|
![]() |
#38311 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]()
![]() |
#38312 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
2014-06-21 Ratitovec (Gladki vrh)
2014-06-21 Ratitovec (Gladki vrh)...da malo vratim na monotoniju ![]() ![]() ![]() ![]() U subotu sam otisao na 5. voznju u 8 dana, od toga 4 u Sloveniji. Zanimljivo. Malo sam se zamislio kad mi je Sanda predlozila turu, jer sam se raspistoljio (ili po zeni "zaigrao") s voznjama u zadnje vrijeme ![]() subotu ujutro Sanda i ja bili na putu za Skofju Loku. Tu nas docekuje Gorazd, i nakon caja i kave u njegovom domu jurimo u Zeleznike (450m) od kuda krece uspon na Ratitovec (1667m). Gorazd je tu doma, kako mi poznajemo Sljeme, tako on poznaje guste borove sume ispod Ratitovca. Ratitovec je pak golo travnato brdo na kojemu goveda pasu travu. Prema vrhu vodi odlican makadam, identican onome iz Gabrja na sv. Geru, samo sto je ovdje priroda kudikamo ljepsa i zanimljivija. Nije problem to voziti uzbrdo, ali uzbrdica traje nekih 30ak km. U vrsnom dijelu makadam postaje sumski put, a sumski put postaje kozja staza. Voznja bicikla prelazi u guranje bicikla. Gornja polovica uspona me jako podsjeca na nas Gorski Kotar. Spust krene planinarskom stazom, da bi nas dalje Gorazd proveo spletom singlica, makadama i sumskih puteljaka koje koriste uglavnom biciklisti, i koje naravno nisu oznacene. Bez vodica bi ih pogodili nikad pa ni tad. Spust je kombinacija doslovce svega, u vrsnom dijelu tehniciranje, pa malo jurnjave makadamom, pa ostri strmi spust borovom sumom poplocanom tandrkavim korijenjem (nesto kao Borik na steroidima - Psunj), pa uzbrdica, pa guraj uzbrdo, pa freeride mimo staze kroz sumu...pa tak ![]() Spust definitivno nije HT friendly, drma, trese, udara non-stop. Kraj spusta je bas efektan - s brda direkt u grad. Sto reci? Super izlet. Slike: https://picasaweb.google.com/0Slavek...40621Ratitovec Video: http://youtu.be/cBzc2mlKNL8 Zadnje izmijenjeno od: Nik. 23.06.2014. u 11:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38313 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
So stooooooooked https://www.dropbox.com/s/t1sjh9jcj8...622_145001.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#38318 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Mozes napraviti krug oko Kuzeljske stene, ili otici desno (nizvodno) od Broda na Kupi. Ako se hoces junaciti, odvozis na kraju uspon do Delnica ![]() Evo par mojih izvjestaja sto sam vozio a sto nemas na toj karti: Kuželj-Kostel-B.Loka-Ajbelj-Podstene-Žaga-Kuželj + Kuzeljski planinarski put Gornjekupskom dolinom, Kocevskom sumom i Dezelom Petra Klepca Po energetskim tockama Kupe Za HR stranu je riceburner tata-mata ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38320 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() kak je nik rekel, 95% mozes proci cestovnjakom, ALI obavezno mesnatije gume radi ostrog sodera i asfalta, minimalno 2 zracnice nosit sa sobom i ako nemas compact ili triple pogon bez 12-28 ili 12-30 kazete nemoj ni pomisljat jer bus se nagural... prosle godine sam dusu ispustio sa onim sugavim XX pogonom i 11-32 kazetom... imas i hrpu sumskih puteva, koji su precice za razne zaseoke i slicno, bez GPSa nemoj eksperimentirat jel se jako lako pogubis, a usponi su ubitacni i nikad im kraja... mtb i gume tipa smart sam ili nekaj polu slick dusu dalo radi uspona, triple ili dual pogon sa min 24T i otraga 11-34(36) su must have za vise uzivanja i manje muke ![]() jedna od danas fotka ![]() me, myself and mini turtle ![]() ![]() neznam kaj je to ove godine na otocima, ali non stop nailazim na kornjace, velike i male, nazalost hrpa ih pogazena ![]() ne kuzim kretencine da nemreju usporit i potrudit se zaobic, na svaku kaj naletim odnesem preko ceste...
