Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 02.06.2014., 18:49   #8521
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
webstartm Pogledaj Vivax Smart Fly 50 to im je nova serija, ali neznam koja je cijena.
RAUL je offline  
Staro 02.06.2014., 19:06   #8522
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kakav je taj Broadcom čipset u usporedbi sa MTK i Snapdragonom? Nešto mi baš i ne ulijeva preveliko povjerenje.
Staro 02.06.2014., 19:10   #8523
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
webstartm Pogledaj Vivax Smart Fly 50 to im je nova serija, ali neznam koja je cijena.
cini se da ima bcm23550 chipset, koji je izasa 2012, tako da ako bude preko 1k sigurno nije isplativ...bar ja mislim

btw ona bi najradje ovog ioceana i2000 jer je 5.7" ekran...
al je mtk6589 ,stariji chipset...hmm...sto vi mislite?
webstartm je offline  
Staro 02.06.2014., 19:35   #8524
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Pa kakve veze ima što je stariji chipset? I u mene je 6589T a svima ostalima kojima sam narucivao je 6582, pa je svejedno moj i dalje bolji.
pokra89 je offline  
Staro 02.06.2014., 19:39   #8525
goodye
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
Ok, na kraju je ipak pala odluka na Xiaomi Red rice novija verzija, sada je samo pitanje odakle naruciti, do sada sam narucivao sa banggooda, ali je u njih 179.99$ s tim da imam kupon na 10$, a na minidealu je 155.99 (od dodataka mislim da dode hard case i kozni, ali nisam siguran), dok je na to2c 157.99 dobije se silikonska zastita i 2 folije.

E sada glavno pitanje, to je od njih najbrzi
goodye je offline  
Staro 02.06.2014., 19:48   #8526
darmarH
Premium

darmarH's Avatar

Datum registracije: Jun 2014
@webstartm, Iocean, lenovo pa zopo.. Ove ostale ne bi ni gledal..

Zadnje izmijenjeno od: darmarH. 02.06.2014. u 21:03.
darmarH je offline  
Staro 02.06.2014., 19:56   #8527
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
Pa kakve veze ima što je stariji chipset? I u mene je 6589T a svima ostalima kojima sam narucivao je 6582, pa je svejedno moj i dalje bolji.
6589T ima veci cpu i gpu clock...obicni je 1.2, a T ide 1.5-1.7 ,
a gpu 286 vs 357
a poznato je da aplikacije uzimaju max 2 jezgre, zato snapdragon jede MTK jer su na 2GHz+ ,usporedjujuc 6592 octa i snapdragon quad ,quad ga jede cisto zbog clocka

nevirujen da je tolika razlika izmedju 6589 i 6589T ,ali isto volim veci klok...

ali gledano sa njenog stajalista ,ionako nije poweruser, tako inew i2000 je dobar izbor?

@coconut a di ima thl uzet u hr, 5"+,a jeftinije od 1300...znam da bi bia najbolji izbor,ali nema ga,bar ja nisam nasa...

Zadnje izmijenjeno od: webstartm. 02.06.2014. u 20:08.
webstartm je offline  
Staro 02.06.2014., 19:56   #8528
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zaboravljaš THL koji je sigurno kvalitetniji od iOceana, a vjerojatno i od Zopoa.
Staro 02.06.2014., 20:00   #8529
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor goodye Pregled postova
Ok, na kraju je ipak pala odluka na Xiaomi Red rice novija verzija, sada je samo pitanje odakle naruciti, do sada sam narucivao sa banggooda, ali je u njih 179.99$ s tim da imam kupon na 10$, a na minidealu je 155.99 (od dodataka mislim da dode hard case i kozni, ali nisam siguran), dok je na to2c 157.99 dobije se silikonska zastita i 2 folije.

E sada glavno pitanje, to je od njih najbrzi
to2c ako ga imaju na lageru, ali prvo ih pitaj i odmah trazi neki popustPonuditi ce ti sigurno neke pokloncice uz njega.
RAUL je offline  
Staro 02.06.2014., 20:55   #8530
Slav3n
Premium

Datum registracije: May 2014
Jel vam proradio gps na Jiayu G4S? I jel ima bar 5 sati screena ko na G4C?
Slav3n je offline  
Staro 02.06.2014., 21:34   #8531
kolibri
Premium

