|
![]() |
#1 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Razlike
Eto gledah ja tako malo sto bi uzeo i dodjoh do zanimljive spoznaje. Uglavnom kolike su razlike izmedju 775 i 939 i dali amd opravdava vecu cjenu? E ovako trazim stabilnost naglasak na STABILNOST znaci ta rijec bi trebala znaciti da nezelim vidjeti niti cuti ikakvo smrzavanje ili pistanje bez potrebe. I tako ja dolazim do razmisljanja koliko bi amd trebao biti bolji ? U startu trebam bolju memoriju za amd (ako ocu neke ljepse preformanse) onda bolje hladjenje itd da neduljim to iziskuje dodatne troskove za koje nemam pokrice. Evo gledam ovo dvoje http://www.links.hr/artikl.php?id_artikl=050.306.064 lijepa asusica sa 865pe chipsetom http://www.links.hr/artikl.php?id_artikl=050.606.050 preshot sa 800 fsb ILI veliko ili http://www.links.hr/artikl.php?id_artikl=050.303.164 an8 koja ima sve sto treba http://www.links.hr/artikl.php?id_artikl=050.603.070 venice 3000+ E sada ja vas molim da mi kazete jeli amd vrijedan odma u startu 600kn vise (za kojih mogu kupiti npr 6800gt umjesto 6600gt za tu razliku) da naglasim stabilnost je ono sto trebam neda mi se clockati i gubiti zivce sa icime. Sada razbacajte se testovima i savjetima i da napomenem ovo NIJE prepucavanje AMDvs INTEL vec cisto sto vise dobijem za manje love.... Znam da je pun pc-ekspert amd lovera ![]() ![]()
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Asus sa Intelovim northbridgeom, mislim da češ teško naći nešto stabilnije ![]() Ako nećeš OCati ni P4 ti nije loš izbor, samo ne znam kako procesor koji radi na 2667 ima 800Mhz bus ![]() http://www.links.hr/artikl.php?id_artikl=050.606.050 Netburst arhitektura jako ovisi o taktu tako da ispod 3.0 nemoj ni razmišljati... Na kraju razmisli da li se isplati raditi upgrade za 10-30% bolje performanse (ako ideš sa ovog bartona iz siga)..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
|
Onako no offence svim amd-ovcima ali amd vise nece krociti u moju kucu dok sa ziv ili dok nebude brisao pod i guzicu sa intelom. 99% sam siguran da onaj proc ima 533mhz fsb sa time da sam siguran da bi taj proc isao na 3.0ghz ako mi zatreba.... a nece mi zatrebati kao sto sam rekao ako netko ima testova ![]() ![]() Trebam ROCK od sustava tako da se nezivciram jer ovakvim tempom zivciranja sa svim i svacime necu dozivjeti 40god.... ![]()
![]() |
#4 |
|
Ne znam zašto ti se blesira mašina, ali ja stvarno nemam nikakvih problema sa AN7 i mobilcem. Probaj naći Leadtek nForce 2 ploču, to je stvarno san snova po stabilnosti, ta ploča je radila ko urica sa 6 mjeseci starim OSom. Već 5 god sam na AMDu i nikad nisam imao problema sa stabilnošću. Stavi si Windows 2K možda se stvar popravi...
![]() |
#5 |
bycod
|
Iskreno volio bi preci na nesto drugo a to sto me ovaj amd zajebava ah jebiga mora nekoga ![]() Nije to nista sto se nemre prezivjeti ali kazem amd je razmazeno deriste da bi radio kako spada mora imati dobru memu ljepi napon hladno okruzenje itd ![]() uglavnom da se vratimo na originalnu temu sad bris na prvi post ![]()
![]() |
#6 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Kak si i sam reko ak ides na intela kupit ces si jacu grafu pa ce ti bit bolje za igrat, a ak ces ic clocat, to se da dobro clocat al ak ides na intela s tim chipsetom rade si zemi s.478 pa mozes i neki polovnjak kupit
![]() |
#7 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Sad malo od jednog realnog intelaša.... ![]() Ovako... AMD dere samo u igrama. EOD. A grafa za 600kn more ti je tu ipak važnija. HT je jedna divna stvar. Ti nemreš taj proc usporit. To ti je ko da imaš 2 proca ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Nadam se da se ne hvališ kako imaš pentijuma i kako se atloni pregrijavaju i tobože lome im se jezgre sve u 16. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
gle codiac... ![]() ovako stvari stoje - s775 ide u kombi isključivo sa ddr2 i sa pci-x, a to znači da moras mijenjati i grafu i memu...dobra stvar kod ddr2 je da ima istu cijenu kao i ddr... ![]() postoji i pitanje napajanja - treba ti 24 pinsko, a sada imas 20 pinsko (iako ce sad mnogi reci da to nema veze, ja mislim da bi morao uzeti novo napajanje:smoke) IMO, ako vec ides na s775, onda bi trebao iskoristiti sve nove tehnologije i mogućnosti... sto se tice stabilnosti, ja nisam probao s775, ali ovaj moj stroj, clockan ili ne, oličenje je stabilnosti...nikada niti jedan problem, mogu ga ostaviti da radi, ako treba danima i pouzdati se u njega 100%... imam i an7 i mobilca...doduše, ne radim puno na njemu (osim sto ga nabrijavam malo ![]() i na kraju...os kupit mozda moju plocu i proc...??:clap: ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
M.U.P.
