Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 15.06.2014., 09:30   #961
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Ako vam je promaklo kao meni ...
Unutar paketa H1 SURF & CALL 20, onaj po 199kn, imate opciju odabrati 2 broja iz mobilne mreze po povoljnijoj tarifi od 28lipa, 500min (inace 89lipa)
Treba nazvati SZK i prijaviti koje brojeve zelite po povoljnijoj tarifi.

Citiraj:
500 minuta prema 2 friends broja po cijeni od 0,28 kn/min (odabir brojeva iz nacionalne mobilne mreže ili fiksne Global 1,2,ili 3 zone)

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline  
Staro 25.06.2014., 12:25   #962
mierdadeltorro
Premium
Moj komp

mierdadeltorro's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
od jučer (24.06) sam na H1 i dobio fritxbox 7330.
kako da uđem u postavke rutera, na thomsonu od t-coma je username je user a pass piše na dnu rutera, za ovaj fritz neznam. htio bi promijenit wireless lozinku jer je sad hrpa brojeva koji pišu na etiketi sa donje strane fritza.
mierdadeltorro je offline  
Staro 25.06.2014., 13:11   #963
baban
Premium
Moj komp

baban's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
avm je pass ako se sjecam dobro
baban je offline  
Staro 25.06.2014., 14:48   #964
KrpaZG
Brazilian Jiu-Jitsu

KrpaZG's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor mierdadeltorro Pregled postova
od jučer (24.06) sam na H1 i dobio fritxbox 7330.
kako da uđem u postavke rutera, na thomsonu od t-coma je username je user a pass piše na dnu rutera, za ovaj fritz neznam. htio bi promijenit wireless lozinku jer je sad hrpa brojeva koji pišu na etiketi sa donje strane fritza.

Lozinka je : avm
Staro 25.06.2014., 15:34   #965
mierdadeltorro
Premium
Moj komp

mierdadeltorro's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
hvala to je to.
a kako da napravim port forward
mierdadeltorro je offline  
Staro 25.06.2014., 17:07   #966
KrpaZG
Brazilian Jiu-Jitsu

KrpaZG's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Permit Access ---> New Port Forwarding
-->
Citiraj:
Autor mierdadeltorro Pregled postova
hvala to je to.
a kako da napravim port forward
Internet ---> Permit Access ---> New Port Forwarding
Staro 26.06.2014., 08:53   #967
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Koja je ovo banda, pa to nisu istine.
Jučer nevrijeme, grmljavina cijelo popodne teška, i kad je pukao grom kraj kuće, normalno, izgorio mi je ruter, sijevnilo je plavo iz njega metar u visinu.

Zovem szk, prijavljujem kvar, kaže lik, doći će neko za koji dan -.-
Zovem frenda koji je ugovorni serviser za sve telekome za ovaj kraj, kaže uzmi stari tcomov ruter i ukucaj username i passw i spoji se, isti je annex. Naravno, nemam username i pass. Opet zovem szk, lik me ladno otkanta jer kao ne smije mi dati MOJ username i pass, zbog zloupotrebe.
Šaljem pisani prigovor i zahtjev za izdavanje, budući da te dvije stavke ne postoje na ugovoru s njima kao kod npr tcoma, što mi je sasvim logična stvar, budući da sam ja taj koji plaća tu uslugu, da bih kroz pol sata od slanja prigovora e-mailom, dobio poziv od nekakvog kvazinadzornika, koji je vidio prigovor, preslušao moj prvotni razgovor s agentom szk, i rekao da je njihova politika poslovanja takva da ja kao korisnik nemam pravo na svoje korisničke podatke jer ću se onda moći spojiti sa bilo kojim ruterom na net -.-
Pa reko, to mi i je cilj, jer vi nećete poslati drugi ruter dva-tri dana, i što onda?
Zbog čega plaćam uslugu ako me vi onemogućavate u korištenju iste? Onda je počeo prodavat priče o mac adresi rutera i da može biti samo jedan ruter 'ovlašten' za moj username, pa da korisničke podatke može samo ruter povući s neta, da on to ne vidi nigdje, pa da je to radi moje sigurnosti da ne može nitko to zloupotrebljavati, pa da je to radi njihovog sprečavanja zloupotrebe tj da se ne mogu spojiti s neke druge adrese/broja (wtf, kao da ne vidi da se spajam sa vlastitog telefonskog priključka ili ne -.-), itd.
Nalaprdao je hrpetinu nebitnih stvari, koje sam znao i sam odavno prije, samo kako bi pokušao prodati priču da je činjenica da mi NEĆE dati MOJE korisničke podatke radi moje vlastite sigurnosti....
Nakon što sam mu napomenuo da na metronetu na poslu i na tcomu kod staraca uredno imam korisničke podatke navedene na ugovoru i dostupne od strane szk kad god me volja, prestao je drobit i rekao ne možete to dobit kod nas, mi tako ne radimo, bok, i poklopio.
Kretenska politika poslovanja -.-
Staro 26.06.2014., 12:08   #968
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
ja bi ih tuzio i vjerojatno dobio na sudu ako u ugovoru ne stoji nista vezano po tom pitanju.
Staro 26.06.2014., 12:11   #969
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Ne daju jer su im iste sifre za IMS ako me sjecanje sluzi. A IMS isto ostali operateri ne daju, vec se do njih dolazi drugim putevima (pogledaj one t-com topice s routerima). Stvarno glupo da, ali je tako kako je.