Datum registracije: Oct 2013
Pa ja sam pisao o gps-u. Meni uz gps fix radi sasvim ok. Zalocka satelite za par sekundi. Preciznost cca 4 m. (Tak mi pise).
Baterija na 80% nakon 2 sata i 10 minuta screena. Jucer navecer sam ga stavio na punjac nakon subote ujutro i bio je na 50% baterije. Meni dosta.
S tim da screen brightnes bas i nije nesto precizan. Cini mi se da je ekran vecinu vremena previse bright...
kolibri je offline  
Staro 02.06.2014., 21:45   #8532
MASVA
MIUI HR Translator
Moj komp

MASVA's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
a di ima thl uzet u hr, 5"+,a jeftinije od 1300...znam da bi bia najbolji izbor,ali nema ga,bar ja nisam nasa...
http://kvark.hr/dokumenti/novosti/bug_thl_.pdf
Staro 02.06.2014., 22:00   #8533
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Xiaomi MI3-W review

Poz ekipa kinezi
Napokon sam uvatija malo vrimena da napisem par recenica o doticnom mobitelu. Ponukan i poucen Brkinim reviewom rekoh sam sebi - ajd lincino pokusaj i ti nesto slicno napraviti (ako vec ne moze bolje ).
Necu pisati zasto sam se odlucija bas za ovaj mobitel ili detalje vezane uz online-shop, shipment, cijenu, i sl. jer to je vec sve objasnjeno u mojim proslim postovima (#7559, #7564, #7566, #7688).
Prije svega; vjerojatno svi znaju, ali ako se netko pita cemu slovo "W" u naslovu teme, evo i objasnjenja..

Naime, postoje 2 razlicita modela ovog mobitela tj. za 2 razlicita trzista:

1) WCDMA - ovo je internacionalna verzija, bazirana na Snapdragon 800 Soc-u, koji je namjenjen prakticki cijelom svijetu [EU, USA, China (samo China Unicom operater)]

2) TD-SCDMA - ova verzija je bazirana na nVidia Tegra 4 Soc-u, te je predviđena samo za kinesko trziste i to za China Mobile operatera [postoje glasine da radi i van Kine ali nisam se previse informira...]

Xiaomi MI3

Detalje i nije bas potrebno navoditi, zato postoji sluzbena stranica ili svima nam omiljena GsmArena, ali evo nekoliko glavnih hw karakteristika za one koji su lijeni otvarati linkove

Specifikacije:

Soc: Snapdragon 800 (MSM8274AB)
Cpu: Quad-core Krait 400 @ 2,26Ghz
Vga: Adreno 330 @ 550Mhz
Ram: 2Gb LPDDR3 @ 1866Mhz
Rom: 16/64Gb (nema mSd utor)
Ekran: 5" IPS-OGS, FHD reza @ 441 ppi
Kamera: 13MP Sony Exmor / 2.1MP
Baterija: 3050mAh Li-ion (nije zamjenjiva)
Dimenzije: 144 x 73.5 x 8.1 mm (provjereno by digitalni subler)
Težina: 145g (147g sa screen protectorom, provjereno by digitalna vaga )

Pakiranje i prvi dojmovi:

Mob je dosa jako dobro umotan, i to u cca metar "pucketave" folije (kako je ja zovem). Znaci detaljno zasticen, nije se stedilo... Nakon odmotavanja se ocituje kutija od tvrdog kartona (vjerojatno briju na ekologiju )
u kojoj se osim moba nalaze: americki punjac (1A), euro-adapter za punjac, usb kabel (1m), pin za otvaranje sim-card ladice i 2 prilozene knjizice koje iskreno nisam ni pogleda. Unutar bundlea je doslo par free-giftova:
auto punjac (1A), touch-pen, 1x screen-protector (neki vulgaris-glossy-njesra protector) te flip-leather case. Posto slika govori vise od rijeci, evo:

(napomena: isprike na mutnim slikama, sad kopam po postavkama kamere i skuzim da mi je sharpnes postavljen na highest )

Mob je dosa sa stabilnim multi-language rom-om, 4.3 JB. Ne pamtim koja je tocno verzija bila, al ekipa sa xiaomishopa mi je rekla da su stavili zadnju dostupnu... Uglavnom nije se dugo zadrzala , vec iduci dan je na
mob stavljena zadnja developer verzija 4.4.2 KK rom-a. Mogu vam reci da sam od starta impresioniran MIUI-em makar bila i developer verzija. U proslosti sam koristija MIUI na Defy-u i GSIII, ali ovako ispeglan i promisljen kao sto je MIUIv5 - nikad. Primjetija sam par sitnih bugova al ekipa stalno radi na poboljsanjima i ispravljaju redovito bugove. Svaki petak izlazi weekly pa koga zanima sve moze naci TU...
No vise o samom OS-u kasnije.

