|
![]() |
#9241 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2014
|
![]() ![]() Citiraj:
![]() 287$ + 25% = 358,75$ -70$ = 288.75$ (znači ekstra troškovi su taj 1,75$ i 30-40kn trošak dostave s carine) |
|
![]() |
![]() |
#9244 |
Registered User
|
Recenzija XIAOMI Redmi 1s
Specifikacije:
Model: Xiaomi Hongmi 1s aka Xiaomi Redmi 1s Na tržištu: Svibanj 2014 CPU: Qualcomm Snapdragon MSM8228 Quad Core 1.6GHz GPU: Adreno 305 Memorija: 1GB RAM + 8GB ROM + vanjska (SD kartica) do 32GB Ekran: 4.7-inčni IPS 1280 x 720 piksela + Gorilla Glass 2 zaštita Kamera: stražnja 8MP s autofokusom; prednja 1.4 MP Mreža: GSM + WCDMA 900/2100MHz SIM: Dual SIM Povezivost: Bluetooth, WiFi Senzori: Gravitacija, blizina, svjetlost, žiroskop Baterija: 2000 mAh, izmjenjiva OS: MIUI JHCCNBD24.0 Dimenzije: 137 x 69 x 9.9 mm Boja: Crni/sivi Cijena: 260 KM aprox. 1000 kn Nakon dugo trazenja i odlucivanja na kraju sam izabrao Hongmi 1s. Kada sam poceo traziti mobitel (nekad u 4. mjesecu) za oko mi je zapeo Red Rice, ali nekako me baterija odbijala zbog toga sto za istu cijenu sam mogao dobiti recimo bolji mobitel. Htio sam svasta nesto od Elephone p7 mini do F1 i V3, na kraju se svelo na Huawei Honor c3 ili XIAOMI Hongmi 1s, cijena je prevagnula, Honor je po specifikacijama bolji, ali „riza“ je prva koja mi se svidjela, jos u poboljsanoj verziji...Za bateriju cu lako, svakako mi je navika svaku vecer stavljati mobitel na punjac. Mobitel sam narucio i platio 03.06 na to2c.com nakon sto sam pitao dali ga imaju na stanju. Jos isti dan sam dobio tracking number. Sudeci trackingu 5.6 je poslan na avion, a 18.06 je bio u mojim rukama, normalno, govorimo o mobitelu ![]() Mobitel je dosao u orginal eko kutiji dobro zasticen. Nakon vadenja kutije iz omotaca od zracne folije ispadaju „pokloni“. Kao poklon dobio sam 2 zastitne folije, autopunjac i plasticni oklop. Iako bi vise volio otg kabel, ali eto. Uz mobitel nisu dose slusalice. Prvo dojam je bio OGROMNO, jer sam do sada nosao Huawei G300 od 4.3 inca pa mi je ovaj jos uvijek velik. Ali lako je sa magarca na konja. Ubacio 2 kartice i obe pokrenuo bez problema upalio docekao me MIUI JHCCNBD24.0 custom MIUI multilanguage sa predinstaliranim gapps whatsapp i jos ponekom app bez ijedne kineske. Taj custom sam dobio cisto jer sam htio root vec uraden da se ja sa tim ne zezam. Kada sam mobitel uzeo u ruke prvo mi se ucinio pretezak, jer znam da baterija dolazi zasebno, ali nakon otvaranja vidim baterija vec stavljena i preko kontakata naljepljena naljepnica. Zadnja strana je glatka, ali nije klizava. Ekran je dobar, da sada reknem da sam ocaran rajskim svjetlom, nisam, normala sve. Boje se fino vide, touch radi samo tako, najmanji dodir prstom se registrira, odaziv jednostavno odlican, tu me ocarao. Kapacitivne tipke kako znamo nisu osvjetljene, ali kako vec par godina koristim smartphone vise napamet znam gdje su tipke tako da mi to ne predstavlja smetnju. Tipke isto reagiraju odlicno. Baterja prvih dana se bas i nije pokazala ujutro ga skinem sa punjaca, navecer ispod 50%, dok pocem spavati vec je kriza. U nedjelju sam bio cijeli dan kuci imao par poziva i snimao nesto app, nesto supao po ineternetu i sinoc kada sam posao spavati pogledam stat baterije 11 sati rada, 81%, s tim da mi je wifi cijelo vrijeme upaljen. Uz napomenu da su 2 kartice unutra i da mi je non stop upaljen wifi ili dana. Kada smo kod kartica, u mobitel idu 2 normalne SIM kartice, s tim da prva podrzava 3G druga ne. Data promet moze biti ukljucen samo na jednoj kartici, znaci ili SIM 1 ili SIM 2. Samo stelanje karitca je full jednostavno, promjena imena, apn i ostale stvari super rijeseno. Singal