01   #9403
CubeS
Premium

CubeS's Avatar

Mislim da ti se ne isplati.. Za 20$ vise dobijes Jiayu g4S na to2c..Pogledaj review od brke za g4c..Sve isto samo jaci procesor

Coolpad 7320 135 $ na to2c..znaci sve isto kao kao F1 - bar koliko sam ja vidio..samo ekran 5.5 incha

Ispravak netočnog navoda... 1 GB RAMA...al mislim da to ne bi trebalo igrati veliku ulogu

mod: opet, molim koristiti edit/multiquote

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 27.06.2014. u 23:24.
CubeS je offline  
Staro 27.06.2014., 22:30   #9404
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Mmmda. Pogledaj kakve su fotke:
1
2
3
4

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 27.06.2014., 23:30   #9405
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Narode, još jedna molba. Zamolio bih vas da pripazite malo na double/triple postanje. Koristite naredbu multiquote HOW TO LINK ukoliko mislite quotati nekoga.

A ako ste nešto zaboravili napisati ili dopisati, koristite naredbu EDIT.
Brko je offline  
Staro 28.06.2014., 04:09   #9406
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Koliko vidim na preporukama se nitko ne obazire na pitanja oko kineza.... Mozda ekipa s ove teme moze pomoci - ima li koji kinez da jasno gazi Moto G,od onih koji se daju kupiti kod nas (wowshop,hangar i sl.). Gledao sam onaj THL 4400, i neke jos,al. Cini mi se da osim dualsim (koji mi ne treba) i SD utora (takodjer ne treba) nisu puno bolji,al sto ja znam

I,ima li neki bolji od T5S za tu cijenu (900kn). Iskljucivo gledam domace trgovce zbog jednostavnosti garancije,i ociti gledam uzet 2 moba. Mislio sam 2 moto g al ovi kinezi i vasa iskustva me sad ljuljaju
vinja je offline  
Staro 28.06.2014., 08:46   #9407
DaracKc
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Necronomicon Pregled postova
Začudo ni moj Amoi nema ovu finu ODRON funkciju...
Šteta, manje će vrijedit pri prodaji.
Dali ima još kakvih problema sa Amoim osim nesretnog poklopca?
Radi sve glatko?
DaracKc je offline  
Staro 28.06.2014., 10:31   #9408
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

@vinja
Ako ti ne smeta mali ekran, slaba baterija i
400-500 kn koje plaćaš za garanciju i brzu dostavu, onda ovdje
nećeš naći bolje od moto g (koji je isto kinez).

Dakok je offline  
Staro 28.06.2014., 11:04   #9409
florjan
Registered User

florjan's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Pozdrav

Prije svega isprike za poduži post ali se nadam da sam na pravom mjestu.
Vidim da je dosta aktivna tema pa bi vas molio za pomoć.

Prije nekih dva tjedna sam se i sam upustio u naručivanje kineskih mobitela za sebe i za suprugu i bez puno istraživanja onako vruć naručio iNew V3 za sebe (dostojna zamjena za kantu od Iphonea 3G) i za suprugu Cubot S222.
Mali problem je nastal kad sam skuzil prekasno da Cubot nema hrvatski jezik.
iNew sam ga frknul, a sebi sam ostavil Cubota da vidim kakav bude.
E sad Cubot ima stock ROM V005 a na "needrom" vidim da ima verzija V012 i da piše Multillang. probao bih staviti taj zadnji ROM. Btw putem wifi upgreda mob javi da je taj ROM V005 uptodate.

http://www.needrom.com/mobile/cubot-s222/

Zadnjih dana stalno surfam i pokušavam što više skužiti ali je fakat previše informacija.
Vaša preporuka kako da to sve odradim, da li uopće potrebno raditi backup stock roma kada ga ima na gornjem linku? U svom silnom surfaju nailazio sam na upute kako rootati mob i flashati rom samo kaj ih kreten nisam stavljal u bookmark pa sam sad u banani.
Ako se ne varam postupak je prvo rotanje (mislil sam odraditi sa Vrootom) i onad sa SP Flash toolom flashat novi rom, samo neznam točno postupak pa ako imate kakav dodatni savjet, sugestiju, ispravak ili link (step by step) bio bih neizmjerno vam zahvalan. Ne bi htio odmah iz prve zbrickat mob.