Performanse:

Sto reci osim , snapdragon 800 je zvjerka. Odvrtija sam par poznatijih bencheva, evo i screenshotovi kao potvrda:

(napomena: Antutu sam testira na JB 4.3, sve ostale testove na trenutnom KK developer Rom-u. Razlika je minimalna pa mi se nije dalo ponavljati test)

Sto se tice real-life osjecaja, mob je brz i fluidan u svemu sto pokrenem... Igra sam Dead Trigger 2, Modern Combat 4: ZH, Real Racing 3, Temple Run 2, Dungeon Keeper i jos nekoliko nezahtjevnih igrica.
Sve radi bez ikakvog zastajkivanja - ocekivano. Ne koristim pretjerano puno appsa ali multitasking izmedju FB-a, WhatsApp-a, Opere, Miui Browser-a (koji je moram priznati jako dobro napravljen) i sl. radi za 5!

Kamera:

Radi se o Sony Exmor RS (IU135F3-Z) kameri sa 13MP. Osobno nisam neki fotograf, vise sam za point&shoot na auto-postavkama, stoga mi je pasala GSIII kamera koja me dobro sluzila skoro 2god.
U usporedbi sa mi3, jedina prednost koju dajem s3-ici (ili s4-ki s kojom sam se kratko druzija) jest stabilizacija slike. Iako softverska, dovoljna da otkloni mikro trzaje ruke. To je jedina stvar koja mi nekako fali.
Inace kamera radi dobre slike, pogotovo na otvorenom, ali uvjeren sam da moze i bolje. Hocu reci da svaki nedostatak, koliko god malen - je softverske prirode, stoga se nadam da ce ekipa MIUI-a poraditi na tome.
Jos jedna stvar koja me malo smeta jest fps u viewfinderu kamere. Vidi se da ne ide bas glatko, iako postoji opcija anti-banding - no AFAIK ne pomaze puno. Pri boljem svijetlu fps je veci i tad trzakanje nije toliko izrazeno. Oni koji su se igrali sa LG G2, znat ce o cemu pricam. No kad je rijec o videokameri, fps je sigurno u 60 (utrenirano oko ) jer pod bilo kakvim uvjetima osvjetljenja se vidi da je viewfinder potpuno gladak i konstantan... Prilazem neke slike, "obicne" sa auto postavkama, HDR i macro. Nisam se jos stiga poigrati sa prednjom kamerom, panoramom i ostalim điđama (bit ce naknadno dodano) ali cu staviti SS sa opcijama kamere cisto da se vidi...

(napomena: slike nisu taggane ali idu redom ovako)
1-2) auto-postavke / HDR @6Mp
3-4) fokus-blizu / fokus-daleko @6Mp
5-6) auto-postavke / HDR @6Mp
7-8-9) makro @6Mp
10-11) auto-postavke/HDR @6Mp
12) sunset HDR @ 10Mp
13) skoro pa direktan pogled u sunce sa HDR-om @6Mp
14) lokalna maca u HDR-u @ 10MP

Postavke kamere:

(nisam ima vrimena snimiti neki video, ali cim stignem bit ce uploadan)

Baterija:

Baterija je dosta dobra s obzirom da sebe smatram "medium-heavy usage" korisnikom. Skoro stalno sam na wifi-u i dosta surfam, kad nisam na wifi-u 3g promet je upaljen. 2 maila su na syncu svakih pola ure,
Whatsapp i Fb povremeno rade, youtube također povremeno no Browser cesto - znaci dosta surfanja... Poziva imam oko 30min-1h dnevno i 10tak-15 poruka dnevno. Obicno imam oko 20-25h bot sa 4.5-6h sot,
naravno ovisno o koristenju moba ali uvelike i o romu. To kazem jer primjetim da developer KK romovi malo vise cicaju bateriju ali opet ne svaka verzija isto.. Predzadnja (4.5.23 cini mi se) je cicala ko blesava,
jedva bi dogura do 3.5h sot. No sa novim buildom se to popravilo tj. vratilo u normalu, tako sada imam redovito oko 6h sot. Brightness ekrana je redovito na 55-60% sa Auto-brightness opcijom upaljenom.
Tek na 20% baterije se upali saving-mod (kojeg mozete sami definirati u detalje) koji spusta ekran na 35-40% brightnessa i cpu na "battery-saving" mod (ovisno o postavkama profila). Evo ss:

