Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 21.06.2014., 23:46   #9211
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
@c-shadow

NewOCR kaže ovako za onaj dio na bijeloj podlozi:

Citiraj:
Čestitamo Benedikt popravnog! Stotinu strane Makin I n!
Kupnja u realnom nepravda magla je pravi!
Izgleda da si dobio nekakvu super nagradu

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 22.06.2014., 00:04   #9212
kiksich
Premium

kiksich's Avatar

Citiraj:
Autor fora Pregled postova
Zeznuo sam se. Kupio sam na To2c dva coolpada f1 i kako jutros nisu bili poslani, a pala im je cijena, tražio sam da ponište narudžbu. Što su i napravili (piše na Paypalu: refunded). E, onda sam išao ponovo kupiti ta dva mobitela, ali nema novca na kartici. Našao sam na Paypal forumu da im (Paypalu) treba i do 30 dana za prebacivanje novca od refunda na karticu. Super.
Mogao si pri sljedećoj narudžbi probati onu opciju s to2c.com za 6$(povrat novca od naplate s carine) odnosno probati hoće li prihvatiti vraćanje novca u visini plaćenog PDV-a kao i coolicool.com...?

Kad bih bio siguran da će mi vratiti PDV, odmah bi uzeo Šaomi mi3, kao i dosta ljudi ovdje kako mi se čini

Zadnje izmijenjeno od: kiksich. 22.06.2014. u 00:20.
kiksich je offline  
Staro 22.06.2014., 06:42   #9213
ultrazena
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
mi3

BINGO! Upravo to sam i ja mislila!
ultrazena je offline  
Staro 22.06.2014., 07:18   #9214
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Vidim da ljudi traže slušalice s mikrofonom koje pašu na kineski mobitel. Kako sam već prije rekao, postoje dva standarda za jack od slušalica i, naravno, za utičnicu.

Zgodno rješenje za problem s kompatibilnosti je i adapter od 5 dolara.

Ili, još bolje, slušalice sa ground/mic sklopkom - Ivery IS-1
Citiraj:
Autor kiksich Pregled postova
Mogao si pri sljedećoj narudžbi probati onu opciju s to2c.com za 6$(povrat novca od naplate s carine) odnosno probati hoće li prihvatiti vraćanje novca u visini plaćenog PDV-a kao i coolicool.com...?

Kad bih bio siguran da će mi vratiti PDV, odmah bi uzeo Šaomi mi3, kao i dosta ljudi ovdje kako mi se čini

na toc2 piše, We can afford $70 at most for your Customs tax .
znači maks 70$ ili cca 380kn bi dobio nazad.

a što se tiče slušalica, dali postoje slušalice bez adaptera ili dodataka da mogu raditi i na kineskim i na nekineskim mobačima ?

Staro 22.06.2014., 09:24   #9215
dak0001
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor fora Pregled postova
Zeznuo sam se. Kupio sam na To2c dva coolpada f1 i kako jutros nisu bili poslani, a pala im je cijena, tražio sam da ponište narudžbu. Što su i napravili (piše na Paypalu: refunded). E, onda sam išao ponovo kupiti ta dva mobitela, ali nema novca na kartici. Našao sam na Paypal forumu da im (Paypalu) treba i do 30 dana za prebacivanje novca od refunda na karticu. Super.
taman do ti sjednu nofci, pojeftinit će još par $
dak0001 je offline  
Staro 22.06.2014., 10:24   #9216
CubeS
Premium

CubeS's Avatar

Od ljudi koji imaju Iocean X7 jel itko mijenjao mikrofon na njemu..poceo je šuštati moj..tesko obavljam pozive
CubeS je offline  
Staro 22.06.2014., 11:26   #9217
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor CubeS Pregled postova
Od ljudi koji imaju Iocean X7 jel itko mijenjao mikrofon na njemu..poceo je šuštati moj..tesko obavljam pozive
Znači i iOcean počinje odskakati kvalitetom...
Brko je offline  
Staro 22.06.2014., 12:07   #9218
CubeS
Premium

CubeS's Avatar

Dobro ja sam kriv za to...pao mi je par puta....sve sljaka..jedino taj mikrofon susti kad razgovaram
CubeS je offline  
Staro 22.06.2014., 12:10   #9219
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Jesu li na tom iOceanu stvarno slali neke dodatne žice koje si morao zalemit da bi wifi ili data ili gps prijem bio ok?
GoodLooker je offline  
Staro 22.06.2014., 12:27   #9220
chief_wolfinjo
Guest

nemam pojma.. ja sam imao iOcean X7S elite i iOcean X8 i takvih potreba, a i problema nisam imao.

Staro 22.06.2014., 12:35   #9221
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Jesu li na tom iOceanu stvarno slali neke dodatne žice koje si morao zalemit da bi wifi ili data ili gps prijem bio ok?
nije se trebalo nista lemiti, slali su druge antene jer su prve verzije imale problema sa gpsom makar je moj x7 radio bez problema a bio je medju prvima.
marac je offline  
Staro 22.06.2014., 13:23   #9222
3oka
Registered User

Datum registracije: May 2014
Evo i ja da se pohvalim - stigao Lenovo S660 sa to2c.com i to za nekih 15 dana. Svaka cast za kosooke sa to2c.com, bili ste u pravu
Sto se telefona tice sve 5, brz, prelijep s metalnim back coverom, dual sim radi savrseno, kvalitetno izradjen u stilu lenova. Jedino cime sam razocaran je trajanje baterije: dva dana laganog koriscenja ili 1 dan ako ga bas parim... e sad da li je to normalno za bateriju od 3000 mah? Prvenstveno sam uzeo ovaj model zbog malo kapacitetnije baterije, dvoumio sam se oko jiayu g4s (isto 3000 mah), THL 4400 i ovog lenova. Kakva su vasa iskustva sa battery life-om? Mozete li mi preporuciti neki programcic kojim bih eventualno ocitao stvarni kapacitet baterije?
3oka je offline  
Staro 22.06.2014., 13:43   #9223
darmarH
Premium

darmarH's Avatar

Datum registracije: Jun 2014
Ako ga još nisi punil više 4-5 puta baterija se nije formirala pa i nemre dat svoj maksimum.. Btw. mob je dobra alternativa hongmiju ili đaji, tim više kaj ima 900 mhz za 3g..
Staro 22.06.2014., 13:54   #9224
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
ma kakvo formiranje baterije?
pa to su lithinum polymer baterije, nema tu nikakvog formiranja.
okarm je offline  
Staro 22.06.2014., 14:24   #9225
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor darmarH Pregled postova
Ako ga još nisi punil više 4-5 puta baterija se nije formirala pa i nemre dat svoj maksimum.. Btw. mob je dobra alternativa hongmiju ili đaji, tim više kaj ima 900 mhz za 3g..
Nema to veze. Moj điđo je out of box dao odlične rezultate sa 3000 mAh baterijom. Li-ion i Li-Po nije jedno te isto.
Brko je offline  
Staro 22.06.2014., 14:26   #9226
darmarH
Premium

darmarH's Avatar

Kak onda objašnjavaš da baterija nakon prvog punjenja ne daje puni kapacitet, nego tek nakon 3-4..? Meni je tak bilo na svakom mobu koji sam do sad imal priliku koristit..
Staro 22.06.2014., 14:29   #9227
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nemam pojima. Možda su mi čajnizi uvalili već korištenu bateriju. Znam samo da sam uvijek samo prvo punjenje imao ciklus od 0-100%. Tako i ja điđi. Sad điđo piči preko 7 sati SOT-a i 3 dana bez beda. Nedavno sam poslao SS, ne znam jesi vidio.
Brko je offline  
Staro 22.06.2014., 14:38   #9228
darmarH
Premium

darmarH's Avatar

Videl sam i stvarno dobro drži, a pitanje je više bilo za kolegu okarma.. Ma đaju je super, evo već par dana se igram sa g2f, uzel sam ga frendici jer je htjela manji mob bez gubljenja specifikacija, mislim da bu zadovoljna.. Al baterija tek sad nakon trećeg punjenja drži kak bi trebala, nakon prvog je jedva dan sa 3h ekrana..
Staro 22.06.2014., 14:44   #9229
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nisam ekspert za baterije pa neću pričati koliko i kako puniti. Ali koliko sam čitao i kako sam sam radio, uvijek samo jednom. Doduše oduvijek imam i naviku puniti mob kad je skoro pri kraju, dakle na 1-3 posto nikad ne nadopunjavam na 20-30.
Brko je offline  
Staro 22.06.2014., 15:37   #9230
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor darmarH Pregled postova
Kak onda objašnjavaš da baterija nakon prvog punjenja ne daje puni kapacitet, nego tek nakon 3-4..? Meni je tak bilo na svakom mobu koji sam do sad imal priliku koristit..
a to da nakon cetvrtog punjena ima veci kapacitet nego nakon prvog si izmjerio kako?

mozda si vise prckao po mobu na pocetku pa se brze ispraznila, ali ta baterija ne poznaje pojam formiranja.
okarm je offline  
Staro 22.06.2014., 15:49   #9231
darmarH
Premium

darmarH's Avatar

Krivo se izražavam, nije kapacitet veći nego dulje traje sa istim intenzitetom korištenja.. Nemam naviku visit na mobu bez obzira bil on nov ili ne..
Staro 22.06.2014., 16:56   #9232
Fatal
kenova?
Moj komp

