|
![]() |
#2221 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Trebao bih dobit ekran za Iocean x7 ovih dana... Ips izbaci ovo: 28.5.2014. 11:34:00 GERMANY FRANKFURT/FLUGHAFEN Insert item into bag 29.5.2014. 8:45:00 GERMANY FRANKFURT/FLUGHAFEN Send item abroad (EDI-received) 2.6.2014. 16:05:24 CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange 2.6.2014. 17:48:40 CROATIA ZAGREB 10003 Insert item into domestic bag 2.6.2014. 20:59:43 CROATIA 10705 Zagreb LK Receive item at location 3.6.2014. 4:09:39 CROATIA 10705 Zagreb LK Send item to domestic location Na netu ne uspijevam naci "10705 LK" i dali izbjegava carinu i ide na lokalnu postu ili slijedi "10805 CUV"?
![]() |
#2222 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Oslobodjen si haraca, dolazi ti na kucnu adresu danas ili najkasnije sutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2223 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čim piše 'Send item to domestic location' znači da ti stiže, a kako ti nisu tražili račun znači da nećeš platiti harač zvan pdv.
![]() |
#2224 |
Brat od Đon Vejna
|
Nadam se da ce sutra stici...bez moba sam 2 mjeseca... Inace trgovina je Vifocal, placeno je 14.5., estimated time 25-30 dana 530 kn me ispao novi ekran za Iocean x7 plus.... edit: sad pogledam tracking, kad ono.... 28.5.2014. 11:34:00 GERMANY FRANKFURT/FLUGHAFEN Insert item into bag 29.5.2014. 8:45:00 GERMANY FRANKFURT/FLUGHAFEN Send item abroad (EDI-received) 2.6.2014. 16:05:24 CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange 2.6.2014. 17:48:40 CROATIA ZAGREB 10003 Insert item into domestic bag 2.6.2014. 20:59:43 CROATIA 10705 Zagreb LK Receive item at location 3.6.2014. 4:09:39 CROATIA 10705 Zagreb LK Send item to domestic location 3.6.2014. 7:13:00 CROATIA Velika Gorica Receive item at delivery office 3.6.2014. 16:02:49 CROATIA Velika Gorica Send item to domestic location 3.6.2014. 20:29:41 CROATIA 10705 Zagreb LK Receive item at location <--- wtf? vratili su paket natrag!?
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 04.06.2014. u 00:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2225 | ||||
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Nego, malo o Cubotaru... u biti, lako za mobitel, ovo je više da vidite stanje stvari o šopovima, pogotovo onima u koje su se neki kleli da su pošteni, radišni i da rade za dolar dnevno i da nebi trebali olako potezati claimove na PayPalu. Uživajte u podužem tekstu ![]() Pred desetak dana kontaktirao sam nekakvog predstavnika Cubota za "europsko" tržište, kao otvaram hrvacko tržište i oću zastupstvo. Tražio sam 1 komad mukte da napravim exibit pa da onda naručujem možda i 50-100 komada, za početak 20 sigurno, ovisno o zainteresiranosti pojedinaca ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Lik je samo napisao "I understand. best regards" i to je to. Ovaj razgovor je trajao od ponedjeljka 26.05.. do jučer, 03.06. Nisam htio ništa ranije pisati dok emisija ne završi ![]() Dakle: 1 komad - prvo 106 USD, pa 99 USD 20 kom - 88 USD 100 kom - 75 USD I to cijene prema meni, anonimusu iz milijon kilometara udaljene zemlje. Što mislite kolike su cijene onda za lokalne čajniz sellere? Ovo sam postao čisto za info da se probate uvjeriti kako stvari stoje što se Cubota tiče, marke koja u biti ne postoji nego je rebrandacija nekakvog generičkog sklopovlja, koliko "koštaju" i vrijede ti mobiteli i koliko Banggood i slični lopovi deru na maržama pa mogu velikodušno dijeliti sve i svašta po affiliate programima. Ne kažem da nije slučaj sa ostalim brandovima, no eto, u Cubot smo imali najviše zakletvi da je vrhunski, što nam i jedan oglas sa ovog foruma dokazuje ![]() Toliko o jadnim kinezima po tim dućanima koji rade za dolar dnevno jer provizije skoro da i nemaju. Over and out. P.S. - valjda vam je jasno da se ne zovem Dragutin Brković ![]() Zadnje izmijenjeno od: Brko. 04.06.2014. u 14:18. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2226 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Urnebesno! A mogao si se obogatiti kao diler Cubota. Prilika ode samo tako.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2227 |
Premium
|
Trebao si ga pitati kolika bi bila cijena za kontejner mobova jer bi uzeo zastupništvo za cijelu ex Yugu.