Jesi ti sam probao fino prikljucit drugi router i zvat szk da ti ne radi net i pravit se glup, pa neka oni maknu taj mac address filter na acsu, mozda ucita podatke (iako ako nije router koji imaju konfiguriran neznam hoce radit).
Jos me i cudi da su ti rekli 2-3 dana da netko dodje. Imao sam 2 intervencije do sada. STB je nesto zezao, zvao tehnicku popodne, sutra ujutro dosao lik s novim stb-om i ostavio i upravljac. Nekidan isto nesto zezalo (nedjelja ponoc), nije se htio syncat na max router, mislio netko nesto dirao u centrali, zvao tehnicku, reko prijavio kvar doc ce netko, ujutro u 10 bio kod mene lik... Mozda jer sam ST, neznam, ali bili su stvarno promptni, stovise, tcom promptni!
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
ja bi ih tuzio i vjerojatno dobio na sudu ako u ugovoru ne stoji nista vezano po tom pitanju.
Mislim da ni amis ni bnet ne daju podatke?
sandokan111 je offline  
Staro 27.06.2014., 17:10   #970
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Evo, stigao maloprije novi ruter, dakle treći dan od prijave.
Na moj upit zašto nisam dobio Fritzboxa, jer mi je lik doneo zte-a, ovaj cirkus s cvjetićima (zte zxv10 h201l), kaže ladno, ne može.
Reko wtf, na što je lik odgovorio, da tko je imao zte-a, može dobit samo zte-a opet, samo noviji model, tj onaj koji bude trenutni u ponudi, Fritzbox ide samo onima koji su ga imali i prije.
Za sad, onako, na prvu, konfigurabilniji je, tj ima kudikamo više mogućnosti za podešavanje od onog starog cirkusa, domet wirelessa ću isprobati ovih dana, nadam se da je bar nešto veći, jer s onim je bio katastrofa, i velika mana je što mora uspravno stajati radi kablova, pa mi zauzima dio stola gdje nije predviđeno da bude ruter, i još uz to moram gledat u te cvjetiće ko da imam tlinaest godina.
Staro 27.06.2014., 19:58   #971
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Na moj upit zašto nisam dobio Fritzboxa, jer mi je lik doneo zte-a, ovaj cirkus s cvjetićima (zte zxv10 h201l), kaže ladno, ne može.
Reko wtf, na što je lik odgovorio, da tko je imao zte-a, može dobit samo zte-a opet, samo noviji model, tj onaj koji bude trenutni u ponudi, Fritzbox ide samo onima koji su ga imali i prije.
Za sad, onako, na prvu, konfigurabilniji je, tj ima kudikamo više mogućnosti za podešavanje od onog starog cirkusa, domet wirelessa ću isprobati ovih dana, nadam se da je bar nešto veći, jer s onim je bio katastrofa, i velika mana je što mora uspravno stajati radi kablova, pa mi zauzima dio stola gdje nije predviđeno da bude ruter, i još uz to moram gledat u te cvjetiće ko da imam tlinaest godina.
Ja imam to sranje u Zadru, modem ko modem ništa posebno. Imao sam problem da nakon što bi se spojila 3 uređaja na wireless, 4 neće nikako i tu je priči kraj. Drugi ljudi su imali istih problema, zvao sam szk 5 dana za redom i dobio sam novi potpuno isti. Kako nisam stigao isprobat (kod bake je taj drugi) ovo ljeto ide 10 uređaja na mrežu, ako će opet zezat zovem ponovo
sipe je offline  
Staro 27.06.2014., 20:57   #972
sandokan111
Banned