|
Eh ja imam amd-a već 3god. Isto tako rock solid bez rušenja,problema itd. Prije toga sam imo intela isto nikakvih problema. IMHO najvažniji ti je dobar odabir komponenti koje se neće međusobno klat. Stabilnost mi se čini podjednaka i kod jednog i kod drugog. Ili je to samo u mom slučaju ![]()
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
@Codiac Nerazumijem uopce smisao tvog prvog posta....Govoris o 600 Kn razlike u cijeni u startu ako uzmes AMD i to ti je puno, a u tvom izboru ploca uzimas lga775 bez PCI-E i DDR2 a kao alternativu joj stavljas plocu temeljenu na nForce4 Ultra chipsetu(dobro da nisi stavio UltraSLI)... Tako si mogao uzeti sck 939 sa nForce-om 3(Gigabyte 640Kn), ostati na AGP-u i anulirati tu razliku u cijeni (ili neku baziranu na "obicnom" nForce4 chipsetu). Takoder kao procesor izabires Prescott 2667Mhz bez 64-bitnih instrukcija a za alternativu mu stavljas AMD64 3000+ koji ga (u igrama) pojede i koji se sa BOX hladnjakom oc-a na 2400Mhz(usporedbe radi AMD3500+ dolazi na 2200Mhz)... Neka se intelasi ne ljute ali imam priliku "koristiti" i konfiguraciju baziranu na Pentiumu 4 530 i ne da nebi zamijenio za njega AMD-a 64 3000+ nego nebi na AthlonaXP2600+ koji mi pokrece drugu konfiguraciju... Sta se tice perfomansi u igrama,oc-a,64-bita, nadogradivosti i tih 600Kn mi se ne cini previse i moj bi izbor bio AMD64... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
et ima pravo ali(da onaj ali)600 kuna u rvata je dosta...i ak imas vodeno onda da...ili adekvatno hladenje...(sto sam ti reko na icq-u)se pak ne isplati...masni je vec naveo razlog ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
M.U.P.
|
Codiac zašto baš sad po meni prilično nezgodno vrijeme za bilo kakav prelazak? Amd je najavio nove sockete za proljeće,čeka se r520,isto tako sumnjam da će intel ostati bez odgovora,novi windowsi ssu na pomolu. Da još malo pričekaš i štediš?
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() a konfu ili upgrade koji sad napravi, bit ce miran sigurno godinu dana...bez obzira bio to intel ili amd...IMO... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
bycod
|
Smisao moga posta je da cujem nepristrana misljenja ostalih ljudi. Da PUNO mi je dati 600kn vise za amd koji je bolji 15% ako.... Uzeo sam ASUS-ovu plocu to nije msi ili gigabyte to je asus.... A kod amd-a sam uzeo abit jer eto je to ABIT a ne ecs usporedbe su glupe ali eto da uzmem recemo maticne istih cjena opet je proc od amd-a 400kn skuplji..... JA bi rekao da ovaj intel ima 64bit instrukcije ako je suditi po intelovoj stranici.... "Sta se tice perfomansi u igrama,oc-a,64-bita, nadogradivosti " Netrazim oc trazim stabilnost. Kako intel 775 moze biti losiji od sckA u igrama ? Trazim dokaz. Nadogradivost? sckA je proslost 939 ce biti ziv jos godinu dana kao i 775 dok nebace neki novi socket... Nadogradivost lol pa necu ja biti na toj platformi 5 godina vec max 2 god i dolazi nova.... Jebiga meni je 600kn puno jer jos neradim vec studiram, moja zelja u ovom topicu je bila RELANO glediste vidim neki to nerade kako god hocete al onda dajte dokaze da vidim to kako neznam desktop scka barton gazi intela na 775 socketu. Pa da nebudem budala i uzmem to. tnx ![]()
![]() |
#17 |
|
Evo pa gledaj: http://www.tomshardware.com/cpu/2004...13.html#opengl S obzirom da ćeš imati 533BUS i Prescotta performanse će ti ostati iste pa te ja pitam kakav je to upgrade...
![]() |
#18 | |
M.U.P.
