Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 20.06.2014., 14:24   #9151
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Btw. Za Cooplad F1 wcdma izašlo 7 službenih romova ili 7 revizija istog ROM-a? Nekako mi je nevjerovatno da rade na 7 verzija službenog wcdma roma paralelno?
Kupiš mobitel, u postavkama ti piše verzija 015 ili 018. Nakon par dana ide automatska OTA nadogradnja na verziju 021, onda opet ide OTA na 026 ili 029.
Na stranici proizvođača postoje i verzije 020, 024 i 025.
Jesu li to revizije, verzije, izdanja ili nešto deseto, neam pojma

Odakle ti uopće ideja za paralelno izdanje sedam operativbnih sustava?
Ni Snjeguljici to ne bi palo na pamet.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 20.06.2014., 14:46   #9152
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
To je jedan ROM, od kud tebi ideja da je to "7 službenih romova"?

Citiraj:
Odakle ti uopće ideja za paralelno izdanje sedam operativbnih sustava?
Kakvih 7 operativnih sustava? Ti si rekao da se fleša jer npr. ima 7 službenih romova, kad ono to je jedan rom sa šest ota nadogradnji.
GoodLooker je offline  
Staro 20.06.2014., 15:11   #9153
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Reklo bi se krema kineza do 200$ili barem najpopularniji na nasem forumu.

Bilo bi kul vidit paralelni test i usporedbu ta tri uredaja.
Bit će usporedba kamera sigurno.
fora je offline  
Staro 20.06.2014., 19:21   #9154
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
To je jedan ROM, od kud tebi ideja da je to "7 službenih romova"?

Kakvih 7 operativnih sustava? Ti si rekao da se fleša jer npr. ima 7 službenih romova, kad ono to je jedan rom sa šest ota nadogradnji.
Pa rekao sam da se fleša jer su postavljeni na coolpad forumu (i drugima) u zip formatu za flešanje. Dakle, imaš ih kao OTA, imaš ih za recovery fleš i imaš nekoliko izdanja u CPB formatu koja su zgodna za
unbrick. Sve su to sluzbeni romovi koje možeš zasebno stavit na mobitel.

Osim ovih za "našu" WCDMA varijantu mobitela ima ih znatno više i za TDSCDMA varijantu, a o custom romovima da i ne pričam (naročito o Color OS-u s Oppo mobitela). Svi rade i na wcdma mobitelu.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 20.06.2014., 20:06   #9155
Fatal
kenova?
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ne znam zašto, ali me jako interesira taj Mi3 za manje od 300 usd na To2c. Jedino mi je minus što nije dual SIM. No za te pare mi se čini jako dobra kupnja.
sto ga vise gledam bolji mi je. je da nema garu, ali ovo je smijesno dobar mobitel za 1.6k. sve mi dodje da se rijesim haiera (koji mi je vrlo dobar) i dodam za mi3. jos da znam da cu izbjec carinu...
Fatal je offline  
Staro 20.06.2014., 21:08   #9156
kosjenko2
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Fatal Pregled postova
sto ga vise gledam bolji mi je. je da nema garu, ali ovo je smijesno dobar mobitel za 1.6k. sve mi dodje da se rijesim haiera (koji mi je vrlo dobar) i dodam za mi3. jos da znam da cu izbjec carinu...
A da je probat ovo:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2344
kosjenko2 je offline  
Staro 20.06.2014., 21:30   #9157
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Vrlo zanimljivo, naročito jer je riječ o to2c. Vjerojatno nemaju pojma o hrvatskim carinskim običajima.

Dakok je offline  
Staro 20.06.2014., 21:41   #9158
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Vrlo zanimljivo, naročito jer je riječ o to2c. Vjerojatno nemaju pojma o hrvatskim carinskim običajima.
Ili možda ljudi ne kuže razliku između sales tax i customs tax
segregator je offline  
Staro 20.06.2014., 21:58   #9159
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Da, mislim da je to carina, a ne pdv.
Staro 20.06.2014., 22:07   #9160
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Ili možda ljudi ne kuže razliku između sales tax i customs tax
Upravo to htjedoh napisati. prije nego se zaletite, jasna je razlika između PDV-a i carinske stope. Čak 25%
Brko je offline  
Staro 20.06.2014., 23:10   #9161
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Onda izgleda da to2c dobro kuži razliku

Iako je OT, uz kineske mobitele idu i kineske slušalice. Tražim nešto dobro a jeftino pa sam malo kopao i na račun preporuka odavde i sa drugih strana našao nešto obećavajuće:

Knowledge Zenith KZ-A1 za 10 USD
Awei ES800M za 7 USD

Ove prve sam i naručio

Dakok je offline  
Staro 20.06.2014., 23:12   #9162
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Imam odlične sluške od alkatela. Na alkatelu je zvuk jako dobar. Na xperiji je vrhunski, na điđotu je loš. Dosta šumi, ali kad se pojača onda je ok.
Brko je offline  
Staro 20.06.2014., 23:22   #9163
Fatal
kenova?
Moj komp

nisam probao, al navodno su i ove vrhunske: http://www.aliexpress.com/wholesale?...y&isUnitPrice=
Fatal je offline  
Staro 20.06.2014., 23:35   #9164
Janer Nevis
Registered User

Datum registracije: Mar 2011
Citiraj:
Autor kosjenko2 Pregled postova
Ja sam tu uslugu iskoristio na coolicoolu i vratili mi puni iznos carinjenja jedan dan nakon što sam im poslao scan.
Janer Nevis je offline  
Staro 20.06.2014., 23:36   #9165
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
nisam probao, al navodno su i ove vrhunske: http://www.aliexpress.com/wholesale?...y&isUnitPrice=
Te imaju i mikrofon.

Eto mene opet. Sony EX50 su 149kn i mirna Bosna za vecinu.
MAGARAC je offline  
Staro 20.06.2014., 23:38   #9166
kiksich
Premium

kiksich's Avatar

Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Samo jedan od brojnih primjera http://vondroid.com/threads/ok-i-bro.../#.U6OGUfmSwRF.
Ja bih na tvom mjestu odolio ovoj divnoj ponudi i uzeo nešto zeru pouzdanije. Osim ako si kockar u duši, u tom slučaju svakako uzmi.
Citiraj:
Autor fora Pregled postova
Opet o Newmanu N2? Sve što treba napraviti je flashati drugi rom, kao što sam napravio na skoro svakom kinezu koji mi je stigao. Ne razumijem toliku hajku.
Ma znam da su ljudi imali problema, pisalo se ovdje dosta o tome, al su većina riješili stvar s novim romovima, pa me zagolicalo da uzmem uz naravno po dolasku trenutnu izmjenu roma, al ipak ću bolje dodat nešto novaca za neki drugi ili dosta dosta više kad se nešto skupi i ići na Xperiu Z1 compact ili LG G2,... pojma više nemam

Citiraj:
Naručeni Coolpad F1, Hongmi 1s i Jiayu G4S (1/4) s To2c. Dok stignu prijavim.
Citiraj:
Bit će usporedba kamera sigurno.
Super !!!
Baš me zanima kakva je kamera Điđe G4s u usporedbi s ova druga dva.

btw. Izgleda da su to2c.com iskvarili novac i slava, razbahatili se malo ...
Imamo prvi slučaj u nas(bar meni poznat) sranja s njima
Čovjeku s Bug foruma je stigao neispravan uređaj, nakon što je kontaktirao to2c, mailom je dobio odgovor da mobitel vrati nazad njima i da će dobiti novi uređaj, kad im je stigao neispravan mobitel, javili su mu da mora platiti popravak
kiksich je offline  
Staro 21.06.2014., 06:58   #9167
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor Janer Nevis Pregled postova
Ja sam tu uslugu iskoristio na coolicoolu i vratili mi puni iznos carinjenja jedan dan nakon što sam im poslao scan.
i pdv su ti vratili ?

a što se tiče slušalica evo jednih finih

http://www.ebay.co.uk/itm/2311218715...84.m1423.l2649

Staro 21.06.2014., 06:58   #9168
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:

Iako je OT, uz kineske mobitele idu i kineske slušalice. Tražim nešto dobro a jeftino pa sam malo kopao i na račun preporuka odavde i sa drugih strana našao nešto obećavajuće:

Awei ES800M za 7 USD

Ove prve sam i naručio
Očekujemo review i za to

Citiraj:
Xiaomi Piston svakako je dobar "bang for the buck", ali neki od ovih su sigurno fake, pogotovo ovi ispod 20$. Ja uzeo s merimobiles, ne znam da li još imaju onu akciju za 20$ i stvarno su dobre sluške za tu lovu, jeftinije nsam našao da je original.
c-shadow je offline  
Staro 21.06.2014., 10:06   #9169
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

@wolfinjo
Te što si linkao su falšete. Kako je već napisano, falših xiaomi slušalica ima na lopate. Meni je jučer
došla ponuda od focalprice i to za samo 7 dolara, što me je i potaklo da potražim nešto jeftino a dobro. Iako varaju sa slikama i naslovom, u opisu navodnih xiaomi proizvoda ipak viri istina - obično piše unbranded, generic, too cheap to be true i slično. Prvi je znak ipak cijena ispod dvadesetak dolara iako i one skuplje znaju bit podvala.