Citiraj:
Sto je tocno tu cudno? Razlika u cijeni izmedju fritza i ztea je prilicno velika, da se tako modmi mogu mijenjat svak bi im prijavljivao fiktivne kvarove i trazio bolje routere.
3 dana cekanja je s druge strane ipak malo too much.
sandokan111 je offline  
Staro 27.06.2014., 21:09   #973
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Sto je tocno tu cudno? Razlika u cijeni izmedju fritza i ztea je prilicno velika, da se tako modmi mogu mijenjat svak bi im prijavljivao fiktivne kvarove i trazio bolje routere.
3 dana cekanja je s druge strane ipak malo too much.
Lol. Pa nemaju svi pakosne ideje kako skurit ruter pa dobit drugi. Krepao je ne mojom krivnjom, daj mi isti/drugi/bolji, točka. To su i napravili, no -
Problem je u (OPET!!!) klasifikaciji i neravnopravnosti korisnika
Navodno, trio bit (na tcom-ovoj infrastrukturi) useri dobiju zte, a trio useri (na h1 infrastr.) dobiju fritz -.- A ja sam 'baš' tip osobe koja voli bit diskriminirana iz nekih stupidnih razloga, pogotovo kad plaćam skuplje za istu uslugu, a dobijem lošiji uređaj jer eto ne živim u pol Zg-a pa da mogu bit na h1 infrastrukturi -.-
Što se tiče 3 dana čekanja, kaže mi frend koji radi za fiksne operatere kao serviser, da sam super i prošao
Staro 27.06.2014., 22:18   #974
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja sam na zahtjev uz prijetnju bombom kašikarom dobio fritza i reko sam im da mi instantno nose to govno s cvjeticima.
Staro 27.06.2014., 23:12   #975
Interpol
Premium
Moj komp

Interpol's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Navodno, trio bit (na tcom-ovoj infrastrukturi) useri dobiju zte, a trio useri (na h1 infrastr.) dobiju fritz -.- A ja sam 'baš' tip osobe koja voli bit diskriminirana iz nekih stupidnih razloga, pogotovo kad plaćam skuplje za istu uslugu, a dobijem lošiji uređaj jer eto ne živim u pol Zg-a pa da mogu bit na h1 infrastrukturi -.-
Ja dobio cvjetiće, prvi susjed Frica.

Šta se tiče estetike, bunite se na cvjetiće, a ono crveno ruglo vam se uklapa u dnevni?
Interpol je offline  
Staro 28.06.2014., 01:13   #976
sandokan111
Banned

Citiraj:
Lol. Pa nemaju svi pakosne ideje kako skurit ruter pa dobit drugi. Krepao je ne mojom krivnjom, daj mi isti/drugi/bolji, točka.
Pa kako oni mogu znat da li si ti to namjerno ili ne... Znaci nemoguce je, zato se mora ustanovit nekakva politika tko dobija sto.
Citiraj:
Navodno, trio bit (na tcom-ovoj infrastrukturi) useri dobiju zte, a trio useri (na h1 infrastr.) dobiju fritz -.-
A nije, ima tu ljudi sto su dobili fritza na trio bit. Ja sam bio uvjeren da fritza daju samo za vdsl, ali koliko sam skuzio daju 7330 i nekim trio bitovima, zasto i kako, nepoznato. Vjerojatno sreca ko i ostale stvari u zivotu.
Citiraj:
Što se tiče 3 dana čekanja, kaže mi frend koji radi za fiksne operatere kao serviser, da sam super i prošao
A neznam, ja da moram 3 dana cekat bi ispalio sve zivo. Evo znaci 2 intervencije dosad, cekanje do pocetka smjene sutra nakon prijave kvara... Isto tako mi je i na tcomu bilo, s tim da je tamo bilo valjda 20 intervencija, dolazili su petkom i svetkom sutra nakon prijave...
sandokan111 je offline  
Staro 28.06.2014., 02:43   #977
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Pa kako oni mogu znat da li si ti to namjerno ili ne... Znaci nemoguce je, zato se mora ustanovit nekakva politika tko dobija sto.
A ono, fala Bogu pa nije objavljeno grmljavinsko nevrijeme u ovom kraju. Ak im šta znači, dam i report iz meteo postaje, nije da sam ga jednom vadio za stranke za imovinske štete
I to nije nikakva politika, to je as i said before, diskriminacija. Znači bit bezobrazan i naporan - dobit ćeš fritza, šutiš, dobiješ china shit.

