|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
Softver za ispitivanje hardvera ??
U zadnjih mjesec dana mi se laptop čudno ponaša, više puta kad ga upalim pojavi se crni ekran "bootmgr image is corrupt, the system cannot boot", nakon nekoliko restarta uspijem podignuti windowse 7 i nakon toga, laptop radi bez problema 7 dana Jučer se pojavi opet taj error da bi se danas opet podigli windowsi 7 bez problema. Kolega mi kaže da mi je možda HD neispravan (bad sectors) ili možda memorija nešto nije u redu. Čuo sam da postoje alati za ispitivanje hardvera, kojima bi mogao doznati u čemu je problem. I sad nabvio sam "HirensBoot CD" i vidim neke alate za testiranje ali neznam raditi sa njima. Evo spiska alata sa tog CD-a, pa ako ima neko volje da pojasni malo šta da testiram i kako ? Bart`s stuff test HDD scan HDtune Mem test S&m stress tests Victoria (HDD info / test |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
A zašto ne pretražiš malo starije teme mislim da ima i sticky. Pročitaš sa nekim od tih programa (recimo hdtune) čiji je disk, onda odeš pod hdd tols i nađeš od tog proizvođača (tipa wd diagnostics ili seagate tools) te s tim alatom izvrtiš prvo short drive selftesg onda long i on će ti reć kakav je disk. Za memoriju samo pokreneš memtest86 ili tak se nekak zove i počne testirat .... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Nisam mislio doslovno na takav naziv. Trebaš otići na: Dos Programs -> 6. Hard Disk Tools -> 8.More ... -> 8. More .. -> Toshiba Hard Disk Diagnostic U pravilu većina stvari na hirenu je pod Dos programs i onda imaš More prije Back ... i samo listaš dok ne nađeš šta ti treba. Naravno kategoriju nakon Dos tools odrediš logički ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|