|
![]() |
#961 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ako vam je promaklo kao meni ... Unutar paketa H1 SURF & CALL 20, onaj po 199kn, imate opciju odabrati 2 broja iz mobilne mreze po povoljnijoj tarifi od 28lipa, 500min (inace 89lipa) Treba nazvati SZK i prijaviti koje brojeve zelite po povoljnijoj tarifi. Citiraj:
![]() |
#962 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
od jučer (24.06) sam na H1 i dobio fritxbox 7330. kako da uđem u postavke rutera, na thomsonu od t-coma je username je user a pass piše na dnu rutera, za ovaj fritz neznam. htio bi promijenit wireless lozinku jer je sad hrpa brojeva koji pišu na etiketi sa donje strane fritza. |
![]() |
![]() |
#964 | |
Brazilian Jiu-Jitsu
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
Lozinka je : avm |
|
![]() |
![]() |
#966 |
Brazilian Jiu-Jitsu
Datum registracije: Dec 2011
|
Permit Access ---> New Port Forwarding -->
Internet ---> Permit Access ---> New Port Forwarding
|
![]() |
![]() |
#967 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Koja je ovo banda, pa to nisu istine. Jučer nevrijeme, grmljavina cijelo popodne teška, i kad je pukao grom kraj kuće, normalno, izgorio mi je ruter, sijevnilo je plavo iz njega metar u visinu. Zovem szk, prijavljujem kvar, kaže lik, doći će neko za koji dan -.- Zovem frenda koji je ugovorni serviser za sve telekome za ovaj kraj, kaže uzmi stari tcomov ruter i ukucaj username i passw i spoji se, isti je annex. Naravno, nemam username i pass. Opet zovem szk, lik me ladno otkanta jer kao ne smije mi dati MOJ username i pass, zbog zloupotrebe. Šaljem pisani prigovor i zahtjev za izdavanje, budući da te dvije stavke ne postoje na ugovoru s njima kao kod npr tcoma, što mi je sasvim logična stvar, budući da sam ja taj koji plaća tu uslugu, da bih kroz pol sata od slanja prigovora e-mailom, dobio poziv od nekakvog kvazinadzornika, koji je vidio prigovor, preslušao moj prvotni razgovor s agentom szk, i rekao da je njihova politika poslovanja takva da ja kao korisnik nemam pravo na svoje korisničke podatke jer ću se onda moći spojiti sa bilo kojim ruterom na net -.- Pa reko, to mi i je cilj, jer vi nećete poslati drugi ruter dva-tri dana, i što onda? Zbog čega plaćam uslugu ako me vi onemogućavate u korištenju iste? Onda je počeo prodavat priče o mac adresi rutera i da može biti samo jedan ruter 'ovlašten' za moj username, pa da korisničke podatke može samo ruter povući s neta, da on to ne vidi nigdje, pa da je to radi moje sigurnosti da ne može nitko to zloupotrebljavati, pa da je to radi njihovog sprečavanja zloupotrebe tj da se ne mogu spojiti s neke druge adrese/broja (wtf, kao da ne vidi da se spajam sa vlastitog telefonskog priključka ili ne -.-), itd. Nalaprdao je hrpetinu nebitnih stvari, koje sam znao i sam odavno prije, samo kako bi pokušao prodati priču da je činjenica da mi NEĆE dati MOJE korisničke podatke radi moje vlastite sigurnosti.... Nakon što sam mu napomenuo da na metronetu na poslu i na tcomu kod staraca uredno imam korisničke podatke navedene na ugovoru i dostupne od strane szk kad god me volja, prestao je drobit i rekao ne možete to dobit kod nas, mi tako ne radimo, bok, i poklopio. Kretenska politika poslovanja -.-
#969 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Ne daju jer su im iste sifre za IMS ako me sjecanje sluzi. A IMS isto ostali operateri ne daju, vec se do njih dolazi drugim putevima (pogledaj one t-com topice s routerima). Stvarno glupo da, ali je tako kako je. Jesi ti sam probao fino prikljucit drugi router i zvat szk da ti ne radi net i pravit se glup, pa neka oni maknu taj mac address filter na acsu, mozda ucita podatke (iako ako nije router koji imaju konfiguriran neznam hoce radit). Jos me i cudi da su ti rekli 2-3 dana da netko dodje. Imao sam 2 intervencije do sada. STB je nesto zezao, zvao tehnicku popodne, sutra ujutro dosao lik s novim stb-om i ostavio i upravljac. Nekidan isto nesto zezalo (nedjelja ponoc), nije se htio syncat na max router, mislio netko nesto dirao u centrali, zvao tehnicku, reko prijavio kvar doc ce netko, ujutro u 10 bio kod mene lik... Mozda jer sam ST, neznam, ali bili su stvarno promptni, stovise, tcom promptni! Mislim da ni amis ni bnet ne daju podatke? |
![]() |
![]() |
#970 |
gadget freak
|
Evo, stigao maloprije novi ruter, dakle treći dan od prijave. Na moj upit zašto nisam dobio Fritzboxa, jer mi je lik doneo zte-a, ovaj cirkus s cvjetićima (zte zxv10 h201l), kaže ladno, ne može. Reko wtf, na što je lik odgovorio, da tko je imao zte-a, može dobit samo zte-a opet, samo noviji model, tj onaj koji bude trenutni u ponudi, Fritzbox ide samo onima koji su ga imali i prije. Za sad, onako, na prvu, konfigurabilniji je, tj ima kudikamo više mogućnosti za podešavanje od onog starog cirkusa, domet wirelessa ću isprobati ovih dana, nadam se da je bar nešto veći, jer s onim je bio katastrofa, i velika mana je što mora uspravno stajati radi kablova, pa mi zauzima dio stola gdje nije predviđeno da bude ruter, i još uz to moram gledat u te cvjetiće ko da imam tlinaest godina.