GPS:

Nisam se previse igra sa GPS-om ili navigacijom ali proba sam na brzinu izaci isprid kuce i pokrenuti GPS Test, mob je unutar 5 sekundi nasao 10-tak satelita i lockao 5...
Nakon 10-15 sekundi taj broj se popeo na 20/12, poslije toga se stalno mijenjao. Uglavnom GPS radi tocno i brzo, a naknadno cu testirati i navigaciju. Ss:

(napomena: testira sam sa ugasenim wifi i 3g, znaci samo gps upaljen)

Generalno MIUIv5:

Hmm, sto reci a da vec nije poznato. Oni koji su ga koristili znaju a oni koji nisu bi tribali probati definitivno. IMHO jedan od najdorađenijih modova androida (ako se moze tako nazvati), govorim iz iskustva .
MIUI v5 je stvarno intuitivan i lak za navigaciju. Sve je jako dobro povezano i smisljeno, te tema samog roma ne odskace ni u jednom trenu (za razliku od slicnih modova) nebitno koliko duboko po opcijama kopali.
Moze se u detalje sve podesiti po osobnim zeljama korisnika te je sigurnost na visokom nivou. Vidi se da je duboko integrirana u sistem a ne ko neka povrsna aplikacija nabacena da zamaze oci korisniku.
Primjerice, cim pokrenete neku instalaciju, MIUI odmah izbaci ekran na kojem su izlistane dozvole oliti permissions koje ta aplikacija zahtjeva (Safe permissions, privacy permissions, other permissions - slika ispod).
Svaka aplikacija instalirana se moze zakljucati pinom ili pomocu patterna... Ima jos mnogo primjera di se vidi da MIUI nije neki nabrzaka skuhani rom, vec jako dorađen i osmisljen sistem. Da ne duljim, evo ss-ova:

(isprike na velikom broju slika, ako je previse uklonit cu neke )

Eto, cini mi se da sam prosa sve bitne/zanimljive karakteristike ovog mobitela, ako nekog bilo sto zanima vezano uz stvari koje nisam navea - nek se javi na PM
Over & out!

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 05.07.2014. u 18:21.
Sn4k3 je offline  
Staro 02.06.2014., 22:10   #8534
kolibri
Premium

Datum registracije: Oct 2013
Svaka cast na reviewu! Narajcao si me na ovaj miui tako da jedva cekam neki stabilni rom za Jiayu G4S. O samom mobu ne treba nista vise, steta sto nasi operateri ne nude xiaomi u ponudi...
kolibri je offline  
Staro 02.06.2014., 22:14   #8535
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
A da to svoje iskustvo podijeliš tu sa nama, da se netko drugi ne zahebe ?
Pisao sam vec o UMI S1 na kojem nije radio wifi te sam morao stavljati foliju ispod poklopca da radi. Kad su na pandi priznali to nudili mi 6$ popusta na sljedecu kupnju sto sam odhebo mob zardzao ( za gospodjicu i jos je u upotrebi.) Posle sam ih opet nekada pitao za neke mobove na akciji kao koju gresku imaju i odg je bio: ne znamo JOŠ jer nam nije stigao.
Ugl. dosta ispitujem kad kupujem i njih izbjegavati.. samo savjet.
puding22 je offline  
Staro 02.06.2014., 22:21   #8536
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Odličan review i dodatno nabrijavanje na mi3 za mene

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline  
Staro 02.06.2014., 22:45   #8537
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
@guls, nemoj ti kupovat mi3cu, živ bio
pokra89 je offline  
Staro 02.06.2014., 23:00   #8538
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor fora Pregled postova
Zna li netko s čim rootati Coolpad F1?
Framaroot 1.9.2 ne prolazi ni boromir ni faramir ni barahir.
Probaj sa Super one click http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682
boris1408 je offline  
Staro 02.06.2014., 23:10   #8539
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Jer taj Mi3 LTE? Rezultati i sve izgleda impresivno. Jedino su mi malo fotke premalo ostre..
MAGARAC je offline  
Staro 02.06.2014., 23:16   #8540
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Autor kolibri Pregled postova
Svaka cast na reviewu! Narajcao si me na ovaj miui tako da jedva cekam neki stabilni rom za Jiayu G4S. O samom mobu ne treba nista vise, steta sto nasi operateri ne nude xiaomi u ponudi...
Hvala kolega

