Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 01.06.2014., 20:27   #8461
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Gdje je najveća ponuda Nillkin (ili sličnih kvalitetnih case cover proizvođača)?
Aliexpress.
Ja sam za hongmia uzeo Nillkin frosted case i IMHO, to ne vrijedi tih para.
Case pristaje savršeno, dosta je debla plastika, djeluje robusno i kvalitetno.
Ali... sklisko je za popizdit, je hrapavo na stražnjoj strani ali je full tvrda plastika, koma. Stavim ga na dlan horizntalno i lagano okrećem ruku u vertikalu, mob samo sklizne. Priloženi screen protector je smeće, mislim da sam to već pisao, nema rupe za proximity sensor pa je mob zajebavao.
Sad čekam naručeni origigi TPU soft case i screen protector pa da i to vidimo
c-shadow je offline  
Staro 01.06.2014., 21:03   #8462
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Rock Quicksand ili IMAK Quicksand. Doslovno se lijepi za ruku...

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 01.06.2014., 21:29   #8463
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ljudi navalite na tržnici ima ovo, citiram:

"Sve u svemu, najbolji smartphone izasao nedavno iz Kine, od renomiranog proizvodjača Cubot po jako povoljnoj cijeni od samo 1500kn!! "

Gledam ovu UK ponudu od banggoda, jedino što valja su THLovi.
Je li to stvarno stiže iz UK jer mi se cijena čini ista kao i iz Kine?
UMI X1 pro se čini dosta zanimljiv uređaj i dosta fino mi izgleda, je li to odron?
Staro 01.06.2014., 21:38   #8464
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Necronomicon Pregled postova

"Sve u svemu, najbolji smartphone izasao nedavno iz Kine, od renomiranog proizvodjača Cubot po jako povoljnoj cijeni od samo 1500kn!! "

Ne samo to, već i Z1 ima samo 4-jezgreni proc, a ovaj odron 8 jezgri i to ga čini boljim mobitelom...
Brko je offline  
Staro 01.06.2014., 21:55   #8465
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Rock Quicksand ili IMAK Quicksand. Doslovno se lijepi za ruku...
To nisam našao za hongmia. Najsličnije što sam našao je ovaj vpower:
http://www.aliexpress.com/item/Xiaom...196741924.html
Imam 10-ak caseova na aliu u wishlist i svi sunaizgled sranje.
Imaš iskustava s tim modelima? Zar nije taj quicksand tvrda plastika, samo ohrapavljena?

BTW, zaboravih napisati da mi se niti razina zaštite za mob s nillkinom nije dopala. Dijete gurnulo mob s kauča, to nije neka visina, možda 40-50 cm na parket, mob tresnuo na jedan ugao, odbio se ko da je gumeni. Nikakvih posljedica na mob, samo je taj ugao iskočio van iz casea, ali dovoljno da se mobu lagano otvori stažnji poklopac i baterija izgubi kontakt
Hongmi definitivno nije mob za takve egzibicije, a niti spomenuti nillkin case.
Trenutno koristim neki jeftini kineski case, lagano gumirana plastika, iznutra mekano, izvana tvrđe, ali opet je gladak. Sad uzimam TPU pa da vidimo. Žena na svojem ZTEu mijenja malo tpu malo plastika i veli da njezin jednako leti na pod i nikad mu ništa nije
c-shadow je offline  
Staro 01.06.2014., 21:56   #8466
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ne samo to, već i Z1 ima samo 4-jezgreni proc, a ovaj odron 8 jezgri i to ga čini boljim mobitelom...
Mali OT: Nije li taj oglas bio prije par dana pa ga obrisaše?
I u ovoj temi ima post s linkom na oglas.

edit:
Found it:

Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Po meni ovakve stvari nisu u redu (ni cijena ni lazi u oglasu o najboljem smartphoneu izaslom iz kine). Na njuskalu da, ali na forumu nikako.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=259890
generic je offline  
Staro 01.06.2014., 22:01   #8467
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
I onda kada netko kupi to i vidi šta je dobio, bit će Brko (ekspert za Kineze) kriv jer je napisao da je mobitel bolji!
partwish je offline  
Staro 01.06.2014., 22:02   #8468
kosjenko2
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:

