Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.06.2014., 16:04   #1111
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Mozes i u T-Centru. Ja sam uredno u T-Centru potpisao ugovor za tu tarifu.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2014., 16:19   #1112
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Dakle koliko sam shvatio u ovoj situaciji sa tmobile za ostvarit popust na Plan za Surfanje L, treba uzet ugovornu obvezu na 24 mjseca ali nemožeš uzet aparat?
U slučaju prijevremenog raskida pretpostavljam trebalo bi platiti iznos popusta puta broj mjeseci koliko si koristio pretplatu?
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2014., 16:22   #1113
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Tako, ne mozes uzet mobitel.
Da, ako ces ranije raskidat penale placas.
Staro 13.06.2014., 13:19   #1114
yoke
Premium

yoke's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
Samo mala napomena. Provjeri da li ti se ako ne navedeš u Vipu da je razlog raskida ovaj novi namet obračunavaju penali. Ništa te ne košta pitati.
Bio jucer do VIPa;
pitao dali trebam prvo kod njih napraviti raskid ugovora, da zelim preci kod drugog operera, radi njihovog povecanja cijena...

rekli su mi da prvo odem kod operatera na kojeg se zelim prebaciti, tamo zatrazim tarifu koju zelim, zahtjev za prijenos broja..tralalal...
nakon sto to sve sredim kod drugog operatera, kroz koji dan bi od VIPa trebao dobiti sms poruku vezano za ovaj zahtjev....

tad bi trebao napisati pismo VIPu s preslikom osobne, preslikom zahtjeva za prijenos borja te razlogom raskida ugovora (povecanje cijene, prepisat cu tekst iz sms o pravu na raskid ugovora) te ga poslati na njihovu adresu...

nisu spominjali nikakve penale ni sl....

kao sve im je bilo jasno, zasto se prebacujem, nije bilo neke suvisne price...
i sami su kopali jedno pola sata po mailovima da vide koja je procedura s prijevremenim raskidom radi povecanja ''nameta''...

uglavnom, jutros bio do T-com, ugovorio plan za surfanje L + flat, s prijenosom broja...nakon sto se to realizira trazim/zahtjevam ostvarenje pogodnosti od dodatnih 50%...(ne vidim nacin kako bi mi ga odbili, neodobrili, s obzirom da sve stoji u njihovom cjeniku)
(imao sam pricu s tipom u centru, o.k. tip, strpljiv, susretljiv, on se dopisivao/telefonirao sa svojom sluzbom, kako rijesiti zahtjev za dodatnih 50% sukladno cjeniku...jer on to ne moze iz centra odraditi, aplikacija mu ne dopusta...uglavnom, dogovoreno, prvo L + flat, pa nakon tog dodatni zahtjev)

A VIPu cu poslati pismo, sutra ili ponedjeljak...

Zadnje izmijenjeno od: yoke. 13.06.2014. u 13:25.
yoke je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2014., 13:41   #1115
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Ima li netko šprancu da isprintam onog zahtjeva "radi povećanja nameta tražim raskid ugovora bla bla"?

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 13.06.2014. u 15:17.
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2014., 16:18   #1116
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Jučer ja i žena raskinuli ugovor u Vipu.
Sve bez ikakvih problema i pitanja, gotovo u 3 min...

Prebacili nas na bonove u roku sat vremena....
Aktivirali onu Zakon! tarifu i to je to...

Navodno sad se mora čekat mjesec dana da bi mogli potpisali novi ugovor na taj postojeći broj iako preko vipove web stranice dozvoljava nakon logina.

Doduše cijene mobitela neprihvatljive pa zasad ostajem na bonovima.
Staro 13.06.2014., 16:40   #1117
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor 6Finger Pregled postova
U slučaju prijevremenog raskida pretpostavljam trebalo bi platiti iznos popusta puta broj mjeseci koliko si koristio pretplatu?
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Da, ako ces ranije raskidat penale placas.
Kakve penale kad je raskid ugovora sad đabe u svim mrežama maltene? (osim u slučaju kad plačaš rate za mob)
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2014., 16:42   #1118
6Finger
Premium
Moj komp

plaćaš popuste koje si ostvario svaki mjesec a nisi ispoštovao uovornu obvezu
Staro 13.06.2014., 16:43   #1119
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Kakve penale kad je raskid ugovora sad đabe u svim mrežama maltene? (osim u slučaju kad plačaš rate za mob)
Pročitaj cijeli post od 6fingera.
On bi sad uzeo pretplatu i pita što kada će nakon xy mjeseci htjeti raskinuti prijevremeno. Tada neće biti bez penala.
Staro 13.06.2014., 16:55   #1120
Zvijerko
Pečurka

Zvijerko's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Nope, ne plaćaš jer su oni poskupljenjem prekršili ugovor, a ti u 30 dana, koliko imaš rok, se izjašnjavaš smeta li ti to ili ne, odnosno želiš li dalje nastaviti po tom ugovoru ili ne...

I cijela priča s mobitelima "na rate" je vrlo nategnuta pravno, ali vidim da prolazi kod ljudi bez problema...
Gainward Phantom GTX760
250 GB Samsung Evo Basic SSD
XFX XTR 650W
Silencio 650
Zvijerko je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2014., 16:56   #1121
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor Zvijerko Pregled postova

I cijela priča s mobitelima "na rate" je vrlo nategnuta pravno, ali vidim da prolazi kod ljudi bez problema...
Po čemu nategnuta?
Staro 13.06.2014., 16:58   #1122
6Finger
Premium
Moj komp

Citiraj:
Dakle koliko sam shvatio u ovoj situaciji sa tmobile za ostvarit popust na Plan za Surfanje L, treba uzet ugovornu obvezu na 24 mjseca ali nemožeš uzet aparat?
Citiraj:
Neznam jeli se što izgubilo u prijevodu sve je na istoj stranici.
Dakle pitam u slučaju da sklopim novi ugovor u tomobile i aktualnoj ponudi.
Staro 13.06.2014., 17:27   #1123
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
U T-Mobilea sam zatražio prijelaz na bonove, danas sam dobio pismenu obavijest o "raskidu pretplatničkog ugovora i trajnom isključenju korisničkog broja".

Zvao sam ih i tvrde da to nije tako nego da će biti prijelaz na bonove. Tko je tu lud?
Staro 13.06.2014., 19:38   #1124
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Objašnjeno je ranije u ovoj temi, malo prolistaj, baš sam i mejlove copy/pasteao ovdje od kolege kojem su tako isto napisali prvo a onda se ispričavali. Muljaju. Moraju ti dozvoliti prebacivanje na bonove ili prebacivanje kod drugog operatera.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2014., 19:56   #1125
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Pa dozvoljeno mi je, u tome je fora. Ali pismeno izgleda sasvim drugačije. No koga briga, napravit ću prijenos na teletinu jer, ironično, tamo gdje sam najviše - t-mobile 3g signal je na granici upotrebljivosti, a njihov je odličan.
Staro 13.06.2014., 20:32   #1126
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Evo i ja stigao iz telac2 prodajnog mjesta.
U 3min riješena papirologija, no ono što je ajmoreć 'pede.ski' je to da mi jasno i glasno piše na zahtjevu da je datum deaktivacije pretplate 21.6., tj migracije na bonove, što je 8 dana. Na svoje oči sam gledao u tmobileu kako je ženskoj ispred mene sve odrađeno za doslovno 5 min....
No, uredno je navedeno na zahtjevu stavka - nastavak plaćanja preostalih mjesečnih naknada sukladno točci 11. Uvjeta korištenja Opcije uređaj, što mi je i bio cilj, da se maknem sa mreže na kojoj mi je signal totalna truba, a da ne moram izvalit pol plaće na mob odjednom.
No, opet, zagonetna stavka na zahtjevu postoji i tu, kod razloga raskida pretplate - stoji kvaliteta mreže/pokrivenosti, a ne nezadovoljstvo najavljenim poskupljenjem što sam morao napisati u vip-u...
Ako spušim pa ne budem mogao do 22.6. riješiti prijelaz na tmobile i L tarifu za 93kn, biće grde frke....
Staro 13.06.2014., 20:49   #1127
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Bojim se da nećeš stić ako te budu prebacivali 8 dana, jer T-mobilu treba još 3 dana da te prebace u sebe...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2014., 21:11   #1128
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Bojim se da nećeš stić ako te budu prebacivali 8 dana, jer T-mobilu treba još 3 dana da te prebace u sebe...
Mislim da je bit u danu podnošenja zahtjeva, al ono, bumo vidili
Staro 13.06.2014., 21:20   #1129
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
to su i meni rekli da je rok 8 dana ali prebacili na bonove u roku 3 dana
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2014., 21:34   #1130
yoke
Premium

yoke's Avatar

I ja mislim da se gleda datum podnosenja/potpisivanja ugovora...
Jer nitko od nas ne utjece na to koliko ce netko vrsiti prebacivanje broja ili raditi probleme oko tog...tako da sam 100% siguran da se gleda datum potpisivanja ugovora a ne dan kad te prebace...