Citiraj:
A nije, ima tu ljudi sto su dobili fritza na trio bit. Ja sam bio uvjeren da fritza daju samo za vdsl, ali koliko sam skuzio daju 7330 i nekim trio bitovima, zasto i kako, nepoznato. Vjerojatno sreca ko i ostale stvari u zivotu.
Pričao sam s dotičnim serviserom, praksa je kak sam gore rekao, trio - fritz, trio bit - zte shitovi. Iznimke su moguće ali nisu poželjne niti česte.

Citiraj:
A neznam, ja da moram 3 dana cekat bi ispalio sve zivo. Evo znaci 2 intervencije dosad, cekanje do pocetka smjene sutra nakon prijave kvara... Isto tako mi je i na tcomu bilo, s tim da je tamo bilo valjda 20 intervencija, dolazili su petkom i svetkom sutra nakon prijave...
Ti živiš u splitu, di je btw centrala h1 telekoma, a ja u jasenovcu, 90ak km od Zg, 500 od St, i još uz to kad mi je lik danas rekao koliki mu je teren bio samo danas, bio sam happy što je uopće došao do mene - iz zg je, a intervenciju je imao, pazi, u kutini, požegi, slavonskom brodu, pa onda kod mene... Ono, krug je radio iz zg i nazad od 400km za 4 popravka/zamjene rutera....
Staro 28.06.2014., 04:34   #978
sandokan111
Banned

Citiraj:
A ono, fala Bogu pa nije objavljeno grmljavinsko nevrijeme u ovom kraju
Pa grmljavine ima svako par dana, nije to sad neka pojava tako rijetka da se ljudi ne bi mogli strpit tih par dana i prijavljivat skurene routere da dobiju fritza...
A ako mislis da nisu na to spremni, pa nekidan sam kupio raid tablete 30 kom, i kuci nasao unutra 2 slipa od 3 komada umjesto 10. Znaci ekipa ide po ducanu i uzima te tabletice iz kutija da ne bi platila... Na kraj pameti mi to nije bilo. A pak kosta 20kn. Nit ce preprodat, nit imat zarade jer se valjda koristi 3 mjeseca u godini.
Citiraj:
I to nije nikakva politika, to je as i said before, diskriminacija. Znači bit bezobrazan i naporan - dobit ćeš fritza, šutiš, dobiješ china shit.
Ja i dalje ne vidim nikakvu diskriminaciju. Politika firme je jedno, ako nekome popuste jer vide da je pomahnitao, u duhu dobre poslovne politike, opet nema problema. Ako ti mislis da kad bi svi poceli tako galamit da bi svi fritzeve dobijali, e onda se grdno varas.
Citiraj:
Ti živiš u splitu, di je btw centrala h1 telekoma, a ja u jasenovcu,
Da, moguce da je do toga, ali eto, s tcomom sam naviko na brze intervencije pa mi je to nekako doslo "normalno".
sandokan111 je offline  
Staro 28.06.2014., 14:56   #979
wooden
Registered User

Citiraj:
Lol. Pa nemaju svi pakosne ideje kako skurit ruter pa dobit drugi. Krepao je ne mojom krivnjom, daj mi isti/drugi/bolji, točka.
Tvoja je krivnja, dobro prouči uvjete korištenja kod svih operatera, oni ne odgovaraju za opremu koja se pokvari tijekom prenaponskog udara pošto si ti to mogao i trebao spriječiti tako da iskopčaš router dok traje grmljavina ili ga uštekaš u prenaponsku zaštitu.

Citiraj:
A ono, fala Bogu pa nije objavljeno grmljavinsko nevrijeme u ovom kraju. Ak im šta znači, dam i report iz meteo postaje
Samo im daj taj report, pa će ti oni ispostavit račun za novi router.
Nikad se kvar routera ne prijavljuje kao posljedica grmljavine, iako operater zna da routeri najčešće crkavaju radi toga i iako ih uredno zamjene novim - to je njihova dobra volja, a ne obveza.
wooden je offline  
Staro 28.06.2014., 16:02   #980
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Tvoja je krivnja, dobro prouči uvjete korištenja kod svih operatera, oni ne odgovaraju za opremu koja se pokvari tijekom prenaponskog udara pošto si ti to mogao i trebao spriječiti tako da iskopčaš router dok traje grmljavina ili ga uštekaš u prenaponsku zaštitu.
Ruter je uredno uštekan u utičnicu sa prenaponskom zaštitom, koja košta 300kn
Krepao je zbog udara kroz telefonski kabel, koji ne može ići kroz istu zaštitu jer onda net ne radi kako treba

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Samo im daj taj report, pa će ti oni ispostavit račun za novi router.
Nikad se kvar routera ne prijavljuje kao posljedica grmljavine, iako operater zna da routeri najčešće crkavaju radi toga i iako ih uredno zamjene novim - to je njihova dobra volja, a ne obveza.
Oprema je njihova i dužni su po ugovoru osigurati u roku 48h nesmetano korištenje usluga koje im plaćam bez obzira što se dogodilo sa opremom
Upravo zbog te politike imaju tu debilnu odluku da korisnik ne može dobiti svoj username i passw za spajanje na net i korištenje vlastitog rutera, koji je eto u mom slučaju jedno 10x bolji od ovog zte smeća, nego eto, oni isporučuju drugi ruter.