UMI X1 pro se čini dosta zanimljiv uređaj i dosta fino mi izgleda, je li to odron?
Tako i ja razmišljam. UMI X1 pro je zanimljiv i kad još iskoristiš kupon za prvu kupnju(ili pak prvu s drugog maila heheh) ispadne 102$.. na kraju ga nije bilo na UK stocku pa je odabir olakšan te sam kupio thl w100s, brat ima w100 već skoro godinu dana, i radi odlicno, na stock androidu, bez rootanja i ikakvih zezancija.

Mislim da kod kupovine kineza(naravno uz malo sreće), treba ići hladne glave na provjerene opcije..

Zadnje izmijenjeno od: kosjenko2. 01.06.2014. u 22:08.
kosjenko2 je offline  
Staro 01.06.2014., 22:15   #8469
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:

Isti oglas je bia prije koji tjedan pa sam tu apelirao da ga se izbrise. valjda ce ga se opet maknit jer ovolika hrpa go*ana zasluzuje i malo hladenje...

edit: evo generic me pretekao
Staro 01.06.2014., 22:19   #8470
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Kaj je problem u tom x6 ak je neko voljan napisat u kratko?
MAGARAC je offline  
Staro 01.06.2014., 22:22   #8471
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Citiraj:
Autor kosjenko2 Pregled postova
Tako i ja razmišljam. UMI X1 pro je zanimljiv i kad još iskoristiš kupon za prvu kupnju(ili pak prvu s drugog maila heheh) ispadne 102$.. na kraju ga nije bilo na UK stocku pa je odabir olakšan te sam kupio thl w100s, brat ima w100 već skoro godinu dana, i radi odlicno, na stock androidu, bez rootanja i ikakvih zezancija.

Mislim da kod kupovine kineza(naravno uz malo sreće), treba ići hladne glave na provjerene opcije..
Upravo tako, provjerene opcije svi ostali izleti uglavnom neslavno završavaju.
Je li ti stigao taj W100S? Dolazi baš iz UK?

Citiraj:
Isti oglas je bia prije koji tjedan pa sam tu apelirao da ga se izbrise. valjda ce ga se opet maknit jer ovolika hrpa go*ana zasluzuje i malo hladenje...

edit: evo generic me pretekao
Da je stavio cijenu i 5000kn ne bi me smetalo ali ovoliko nas*at gluposti, to mi je već malo previše...
Staro 01.06.2014., 22:48   #8472
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
To nisam našao za hongmia. Najsličnije što sam našao je ovaj vpower:
http://www.aliexpress.com/item/Xiaom...196741924.html
Imam 10-ak caseova na aliu u wishlist i svi sunaizgled sranje.
Imaš iskustava s tim modelima? Zar nije taj quicksand tvrda plastika, samo ohrapavljena?....................
To je isti materijal kao i kod Quicksanda koji sam imao za G300 i ZTE v987.

Slikovito opisano - prilično krut materijal, a površina je kombinacija brusnog papira i gumice za brisanje. Meni je čak malo stvarao, kako bi mi dalmoši rekli, "gricule".
Ni malo ne klizi iz ruke, ali bi mogao biti malo neugodan na dodir. I izgleda prilično dobro...

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 01.06.2014. u 22:53.
Dakok je offline  
Staro 01.06.2014., 23:31   #8473
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Sto ljudi sto čudi. Meni je gušt kad imam brdo postavki u samom sustavu i ne trebam tražit gomilu programa koji će ih nadomjestiti. Npr u Miuiju tapkanje po lockscreenu ili držanje home tipke za paljenje ledice i još puno toga.
Prekomplicirano

Sve vise od udaranja ili šaranja po izgasenom ekranu je postalo previše. Kod Find 5, duplo tapkanje je budjenje, skrolanje sa dva prsta paljenje gašenje muzike, napisano slovo V paljenje ledica, slovo O kamere...