#971 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#972 | |
Banned
|
Citiraj:
3 dana cekanja je s druge strane ipak malo too much. |
|
![]() |
![]() |
#973 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Problem je u (OPET!!!) klasifikaciji i neravnopravnosti korisnika ![]() Navodno, trio bit (na tcom-ovoj infrastrukturi) useri dobiju zte, a trio useri (na h1 infrastr.) dobiju fritz -.- A ja sam 'baš' tip osobe koja voli bit diskriminirana iz nekih stupidnih razloga, pogotovo kad plaćam skuplje za istu uslugu, a dobijem lošiji uređaj jer eto ne živim u pol Zg-a pa da mogu bit na h1 infrastrukturi -.- Što se tiče 3 dana čekanja, kaže mi frend koji radi za fiksne operatere kao serviser, da sam super i prošao ![]()
![]() |
#975 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Šta se tiče estetike, bunite se na cvjetiće, a ono crveno ruglo vam se uklapa u dnevni? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#976 | |||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
#977 | |||
gadget freak
|
Citiraj:
![]() I to nije nikakva politika, to je as i said before, diskriminacija. Znači bit bezobrazan i naporan - dobit ćeš fritza, šutiš, dobiješ china shit. Citiraj:
Citiraj:
![]() |
#978 | ||
Banned
|
Pa grmljavine ima svako par dana, nije to sad neka pojava tako rijetka da se ljudi ne bi mogli strpit tih par dana i prijavljivat skurene routere da dobiju fritza... A ako mislis da nisu na to spremni, pa nekidan sam kupio raid tablete 30 kom, i kuci nasao unutra 2 slipa od 3 komada umjesto 10. Znaci ekipa ide po ducanu i uzima te tabletice iz kutija da ne bi platila... Na kraj pameti mi to nije bilo. A pak kosta 20kn. Nit ce preprodat, nit imat zarade jer se valjda koristi 3 mjeseca u godini. Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#979 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Nikad se kvar routera ne prijavljuje kao posljedica grmljavine, iako operater zna da routeri najčešće crkavaju radi toga i iako ih uredno zamjene novim - to je njihova dobra volja, a ne obveza. |
||
![]() |
![]() |
#980 | ||
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Krepao je zbog udara kroz telefonski kabel, koji ne može ići kroz istu zaštitu jer onda net ne radi kako treba ![]() Citiraj:
![]() Upravo zbog te politike imaju tu debilnu odluku da korisnik ne može dobiti svoj username i passw za spajanje na net i korištenje vlastitog rutera, koji je eto u mom slučaju jedno 10x bolji od ovog zte smeća, nego eto, oni isporučuju drugi ruter. @sandokan - prouči razliku između obične grmljavine i grmljavinskog nevremena ![]() I da, ostajem pri tome da je diskriminacija dijeljenje korisnika na vrijedne i manje vrijedne što se modela rutera tiče, pogotovo obzirom na plaćanu cijenu mjesečne naknade, a kako god ti to nazvao, za mene je diskriminacija. Objasnio sam već zašto, a ti pozorno pročitaj postove iznad.
![]() |
#981 | |||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Ti si odgovoran za opremu i ti moraš brinuti o njoj. Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
#982 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#983 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Jos uvijek mi nije jasno to "kukanje" o tome koji ste router dobili od operatera. Ako vam je toliko bitno da ima milijun opcija, lijepo kupite dodatni router i rjesen problem. Ovaj od ISP-a samo sluzi da se spoji na net a ovaj vas za podesavanje kako vas je volja. Ocekivati da ce vam ISP dati skuplji ili bolji uredjaj samo zato jer vi to zelite je malo nerealno. Nije to nikakva diskriminacija ili nepostenje.