ti si ugovir potpisao tog i tog datuma, kad su na snazi bili neki uvjeti s kojima si bio upoznat...
ako se nesto promjenilo od trena tvog potpisivanja i stupanja na snagu nije tvoj problem...ili je...ali onda je logicno da imas pravo ugovor i raskinuti bez ikakvih posljedica...

Recimo ja sam isao na tcom radi L s popustom...
ako mi prebacivanje bude ostvareno npr. 25. I kazu mi da nemam pravo na 50% ja je prosao 22,ja cu odmah traziti raskid i prebacivanje na nesto drugo jer u trenutku potpisivanja su bili drugi uvjeti zbog kojih sam isao na tcom...
Staro 13.06.2014., 21:39   #1131
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor yoke Pregled postova

Recimo ja sam isao na tcom radi L s popustom...
ako mi prebacivanje bude ostvareno npr. 25. I kazu mi da nemam pravo na 50% ja je prosao 22,ja cu odmah traziti raskid i prebacivanje na nesto drugo jer u trenutku potpisivanja su bili drugi uvjeti zbog kojih sam isao na tcom...
Koji drugi uvjeti su bili u trenutku potpisivanja?
Potpisao si pod novim uvjetima i ako nisi potpisao na L sa popustom i flatom nakon 22 ti ga sigurno nece dat. Jedva ga i ovak daju.

Da si potpisao sada na L sa popustom i flatom imao bi ga sigurno. Ovako nakon isteka ti ga nece a raskinuti bez penala neces moci i biti ces vezan na obican L. To ti je sasvim izgledno.
Staro 13.06.2014., 21:43   #1132
yoke
Premium

yoke's Avatar

Zar u cjeniku ne pise da novi korisnici do 22.06 imaju pravo na dodatni popust ?
ja sam potpisao 13.06
znaci primjenjuju se uvjeti od tog datuma ?
Logicno zar ne ?
Staro 13.06.2014., 21:49   #1133
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Ali sto si potpisao?
Do 22.6. traje taj popust i ukoliko do 22.6. potpises tajbpopust imas pravo na njega.
To ne znaci da ti mozes potpisati pretplatu Plan za surfanje L i nakon mjesec dana traziti popust jer si potpisao pretplatu u tom razdoblju. Taj datum se odnosi samo da potpise taj popust. Ti to nisi potpisao a i ne budes stigao kako si rekao i s toga neces imati pravo na taj popust.

Krivo si protumacio znacenje to "do 22.6.".
Staro 13.06.2014., 21:56   #1134
yoke
Premium

yoke's Avatar

U razdoblju od 8. svibnja 2014. godine do 22. lipnja 2014. godine HT uvodi za nove i postojeće privatne korisnike novu ponudu u pokretnoj javnoj komunikacijskoj mreži HT-a, na Plan za surfanje L tarifi kako slijedi: novi i postojeći privatni korisnici koji u gore navedenom razdoblju potpišu ugovor uz obvezno trajanje pretplatničkog odnosa na 24 mjeseca na Plan za surfanje L tarifi, ostvaruju 24 mjeseci 50% popusta na mjesečnu naknadu tarife te 100% popusta na iznos naknade opcije Flat. Popust na tarifu iznosi 82,50 kn s PDV-om (66,00 kn bez PDV-a); a popust na opciju Flat iznosi 40,00 kn s PDV-om (32,00 kn bez PDV-a). Ponudu je moguće ostvariti bez kupnje uređaja po subvencioniranoj cijeni.

Pise;
Postojeci i novi koji do 22.06 potpisu ugovor na 24 mjeseca ostvaruju popust...bez kupovine uredjaja...
potpisao sam 13.06 ,plan za surfanje L ,ugovor na 24mjeseca uz prijenos broja iz vip,bez kupovine uredjaja?