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Odličan review i dodatno nabrijavanje na mi3 za mene
Hvala kolega

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Jer taj Mi3 LTE? Rezultati i sve izgleda impresivno. Jedino su mi malo fotke premalo ostre..
Nije, ne podrzava LTE - upravo zato i rade na MI3s modelu koji ce navodno imati neki drugi soc koji ce podrzavati LTE...
Da, preostre su definitivno jer sam se u vrime slikanja tih fotki igra sa postavkama kamere, a cini se da mi je i onda sharpness osta na "highest" kao i danas kad sam slika pakiranje...
Staro 02.06.2014., 23:26   #8541
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Prve dve su mi "too soft" a ostale su stvarno malo preostre ali dobro je to sve skupa. Znam da brojke u benchevima ne znace puno ali te tvoje su dosta visoke za taj chipset.. Meni se jako svida taj mob al me kopa sto sadasnje vrezije nisu LTE, posto imam u Tcoma to cudo.

Ajd izvrti jos 3Dmark ak ti se da..

Danas sam se i ja malo zezal sa Redmijem 1s i radi to dobro. Cak je i ekran dobar a jedino je malo slabiji u igrama, RR3 ali ne preslab. Dobar mobitel za tu lovu svakako.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 02.06.2014. u 23:35.
MAGARAC je offline  
Staro 02.06.2014., 23:31   #8542
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Ma da, kazem ti - dosta sam prcka po opcijama kamere tih par dana kad su te fotografije slikane a vise se ni ne sjecan tocno sto je bilo upaljeno a sto nije..
Sad kad gledam u punoj rezi izgledaju malo cudno.. Morat cu sa novim Rom-om opaliti jos par fotki pa cemo viditi ima li razlike.
Da, brojke su visoke - moguce zbog MIUI-a, nisam siguran... Ali svejedno mob radi super i to mi je najbitnije.

Edit: Eno ti 3DM gore na slikama

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 02.06.2014. u 23:42.
Sn4k3 je offline  
Staro 02.06.2014., 23:44   #8543
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Ne znam koji mi je danas, sve nekaj polovicno. I 3d je visok. Pravi play station mob. Imam neke rezultate od g2 i fino ga taj Mi dere u benchevima iako su isti chipset ili mozda nisu skroz isti.
MAGARAC je offline  
Staro 02.06.2014., 23:49   #8544
Simao
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
evo ode piše da je 1000 kn
http://b2b.kvark.hr/Catalogue.aspx?CategoryID=159

iman isti mob naručija san ga priko minideal-a u 2. misecu, izaša me 950 kn, za sad sve pet, jedino šta mu fali je malo bolji audiočip, nije sad da je ovaj smeće da se ništa ne čuje ili da krči, al isto bi volia dok slušan muziku priko slušalica da je malo veći spektar frekva, to je biće kako san navika na prošlom mobitelu zvuk je bia med, e sad to je ista stvar ko i sa kameron na mobitelu neko će ti reć pa kupi onda digitalni fotoaparat pa slikaj, ili uzmi neki bisni mp3 player pa slušaj....
al uglavnom sve ostalo vrti, oriđiđi rom na njemu

Zadnje izmijenjeno od: Simao. 03.06.2014. u 00:08.
Simao je offline  
Staro 02.06.2014., 23:52   #8545
swoop92
Registered User

swoop92's Avatar

Datum registracije: May 2014
Imam pitanje, možda je malo glupo ali jebiga.

Kažeš stalno izlaze KK developer romovi updejtovi. Jesu to novi romovi, ili neki update samo?

Jel Miui weekly update samo patch ili novi rom koji moras instalirati?

i pitanje za vas koji cesto mijenjate romove, kako imate e-banking verifikaciju slozenu, mozda koji authenticator gore? (ja recimo imam epbz i blizzard auth)?

