Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.06.2014., 22:19   #1141
yoke
Premium

yoke's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Gle stvarno, promaklo mi u ovom džumbusu.

@yoke
A sinko moj...pa jel ti čitaš postove sa razumijevanjem ?
izgleda da ne ?
Nama veze...vidjet cu za par dana ...
yoke je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2014., 22:21   #1142
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Bio i ja danas u vipu, napisao (tj. prepisao, imali su tamo već gotovu šprancu ) zahtjev za raskidom pretplatničkog odnosa, u roku 10-15 min me skinuli sa pretplate i prebacili na bonove - uzeo sam mini zakon tarifu...
Još sutra odem da mi otključaju mob, i to je to
Staro 13.06.2014., 22:30   #1143
yoke
Premium

yoke's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Nisi potpisao ugovor sa tim popustima, tu je problem. Ti si potpisao vec na 24 mjeseca po normalnim uvjetima koji su prisutni i na webshopu cak.

Razlika izmedju Neo-ST i tebe koji je isao tim putem kao i ti je sto on nije bio potpisao na ugovornu obvezu. Potpisao je prvo bez ugovorne obveze i kada je bio prebacen, zvao ih i oni su mu poslali ugovore da potpise na 24 mjeseca sa tim popustom.

Ti vec sada imas ugovornu obvezu i u toj obvezi nema rijeci o popustima i nemas pravo na njih.

No, svakako javi ishod krajem mjeseca kada ces ih kontaktirati

ja isto mislim da smo malo zakomplicirali...bar ja

Po meni...
Neo-st je dobio ugovor kao postojeci korisnik...on je zvao sluzbu (ili slicna prica) nakon sto se prebacio...vec je bio na tcomu
Ja sam potpisao kao novi...

da....mozda totalno grijesim...necu vise trovati temu i vozati ljude...
do istog zakljucka smo dosli tip iz tcentra,njegov kolega s druge strane tipkovnice/telefona i ja....ne znam...
vidjet cemo...
meni je prebacivanje zakazano za 20.06...

p.s...u cjeniku ima rijeci o popustu...popustu koji se vezuje uz tarifu....nema veze....javim rezultat...

Zadnje izmijenjeno od: yoke. 13.06.2014. u 22:36.
Staro 13.06.2014., 22:34   #1144
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Malo jesmo.

Samo sam uputio na to da bi te datum mogao zeznut. Ti si potpisao ugovor na postojecu ponudu, u ugovoru nema rijeci o pupustu i oni ti ga ne moraju dati, pogotovo jer ces se javit krajem mjeseca dok prodje akcija(ukoliko ju ne produze).
Velika bi razlika bila da u ugovoru vec pisu ti popusti, ali ovako, bit ce borbe velike rekao bi.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2014., 23:01   #1145
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Jedno pitanje, jos mi nije dosao ovaj njihov ugovor s popustom. Jel ja mogu sada aktivirati flat opciju i 4G opciju sa dodatna 2Gb svejedno, ili bolje pocekati ugovor?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2014., 09:15   #1146
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Bio danas ujutro u Vip centru. Prvi zahtjev za raskidom je zasad napola realiziran, a o druga dva se još premišljam jer imam jako puno ljudi koji me zovu besplatno zbog tog što sam na Vipu.

Hvala svima koji su nesebično djelili korisne informacije s ostalim supatnicima iz svih krajeva naše drage nacije.

Sutra je novi prepaid dan, bar se nadam.

The Man je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2014., 09:28   #1147
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
Bio danas ujutro u Vip centru. Prvi zahtjev za raskidom je zasad napola realiziran, a o druga dva se još premišljam jer imam jako puno ljudi koji me zovu besplatno zbog tog što sam na Vipu.

Hvala svima koji su nesebično djelili korisne informacije s ostalim supatnicima iz svih krajeva naše drage nacije.

Sutra je novi prepaid dan, bar se nadam.
Ljudi te besplatno zivu jer si na Vipu, ali to ne znači da moraš imati ugovor ili pretplatu zbog toga. Meni je suludo drugima omogućavati jeftiniju komunikaciju prema meni, ja gledam da ja imam što jeftinije prema njima.
partwish je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2014., 09:44   #1148
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Pa zasto biti na Vipu da je nekome jeftinije?
Uostalom, mozes ih i na prepaid prebaciti na recimo miniZakon tarifu ako moraju biti bas na Vipu. Ukoliko ne zoves puno s tih brojeva stavi na prepaid, cemu placati pretplatu mnogostruko vise?
Staro 14.06.2014., 10:43   #1149
The Man
Premium

The Man's Avatar

Ma komplikovano je...

Zadnja ideja je da prebacim prvi broj u prepaid na ZAKON! tarifu, a umjesto njegove dvije MultiSIM kartice uzmem dvije prepaid kartice za mobilni internet, pošto na smartfonima ionako 90% vremena koristim net.