na SIM 1 je nesto losiji nego signal na SIM 2, ne znam zasto, ali vidim da je i kod drugih isto. Pored sim kartica tu je i utor za micro SD. Ubacio sam svoju karticu, 8GB, prepoznata i radi bez problema. U jednoj temi http://en.miui.com/thread-13092-1-1.html sam naletio na rom, istina za Red rice je, ali daje nadu, da se moze raditi switch 3g i na SIM 2, sada koliko to pije vodu… Vidjet cemo. Sto se zvuka tice tu sam zadovoljan, oba zvucnika su ok, sve se odlicno cuje, mikrofon takoder, testirano na vise mobitela i fiksnih telefone u svakom slucaju se s obje strane odlicno cuje. Kamera, ubacit cu par slika iako nisam od onih kojima treba kamera na mobitelu, ali eto tu je posluzit ce ![]() Wifi radi savrseno, u biti ne znam za bolje, puna jaci signal negu u Huawei-a, GPS nisam probao koristiti, ali sam probao sa GPS tools i van je naslo 4 satelita u 10-ak sekundi E sada mala prica: Mobitel sam dobio u srijedu i cijeli dan sam bio u pogonu, kada sam sjeo navecer pocelo raspakiravanje, malo slikanja malo divljenja malo isprobavanja itd itd i onda najednom reboot, sam od sebe, nista mi nije jasno. Mobitel se upali i nastavi raditi kao da se nista nije desilo. Sutra nikakvih problema ili bar ja nisam vidio, dok brat nije uzeo mobitel u ruke da vidi stroju, jer njegov cubot gt99 lezi u ladici, i odjednom opet reboot. Opet sam presao preko toga, navecer pocmem pisati recenziju i prve dojmove i onda opet vidim da se desio reboot. Tada me prosao onaj pocetni hipe, reko idem prvo vidjeti sve negativne strane. Kao prvo znaci taj reboot ito random, kada ukucam *#06# izbaci mi poruku „Invalid IMEI“, search nije radio, nikako ga nisam mogao pokrenuti, nisam se mogao logirati na facebook acc u igrama, jednostavno me izbaci i ugasi igru. Tada me vec pocela lagano hvatati panika. Racunam recenzija ce cekati dok ne vidim sta je u pitanju. Petak cijelu vecer i subota jutro i opet subota cijelu vecer sam samo citao miui.forum i trazio po drugim forumima i sve sto sam nasao bilo je da je u pitanju hardwerski problem. I onda sam isao na factory reset, da vidim hoce li to pomoci i pomoglo je, vratio se IMEI, facebook u igrama radi, ali search ne radi i reboot je opet tu. Na kraju sam isao skinuti orginal MIUI i njega snimiti, kao sto sam gore napisao dosao je multilanguage. Nakon zavrsenog flasha wipe sve i palim vidim par novih app, market i games, sto nije bilo prije. Onda install gapps i ostalih stvari… Flash sam uradio u subotu nekad poponoc, i evo do jutros nijedan reboot, search radi, sve ostalo ok, napokon imam mobitel ![]() Pozitivno: puno toga najvise omjer ulozenog/dobivnog Negativno: Ne bih bas rekao negativno, ali ako treba izdvajati onda ima toga - kao prvo baterija, nije mi jasno zasto nisu isli sa vecom baterijom, - power tipka i vol +- su na istoj strani, power je smjestena ispod vol tipke i sto se mene tice ja bih volio da je vol sa lijeve strane a power sa desne, -„ispupcenost“ kamere, to mi je smetalo i na Huwaei, jednostavno dolazi do crtanja mobitela na tom mjestu, - kapacitivne tipke nisu osvjetljene - neiskoristen prostor, i sa gornje strane i sa donje strane previse praznog mjesta, skoro 2 cm prostora za kapacitivne tipke, tako i sa gornje strane za kameru Eto toliko od mene, ako postoji kakva greska u tekstu isprike unaprijed. Slike: Posiljka ![]() ![]() Vani (Zadnja slika je slikana iz auta u pokretu) ![]() ![]() ![]() U mraku (slikano u sobi u mraku) ![]() ![]() Unutra ![]() ![]() Antutu ![]() ![]() ![]() ![]() i baterija 1. dan ![]() ![]() Linkovi na orginal velicine: http://s27.postimg.org/43kxy7ile/in2.jpg http://s27.postimg.org/t0jq1dhpe/in1.jpg http://s27.postimg.org/gjd2e7mjm/image.jpg http://s27.postimg.org/p3a8h6z1e/2_1.jpg http://s27.postimg.org/8kmhodbky/image.jpg http://s27.postimg.org/66zyjm7s2/posiljka_1.jpg http://s27.postimg.org/m2te0nnqa/posiljka.jpg http://s27.postimg.org/rzo2pzq3m/nocna1.jpg http://s27.postimg.org/eo428a1uq/nocna2.jpg Zadnje izmijenjeno od: goodye. 23.06.2014. u 11:12. |
![]() |
![]() |
#9246 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
http://multicorechina.com/mtk6592-review/ |
|
![]() |
![]() |
#9247 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
@goodbye kakva je svjetlina ekrana u odnosu na G300? Moj G300 je banana po sunčanom vremenu iako je svjetlina na 100%. Nešto je i zbog mat folije, ali mislim da je uglavnom zbog lošeg ekrana. |
![]() |
![]() |
#9248 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() A sto se tice G300, kada je osvjetljenje na auto onda imam dosta problema ne vidi se bas, ali kada stavim osvjetljenej na 100% onda je ok. Mislim nije da je idealno, ali vidi se. A sto se Redmi 1s tice, osvjetljenje je odlicno, samo sto mu auto bas ne radi najbolje, nekad prikazuje premracno, ali ako nastimas rucno onda je odlicno. @ chief_wolfinjo Hvala |
|
![]() |
![]() |
#9249 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
@goodye Pa po ovome ispada da je baterija lošija nego na prvom hongmiu. Čitam dosta postova na miui forumu da se ljudi žale na trajanje baterije, jesi probao malo provjeriti preko wakelock detectora ili cpu spy što ždere bateriju? Što se tiče slabijeg signala na SIM1, to sam ja tek nedugo primijetio na starom hongmiu, meni je tu unutra tele2 kartica, a na SIM2 tmobile. Normalno mi je tele2 dosta slabiji pa sam ga nedugo zalockao na tmobile mrežu. I sad svako malo primijetio slabiji signal, ne znam da li je zbog roaminga ili inače. I onda pročitam tvoj post za 1S ![]() Kako ti radi led notifikacija (na staroj riži je sjebana)? Auto brightness na staroj riži isto ne radi dobro, voli tijekom rada kad je polumračno ciklički pojačavati/smanjivati i slične gluposti. Jesi primijetio nešto slično? Zanimljivo koliko bugova se ponavlja i na MTK i na snapgdragonu na rižama, izgleda da je u miuiu problem. Ovo za reboot - jesi ti onaj od prije par postova koji je trpao xposed unutra pa se onda čudio rebootanju? ![]() |
![]() |
![]() |
#9251 |
Premium
|
U rižu su izgleda natrpali neke jeftine senzore ![]() A što se tiče romova, to što je došlo od sellera najbolje odmah maknuti i staviti ili origigi ili još bolje multilang s xiaomi.eu pa barem znaš na čemu si. |
![]() |
![]() |
#9253 |
Registered User
|
Nisam jos probao wakelock ni cpu spy, htio sam vidjeti kako ce se baterija ponasati obicnim danima, ipak sam potrefio na godisnjem kada je mob stigao, previse supanja. Sto se tice baterije 1s i rize, potvrdeno je da 1s ima slabiju bateriju, od strane korisnika koji su koristili oba uredaja. to sa signalom je problem kod oba mobitela i u vecine je tako, i u mene su 2 eronet kartice, nebi trebalo biti razlike. sto se AB tice, u mene nekada zna biti pretamna slika, ali onda se popravi i to je to, nema smanjivanja povecanja smanjivanja. LED je radio ispocetka a sada ne :S hvala sto si mi rekao hahaha mora biti na marketu neki app za ispraviti to, znam da postoji app da namjestis 2 razlicita zvona, znaci za svaku karticu posebno zvono. nisam ja taj sa xposed, i ja sam to citao, u mene je bio rom krivas, ispravljeno orginal romom. |
![]() |
![]() |
#9254 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Mladići Ovaj mob http://www.to2c.com/elephone-p10c-ba...martphone.html Vrijedi li to te pare ili ga netko ima pa da kaže nešta više. Nisam stručnjak pa iskreno recite...
#9255 |
Registered User
|
@c-shadow Probaj Light Manager app sa google https://play.google.com/store/apps/d...tmanager&hl=en za led notifikacije, radi samo sto je led jadan skroz, nekako jadno svijetli kao da ce crknuti svake sekunde ![]() |
![]() |
![]() |
#9256 |
Premium
|
AB navodno se može posložiti s Velis app koju je netko na forumu preporučio, ali nisam isprobavao. LED meni tipično popizdi nakon par puta i onda umjesto da poštuje zadane boje (plava,žuta, crvena,...) za pojedine notifikacije počne ih sve vrtiti ukrug. Da li i na 1s isto tako? Vidio sam neke prijave za 1S da na prvom SIMu kao puca 3G povremeno pa obrati pažnju. |
![]() |
![]() |
#9257 |
Premium
|
Elephone P10C bi na temelju specki trebao biti solidan uređaj...samo je tek izasao i nema jos konkretnih recenzija.. Najbolje pricekati jos malo |
![]() |
![]() |
#9258 | |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
![]() |
#9259 | |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Gotovo svaki put kad zovem Hongmia 1S (brat ga ima) pukne usred razgovora. Automatsko osvjetljenje ne radi baš.... I ja bi napomenuo da je i ekran jedna od jeftinijih stavki. Boje i kontrast bezveze, sve nekako previše u nekom sivom tonu... |
|
![]() |
![]() |
#9260 |
Registrirao User
|
Onda kinezi nisu ludi kad daju trojku jeftinim Šjaomijima... ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#9261 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Ja evo prije 13 dana platio svoj Coolpad F1 na to2c, nakon 3 dana sam dobio tracking number koji još uvijek nije proradio... Kakva su iskustva s njima? Svi su ih hvalili do sad, a meni ovo uvjerljivo najsporije do sad od svih narudzbi. Pitao sam ih i za ovu foru da platim 7$ njima umjesto carine pa cemo vidjet sta kazu |
![]() |
![]() |
#9263 |
Premium
|
Zanimljivo, na ovom reviewu opisuju iste probleme s S1 koje imaju gudi i necro: http://chinamobilemag.com/review-xiaomi-redmi-1s/ Dok za stari hongmi recimo ja se ne žalim za trajanje baterije. Kad ga ne žmičem previše onda to izgleda ovako: ![]() ![]() Ali, čim malo više wifi potegne to se drastično smanji ![]() |
![]() |
![]() |
#9264 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Sve u svemu čini se da 1S treba lagano izbjegavati, ne čini mi se dobro balansiran uređaj, a nikako mi nije jasno da nema ni osvjetljene tipke, to ne razumijem. |
![]() |
![]() |
#9267 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#9268 | |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Nije da je to ogromna masa koja ce ti umorit ruku jer ne znam kako drzis mob... |
|
![]() |
![]() |
#9269 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
#9270 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2012
|
Citajuci komentare dobijam dojam da ni jedan kineski mobitel nije dobar ili smo postali prevelike picajzle |
![]() |
![]() |
|
|