|
![]() |
#1 |
Preator Fenix
Datum registracije: Jul 2006
|
(riješeno) Odjednom komp ne može detektirat zvučnike i zvuk ne radi
Sjedim za kompom sve radi win 7 se vrti, ugasim komp, odspavam, palim komp -> ne radi zvuk i dolje je crveni X od onda sam probao sve što znam i sve što sam google al nemam više ni živaca ni snage drivere sam reinstalirao 5 puta najmanje, probao mjenjat sve postavke, u BIOSU sam stavio On Board HD audio - Enable (bio Auto), probao par slušalica i zvučnika u sound opcijama pod playback opče nemam speakers jedino nekih 6 digital audio HDMI i na svakom piše not pluged in matična i praktički sve komponente nemaju ni 6 mjeseci nedavno sam upgrejdao komp ne znam... ako ima netko ideju bilo bi super hvala edit: evo slika http://tinypic.com/view.php?pic=17zfwy&s=8 još jedna enigma, cura na laptopu koja je 300km udaljena vratila se s faksa i ima isti problem?! isti dan nam riknuo zvuk na dva različita kompa?
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt Zadnje izmijenjeno od: Fenix_zealot. 05.06.2014. u 18:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
digni neki linux live pa vidi jel ima zvuka |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Preator Fenix
|
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ok, naslov je ok ali nakon toliko godina na forumu, ocekivao sam barem ukratko opis konfiguracije u uvodnom postu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Preator Fenix
|
![]() |
#6 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pogledaj pod history od win azuriranja da se nije kakav update za zvuk instalirao. Baci oko u event viewer za vrijeme kad je zvuk nestao. Btw, imas spojenu kakvu telku na hdmi? I da, vezano za soft/hard probleme: Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Preator Fenix
|
Citiraj:
u 15:11 (kad sam komp upalio) imam prvi error reporting za audio service nemam ništ spojeno na komp osim monitora i tako več par godina i nikad problema edit: izvadio karticu i stavio na integriranu i opet nema zvuka, makar sad piše pod grešku "No audio output device is installed" a pod driverima sve u redu, prije mi je pisalo da nemam ni zvučnike ni slušalice uštekane s istim rezultatom
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt Zadnje izmijenjeno od: Fenix_zealot. 05.06.2014. u 19:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Preator Fenix
|
Uspio sam detektirat zvučnike i ikona za zvuk je natrag u normali, stavio sam drivere za XP iz 2011, i sve na izgled izgleda ok al zvuka još uvijek nema
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
live boot Linux- probaj prvo. Ako proradi zvuk, reinstall windowsa. Nikakvo kemijanje neće previše pomoći. Ako ne proradi, prdnuo je zvučni čip (da, i to se zna dogoditi iz čista mira), i moraš nabaviti zasebnu karticu. Fala bogu ima ih već od 50 kn, čak i usb modela. sretno! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
Katkada pomogne ovaj freeware za drivere: https://www.slimwareutilities.com/slimdrivers.php ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Preator Fenix
|
Citiraj:
![]() instaliralo mi dva nova audio drivera ali guess what, zvuka još uvijek nema, niš ne svira niš ne radi niti testni zvukovi, idem još probat dignut linux i ako tamo radi onda nek sve ide u vražju m**** ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Evo malo vulgaris-a prijedloga. Meni se djeca/psi znaju igrat oko kompa, onda se naguravaju oko kutije i jednostavno iskljuce zvucnu. Ne odspoji se cijela od pci utora, ali dovoljno da je komp vise ne detektira. Pri jednom slicnom naguravanju sam cak morao ponovno reinstaliravati drivere iz nepoznatog razloga. Anyway, ako nisi vec provjerio, otvori kuciste i ponovno zvucnu stavi u utor, mozda se nesto smrdalo i slab je kontakt. Ako imas jos koji slot, premjesti je u neki drugi, mozda je tu nesto otislo na maticnoj. Nisu neki prijedlozi, ali vidim vise manje si dosta stvari probao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Preator Fenix
|
serviser računala mi se spojio preko team viewera i nakon 3 sata nije uspio skontat o cem se radi onda je bilo vrijeme za ono što sam htio izbjeć, instalacija novih windowsa i sve proradilo sa novim driverima ![]() ili su mi se pošteno sjebali windowsi ili neki podmukli virus anyway riješena stvar hvala na prijedlozima ![]()
![]() |
#15 |
Guest
|
Gledam kad si otvorio tread i tad sam ja isto imao isti problem sa zvukom jer mi je malwarebytes je jedan file od drivera od zvucne detektirao kao malware istavio u karantenu. I zvuk poslije toga nije radio. A i vidio sam da su i neki drugi useri prijavili isti problem na malwarebytes forumu. Ja sam napravio restore tog filea i zvuk je proradio nakon restarta. A oni su u meduvremenu ispravili problem tak da to vise ne detektira kao malware. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|