Sada imam taj 1 broj u 3 različita uređaja, ali za zvanje najviše koristim malenog dual SIM glupsona po imenu Samsung GT-E1282T (best buy stroj od 175 kuna s abnormalnom žilavom baterijom uz koji dobijete i microUSB punjač s dugačkim kabelom). Ovako bi u njemu ostavio taj broj prebačen na bonove, a smartfoni bi dobili svaki svoju mini ili micro SIM karticu za pristupanje netu. Ušteda bi mi bila oko 100 kuna.

Kako vam se čini ta moja ideja?

Drugi broj za koji se dvoumim koristi moja mater i na njemu ima besplatne pozive (i poruke) prema Vipu bez naknade za uspostavu poziva pa zna i po par sati dnevno laprdati, a recimo dva sata su 120 minuta i to puta naprimjer 21 dan ispadne preko 2500 minuta mjesečno. Ništa slično tome na bonove ne postoji, a i za nju će mi s novim nametom račun biti oko 90 kuna, što i nije tako strašno s obzirom na njenu brbljavost.

Staro 14.06.2014., 19:59   #1150
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Bio sam jučer u vip centru...imao sam sreće jel sam bio 4ti u redu a kasnije je bila redina...svi odjavljuju pretplatu. Tražio sam da me prebace na tomato ali prvo su me morali prebacit na vipme jel treba proći 4 dana dok me ne prebace na tomato. Dobio sam microsim od tomata i sad samo čekam da si aktiviram ziher tarifu i bok.
Samo svi vi koji prelazite na bonove pazite s netom, jel kad pređete promet koji je uključen u tarifu brzina se ne spušta već se masno naplaćuje. I to jako masno.
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2014., 21:47   #1151
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
Autor gnujko Pregled postova
Samo svi vi koji prelazite na bonove pazite s netom, jel kad pređete promet koji je uključen u tarifu brzina se ne spušta već se masno naplaćuje. I to jako masno.

E baš zato si ja za surfanje planiram uzeti Samba tarifu (obračunska jedinica za podatkovni promet unutar Hrvatske je 1 kB) i MultiSIM. Za brbljanje i SMS mi je dovoljna i miniZakon tarifa.

Moja nova kombinacija za dva smartfona i jednog debilčeka...
  • Samba 70 kn + MultiSIM 25 kn + naknade 15 kn + bon za miniZakon tarifu 55 kn = 165 kn/mj

Moja stara kombinacija za dva smartfona i jednog debilčeka...
  • Bez granica L 220 kn + MultiSIM 50 kn + naknade 15 kn = 285 kn/mj

Ušteda iznosi čak 120 kn/mj

Staro 15.06.2014., 00:15   #1152
siny
Premium

Datum registracije: Feb 2013
Neznam zašto netko ide na pretplatu, pa puno jeftinije su bonovi i pouzdanije...
Okej ako netko ima baš specifičan razlog, ali da je jeftinija pretplata od bonova baš i nije osim da dobiješ mobitel koji kroz pretplatu platiš duplo...
Moj bratic produzi pretplatu na 2. godine i uzme sony xeperia mislim da je model E i plati 18 kuna, a isti taj mob u simpi sa brojem i kunama kosta 600 kuna, (http://www.mobilis.hr/proizvodi/ponu...xperia-e-simpa), sta nije bolje uzeti simpu, a ako bas hoćep na rate tih 600 kuna možeš uzeti na neku kredit karticu...
Nemam ništa protiv pretplate ali oni bi trebali biti turbo jeftini da bi ih uzeo...
siny je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2014., 09:14   #1153
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Jel T-Mobile ko i Vip raskida pretplatu i prebacuje broj na bonove u roku 15-20min ili je duža procedura?
doky je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2014., 09:48   #1154
brmbo
Premium
Moj komp

brmbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Vip u Zd. od 12.06 još nije pribacija na bonove
brmbo je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2014., 10:07   #1155
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor doky Pregled postova
Jel T-Mobile ko i Vip raskida pretplatu i prebacuje broj na bonove u roku 15-20min ili je duža procedura?
Meni je na vip zahtjevu rok za prijelaz na vipme 5 dana, na oba broja je isti podatak na zahtjevu naravno, prebacili su treći dan, tako da nije 15-20 min u svakom slučaju....
Budući da nemam tm broj pod ugovornom obvezom, ali sam bio u petak u poslovnici, i ko god je radio raskid, frajer im je rekao 1.7. da je prelazak na bonove
Staro 15.06.2014., 10:44   #1156
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Oke, da skužio sam da nije svima tako brzo, meni je bilo doslovce 15min, e to me zanimalo, znači do kraja mjeseca ne prebacuju. Ima li netko više iskustva s T-Mobilom pa da zna hoće li bit moguće nakon prebacivanja na bonove odmah se priključit postojećoj grupnoj tarifi kao novi član?
doky je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2014., 10:50   #1157
JuXo
Premium
Moj komp