![]() |
#38323 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Veliš nisi brz, al na mjestu radiš čuda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38324 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Psunj, Debeli Rt?
elem raja, dali ima interesenata da u iduća 2 tjedna koji dan odvezemo celodnevno furanje gore-dole (kombi) na Psunju? Kako sam zauzet vikende do 12.7. onda bi išli neki dan u tjednu...treba nas biti oko 8, zasada nas ima 3, znači još 5 duša...cena ispadne oko 80 kn/glava. ...staza ![]()
![]() |
#38325 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja sam generalno za, al ko i cijele ove godine, ovisim o tome dal ce mi faks qrcinu smijestiti s nekim rokovima -.-
![]() |
#38327 |
Premium
|
Glede Psunja: - u ponedjeljak ce se opet izliti ogromna kolicina kise - uz potop od srijede, drzima da se onaj gustis od sume jos nije posusio kako spada, pa kad tomu pribrojimo dodatne padaline mislim da Debeli Rt treba odgoditi Glede Sljemena, ned. tunel 10h. [edit] Kod mene promjena plana za subotu, umjesto Sljemena idem u Alpe ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nik. 27.06.2014. u 14:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38328 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
Skoknuo danas do Protea Jaske po novu kacigu. Planirao kupit Tactic II ali ne imadoše dotičnu u M veličini pa mi je Herr Prodavač (ne znam mu ime, visoki, žuta kosa, Irvin verjetno zna o kome je riječ) preporučio Vice. Za 699 kn odlična AM kaciga. E ali kad sam spomenuo da planiram uskoro kupit i drugu kacigu, Propero II tu je nastao problem. ![]() Nećkah se jedno 5 minuta, uzet Vice sa boljom pokrivenošću potiljka pa kasnije kupit Propero II ili uzet S3 MT i posjedovat all-in-one kacigu. Na kraju se odlučih za S3 MT. Uz 10% popusta i činjenicu da sam se odlučio za jednu a ne dvije kacige uštedih oko 350 kuna. Što se same kacige tiče, težina smiješno niska, 239 g. bez vizira. Odlična za ljude sa ovalnom glavom poput moje ![]()
![]() |
#38329 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Tean. 28.06.2014. u 06:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38330 | |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
iz suprotnog smjera ju je frajer nagazio i digao u zrak, a on iz drugog naletio na nju u letu. rezultat faširana kornjača i šajba od puno love, srećom nitko nije ozlijeđen (od ljudi) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38332 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
To je sigurno bila hrvatska inacica TMNT. http://th09.deviantart.net/fs71/PRE/...il-d7456g5.jpg 2Irvin, ja sam za psunj, samo prek tjedna mi ne igra, ak se dgv za vikend ok. Mislim da bi mozda nas i 3 moglo ici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38333 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
Danas Elvis, broj1, ja i Igor (fully 130mm Cube, mnogo lep bajk. Sale ga zna, ja vise iz viđenja) odradili 18-20-Dotršćina. Bojan je sa nekom ekipom zapalio na istok, Kutle ne znam kud je zapalio. Mi se relativno kratko zadržavali gore. Uglavnom, vrijeme idealno, teren odličan za igru, gledatelja vrlo malo. E da, airflow na novoj kacigi vrhunski ![]()
![]() |
#38334 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Sjutra, nedelja, tunel u 10h pa bujrum 'ko mere ![]()
![]() |
#38335 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38336 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Današnja vožnja sa ženom. http://www.sports-tracker.com/#/work...hl838c002a8g0b Neznam jel me više ubila vrućina ili ona brda kroz Puščansku Dubravu.
![]() |
#38337 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
jucer biciklijada, grah, pifkani. ima zenski ima sve. stari tracking, ista tura. http://www.strava.com/activities/145...ref_map=%5B%5D |
![]() |
![]() |
![]() |
#38339 |
Premium
|
Razmisljam o Zavizanu u cetvrtak, a ako prognoza ostane dobra (trenutno je), onda ce se i ici. Start iz ZG-a bi bio najkasnije u 05h, a mozda i ranije ![]() Tako, cist da se zna ako ima interesenata za uspon od 0-1594m Dok ne vidim slike nist ne vjerujem ![]() A da si vidio Slovenku sa FF kacigom na plavom Jekyllu kako je odjurila nizbrdo od doma na Kofcah u subotu. Ne znas sto je rjedje Jekyll, ili zena u visokim brdima na 2 kotaca. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 30.06.2014. u 13:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|