Dakok je offline  
Staro 21.06.2014., 10:21   #9170
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:

Awei ES800M za 7 USD

Ove prve sam i naručio
Ja sam kupovao slušalice slične ovim drugima, zapravo ista marka samo drugi model. I prilično su dobre, zvuk je dobar, bass izražen, kvaliteta izrade dobra. Za te pare su super.
partwish je offline  
Staro 21.06.2014., 10:51   #9171
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Cisto da se ne iznenadite, dosta tih slusalice ne radi na kineskim mobitelima.
RAUL je offline  
Staro 21.06.2014., 11:12   #9172
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

http://www.everbuying.com/product539242.html ja sam ove narucio prije misec dana, al evo još ih čekam
pokra89 je offline  
Staro 21.06.2014., 11:17   #9173
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
@Dakok, znači ovo su vjerovatno lažne, izgleda mi nevjerovatno da seller sa dobrom reputacijom i velikim brojem prodaja prodaje lažnjake?
http://www.aliexpress.com/item/High-...659603409.html
GoodLooker je offline  
Staro 21.06.2014., 11:34   #9174
kosjenko2
Registered User
Moj komp

Ja koristim ove, zvuk jako dobar, a meni i bitnije što ih ne osjećaš čak i kad duže vremena slušaš...

http://www.ebay.com/itm/Panasonic-RP...item4d1f270c97
kosjenko2 je offline  
Staro 21.06.2014., 11:42   #9175
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
@Dakok, znači ovo su vjerovatno lažne, izgleda mi nevjerovatno da seller sa dobrom reputacijom i velikim brojem prodaja prodaje lažnjake?
http://www.aliexpress.com/item/High-...659603409.html
Ne mora biti. Ono što je sigurno da su to V1 - stariji model koji više ne bi niti trebao biti u prodaji. Pored toga imaš još i V2, a trenutno bi u prodaji rebao biti V2.1 i neki IF edition friziran da radi na iphone. Vidiš da su ti ove srebrne boje, svi kasniji su zlatne boje, znači ili ti seller ima neke stare zalihe ili je fake.
Ovo su ti v 2.0:
http://www.head-fi.org/t/717620/revi...ning-budget-fi
c-shadow je offline  
Staro 21.06.2014., 12:05   #9176
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
@wolfinjo
Te što si linkao su falšete. Kako je već napisano, falših xiaomi slušalica ima na lopate. Meni je jučer
došla ponuda od focalprice i to za samo 7 dolara, što me je i potaklo da potražim nešto jeftino a dobro. Iako varaju sa slikama i naslovom, u opisu navodnih xiaomi proizvoda ipak viri istina - obično piše unbranded, generic, too cheap to be true i slično. Prvi je znak ipak cijena ispod dvadesetak dolara iako i one skuplje znaju bit podvala.
a znam kaj možeš
samo kaj mi najgore kak veliš da varaju na slikama i onda zapravo neznaš kaj ćeš dobiti dok ne stigne poštom

Staro 21.06.2014., 12:20   #9177
Janer Nevis
Registered User

Datum registracije: Mar 2011
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
i pdv su ti vratili ?
Da, vratili su puni iznos koji je pisao na računu od carine, znači PDV + troškovi postupka. Ja sam skenirao taj papir i to im poslao i uz to im napisao da bi taj navedeni iznos u kunama u usd iznosio toliko i toliko. I toliko su mi sljedeći dan poslali na račun.
Janer Nevis je offline  
Staro 21.06.2014., 12:30   #9178
Interpol
Premium
Moj komp

Interpol's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
@wolfinjo
7$? Prevarili su te, idu trenutno za 5,89. A ako FP kaže da je original, onda mora bit original Svejedno, ja si naručio jedne. Ne treba mi za muziku, nego za hands-free, a za to će valjda poslužit

Q: Hi! Is it original Xiaomi earphones or not? (Asked on 6/14/2014 07:13:27 by defalx)
A: Yes, it is original. Answered on 6/15/2014 21:49:29 by Customer Service
Interpol je offline  
Staro 21.06.2014., 13:01   #9179
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Da, vratili su puni iznos koji je pisao na računu od carine, znači PDV + troškovi postupka. Ja sam skenirao taj papir i to im poslao i uz to im napisao da bi taj navedeni iznos u kunama u usd iznosio toliko i toliko. I toliko su mi sljedeći dan poslali na račun.
Opa! Ovo je iznenadenje.
Staro 21.06.2014., 13:30   #9180
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
vidiš super stvar, di ima na to njihovoj stranici da pročitam.

Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na