Titanium backup ili?
swoop92 je offline  
Staro 03.06.2014., 00:05   #8546
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Ne znam koji mi je danas, sve nekaj polovicno. I 3d je visok. Pravi play station mob. Imam neke rezultate od g2 i fino ga taj Mi dere u benchevima iako su isti chipset ili mozda nisu skroz isti.
Hehe, takav je dan mozda..
Kolega s posla ima G2 16Gb (sa sluzbenim KK), testirali smo ga i istina je da ga Mi3 riba u antutuu i quadrantu ali ne bas previse...
Koliko ja znam G2 podrzava LTE s tim da su frekvencije cpu-a slicne mojima ali ne i iste, sto bi znacilo da on ima MSM8974 ako se ne varam.
Razlike su suptilne no postoje, njegov cpu radi na 2,3Ghz - moj na 2,26Ghz, gpu obojici radi na 550Mhz, ali ram mu je sporiji - 800Mhz naspram 933Mhz.
Moguce da to pravi razliku... Evo ti jedna usporedba između ta 2 soc-a

@swoop92

Weekly MIUI Rom-ovi su bas novi buildovi, ne patchevi.. Iako obicno zna izaci i upgrade patch tako da mozes jednostavno sa sadasnje verzije dignuti na noviju.
Svejedno, to tako funkcionira i kad instaliras novi build (pune velicine). Samo pokrenes upgrade, MIUI te pita dali zelis OTA ili imas upgrade fajl na mobu, odaberes zeljenu opciju i iduci korak ti
ponudi backup svega (MIUI ima integrirani backup - vidi slike gore, ne treba ti Titanium). Nakon toga stisnes upgrade, pricekas 1-2min i restart... Ja inace upgradeam svaku weekly verziju i jos
mi se nije dogodilo da je neka aplikacija izgubila postavke ili nesto slicno...

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 03.06.2014. u 00:17.
Sn4k3 je offline  
Staro 03.06.2014., 00:22   #8547
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Da ali i dalje je problem sto Mi3 ima samo 4 jezgre. Daleko je to od nevjerojatnih 8 u Cubota X6.

Vjerojatno i je stvar u memoriji. G2 nekak nije bas gaming mob iako je to daleko od loseg ali ovaj tvoj je ko stvoren za to, medu ostalim. Nist puno srece s njim i da radi bar dve godine bez problema.

edit;
Salim se naravno. Zabavan je bio onaj oglas neki dan, narocito dio sa nevjerojatnim jezgrama, bar meni.. I mene interesira kak Mali 450 MP4 stoji u android gamingu i s cime je usporediv, ak je sa Adrenom 320 onda je OK. Cisto sumnjam da je blizu Adrenu 330 jer sam cital par recenzija po kojima se da naslutit da nije uopce ista lige. Vjerojatno OK GPU za 720p.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 03.06.2014. u 00:46.
MAGARAC je offline  
Staro 03.06.2014., 00:35   #8548
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Da ali i dalje je problem sto Mi3 ima samo 4 jezgre. Daleko je to od nevjerojatnih 8 u Cubota X6.

Vjerojatno i je stvar u memoriji. G2 nekak nije bas gaming mob iako je to daleko od loseg ali ovaj tvoj je ko stvoren za to, medu ostalim. Nist puno srece s njim i da radi bar dve godine bez problema.
Haha, se ti to salis?
Nije valjda da uspoređujes MTK sa Snapdragonom, pa makar ovaj ima i 8 jezgri (sala)... Mislim da taj cpu nije los, ali sumnjam da je u rangu sa Snapdragonom 8xx
jer danasnje aplikacije i igre na androidu cesto ne koriste vise od 2 jezgre. Mislim da vecu ulogu igraju Mhz i performanse po taktu nego broj jezgri.
Btw, taj MTK soc ima Mali 450 MP4 gpu u sebi, dal se to uopce moze uspoređivati sa adrenom 330? Iskreno, nemam pojma - ako netko zna nek progovori
Nadam se i ja da ce raditi bez problema

Edit: Evo jedna malo starija usporedba MTK (quad i octa core) vs Snapdragon (600 i 800)
Octa core se moze mjeriti kad je u pitanju cpu processing power, ali kad pricamo o gpu testovima nije u istoj klasi ni sa Sd600 a kamoli Sd800...
No kako i sam kazes, dobar gpu za 720p. Tu vrijedi ona stara: "koliko para toliko muzike"

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 03.06.2014. u 00:50.
Sn4k3 je offline  
Staro 03.06.2014., 07:08   #8549
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
@guls, nemoj ti kupovat mi3cu, živ bio
huhuhu, bez brige, probat ću si ne priuštiti taj užitak, rekao sam sam sebi da moram na 1020. Vidjet ćemo što i kako. Ali ovaj Mi3 je zvijer. Gledajući kako izgleda Hongmi i što može, mogu si zamisliti tek kakav je stariji brat.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline  
Staro 03.06.2014., 07:14   #8550
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Ovo je sarkazam neki?
trouble je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno