|
![]() |
#901 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Nakon 8mj VDSL idile poceli prvi problemi, samoinicijativno mi smanjili brzinu na 25/3 inace sam na onoj akciji s pocetka di placam 20/2 a dobivam 50/15. Naravno saltaju me od jednog do drugog i nitko nezna zasto ali znaju da su me prebacili na 25 i da dobivam sta i trebam ![]() Rekao ali 25/3 niti nije u ikakvom paketu od h1, uglavnom sad zalbe bla bla budemo vidili kak ce zavrsit ali mi se nikako ne svidja da oni samo tako odluce srezat brzinu i onda nitko nema pojima kako je doslo do toga i zasto. Bas me zanima kako ce proci stvar na racunu jer ocekujem i tamo neke nebuloze i zavrzlame. Ima netko da je na onoj akciji s pocetka da mu se dogadja nesto slicno. |
![]() |
![]() |
#902 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Kolika ti je stvarna brzina bila i na koliko ti se modem synco tada? I pogledaj jeli se tu sta promjenilo sad. |
![]() |
![]() |
#903 | |
Registered User
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=610 Nije problem sa vezom nego su oni srezali brzinu, ne taje taj dio, samo nemaju objasnjene zasto i kako je doslo do tog. Njima jednostavno pise da sam ja na 25/3 sto je nepostojeca usluga i vide da bi po ugovoru trebao imati 50/15 a tko je odredio to rezanje i zasto nemaju odgovora. Inace skinem prosjecno oko 300gb mjesecno i upload oko 20gb a u pocetku je to bilo oko 700 i vise pa nije bio problem a i nemaju onu fairusage kao t-com. Vise me smeta sto pet ljudi nezna nista, zasto se to napravilo i kako je uopce moguce samo tako srezat bez ikakve obavijesti, u najmanju ruku moraju raskid ugovora ponudit ako mjenjaju uslugu. Zadnje izmijenjeno od: msp-2. 11.05.2014. u 23:12. |
|
![]() |
![]() |
#904 |
Banned
|
Ma skuzio sam da ne mislis da je problem linija, nego kazem pogledaj onda da nisu i tamo nesto prestekavali. Ako ti je samo profil promjenjen a ugovorom imas 50/15 vratit ce se to, samo pismeno posalji ili mailom, nemoj telefonski jer su tu svi gluhi telefoni. |
![]() |
![]() |
#905 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
pozdrav ekipa... imam mali problem, od nedavno, počeo mi je štekati set top box od h1, i od danas uopće ne šalje sliku na tv. probao sam sa različitim hdmi kablovima, ništa. mijenjao portove na tv-u, ništa. nazvao sam tehničku da prijavim kvar i oni vele nema problema zamjenit ćemo samo prije nego pošaljemo tehničara da provjerim sliku sa minidin-scart kabelom koji je došao u paketu kod instalacije. eh sad, problem je kaj ja uopće nemam pojma gdje je taj kabel... ima li netko u Dubravi(ZG) da mi pliz posudi na pol sata taj kabel da provjerim. častim cugom... taj konektor izgleda ovak(treći sa lijeva) http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...art=59&ndsp=22
ASRock P4i65PE, P4 2.6GHz Northwood + WaterCooled by Innovatek 2x1GB DDR400 GEIL Value X850Pro (BIOS Upgrade X850PE) OC 560/600 16/6 DVD RW Samsung SH-S203N, Samsung SyncMaster 2232BW Logitech MX518 & other stuff |
![]() |
![]() |
#906 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
pozdrav ekipa evo vec neko vrijeme je istekla ugovorna obaveza sa iskonom i koristimo je dalje iz mjeseca u mjesec bez produljenja ugovora. Radi se o iskon duo carnet paketu koji kosta cca 100 kn + naknada za minute telefona onoliko koliko koristi po nekom njihovom cjeniku. Brzina je 5mbps sa mizernim uploadom pa sad gledam malo H1 pakete i ovaj mi je upao u oko: http://www.h1telekom.hr/Usluge/Telef...t.aspx?slide=2 Dakle 1000 minuta prema fiksnim linijama sta je nama doma i vise nego dovoljno, i flat net brzine 20/2 (min. 14/1.4) mbps za 200 kn mjesecno. Pa me sad zanima vi koji imate H1 i eventualno ovaj paket, kako ste zadovoljni pruzateljem usluge, kakva je veza, kakav vam je ping ingame... (ako ima takvih, a nadam se da ima) edit: sad vidim da je uspostava poziva 0,28 kn sta je dosta mrljavo, ali i to mi je cak ok s obzirom na koristenje kucnog telefona. |