JuXo's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
eo prelazim isto na bonbon, javili da u srijedu između 8 i 11 sati me uključuju, usput mi raskidaju ugovor sa T-Mobileom
Staro 15.06.2014., 12:25   #1158
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
i tako, za dvije godine budem tražil novog operatera, do onda t-com

sasvim normalno prošlo potpisivanje ugovora
dođem, velim da bi prebacil broj, da nebi uzimal uređaj i voila
domis je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2014., 14:18   #1159
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor siny Pregled postova
Neznam zašto netko ide na pretplatu, pa puno jeftinije su bonovi i pouzdanije...
Okej ako netko ima baš specifičan razlog, ali da je jeftinija pretplata od bonova baš i nije osim da dobiješ mobitel koji kroz pretplatu platiš duplo...
Moj bratic produzi pretplatu na 2. godine i uzme sony xeperia mislim da je model E i plati 18 kuna, a isti taj mob u simpi sa brojem i kunama kosta 600 kuna, (http://www.mobilis.hr/proizvodi/ponu...xperia-e-simpa), sta nije bolje uzeti simpu, a ako bas hoćeš na rate tih 600 kuna možeš uzeti na neku kredit karticu...
Nemam ništa protiv pretplate ali oni bi trebali biti turbo jeftini da bi ih uzeo...

Prelazak na pretplatu ima komociiju da ne moraš misliti na bonove i ukucavati šifre za bonove...puno je bolji izbor mobitela na pretplati plus mogućnost kupnje na rate....često su ovi najskuplji modeli tako i jefitniji nego u dućanu..također kod pretplate se nakon potrošenog limita za net samo smanjuje brzina dok se kod prepaida masno naplaćuje promet (kad se pređe limit)...nemaju svi kreditne kartice btw

Jedini prilog prepaidu je to što prođeš jeftinije i što nema ugovorne obaveze.....meni se recimo isplati preći na tomato jer niti ne pričam puno a aplikacije instaliram samo na wifi-u...za surfanje je 1gb više nego dovoljno za prosječnog korisnika

Meni je prelazak s vipove pretplate na vipme trajao samo 15 min ali čekat ću još 4 dana da me prebace na tomato...zadržao sam broj....
Staro 15.06.2014., 14:44   #1160
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
i tako, za dvije godine budem tražil novog operatera, do onda t-com

sasvim normalno prošlo potpisivanje ugovora
dođem, velim da bi prebacil broj, da nebi uzimal uređaj i voila
Kako si riješio da ti ipak ponude onu opciju, kad su te već zezali u početku? Koliko dana treba da te prebace na HT?

Ja idem sutra tražit prebacivanje s Tele2 pa da znam .
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2014., 15:05   #1161
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Meni je na vip zahtjevu rok za prijelaz na vipme 5 dana, na oba broja je isti podatak na zahtjevu naravno, prebacili su treći dan, tako da nije 15-20 min u svakom slučaju....
Budući da nemam tm broj pod ugovornom obvezom, ali sam bio u petak u poslovnici, i ko god je radio raskid, frajer im je rekao 1.7. da je prelazak na bonove
Mene je prebacilo na bonove u roku od par minuta, ali možda ima utjecaja i to što sam svoj zahtjev predao odma iza 8 ujutro i to u istom centru di sam i uradija taj ugovor na preplatu. Možda je zato bilo brže.

Staro 15.06.2014., 17:51   #1162
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Kako si riješio da ti ipak ponude onu opciju, kad su te već zezali u početku? Koliko dana treba da te prebace na HT?

Ja idem sutra tražit prebacivanje s Tele2 pa da znam .
Pred par dana mi je jedan prodavač trubio da to on ne može ponuditi i stalno spominjal neki uređaj.
Danas odem u isti centar kod drugog prodavača i opet počne spominjati mobilni uređaj ali mu lijepo napomenem da me uređaj ne zanima i onda je okrenuo ploču da imaju tu akciju i da se može samo bez uređaja to dobiti

danas potpisao, ali kako je neradan dan, racuna se od sutra.
nakon sutra 3 dana pada u četvrtak kad ne može i onda u petak me prebacuju

danas još idem s curom u isti t-centar i za nju rješiti
domis je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2014., 19:39   #1163
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Ova konfuzija zašto su neki prebačeni sa VIPa n bonove odmah a neki čekaju par dana, ako odeš u VIP centar ( baš vipov ) ide prebačaj odmah, ako odeš u VIP-ovog partnera oni šalju onaj zahtjev na odobrenje i onda tek ide prebačaj.
Tako ako vam Je bitno da bude što brže a u gradu ( samo veći gradovi ) odite baš u vip centar ako ga ima tamo di živite
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2014., 19:58   #1164
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Zaboravio sam u vipu pitati jel mi automatski storniraju trajni nalog na banci (kojim su išle rate za pretplatu)...ili moram u banku?
Staro 15.06.2014., 20:00   #1165
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Pa automatski. Vise se nece kreirat racuni i nema osnove za trajni nalog i da isti uzima ista.
Staro 15.06.2014., 22:10   #1166
The Man
Premium

The Man's Avatar

Samo kažeš teti u banci da ti ukine izravno terećenje od strane Vipa i to je to.