Citiraj:
Autor Janer Nevis Pregled postova
Da, vratili su puni iznos koji je pisao na računu od carine, znači PDV + troškovi postupka. Ja sam skenirao taj papir i to im poslao i uz to im napisao da bi taj navedeni iznos u kunama u usd iznosio toliko i toliko. I toliko su mi sljedeći dan poslali na račun.
znaci da narucim 100 mobitela kod njih za 10 k dolara i dodje do carinjenja oni bi ladno platili 2.5 k dolara pdv-a? mislim, ako stvar radi onda vrhunski, samo mi je cudno jer im ne vidim racunicu
Fatal je offline  
Staro 22.06.2014., 16:59   #9233
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Fatal Pregled postova
znaci da narucim 100 mobitela kod njih za 10 k dolara i dodje do carinjenja oni bi ladno platili 2.5 k dolara pdv-a? mislim, ako stvar radi onda vrhunski, samo mi je cudno jer im ne vidim racunicu
Mislim da je već netko spomenuo da postoji neka granica do koje ti mogu isplatiti(70ak dolara). A ako baš oćeš računicu baci oko na brkine postove u zadnjih 10ak stranica čini mi se, ima jedan o tome koliko zapravo koštaju ti mobiteli. Evo da ne moraš čupat, čovjek se raspitivao za Cubot X6 koji je 190dolara na bengu, a njemu ga je sales manager iz Cubota nudio za manje od 100. Dakle računica je jasna. Da većinu uređaja prodaju za malo više od pola cijene i dalje bi imali profit.
bg_4_l je offline  
Staro 22.06.2014., 17:02   #9234
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
partwish je offline  
Staro 22.06.2014., 18:21   #9235
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Platio bi još i više jer se radi o uvozu radi prodaje, a to potpada pod drugačija davanja. Dodaj još troškove špedicije,...
Staro 22.06.2014., 19:28   #9236
Fatal
kenova?
Moj komp

jasno, malo karikiram jer mi je cudna ispativost takvg poslovanja. ali ako je istina

nego, imam problem sa hajerom, komp mi ga ne prepoznaje kad ga spojim, probao sam sa dva kabela i na dva tri kompa i nema usb ikone kad ga spojim - a uredno se puni...
@bg_4_l: thnx, valjda ce se neko javit

Zadnje izmijenjeno od: Fatal. 22.06.2014. u 19:41.
Fatal je offline  
Staro 22.06.2014., 19:30   #9237
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
jasno, malo karikiram jer mi je cudna ispativost takvg poslovanja. ali ako je istina

nego, imam problem sa hajerom, komp mi ga ne prepoznaje kad ga spojim, probao sam sa dva kabela i na dva tri kompa i nema usb ikone kad ga spojim - a uredno se puni...
Netko tko je imao možda će ti moći dati konkretno rješenje, ja ću samo kratki workaround, ako moraš nešto prebaciti sa mobitela ili na njega, dok ti ovo ne šljaka možeš sa Airdroidom. Besplatan na Google Playu i radi jako dobro(prebacuje preko wirelessa, koristeći browser).
bg_4_l je offline  
Staro 22.06.2014., 19:40   #9238
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Evo dopuna recenzije za Coolpad F1. Potrošnja baterije uz isključen WiFi kad nije potreban:

Dopuna i posta za slušalice s mikrofonom za kineze:
Ivery IS-1 za samo 35 Kn

(malo sam švrljao po forumima i ovo je izgleda dobra prilika, u Kini su trenutno 50 lipa jeftinije )

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 22.06.2014. u 20:18.
Dakok je offline  
Staro 22.06.2014., 20:18   #9239
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Evo dopuna recenzije za Coolpad F1. Potrošnja baterije uz isključen WiFi kad nije potreban:

Dopuna i posta za slušalice s mikrofonom za kineze:
Ivery IS-1 za samo 35 Kn

(malo sam švrljao po forumima i ovo je izgleda dobra prilika, u Kini su trenutno 50 lipa jeftinije )
Eeeee, to je već bolje. sve preko 5 sati je OK.
Brko je offline  
Staro 22.06.2014., 20:32   #9240
Janer Nevis
Registered User

Datum registracije: Mar 2011
Citiraj:
To pitanje uputi na adresu to2c ili coolicoola.

Ja sam vidio da se tu govori o toj usluzi a pošto sam je ja iskoristio, naveo sam svoje iskustvo. I ništa drugo ne tvrdim. Da li sam imao sreće što su mi uplatili ili je to sasvim normalno (a trebalo bi biti , pošto se to dodatno plaća), ja ne znam. Uostalom, ako se to dodatno naplaćuje i oni to neispoštuju, to je dostatna osnova za otvaranje PayPal casea i Paypal dosuđuje u korist kupca bez ikakvog razmišljanja budući da se plaćanje vrši preko PayPala.

I još samo da dodam da kad sam ja uplatio za tu uslugu kod coolicoola, nije bilo nikakvog ograničenja u iznosu. Znači bez obzira da li bi troškovi carinjenja bili 100 ili 500kn oni bi vratili novce. Da li je tako i dalje kod coolicoola ili su stavili ograničenje kao to2c, ne znam. Pa ne znam čak ni da li coolicool još ima tu uslugu.

E i još nešto. I ja sam u to vrijeme bio skeptičan u vezi toga, tako da kad sam na ipsu vidio da je mobitel otišao na carinjenje, odmah sam ih kontaktirao u vezi toga i isti dan su mi bili odgovorili da pričekam da carinska služba obavi svoj posao, da mi pošalju račun i kad mi stigne da ga skeniram i pošaljem im na mail. I tako je i bilo.
Janer Nevis je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na