#984 | |||
gadget freak
|
Citiraj:
Btw, kako već rekoh, ruter i sve ostalo vezano za računalo je spojeno na kvalitetnu prenaponsku zaštitu, i probilo je kroz telefonski kabel. Splitter i telefon su ostali netaknuti. Znamo svi da je inače ruter najslabija karika u toj priči i da nema ama baš nikakve zaštite od takvih situacija. Citiraj:
Sad budi dobar pa pročitaj reply madboyu dolje, pa vidi u čemu je point. Citiraj:
Gle, ako sam ja h1 trio bit korisnik, a ti h1 trio korisnik, znači koristimo ISTU uslugu, s tim da JA plaćam VIŠE, tj skuplje, a ti dobiješ odličan komad opreme za ISTU uslugu, a ja zadnje smeće, to tebi ne zvuči diskriminatorno? Zanimljivo. I ne da mi se više na tu temu, jer se svelo na površno čitanje i isto takvo odgovaranje na post, a i bespotrebno je dalje rastezati raspravu, jer očito da pojedinci ne kuže o čemu je riječ. Dat ću vam zadnji hint - tscum - nekad davno kad je išao siemens 555, išao je svima, nebitno jel poslovni korisnik, privatni, veliki, mali, za žica only usere je išla kasda svima, kasnije dlinkovi, pa zyxeli, pa 780ke, pa 782i, pa 763ke siemensi, itd., uglavnom, poanta je da su SVI dobivali ISTI ruter, tj onaj koji je tad bio u ponudi, bez dijeljenja klijenata na ovakve ili onakve ![]() EOD na ovu temu, do neke nove problematike.
![]() |
#985 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Nekada davno dok su dionosauri bili zivi... pogledaj sada HT temu pa ces vidjeti da ne daju vise iste modeme. I nije to nikakva diskriminacija niti ti placas nesto puno vise u odnosu na drugu uslugu. To su samo tvoji prohtjevi da hoces ovo ili ono, nigdje ti nisu rekli da ces dobiti najbolji ruter, niti da ces dobiti bolji ako ti crkne tvoj niti da ces dobiti losiji, samo pise da ces dobiti ruteru koji radi. I danas je izgleda popoularno govoriti da je ovo i ono smece. Imao sam tocno taj ruter koji su tebi dali, dok sam bio na H1 i radio je bez ikakvih problema, ima sve opcije kao i ostali ruteri od ostalih ISP-ova i ne vidim po cemu bi bio smece. Ako ti nije dovoljno sto ima 4 LAN porta ili sto nema 1 Gbit wlan to nije problem ISP-a. Glavno je da je modem ispravan i da nije uzrok losoj vezi.
![]() |
#986 | |||
gadget freak
|
Citiraj:
I tako je od pamtivijeka tj od početaka dsl-a ovdje. Citiraj:
Plaćam 50kn više nego da imam dostupan trio, što je nemalih 25% više, ako je to tebi 'niti ti plaćaš nešto puno više', onda u k.krasni -.- Ako sam ja imao ruter koji je recimo imao wireless koji je radio dalje od 1 zida u kući, i dobio ruter koji nema niti toliki jadni domet, to je razlog za osnovani prigovor, aka gori ruter. Da ne spominjem opet i razlike između zte-a i fritza. Plus još i reklame prije par tjedana na h1 stranicama o fritz dodatnoj opremi za korisnike, yea right, opet za kako koje korisnike. Citiraj:
Da, popularno je reći za smeće da je smeće, ne znam jel toliko ne poznaš tematiku, ili samo pokušavaš kontrirati bezveze nek se nešto piše, ali o razlici između tcomovog sx763 siemensa i ovih zte poluproizvoda sa zatvorenom antenom je svakom iole upućenom suludo uopće išta debatirati, a da ne spominjem fritza i sve njegove mogućnosti i proširivost sa fritz dodatnom opremom.
![]() |
#987 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
ja uzeo trio bit i dobio frica 7330 medjutim nesto je bio sjeban i dok sam bio na poslu dosao frajer i zamjenio frica za zte sranje i to kaze stari da ga je uzeo iz svoje torbe sa alatom, dakle ne novi ja popizdio, da sam bio kod kuce ne bi pristao na to..u biti nosi pokvarenog frica i dofuraj drugog, ne ostavljaj mi nikakvo zetee sranje kutija, kablovi, sve mi ostalo od frica moracu otic do planinske ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |||||||
Banned
|
Citiraj:
Ja sam rekao da je razlika nebitna ako postoji sansa da ti i u jednom i drugom ode router od groma. U jednom je mozda sansa (bubam 1:100), u drugom (bubam 1:100000), ali svejedno postoji, i mozda si ti bas taj 1 od milion kojem je router otiso pri normalnoj grmljavini... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||||||
![]() |
![]() |
#989 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Dali netko koristi neki popust kod h1, konkretno me zanima ovaj slucaj, moja majka je slabovidna i sada na t-com ima popust od 50% na pretplatu, pa sam mislio da uzmemo na h1 tel+net sa nekim popustom. Prvo vamo pitam jer ih nezelim odma zvat SZK ko zna sta ce mi lagat i muljat |
![]() |
![]() |
#990 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
pitanje za starije korisnike. nisam mjesecima bil u stanu di imam h1 i jucer dodjem, stavim skidat, kad ono vuce 1.1 MB/s na torrentima. paket je bio tel + 3mbita flat za 99 kn sad gledam i vidim da taj paket vise ne postoji, da sad imaju tel + 5 mbita za 120 kn i doplatu za 10 mbita za + 40 kn. provjerim racune, racuni uredno dolaze 100-110 kn, a brzina je 10 mbita. strah me uopce zvat SZK da nebi ispalo da je neka greska posrijedi ![]() jel ima ko kakve informacije ili iskustva?
|
|