@sandokan - prouči razliku između obične grmljavine i grmljavinskog nevremena i upozorenja meteorologa za ovo drugo, tako da ti izjava da 'tog ima svako par dana' niti malo ne stoji....
I da, ostajem pri tome da je diskriminacija dijeljenje korisnika na vrijedne i manje vrijedne što se modela rutera tiče, pogotovo obzirom na plaćanu cijenu mjesečne naknade, a kako god ti to nazvao, za mene je diskriminacija. Objasnio sam već zašto, a ti pozorno pročitaj postove iznad.
Staro 28.06.2014., 16:27   #981
wooden
Registered User

Citiraj:
Ruter je uredno uštekan u utičnicu sa prenaponskom zaštitom, koja košta 300kn
Krepao je zbog udara kroz telefonski kabel, koji ne može ići kroz istu zaštitu jer onda net ne radi kako treba
Ne znam zašto ti onda net ne radi kako treba ali to uopće nema veze, ako ne možeš osigurati zaštitu preko prenaponske letve onda ga trebaš potpuno iskopčati iz struje.

Citiraj:
Oprema je njihova i dužni su po ugovoru osigurati u roku 48h nesmetano korištenje usluga koje im plaćam bez obzira što se dogodilo sa opremom
De copy/paste tog dijela gdje piše za tih 48 sati.

Ti si odgovoran za opremu i ti moraš brinuti o njoj.
Citiraj:
Korisnik odgovara H1 TELEKOM-u za svako
oštećenje, kvar ili gubitak Terminalne opreme/SIM
kartice koja je u vlasništvu H1 TELEKOM-a, u slučaju
da je utvrđeno da su posljedica namjere, krivnje ili
nepažnje Korisnika kao i uslijed neispravnih instala-
cija na koje je Korisnik tu opremu priključio. U tom
slučaju H1 TELEKOM ima pravo Korisniku naplatiti
troškove popravka Terminalne opreme, odnosno
cjelokupnu vrijednost iste, u iznosima navedenim
u Cjeniku, odnosno drugom odgovarajućem doku-
mentu u kojem je navedena cijena opreme.
wooden je offline  
Staro 28.06.2014., 16:29   #982
sandokan111
Banned

Citiraj:
@sandokan - prouči razliku između obične grmljavine i grmljavinskog nevremena i upozorenja meteorologa za ovo drugo, tako da ti izjava da 'tog ima svako par dana' niti malo ne stoji....
Hoces rec da pri grmljavini ne moze router otic? Ako moze, totalno je razlika nebitna... Mozda si ti bas taj 1 od 100000 sreckovic kojem je pri obicnoj grmljavini otiso router...
Citiraj:
I da, ostajem pri tome da je diskriminacija dijeljenje korisnika na vrijedne i manje vrijedne što se modela rutera tiče, pogotovo obzirom na plaćanu cijenu mjesečne naknade, a kako god ti to nazvao, za mene je diskriminacija. Objasnio sam već zašto, a ti pozorno pročitaj postove iznad.
I dalje mi nije jasno sto ti je tu diskriminatorno. Dobijas "minimum" opreme da zadovolji ono sto ti treba. Zte omogucava sve sto su ti oni obecali. Da si na vdslu, to ti ZTE ne bi mogao omogucit pa ti daju sljedece bolje. Ako te ovo diskriminira, onda te valjda jedno 50 stvari dnevno u zivotu diskriminira.
sandokan111 je offline  
Staro 28.06.2014., 17:29   #983
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Jos uvijek mi nije jasno to "kukanje" o tome koji ste router dobili od operatera. Ako vam je toliko bitno da ima milijun opcija, lijepo kupite dodatni router i rjesen problem. Ovaj od ISP-a samo sluzi da se spoji na net a ovaj vas za podesavanje kako vas je volja. Ocekivati da ce vam ISP dati skuplji ili bolji uredjaj samo zato jer vi to zelite je malo nerealno. Nije to nikakva diskriminacija ili nepostenje.
Staro 29.06.2014., 20:32   #984
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Hoces rec da pri grmljavini ne moze router otic? Ako moze, totalno je razlika nebitna... Mozda si ti bas taj 1 od 100000 sreckovic kojem je pri obicnoj grmljavini otiso router...
A možda sam u mom poslu morao naučiti razliku između random grmljavine koja se događa svako malo, i grmljavinskog nevremena koje se događa 2-3x u toku cijelog ljeta, pa ti pokušavam to objasnit između ostalog....
Btw, kako već rekoh, ruter i sve ostalo vezano za računalo je spojeno na kvalitetnu prenaponsku zaštitu, i probilo je kroz telefonski kabel. Splitter i telefon su ostali netaknuti. Znamo svi da je inače ruter najslabija karika u toj priči i da nema ama baš nikakve zaštite od takvih situacija.