Znaš li Dakok (ili bilo tko drugi) koji sve 'kinezi' podrzavaju te 'off screen gestures'?
goran1985 je offline  
Staro 01.06.2014., 23:39   #8474
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Prosvijetli nas
Brko je offline  
Staro 01.06.2014., 23:48   #8475
goran1985
Ili jesi ili nisi

Pa ja pitam

To bi mi recimo bio uvijet za kupnju. Stvori to naviku a i poprilično čuđenje kod promatrača. Hardverske tipke neznam kad sam dotakao. No Find 5 je skoro godinu i pol star mobitel, čudi me da nitko drugi nema tu mogućnost.

Zadnje izmijenjeno od: goran1985. 01.06.2014. u 23:53.
goran1985 je offline  
Staro 01.06.2014., 23:50   #8476
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Aha, mislih da znaš pa se kurajberaš sorry...
Brko je offline  
Staro 02.06.2014., 00:11   #8477
goran1985
Ili jesi ili nisi

Ma ne znam ni sta to znaci

Kineski wireless charging - Jel probao itko ovo , uglavnom bilo koji uredjaj se može bežično punit a kud bolje za oprobat nego na jeftinom kinezu...
Navodno ide nekako, preko noći se uspije napunit a zna se malo i ugrijat...
goran1985 je offline  
Staro 02.06.2014., 00:12   #8478
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Prekomplicirano

Sve vise od udaranja ili šaranja po izgasenom ekranu je postalo previše. Kod Find 5, duplo tapkanje je budjenje, skrolanje sa dva prsta paljenje gašenje muzike, napisano slovo V paljenje ledica, slovo O kamere...

Znaš li Dakok (ili bilo tko drugi) koji sve 'kinezi' podrzavaju te 'off screen gestures'?
Koobee MAX2

Meni radi par takvih stvari s OPPO rom-a, npr tapkanje po home tipki gasi ekran

Dakok je offline  
Staro 02.06.2014., 06:14   #8479
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Znaš ono: o ukusima se ne raspravlja
Tako i kod mobača, ja bi vrlo rado da mogu opet imati mob s trackballom kao na starom HTC-u pa da jednom rukom (jednim prstom) mogu raditi što god se sjetim, bez nekih gestura i sl. Da ne velim da me na poslu čudno gledaju jer koristim trackball. Baš mi ga neki dan čistačica sjebala, ono došla ona čistiti i vidi da se taj "miš" ne da pomaknuti po stolu pa ga je okrenula i pored prašine izribala s njega i gumene podloške, sad ide po stolu ko lud, ne možeš ga uloviti
c-shadow je offline  
Staro 02.06.2014., 07:10   #8480
devouring
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
planiram uzet OnePlus One 64 gb tj. kada ce biti dostupan za Eu preko njihove stranice ,dok završe ove gluposti sa Invites ili ak dobijem invites ,po meni best buy ,jedva čekam
devouring je offline  
Staro 02.06.2014., 08:38   #8481
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor devouring Pregled postova
po meni best buy ,jedva čekam
Da si malo googlao o telefonu, ne bi ovo napisao.
partwish je offline  
Staro 02.06.2014., 09:04   #8482
gazda73
Registered User