![]() |
#2228 |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
Mozda su u pitanju fejk kubotari ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2229 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Dobro da mu nisi rekao da si Srecko Sojic , no salu na stranu osobno mislim da si ovim potezom nekom pokvario posao pa ce drvljem i kamenjem sada po tebi ![]() ![]() Prepostavljam da taj Cubotar u nabavi Banga dodje maximalno 50 do 60$ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2230 |
Antimićanin
|
A čuj, ovo ti je kao kad se netko bori pjesmom protiv rata ![]() Nije da sam jednom na mail dobio razna objašnjenja zašto veće cijene i pretnje o ravnanju kičme i pitanja što to mene briga od raznih trgovaca sa njuške i news grupa ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2231 |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
Svaka cast Brko! Kad je vec takva situacija, mogli bi se dogovoriti pa naruciti 20 kom i rijesiti ih izmedju sebe na forumu predbiljezbama i slicno ![]() Mali OT: Ove prijetnje koje spominjes ako su unutar foruma bi mogao rijesiti elegantno banovima (sumnjam da bi se itko bunio) i to preporucam, jer ne vrijedi se zamarati sa takvima. Ovaj forum je za mene uvijek bio izvor najboljih i "neofarbanih" informacija, ne samo kao domaci forum nego i sire. I ne bih htio da se pretvori u leglo svercera koji samo zele zaraditi pa pisu dezinformacije i vrhunske recenzije i time zamagle oci ljudima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2233 | |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
Bravo Brko! ![]() Nije ni čudo što shopovi stalno forsiraju te odrone kad im je najveća marža. Gdje god pogledam u krupnom planu su im reklame za Cubota, iNew i sl. odrone. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2234 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
![]() ![]() Mislim da nebi bilo loše onaj post iskopirat i u temu za mobitele.. čisto da više ljudi vidi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2235 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2237 |
Brat od Đon Vejna
|
![]() |
#2238 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Kao što kaže Necro, di god pogledamo Cubot, iNew, Kingkong (il kak se već odron naziva). A na kraju eto. Stoga ponavljam, učini li vam se sumnjivo što paket putuje 10 godina ili vam dođe zdrkan mobitel, dižite odma pare ako ste u mogućnosti a onda rješaajte dalje ukoliko vam je stalo da dobijete ispravan mob. Ne obazirite se na dušebrižništvo nekih članova koji propagiraju poštenje i strpljenje ili njih zatražite refund pa nek se ni bakčaju sa mobitelom u kvaru ili kašnjenju. Moderatori vam mogu pomoći da spriječite štetu, no ne da je i sanirate ukoliko je do nje došlo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2239 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Njet :-) Dakle ja sam iz novog ZGa, chika postar mi je ubacio u sanducic da podignem paket, ali tek od sutra. Paket je kao u Sigetu (novozagrebacki kvart) i u lokalnoj posti je od sutra. Eto misterij rijesen :-) Soon... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2240 |
Guest
|
novo pravilo kod kineza: Absolutely no refunds, are you deaf ? ![]() |
![]() |
![]() |
#2242 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#2243 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Absolutely no refunds :-) Nakon mjesec i nešto natezanja (otkako su dobili mob natrag, a preko 60 dana od kupnje) konačko došli do "refunda" s Merimobiles. Točnije, uplate jer je vrijeme za refund davno prošlo. I tu smo skužili da mi paypal ne prima uplate ![]() Fucking Paypal radi samo s VISA karticama u HR, a ja imam mastera povezanog, ne možeš niti primati uplatu pa da ostane gore balance. I sad slijedi procedura: - prijaviti novu karticu na paypal, srećom našla se doma jedna VISA debitna ![]() - verificirati karticu - poslati mail paypalu da uključi "automatic withdraw" funkciju I bolje da nije prošla uplata, ovi htjeli vratiti 15-ak $ manje, sad se opet žalim i tako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2246 |
Antimićanin
|
Awaiting fulfilment... Kao da igraju wow ili nešto slično. Uglavnom, preveli bi to kao da se čeka dovršenje narudžbe, kaj god to značilo. Vjerojatno procesuiraju, e sad, jel čekaju da mob dođe na lager ili da dođe pošta sa kamiončetom po pakete, to ne znamo. Uglavnom nisu poslali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2247 |
Premium
|
Poslao danas iNew na servis. Tražili da pošaljem apsolutno sve skupa sa origigi kutijom. Nju nisam, ali ostalo jesam (sluške, punjač, usb kabel,...). Teta na pošti spakirala CN23 u kuvertu u koju sam stavio ljubazni dopis za carinika s opisom situacije i kopiju potvrde o plaćanju pdv-a kad sam ga uvezao, te ju zaljepila sa zadnje strane velike kuverte sa balončićima (A4 format). Slikao sam sve što sam poslao te zašarao tankim markerom selotejp kojim sam ga zalijepio unutarnji zaštitni najlon s mjehurićima da se može vidjeti je li otvarano. Jedino sam zaboravuio slikati samo kuvertu i CN23. Platio 94,80kn za 347g tešku pošiljku.
![]() |
#2248 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Meni par stvari od njih išlo Singpostom i nakon tog statusa slijedi status shipped i tracking broj, ali do Singaposta oni šalju nekim posrednikom, a to zna potrajati i 4-5 dana, za to vrijeme singpost prikazuje neku divlju informaciju na trackingu. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2250 |
Premium
|
@c-shadow Nemam blage niti me interesira. Na pošti mi nisu ništa rekli. A ako nešto znaju, trebali su me na to upozoriti, zar ne? EDIT: update situacije Nazvali me iz Pošte i dali broj da se javim u ZG jer to više ne može tako. Nazvao 01/498-1624 gdje su mi objasnili da od 01.06. svaki privremeni izvoz mora ići preko špedicije i košta cca. 450kn. Dogovorio se s njima da mi vrate pošiljku. Razmišljam da skočim do Dežele i vidim šta kažu tamo o mogućnostima i trošku privremenog izvoza. Ovi iz Pošte nisu bili obavješteni o tim promjenama jer mi inače ni ne bi zaprimili pošiljku.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 06.06.2014. u 10:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|