Citiraj:
I dalje mi nije jasno sto ti je tu diskriminatorno. Dobijas "minimum" opreme da zadovolji ono sto ti treba. Zte omogucava sve sto su ti oni obecali. Da si na vdslu, to ti ZTE ne bi mogao omogucit pa ti daju sljedece bolje. Ako te ovo diskriminira, onda te valjda jedno 50 stvari dnevno u zivotu diskriminira.
Ne, nisam na vdslu niti su trio korisnici na vdslu, dakle nisi pročitao gore što sam napisao.
Sad budi dobar pa pročitaj reply madboyu dolje, pa vidi u čemu je point.

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Jos uvijek mi nije jasno to "kukanje" o tome koji ste router dobili od operatera. Ako vam je toliko bitno da ima milijun opcija, lijepo kupite dodatni router i rjesen problem. Ovaj od ISP-a samo sluzi da se spoji na net a ovaj vas za podesavanje kako vas je volja. Ocekivati da ce vam ISP dati skuplji ili bolji uredjaj samo zato jer vi to zelite je malo nerealno. Nije to nikakva diskriminacija ili nepostenje.
Ne kužiš poantu ili nisi pročitao sve?
Gle, ako sam ja h1 trio bit korisnik, a ti h1 trio korisnik, znači koristimo ISTU uslugu, s tim da JA plaćam VIŠE, tj skuplje, a ti dobiješ odličan komad opreme za ISTU uslugu, a ja zadnje smeće, to tebi ne zvuči diskriminatorno?
Zanimljivo.
I ne da mi se više na tu temu, jer se svelo na površno čitanje i isto takvo odgovaranje na post, a i bespotrebno je dalje rastezati raspravu, jer očito da pojedinci ne kuže o čemu je riječ.
Dat ću vam zadnji hint - tscum - nekad davno kad je išao siemens 555, išao je svima, nebitno jel poslovni korisnik, privatni, veliki, mali, za žica only usere je išla kasda svima, kasnije dlinkovi, pa zyxeli, pa 780ke, pa 782i, pa 763ke siemensi, itd., uglavnom, poanta je da su SVI dobivali ISTI ruter, tj onaj koji je tad bio u ponudi, bez dijeljenja klijenata na ovakve ili onakve

EOD na ovu temu, do neke nove problematike.
Staro 29.06.2014., 21:29   #985
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Gle, ako sam ja h1 trio bit korisnik, a ti h1 trio korisnik, znači koristimo ISTU uslugu, s tim da JA plaćam VIŠE, tj skuplje, a ti dobiješ odličan komad opreme za ISTU uslugu, a ja zadnje smeće, to tebi ne zvuči diskriminatorno?
Zanimljivo.
I ne da mi se više na tu temu, jer se svelo na površno čitanje i isto takvo odgovaranje na post, a i bespotrebno je dalje rastezati raspravu, jer očito da pojedinci ne kuže o čemu je riječ.
Dat ću vam zadnji hint - tscum - nekad davno kad je išao siemens 555, išao je svima, nebitno jel poslovni korisnik, privatni, veliki, mali, za žica only usere je išla kasda svima, kasnije dlinkovi, pa zyxeli, pa 780ke, pa 782i, pa 763ke siemensi, itd., uglavnom, poanta je da su SVI dobivali ISTI ruter, tj onaj koji je tad bio u ponudi, bez dijeljenja klijenata na ovakve ili onakve

EOD na ovu temu, do neke nove problematike.

Nekada davno dok su dionosauri bili zivi... pogledaj sada HT temu pa ces vidjeti da ne daju vise iste modeme. I nije to nikakva diskriminacija niti ti placas nesto puno vise u odnosu na drugu uslugu. To su samo tvoji prohtjevi da hoces ovo ili ono, nigdje ti nisu rekli da ces dobiti najbolji ruter, niti da ces dobiti bolji ako ti crkne tvoj niti da ces dobiti losiji, samo pise da ces dobiti ruteru koji radi.

I danas je izgleda popoularno govoriti da je ovo i ono smece. Imao sam tocno taj ruter koji su tebi dali, dok sam bio na H1 i radio je bez ikakvih problema, ima sve opcije kao i ostali ruteri od ostalih ISP-ova i ne vidim po cemu bi bio smece. Ako ti nije dovoljno sto ima 4 LAN porta ili sto nema 1 Gbit wlan to nije problem ISP-a. Glavno je da je modem ispravan i da nije uzrok losoj vezi.
Staro 29.06.2014., 23:15   #986
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Nekada davno dok su dionosauri bili zivi... pogledaj sada HT temu pa ces vidjeti da ne daju vise iste modeme.
Nope. Imam ht dsl kod staraca i em je gore sx763, koji je spejsšatl za zte, em kad je krepao prije par mj dobio sam bez ikakvog inzistiranja opet sx763. Dakle, u ovih ne znam niti ja više točno koliko godina dsl-a, SVAKI PUT sam dobio ISTI ili BOLJI ruter u zamjenu, bez ikakvih prigovora ili extra zamoljavanja. Tako da te priče o dinosaurima ostavi za djecu ako ih imaš -.-
I tako je od pamtivijeka tj od početaka dsl-a ovdje.

Citiraj:
I nije to nikakva diskriminacija niti ti placas nesto puno vise u odnosu na drugu uslugu. To su samo tvoji prohtjevi da hoces ovo ili ono, nigdje ti nisu rekli da ces dobiti najbolji ruter, niti da ces dobiti bolji ako ti crkne tvoj niti da ces dobiti losiji, samo pise da ces dobiti ruteru koji radi.
Do vraga i bestraga kad moram nakon eod odgovarat upornom liku koji uporno ne kuži.
Plaćam 50kn više nego da imam dostupan trio, što je nemalih 25% više, ako je to tebi 'niti ti plaćaš nešto puno više', onda u k.krasni -.-
Ako sam ja imao ruter koji je recimo imao wireless koji je radio dalje od 1 zida u kući, i dobio ruter koji nema niti toliki jadni domet, to je razlog za osnovani prigovor, aka gori ruter. Da ne spominjem opet i razlike između zte-a i fritza. Plus još i reklame prije par tjedana na h1 stranicama o fritz dodatnoj opremi za korisnike, yea right, opet za kako koje korisnike.

Citiraj:
I danas je izgleda popoularno govoriti da je ovo i ono smece. Imao sam tocno taj ruter koji su tebi dali, dok sam bio na H1 i radio je bez ikakvih problema, ima sve opcije kao i ostali ruteri od ostalih ISP-ova i ne vidim po cemu bi bio smece. Ako ti nije dovoljno sto ima 4 LAN porta ili sto nema 1 Gbit wlan to nije problem ISP-a. Glavno je da je modem ispravan i da nije uzrok losoj vezi.
Točno taj ruter se eto random disconnecta kad se spoji više uređaja na wireless (imam 5 mobitela, laptop i tablet na wirelessu, svejedno je dozvolio ja 8-10 ili 20 korisnika u opcijama rutera, čim su 2 usera spojena od svega gore da nešto intenzivnije rade na netu, wireless konekcija pukne random, a kamoli da je više uređaja aktivno u isto vrijeme), dok to nije bio slučaj sa ruterom prije njega, koji je vidi vraga isto bio zte, samo neki non cvjetić verzija.
Da, popularno je reći za smeće da je smeće, ne znam jel toliko ne poznaš tematiku, ili samo pokušavaš kontrirati bezveze nek se nešto piše, ali o razlici između tcomovog sx763 siemensa i ovih zte poluproizvoda sa zatvorenom antenom je svakom iole upućenom suludo uopće išta debatirati, a da ne spominjem fritza i sve njegove mogućnosti i proširivost sa fritz dodatnom opremom.
Staro 29.06.2014., 23:41   #987
baban
Premium
Moj komp

baban's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
ja uzeo trio bit i dobio frica 7330
medjutim nesto je bio sjeban i dok sam bio na poslu dosao frajer i zamjenio frica za zte sranje
i to kaze stari da ga je uzeo iz svoje torbe sa alatom, dakle ne novi
ja popizdio, da sam bio kod kuce ne bi pristao na to..u biti nosi pokvarenog frica i dofuraj drugog, ne ostavljaj mi nikakvo zetee sranje
kutija, kablovi, sve mi ostalo od frica
moracu otic do planinske..ako opce ima vajde od toga
baban je offline  
Staro 30.06.2014., 00:59   #988
sandokan111
Banned