Datum registracije: May 2014
Došao mi je redmi 1S i oduševljen sam s mobitelom.
Brz, nema nikakvih problema za sada.
Kamera je čak i bolja nego sam očekivao, čak je i flash dosta jak pa su i slike u potpunom mraku dobre.
Ima multilanguage rom, ali hrvatski nije još do kraja preveden i dosta stvari ostane na engleskom, no valjda će i to uskoro popraviti.
Ionako su mi oduvijek svi mobiteli na engleskom.
MIUI ima ogroman izbor tema, wallpapera, screensavera, ringtonesa i ostalih gluposti da ti treba tjedan dana da si nešto izabereš.
Jedino što sam skužio da je na primarnoj kartici uvijek slabiji signal i da se vrti oko 3 crtice, ali ne utječe na kvalitetu razgovora.
Doduše nisam se micao iz grada, pa ne znam kako je negdje drugdje, nadam se da to neće biti problem.
Možda je to samo softverski.
Bateriju sam gazio cijelu subotu i nedjelju i izdržala je do 15%.
gazda73 je offline  
Staro 02.06.2014., 09:16   #8483
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Hajde, nebilotimrsko, napravi par slika vani i unutra.
Imao sam prvi Hongmi. Zanima me je li kamera napredovala.
fora je offline  
Staro 02.06.2014., 10:25   #8484
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor gazda73 Pregled postova
Kamera je čak i bolja nego sam očekivao, čak je i flash dosta jak pa su i slike u potpunom mraku dobre.
Ima multilanguage rom, ali hrvatski nije još do kraja preveden i dosta stvari ostane na engleskom, no valjda će i to uskoro popraviti.
MIUI ima ogroman izbor tema, wallpapera, screensavera, ringtonesa i ostalih gluposti da ti treba tjedan dana da si nešto izabereš.
Jedino što sam skužio da je na primarnoj kartici uvijek slabiji signal i da se vrti oko 3 crtice, ali ne utječe na kvalitetu razgovora.
Doduše nisam se micao iz grada, pa ne znam kako je negdje drugdje, nadam se da to neće biti problem.
Baci oko na xiaomi.eu, izlazili su novi ROM-ovi ovih dana.
Neki shopovi znaju ukenjati stvar s romom jer uzmu kineski i "prevedu" ga sami pa ima grešaka, bolje uzeti odmah "službeni" multilanguage s prijevodom od Masve.
Nego, kakva ti je kvaliteta zvuka u primarnom zvučniku kod razgovora, sve čisto?
Ja sam zbgo toga vraćao jedan stari hongmi, a i još neki ovdje :-)

Citiraj:
Autor fora Pregled postova
Hajde, nebilotimrsko, napravi par slika vani i unutra.
Imao sam prvi Hongmi. Zanima me je li kamera napredovala.
Ak se ja dobro sjećam, imao si 2 :-)
c-shadow je offline  
Staro 02.06.2014., 10:34   #8485
gazda73
Registered User

Nemam problema sa zvučnikom.
jedino mi se na ovom romu zna dogoditi da mi se odjednom izgubi signal na obje kartice i vrati se za 10-ak sekundi
rečeno mi je da originalni rom nema taj problem, pa ću ga probati staviti na taj
gazda73 je offline  
Staro 02.06.2014., 10:45   #8486
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Nemam problema sa zvučnikom.
jedino mi se na ovom romu zna dogoditi da mi se odjednom izgubi signal na obje kartice i vrati se za 10-ak sekundi
rečeno mi je da originalni rom nema taj problem, pa ću ga probati staviti na taj
Nikad čuo za taj problem sa signalom, barem na prvoj verziji hongmia. Svakako preporuka multilang rom, origigi ima samo CN i EN jezike i ponešto kineskih aplikacija. I koliko ja znam, nema google apps. Ne znam za 1S, ali meni origigi rom ujedno pregazi CWM/TWRP recovery kod reboota što je isto maknuto u multilangu. Sa stanovišta funkcionalnosti su identični, minus kineske aplikacije plus više jezika. Ionako koristim sve na EN pa mi nije frka za HR i druge jezike
c-shadow je offline  
Staro 02.06.2014., 10:48   #8487
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
To je ova qualcom verzija? Odakle si narucia i za koliko novaca? Doslo s gappsima?
Staro 02.06.2014., 11:07   #8488
akoj
lijevo smetalo
Moj komp

akoj's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Ima li igdje HongMi Note za manje od 200$ ili je na 1949deal-u trenutno najjeftiniji?
Staro 02.06.2014., 11:15   #8489
gazda73
Registered User

Citiraj:
To je ova qualcom verzija? Odakle si narucia i za koliko novaca? Doslo s gappsima?
naručio sa to2c za 124 eura
došlo sa svim aplikacijama i to za 12 dana od uplate
gazda73 je offline  
Staro 02.06.2014., 11:23   #8490
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Redmi 1S se može naručiti i iz EU skladišta
http://www.xiaomishop.com/28-eu-direct

Pravila postanja