![]() |
![]() |
#907 | |
Banned
|
A nisi mjenjao portove na tvu ![]() ![]() Citiraj:
![]() Znaci provjeri dali ti je dostupan, ako je, provjeri si parametre linije da ne bi bilo problema kasnije i pici. |
|
![]() |
![]() |
#909 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ping je ok , brzine isto, usluga ocekivao sam i gore tako da sam zadovoljan(za sad) s ozirom na okolnosti ![]() |
|
![]() |
![]() |
#910 | |
Banned
|
Citiraj:
Treba ti line attenuation, s/n ratio vise manje to je to. I kao sto rekoh, ako mozes, uzimaj, neznam zasto cekas ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#913 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
#914 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Potpisao sam ugovor sa H1 (20/2 VDSL) pa me interesira, kolike su sanse da prebacim na 30/10 mozda i 50/15. Trenutno sam an Tcomu i ovu statistiku mi daje njihovo ADB cudo: LINK EDIT: Malo istrazivanja, LA izgleda stvarno dobro, Noise Margin nije strasan, ali ovo Maximum Attainable Rate (UP) mi se ne svidja nikako (neznam jel to zavisi o tehnologiji). Zadnje izmijenjeno od: dashko. 31.05.2014. u 16:40. |
![]() |
![]() |
#915 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Zavisi o tehologiji. Adsl2+ ide max od 24 sinhroniziranje znaci i dok odbijes 20 posto koliko u prosjeku se gubi dobijes max 20 mb/s pravu vezu van sto je kod tebe i slucaj da bi mogo imati. Kada ti uvedu vdsl2 moci ces imati i do 100mb ako h1 digne brzine u buducnositi. PS: Zivis jakooo blizu centrale. Ovakva je situacija na Borovju jer je central 100 metara dalje |
![]() |
![]() |
#916 | |
Premium
|
Citiraj:
A da centrala mi je ispod guzice prakticki, 2 ulaza dalje. |
|
![]() |
![]() |
#918 | |
laser
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#920 |
laser
|
Mislim na tu statistiku. Na iskonu sam i mislim se o prebacivanju na taj 20/2 vdsl (dostupan mi je na adresi) ali mi je receno da prvo provjerim kvalitetu parice. Posto se u taj dio ne rrazumijem zanima me mogu li takvu statistiku izvuc sa svog thomsona pa da ovdje dobijem strucno misljenje? |
![]() |
![]() |
#921 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#923 |
laser
|
Evo nekakvi detalji: ![]() po ovome ispada da su Noise margin (ako je to ovo SN Margin) i Line Attenuation vrlo dobri/izvrsni, jedino je output power za down malo povisen. Ovo bi znacilo da mi je parica dosta dobra, tj. dovoljna za prebacit se na ovaj h1 vdsl? Zadnje izmijenjeno od: prileee. 31.05.2014. u 20:07. |
![]() |
![]() |
#925 | ||
Banned
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
50/15? Ne vjerujem da ces bas na max sinhronizirat, ali nekakvih 45/14 bi se moglo uhvatit, mozda i bolje Koji to provider drzi anexM? |
||
![]() |
![]() |
#927 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2014
|
H1 telekom problemi
Imam problema s njihovom vezom. Vrlo često mi se ruter sam od sebe resetira i izgubim internet connection. Probao sam resetirat, ali ni to nije upalilo. Internet connectivity se vrati sam od sebe. To mi vec traje 2 mjeseca, zovem ih najmanje jedanput tjedno. Predolozili su mi downgrade, sto sam i prihvatio, a molio sam ih da mi dodu promjeniti modem, medutim odbijaju prijavit kvarove jel mi je parica na kuci losa. Moze neka pomoć? |
![]() |
![]() |
#929 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#930 | |
Banned