PS. Neki budu me prepoznali sa drugih tema ag008

Hvala unprijed na bilo kakvoj informaciji i pozdrav
florjan je offline  
Staro 28.06.2014., 11:20   #9410
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor vinja Pregled postova
Koliko vidim na preporukama se nitko ne obazire na pitanja oko kineza.... Mozda ekipa s ove teme moze pomoci - ima li koji kinez da jasno gazi Moto G,od onih koji se daju kupiti kod nas (wowshop,hangar i sl.). Gledao sam onaj THL 4400, i neke jos,al. Cini mi se da osim dualsim (koji mi ne treba) i SD utora (takodjer ne treba) nisu puno bolji,al sto ja znam

I,ima li neki bolji od T5S za tu cijenu (900kn). Iskljucivo gledam domace trgovce zbog jednostavnosti garancije,i ociti gledam uzet 2 moba. Mislio sam 2 moto g al ovi kinezi i vasa iskustva me sad ljuljaju
Imam Moto G pa ti mogu reći sljedeće. Ako uzimaš kod nas dosta je skup(1600 kn za 8gb model je tak-tak, 16gb model 1999kn). Ako ga uzimaš vani uzmi na mobicityu tamo je nešto jeftiniji(16gb model je tamo 1550 sa svim davanjima i dostavom). Što se tiče komparacije s kinezima, ovisi u čemu želiš da glatko gaze Moto G. Softverska strana Moto G je miljama ispred kineza, ali naravno dijelovi hardvera nisu toliko. Recimo kamera je crap, što se već da naći bolje kod nekih kineza(Coolpad je sigurno bolji, Jiayu je isto bolji). Također iako je baterija super recimo Jiayu G4C/G4S sa 3000mah očito ima bolji vijek trajanja baterije. Moraš odlučiti što ti je najbitnije. Ako je zahtjev da sve radi brzo i bez puno trzanja uz minimalno prčkanja po mobitelu onda ti je Moto najbolji izbor, no ako koristiš kameru i želiš malo više juicea iz mobitela kinezi su legit opcija. Ali u tom slučaju ne bi nikako preporučio domaće shopove jer je razlika u cijeni prevelika čak i za tu garanciju koju ti daju.
bg_4_l je offline  
Staro 28.06.2014., 12:31   #9411
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

@florjan Izgubiti ćeš sve na mobitelu osim stvari tipa kontakata koji su sinkronizirani na Googleu, backup ne znam možeš li i ima li smisla raditi.

Instaliraj drivere http://ge.tt/7nbYNYy/v/0
Preuzmi taj rom, raspakiraj arhivu, pokreni SP flash tool (vjerojatno je u paketu), odaberi Upgrade, odaberi scatter, pritisni Upgrade/download.
Sada poveži ugašeni mobitel i započeti će proces nadogradnje.
Staro 28.06.2014., 16:16   #9412
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
@vinja
Ako ti ne smeta mali ekran, slaba baterija i
400-500 kn koje plaćaš za garanciju i brzu dostavu, onda ovdje
nećeš naći bolje od moto g (koji je isto kinez).
ekran je stvar preferencije, al 4.5 inca sigurno nije "mali ekran" Zapravo je idealan za mene i posebno za suprugu, a preko 5" sigurno nam je prevelik... al spominjes bateriju, koju u svakom reviewu hvale.

Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Imam Moto G pa ti mogu reći sljedeće. Ako uzimaš kod nas dosta je skup(1600 kn za 8gb model je tak-tak, 16gb model 1999kn). Ako ga uzimaš vani uzmi na mobicityu tamo je nešto jeftiniji(16gb model je tamo 1550 sa svim davanjima i dostavom). Što se tiče komparacije s kinezima, ovisi u čemu želiš da glatko gaze Moto G. Softverska strana Moto G je miljama ispred kineza, ali naravno dijelovi hardvera nisu toliko. Recimo kamera je crap, što se već da naći bolje kod nekih kineza(Coolpad je sigurno bolji, Jiayu je isto bolji). Također iako je baterija super recimo Jiayu G4C/G4S sa 3000mah očito ima bolji vijek trajanja baterije. Moraš odlučiti što ti je najbitnije. Ako je zahtjev da sve radi brzo i bez puno trzanja uz minimalno prčkanja po mobitelu onda ti je Moto najbolji izbor, no ako koristiš kameru i želiš malo više juicea iz mobitela kinezi su legit opcija. Ali u tom slučaju ne bi nikako preporučio domaće shopove jer je razlika u cijeni prevelika čak i za tu garanciju koju ti daju.
Hvala na trudu
Da, bitna mi je baterija (tj trajanje, 2 dana nekog osrednjeg koristenja bi bilo vrlo pozeljno), kao i kamera da ima solidnu kvalitetu. S obzirom na cijenu ne ocekujem cuda, no zelim kvalitetu izrade (ne da se ekran lomi pri jacem pritisku kako imaju iskustva i neki forumasi) i sl.
Na kraju bi bilo pozeljno da radi out-of-the-box (na eng. jeziku, hrvatski apsolutno ne bitan) te da sucelje ne trza. Igrice uopce ne igram (osim angry birds ili nesto te razine)

Jel Yiyu G4S npr ima bolju kameru i dobru izradu? Koji all-round do 1400 kn kinez (sa svim davanjima) ima ovo sto trazim? Nije ni nesto vise love problem dat ako vrijedi.

Takodjer, za neki nize kategorije jel ima sta bolje od T5S? Zena maltene samo surfa i provjerava email na svom, tu i tamo koja fotka - njoj ne treba nista puno. On je jos dosta jeftiniji koliko kuzim...

e, i zadnje. Gledam npr Wowshop.hr, kao neki nas webshop. Imaju ZOPO 998 za malo preko 2100 kn, dok je na to2c preko 1500 kn bez ikakvih davanja. Jos PDV i eto te na 2000, jos troskovi carine i dostave (od carine) i na istom si kao domaci webshop... slicno vrijedi i za neke druge modele. Mozda sam u krivu, no ne cini mi se nesto grdo jeftinije s neta narucit, a hrpu vise gnjavaze? (vjerovatno nesto propustam kad svi ovdje narucuju...)
vinja je offline  
Staro 28.06.2014., 16:39   #9413
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Zašto ne mogu staviti nijedan recovery preko mtk toolsa na iocean x7hd. kad god uradim update pise success al recovery je i dalje kineski.
Možda neka druga metoda? pokušao sam ih bar 5.
Rootan je framarootom
puding22 je offline  
Staro 28.06.2014., 16:59   #9414
sava84
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
Pozdrav, koristi li iko od clanova foruma Xiaomi Mi3, ili ga je barem detaljnije testirao? Trazim tel da mi posluzi par godina i da me ne zeza. Ako je barem priblizno u rangu sa prije svega kvalitetom, proslogodisnjim flagship modelima uzeo bi ga. Mozda taman pred kraj godine dok izbace novi model. Mada je i sad cijena skroz ok, oko 200 Eura, malo jace na to2c. Moze i preporuka za nesto drugo, ako ima, bolje u tom cjenovnom rangu.
sava84 je offline  
Staro 28.06.2014., 17:07   #9415
bg_4_l
Premium
Moj komp