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 | |||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Dakle specifikacije: Series: Pentium 4. Model: BX80547PE2667E. CPU Socket Type: LGA 775. Core: Prescott. Name: Pentium 4 505. Operating Frequency: 2.66GHz. FSB: 533MHz. L1 Cache: 12KB+16KB. L2 Cache: 1MB. Process Type: 90 nm. Hyper-Threading Support: No. 64 bit Support: No. Multimedia Instruction: MMX, SSE, SSE2, SSE3. Voltage: 1.25-1.4V. Citiraj:
No procitaj moj prethodni post jos jednom. Ja nisam napisao da je moj AthlonXP 2600+ brzi od Prescotta 3000 vec da ga nebi zamijenio za njega jer se to neisplati(cjenovno) jer koristim oba i znam koja je razlika u perfomansama. Citiraj:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
@codiac ak već prelaziš na drugu platformu moje mišljenje ja da bi trebao iskoristiti baš sve nove tehnologije koje se nude i koje intel trenutno posjeduje. al ak je mala razlika u upgradeu zašto tako velik upgrade za sorry "ništa" (tih 10-15% je vrijedno spomena ak recimo u PCMarku za sistem sad imaš npr. 3000 bodova, imao bi recimo 3500.. po mom mišljenju se ne isplati. ja osobno mijenjam dio po dio i rijetko kad osjetim neku razliku (osim kad sam prešao sa GeForce3 Ti500 na ovo na R9600Pro). u želji i sreći nove komponente ispadne razočaranje.. ak ti je ovo što imaš toliko nestabilno koliko pričaš smanji clock pa čekaj i onda kupi neku zvijer, dat ćeš dosta love al ćeš osjetit da si napravio velik korak isto ko i ja što ovoliko pišem... znam što je 600kn sad ću na fax... i da btw. i ja sam iz dubrave... ![]() razmisli prije neg što napraviš nešto, bilo što. ja sam se tako zajebo više puta i više ne namjeravam pogotovo što se tiče kompa... pozdrav... živio... ![]()
![]() |
#21 |
M.U.P.
|
Realna brzina kompjutera se ne mjeri raznim čmarkovima. ![]() Sve mi se više čini da če sljedeća konfiguracija biti PS3 i 72cmtelevizor,a ovo kaj sad imam će za net i pokoju igru poslužit jer više nije moguće pratit pc-e financijski
![]() |
#23 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Čekaj dok kupiš auto ![]() Neznam zakaj si sad navalio ko tjesne gaće mjenat platformu? Jedino kao sad imaš lovu i znaš da ju za 4. mjeseca nećeš više imati a želiš pošto poto jači komp. jednio kaj se po meni sad isplati donekle je jača grafa (9800pro su bezobrazno jeftine trenutno). Ta kombinacija ti je još uvjek dovoljmn jaka za sve. Ja sam jedno vrijeme isto brijao brzo mjenjat no došao sma do zaključka da mi trenutno jači komp od ovog sada i ne treba ( LP Ultra B. mobilac@2,2Ghz, giga rama i 9800pro). Moj prijdlog je da pričekaš do kraja ljeta odnosno do početka 4 kvartala ( 9.mjesec) tada se stavripočinju odvijati jako brzo.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
bycod
|
neznam samo ocu vidjeti kako ekipa dise ![]() ![]() po ovome ovaj proc ima ht Series: Pentium 4. Model: BX80547PE2667E. CPU Socket Type: LGA 775. Core: Prescott. Name: Pentium 4 505. Operating Frequency: 2.66GHz. FSB: 533MHz. L1 Cache: 12KB+16KB. L2 Cache: 1MB. Process Type: 90 nm. Hyper-Threading Support: No. 64 bit Support: No. Multimedia Instruction: MMX, SSE, SSE2, SSE3. Voltage: 1.25-1.4V. neam lovu ali bi je mogao skupiti.
![]() |
#25 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja mjenjam ploču u prosjeku svake dvije godine. U stvari-uvijek odvajam kojeg medvjeda u kasicu-prasicu i kad se nabere dosta kupim nekaj novo. Još dok sam imao KT400 kupio sam Tagan 480W. U to vrijeme su svi imali NF2 ili već 754. Suza mi je kanula pod oko židovsko kad sam iskeširao oko 100€ ![]() Ali zato nisam morao razmišljati kad sam prelazio na NF4. ![]() A prelazak je koštao petaka ![]() Ustvari-kad sam prodao staro tri somića. Bio sam uštedio parice-da nisam kupio ploču, proc i grafu lova bi se potrošila i sad bi imao kitu labudovu... Sljedeći hardware na tapeti je monitor. Ovaj je star preko četri godine i imam osjećaj da ću uskoro trebati novi. A dobro bi mi došao i novi hard. ![]() Limarija i lakiranje za kramu. Novi krov kod stare. A i frić je star deset godina... Jaoooo.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
bycod
|
nego jelc imam ti dobrog limara a i lakirera ![]() tj da pojasnim stari mi radi limariju a ima frenda koji lakira pa ono ![]() Ja ako uspijem uhvatiti strica da ode samnom onda ce sve cjene biti umanjene za 20% a onda ce doci venice dagf i x550 a ako ne vidjeti cemo ![]()
![]() |
#27 | |
M.U.P.
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
"Hyper-Threading Support: No." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() Codiac-ima cajti, mislim da će to čekati ipak do travnja sljedeće godine. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
M.U.P.
|
Mali ali pali ![]() Bar nije smart ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|