Citiraj:
A možda sam u mom poslu morao naučiti razliku između random grmljavine koja se događa svako malo, i grmljavinskog nevremena koje se događa 2-3x u toku cijelog ljeta, pa ti pokušavam to objasnit između ostalog....
Za nekog tko non stop buba da mu se ne citaju postovi, ni ti izgleda ne citas tudje :P
Ja sam rekao da je razlika nebitna ako postoji sansa da ti i u jednom i drugom ode router od groma. U jednom je mozda sansa (bubam 1:100), u drugom (bubam 1:100000), ali svejedno postoji, i mozda si ti bas taj 1 od milion kojem je router otiso pri normalnoj grmljavini...
Citiraj:
Btw, kako već rekoh, ruter i sve ostalo vezano za računalo je spojeno na kvalitetnu prenaponsku zaštitu, i probilo je kroz telefonski kabel. Splitter i telefon su ostali netaknuti. Znamo svi da je inače ruter najslabija karika u toj priči i da nema ama baš nikakve zaštite od takvih situacija.
Ovo se ne odnosi na mene nego woodena, on zagovara to da ti ne moraju promjenit, ne ja...
Citiraj:
Ne, nisam na vdslu niti su trio korisnici na vdslu, dakle nisi pročitao gore što sam napisao.
Sad budi dobar pa pročitaj reply madboyu dolje, pa vidi u čemu je point.
Sve sam ja procitao ali se i dalje ne slazem s tobom, niti cu se slozit koliko god ti to pokusavao objasnjavat. Tako kako se ponasa H1 se ponasa svaki drugi isp, i isto tako bi se i ja ponasao da imam svoju firmu, a i ti bi se tako ponasao...
Citiraj:
Meni se cini da ni ti ne kuzis poantu. Oni ne daju fritza svim trio korisnicima. Prilicno sam siguran da su to iznimke ne pravila. To sto tebe diskriminira da netko ima nekad vise srece od tebe u zivotu to je vec tvoj problem. Valjda te diskriminira i kad ti susjed dobije na lotu a ti nisi..
Citiraj:
Nije bas. Posto sam jedno 3 mjeseca imao konstante probleme s tcomom i upoznao sve tehnicare, ti dobijas router koji tehnicar u tom trenutku ima. To je cijela politika sta ti dobijes. Nekad je to najnovije sto imaju, a nekad je nesto staro. Znam jer sam ga trazio sx-a pa mi je rekao kako to radi.
Citiraj:
SVAKI PUT sam dobio ISTI ili BOLJI ruter u zamjenu,
I tako je od pamtivijeka tj od početaka dsl-a ovdje.
I sto se tocno bunis, i sad si dobio ISTI ILI BOLJI od onog sta si imao... Stvarno mi nisi jasan...
Citiraj:
Ako sam ja imao ruter koji je recimo imao wireless koji je radio dalje od 1 zida u kući, i dobio ruter koji nema niti toliki jadni domet,
Ali ti nisi imao fritza, imao si zte i dobio zte.
sandokan111 je offline  
Staro 03.07.2014., 12:23   #989
vedran031
Premium
Moj komp

vedran031's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Dali netko koristi neki popust kod h1, konkretno me zanima ovaj slucaj, moja majka je slabovidna i sada na t-com ima popust od 50% na pretplatu, pa sam mislio da uzmemo na h1 tel+net sa nekim popustom. Prvo vamo pitam jer ih nezelim odma zvat SZK ko zna sta ce mi lagat i muljat
vedran031 je offline  
Staro 24.07.2014., 14:17   #990
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
pitanje za starije korisnike. nisam mjesecima bil u stanu di imam h1 i jucer dodjem, stavim skidat, kad ono vuce 1.1 MB/s na torrentima.

paket je bio tel + 3mbita flat za 99 kn

sad gledam i vidim da taj paket vise ne postoji, da sad imaju tel + 5 mbita za 120 kn i doplatu za 10 mbita za + 40 kn.

provjerim racune, racuni uredno dolaze 100-110 kn, a brzina je 10 mbita. strah me uopce zvat SZK da nebi ispalo da je neka greska posrijedi

jel ima ko kakve informacije ili iskustva?

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na