Staro 16.06.2014., 18:14   #1167
yoke
Premium

yoke's Avatar

Evo...samo mali info...
ugovor sam potpisao 13.06...
datum prijenosa broja je trebao biti 20.06
ali sam sad dobio poruku da ce isti biti odradjen 7.07...radi ugovorne obaveze prema vipu (tako pise u sms poruci)
Zvao sam tcom...sluzba za korisnike...0800xxxxxxx...
pitao sta mi je ciniti vezano za cijenik i onom sto pise u njemu vezano za popust od 50% na tarifu...jer je to bio jedan od razloga zasto se prebacujem na njih...
momak me pitao odakle mi tih 50%
rekao iz njihovog sluzbenog cjenika...zamolio sam ga da ga otvori...
on me zamolio da malo pricekam...
nakon par minuta se vratio...i rekao da,da je sve o.k. da s obzirom da sam potpisao 13.06 se primjenjuju stavke iz tad vazeceg cjenika te da ce mi se 50% na tarifu naknadno odobriti/priznati, s obzirom da kolege prilikom ugovaranja nisu imali tu opciju u programu ali isti popust je naveden u vazecem cjeniku...te se primjenjuje...
uglavnom...razgovor je snimljen...ja sam ugovor potpisao uz naglasak da ga potpisujem sukladno vazecem cjeniku te popustu od 50% na tarifu iako isti nije bilo moguce provuci automatski na ugovor...

tako da...100% sam uvjeren da ce mi to omoguciti bez problema...
U suprotnom idu pisma prema tcomu,hakomu,potrosackom kodu i ne znam kome vec ne...

Vidjet cemo...mada stvarno ne vidim kako bi mogli izbjeci da mi dodjele popust iz vlastitog cjenika
Staro 16.06.2014., 18:19   #1168
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Malo su ti previse odgodili taj prijenos. Rok odgode prijenosa broja ne smije biti duzi od 10 radnih dana.
Sve sto je duze placaju ti naknadu od 10 kn po satu.

A tri dana je zakonski rok u kojem broj mora biti prenesen.

I svakako javi ishod jel ce ti dati akciju tu.
Staro 16.06.2014., 18:39   #1169
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Evo i mene opet
Upravo dođoh iz tcentra, baš mi je 'super' vozanje od 60ak km za maltene ne riješit ništa.
Ovako stvari stoje, famozne ponude sa stranice 87 ht-ovog cjenika mobilnih tarifa, u programu u t-centru UOPĆE NEMA. Na svoje oči sam gledao kompletnu ponudu, i SVE akcije koje imaju u toku do kraja ovog mjeseca.
Lik mi je napravio ovakav ugovor - Plan za surfanje L -30kn popusta na tarifu +100% popusta na opciju FLAT uz ugovornu obvezu na 24mj bez prava na kupnju uređaja.
On nije ni bio upoznat sa ponudom sa str. 87 cjenika ali kolega u centru je, i zna da ima, ali je rekao da tu ponudu može odraditi JEDINO retention odjel -.-, tako da sam dobio naputak da odradim sutra pisani prigovor na ht-ov mail za prigovore u kojem navodim sve to i screenshot cjenika tj str.87 i da zahtijevam promjenu uvjeta u ugovoru na te sa str. 87., dakle sve isto što sam i potpisao danas, osim dodatnog popusta na tarifu još 50kn.
Katastrofa od neorganizacije i sakrivanja te ponude, kao zato je i nemaju oni uopće u svojoj aplikaciji za prodaju budući da je to ono, zadnja stvar za ponuditi nekome, i primarno namijenjena ekipi koja hoće otići od njih.

Druga stvar, javili su mi se i telci2 danas, da ako odustanem od raskida ugovora danas do 23h, da ću dobiti revoluciju 150 + dodatnih 2GB neta na 12mj(1+2GB) BEZ ugovorne obveze za 90kn mjesečno. Dobra ponuda skroz, kako sad sve daju, samo da se ostane, ali obzirom na katastrofalnu pokrivenost signalom u mom kraju, nema šanse da pristanem na ikakve nemoralne ponude.
Staro 16.06.2014., 18:42   #1170
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Kad si fulao stranicu u cjeniku. Stranica je 85. Zato niste ni nasli.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na