|
|||||||||||
|
|
#241 |
|
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Bas to, duza crijeva i mirna bosna btw lakse bi ti bilo da si punio onak kako smo ti pupo i ja rekli, potopis rez i deri.Puno lakse i manje zajebancije, i nemoras kupit 5 litara ininog antifriza nego u baumaxu najjeftiniji koncentrat i razrjedis s 5 l vode , al svejedno dobro odradeno ![]()
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 12.04.2012. u 11:17. |
|
|
|
|
|
#243 |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Crijeva lako promijenim, nije to neka mudrost. A sigurno će se jednom godišnje trebati promijeniti tekućina ![]() EDIT: nisam vidio još postova. xulos, kakve vode? Destilirana voda opet košta, litra 5kn, pa onda moram i posudu kupovat za ulit vodu unutra, nije tako bezazleno. Išao linijom manjeg otpora.A da sam stavljao duža crijeva, di bih stavio? Ovo sam priželjkivao napraviti otkad mi je kućište ovak zgledalo: ![]() Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 12.04.2012. u 12:04. |
|
|
|
|
|
#245 |
|
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
|
|
|
|
#248 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
kod mene isto H50 na 1155 socketu bez problema.
|
|
|
#249 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Jedan plus za Corsair. Silom prilika izgubio sam jednu maticu koja ide u backplate od H50. Javio sam se njima 17og, 18og sam dobio tracking number. Danas, znaci nakon nepuna 3 dana me zove overseas da mi je stigao paket. Uglavnom, veliki plus za Corsair jer su mi izašli u susret, bez obzira što je H50 poluproizvod ![]()
|
|
|
#251 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Nemam pojma, ja se nemogu požalit. Poslo sam ticket oko 1 sat ujutro, oko 2 sam dobio odgovor već. Sljedeći dan je sve maltene bilo rješeno.
|
|
|
#253 |
|
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Evo da se malo pohvalim, nabavija H50 polovnjaču za 250kn, uz full bundlek. Bazu bi se dalo malo sredit brušenjem/poliranjem, ali jednostavno mi se nije dalo i zadovoljan sam temperaturama. Corsair (Asetek) je napravija dobar posao s ovim "mini" vodenim rješenjem zatvorenog tipa koje parira high end zračnim hladnjacima. Nažalost takve zračne/tower rabljene hladnjake malo tko prodaje po povoljnoj cijeni, ili imaju npr. samo podršku za 1-2 socketa, ili treba još kupiti ventilator.. Kod mene je inače prije bija CM Hyper 212+ i sad služi ka backup, jer nemam stock intel hladnjak i ako slučajno voda propiški ![]() Mora sam investirat i u drugo (rabljeni Coolermaster) kučište, jer u prethodno nije stalo - ali to sam i očekiva (Raidmax star 7 godina). Kad dođe lito i zaprži na 30-32c u sobi, slijede testovi Hypera 212+ (plaćen 190kn novi) i H50 pa da vidimo je li H50 zbilja tako dobar. Na stranicama kučišta je sad 5 kom. 12cm ventova (onaj od napajanja i ona 2x10cm na Musashiju ne računam) ![]() Ovakva vodena rješenja su ipak danas jeftinija nego prije par godina kad je H50 košta cca 600kn (Antec H2O 620 dođe nekih cca 450kn - made by Asetek) EDIT Evo testis Primeom95 od 30min In-place large FTTs (max heat/power consumption) (clock 333x9= 3000MHZ @stock Vcore) ![]() Vent je intake Scythe Kama Flex 12cm FDB na cca 1000rpm EDIT 2 Nakon 5:45h (clock 400x8=3200MHz @stock Vcore)![]()
![]() Pomelo mi sig -.- Zadnje izmijenjeno od: Drvoje. 26.03.2013. u 01:31. Razlog: Pravopis |
|
|
|
|
|
#255 |
|
Split resist itself!
|
Rupe su iste http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1150 A koji cooler sad imaš i koje kučište? Ja sam npr. mora minjat i kučište jer mi otraga nije bilo mista za 12cm vent (kučište sam ionako planira zaminit s nekim šta ima bolji protok zraka i više mista). Ako imaš stock cooler poboljšanje će bit jako bolje, ali ne i svemirsko jer je u pitanju mala zapremnina hladnjaka. Također ne možeš bit siguran koliko mu je pumpa već odvalila sati, tako da uvik drži nešto za backup. Provjeri i kakva je baza hladnjaka i da li su svi vijci na broju da ne bi bilo posli zayeba. 250kn je ok cijena za očuvan proizvod.
|
|
|
#256 | |
|
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Sad sam na stock hladnjaku, a kuciste ima gore 2 x 120mm. |
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Split resist itself!
|
Postoji posebni mounting set za AMD, posebni za Intel. Nema kopči već plastični backplate (1 za Intel 1 za AMD) koji stavljaš iza matične (ako ti kučište nema onaj otvor iza matične onda je moraš vadit). Vent instaliraš da ispuhuje zrak na vrhu kučišta, a stock cooler ostavi - nikad ne znaš kad pumpa može krepat (naglasak na KREEE ).
|
|
|
#258 | |
|
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#259 |
|
Split resist itself!
|
Ako misliš na proceduru montaže svi bolji zračni cooleri idu na isti princip - backplate + metalni vijci (dakle vađenje ploče). Međutim pretpostavljam da si više zabrinut oko pumpe, a deklarirana je na 50000 radnih sati pa sad sam računaj u godinama ![]() Ja samo razmišljam naglas - ona će crknit kad tad (pokretni dio) ali ne bi tribalo bit ništa specijalno procesoru - matična će gasit komp kad se temperatura popne, ili će se komp smrzavat. Nije ti ni tekućina u hetapajpovima zračnih hladnjaka vječni element ![]() Možda da ipak ostaneš na stocku ![]()
|
|
|
#261 |
|
Split resist itself!
|
Ako te brine pumpa uzmi onda najjeftiniji rabljeni tower hladnjak s cca 15-16cm visine tu na tržnici koji podržava tvoj socket (na ovakve hladnjake obično idu 12 cm ventovi). Evo imaš npr.Themisa za 119kn http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=260298 Naravno da nije rang Noctue od 450-500kn, ali ne hladi 4 puta lošije i opet imaš bolje performanse i nižu buku od stocka. Vuk sit - "ofce" na raspolaganju
|
|
|
#263 |
|
Split resist itself!
|
Uzmeš redaljku pardon ravnalo i izmiriš od IHS procesora do vodilice bočne stranice. Sigurno u onoj temi o kučištima ima netko isto takvo, pa im pogledaj pod moj komp, pošalji PM, postavi tamo pitanje - daj snađi se ![]()
|
![]() |
|
|