@vinja, o mjestima naručivanja bi trebali u drugoj temi, o naručivanju. Ukratko isplati se svakako više naručiti iz kine osim povremeno za neke uređaje za koje je cijena malo bolja(možda je taj zopo iznimka). Uzmimo Jiayu G4S za primjer, na to2c koji je trenutno najčešće korišten košta 150 dolara okruglo. Ilitiga 830 kn cca, dodaš tome 25% pdva i to ti je 1050 kn cca a drugih davanja nema. Isti uređaj je kod naših 1499kn. Skoro 500 kn razlike je dovoljno dobar razlog, plus potencijalna lutrija da ušparaš još 200 ako te carina ne opere. Osim toga, nisam vidio nikakav feedback ljudi koji su naručivali kod nas rješavaju li ti oni sami RMA ili isto čekaš slanje i povratak uređaja iz Kine.
bg_4_l je offline  
Staro 28.06.2014., 17:38   #9416
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Citiraj:
Autor puding22 Pregled postova
Zašto ne mogu staviti nijedan recovery preko mtk toolsa na iocean x7hd. kad god uradim update pise success al recovery je i dalje kineski.
Možda neka druga metoda? pokušao sam ih bar 5.
Rootan je framarootom
Možda uđeš u krivi recovery? Držiš volume up+power?
Staro 28.06.2014., 18:09   #9417
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
volume down i power i eto kinesko recoverya. neda se taj promijenit.
Stavljao sam nekoliko official romova i dalje nema signala.
Očita operatera ali nema signala...
Rijetko ga uhvati i može se napraviti koji poziv i brzo opet nestane.
Može li biti da je antena otišla???
Ponavljam radi se o iocean x7hd
puding22 je offline  
Staro 28.06.2014., 20:02   #9418
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
@vinja, o mjestima naručivanja bi trebali u drugoj temi, o naručivanju. Ukratko isplati se svakako više naručiti iz kine osim povremeno za neke uređaje za koje je cijena malo bolja(možda je taj zopo iznimka). Uzmimo Jiayu G4S za primjer, na to2c koji je trenutno najčešće korišten košta 150 dolara okruglo. Ilitiga 830 kn cca, dodaš tome 25% pdva i to ti je 1050 kn cca a drugih davanja nema. Isti uređaj je kod naših 1499kn. Skoro 500 kn razlike je dovoljno dobar razlog, plus potencijalna lutrija da ušparaš još 200 ako te carina ne opere. Osim toga, nisam vidio nikakav feedback ljudi koji su naručivali kod nas rješavaju li ti oni sami RMA ili isto čekaš slanje i povratak uređaja iz Kine.
sorry, nisam tio ulazit u detalje nabave...prvenstveno me zanimaju modeli koji bi se uklopili u ono sto trazim. 4GS je samo primjer ili je mobitel koji je stvarno nesto dobro?
vinja je offline  
Staro 28.06.2014., 20:08   #9419
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor puding22 Pregled postova
volume down i power i eto kinesko recoverya. neda se taj promijenit.
Stavljao sam nekoliko official romova i dalje nema signala.
Očita operatera ali nema signala...
Rijetko ga uhvati i može se napraviti koji poziv i brzo opet nestane.
Može li biti da je antena otišla???
Ponavljam radi se o iocean x7hd
Da ti nije IMEI otišao?

Vol - i power je za tvornički (kineski) recovery
Vol + i power je za custom recovery (kineski ili ne-kineski)

Probaj s Vrootom

Dakok je offline  
Staro 28.06.2014., 21:30   #9420
bg_4_l
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor vinja Pregled postova
sorry, nisam tio ulazit u detalje nabave...prvenstveno me zanimaju modeli koji bi se uklopili u ono sto trazim. 4GS je samo primjer ili je mobitel koji je stvarno nesto dobro?
Procitaj Brkin review Jiayu G4C(prakticki isti mob sa slabikim procesorom). Netko je i G4S opisao unazad 10ak stranica. Navodno je na njemu i GPS ok.
bg_4_l je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na