Ne kuzim problem ?
(Sorry mozda nesto krivo iscitavam ali ne vidim sta...)

izricito pise, potpisu ugovor Plan za surfanje L..
ne pise, postanu kosnici ili im se broj prebaci u mrezu...
niti pise da se popust ostvaruje potpisivanjem aneksa na prije ugovorenu tarifu L....

po meni....
ovo se treba primjenivati automatski na sve korisnike koji su ispunili uvjet, potpisivanja novog ugovora "plan za surfanje L" u navedenom vremenu...
Bez dodatnog zivkanja i zafrkancije...
ukoliko to nekome nebi odobrili bila bi rijec o nekakvom vidu diskriminacije i osnova za tuzbu...

Zadnje izmijenjeno od: yoke. 13.06.2014. u 22:15.
Staro 13.06.2014., 22:02   #1135
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Unutar 7 dana imaš pravo raskinuti ugovor, no question asked. E, ali u tom slučaju je caka gašenje broja. Budući si broj prebacio nedavno, mislim da ga više ne možeš prebacivati dok ne prođe određeno vremensko razdoblje.

Trebao si na bonbon ići.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2014., 22:03   #1136
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Nisi potpisao ugovor sa tim popustima, tu je problem. Ti si potpisao vec na 24 mjeseca po normalnim uvjetima koji su prisutni i na webshopu cak.

Razlika izmedju Neo-ST i tebe koji je isao tim putem kao i ti je sto on nije bio potpisao na ugovornu obvezu. Potpisao je prvo bez ugovorne obveze i kada je bio prebacen, zvao ih i oni su mu poslali ugovore da potpise na 24 mjeseca sa tim popustom.

Ti vec sada imas ugovornu obvezu i u toj obvezi nema rijeci o popustima i nemas pravo na njih.

No, svakako javi ishod krajem mjeseca kada ces ih kontaktirati
Staro 13.06.2014., 22:07   #1137
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Zakomplicirali ste.
Odakle vam da je on uopće potpisao ugovornu obvezu?
Možda je samo potpisao prelazak na PZS L.
Staro 13.06.2014., 22:09   #1138
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Rekao je sam da je potpisao na 24 mjeseca. Post 1134.

@Brko - prijenos broja nema limita. Mozes radit kad hoces, koliko hoces. Nema uvjeta da broj mkra biti neko vrijeme na mrezi
Staro 13.06.2014., 22:11   #1139
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Danas sam bio kod poznanika u tcentru, upravo da pitam u vezi L tarife s popustima na flat i 50% na tarifu, bez kupnje uređaja, i rekao je da zna sve u vezi tarife, nisam mu trebao ko neki ovdje printat 85.u str. cjenika, nego je rekao da nema nikakvih problema da dođem do 22.6. kad hoću i zatražim prijenos broja iz druge mreže u tm i da će mi aktivirati tu famoznu tarifu sa str. 85. u roku par min. Eto, tak čoek koji radi 15+g u ht-u kaže.

Sad se čak mislim da zbog tih svih trakavica o prebacivanju, prebacim ženin broj na tu tarifu da ne bi bilo nismo znali, a ja ću tak i tak uzimat mob, pa mogu i čekat, možda bude još kakvih akcija budući da je vip danas poslijepodne izmjenio uvjete i daje sad xl tarifu za 160kn prvih 12mj, 190kn drugih 12mj, a jučer su bili 'ladni i rekli da nema popusta na tarifu, tak je kak je, 190kn na 24mj ko voli nek izvoli, ionako je tarifa bez limita prema svim mrežama, uključeno sitno roaming minuta i sms-a, i 2 gige prometa, kažu vipovci, džabe , a danas već druga priča, sve si mislim do kraja mjeseca bi tu moglo još biti svašt...
Staro 13.06.2014., 22:14   #1140
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Rekao je sam da je potpisao na 24 mjeseca. Post 1134.

@Brko - prijenos broja nema limita. Mozes radit kad hoces, koliko hoces. Nema uvjeta da broj mkra biti neko vrijeme na mrezi
Gle stvarno, promaklo mi u ovom džumbusu.

@yoke
A sinko moj...pa jel ti čitaš postove sa razumijevanjem ?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na