|
![]() |
#1411 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Rio je druga priča. Tamo moraš znati di ideš jerbo... ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Vi ne kužite, da gdje god odete, Brazil, Amsterdam, treba se stopiti kao da si ispao iz najgoreg mogućeg kvarta, znači kad si u Brazilu, oblačiš se koda nemaš dvije kune u đepu, kao najveći klošar i nema nikakvih problema. E sad ako se nakitiš ovako, onda su šanse da će te opljačkati i izbosti uvećane za 900. |
![]() |
![]() |
#1413 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1415 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
cisto sumnjam da ce u centrima gradova di su stadioni,i oko stadiona ,aerodromi, kolodvori i to biti sranja jer ce biti toliko policije na svakom kantunu ,cijelo prvenstvo to sve gore nabrojano se dogadja sad i prije,ali tokom SP ce biti totalno drukcija prica,jednostavno ce bit 1 pandur po kvadratnom metru,ka i u SAR jedino ako si budala, izadjes iz tih centara, i lunjas okolo, vjerojatno nece proc dobro |
![]() |
![]() |
#1418 |
Premium
|
Niš čudno, pa nije Brazil više što je nekad bio.. Ali i sa druge strane, danas svatko svakog može pobjediti i ukoliko nema štelanja i "kako se poslože ispod počasne lože" onda se vidi tko koliko zna i može.. |
![]() |
![]() |
#1419 |
Guest
|
Ma Hrvatska mora biti prva u skupini inače ćemo naletjeti na Španjolsku odmah u idućem kolu, a u tom slučaju smo džaba prolazili. ![]() |
![]() |
#1420 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
#1421 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Spanjolska nije nepobjediva (stovise, mislim da nece obranit naslov), zadnji put nam je malo falilo... E Rakiticu, da znas igrat glavom ![]() Plus sto ni Nizozemska iz te grupe nije narocito slabija od Spanjolske ![]()
![]() |
#1422 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Naravno da u favele nitko sa imalo mozga neće ić a ostalo je diskutabilno.
![]() |
#1423 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
#1424 | |
Premium
|
Citiraj:
1. Kriminal - grad SP sa distriktom ima 20 milijuna ljudi, tako da ima svakakvih vrsta ljudi da se lijepo izrazim ![]() Ja osobno živim i radim u centru grada i ne mogu reči da sam se ikada osjećao nesigurno. Odrastao sam u Zagrebu i tu se ništa drukčije ne ponašam nego kao što sam se ponašao u Zagrebu. Da završim priču o kriminalu sa jednom usporedbom: da idete posjetiti zg, sigurno ne budete išli u kozari bok ![]() U Londonu i Parizu, čak bi rekao i Lisabonu sam se osjećao manje sigurno nego u SP. 2. Kupanje Nisam siguran da li je čovjek mislio na cijeli Brazil, ali kupanja u gradu SP nema!!! SP nije na obali i da se ode kupati treba ići u Santos, Ubatubu ili ostale gradove u distriktu (od 1h vožnje pa na dalje). Kupanje je moguće tijekom cijele godine, ja sam se u sred njihove zime kupao na moru bez problema i postoji milijun vrsta plaža tako da ova teza sa valovima baš i ne stoji. Obično postoji plaža za surfere, za kupače itd. 3. Porcije i cuga Na ovo bum samo reko da se prosječno baždareni Hrvat nema kaj bojati brazilske cuge ![]() ![]() ![]() Uglavnom provjeriti što je na računu... 4. Portugalski Ovako, realna situacija je da tu niko živ nezna riječi engleskoga. Čak niti yes, no. Tako da preporučam ljudima da nauče barem brojeve i osnovne riječi. Ostalo je kolega Trouble objasnio. Inače više od 50% ljudi je protiv svjetskog prvenstva jer je vlada svu lovu potrošila na stadione, a sve to ide preko leđa građana. Da ne pričam o stadionu u Manausu u sred džungle gdje čak nema niti jednog nogometnog kluba. Tako da za sada nema nekog uzbuđenja u gradu i uopće se ne osjeća da će za 3 tjedna tu biti svjetsko prvenstvo. Samo bih još dodao da su Brazilci predobri ljudi, vole život i uživaju u njemu. Mogao bih danima o tome kako je tu, pa ako koga zanima nešto slobodno pitajte. Pozdrav iz Săo Paula Zadnje izmijenjeno od: thuNdeR. 27.05.2014. u 02:49. |
|
![]() |
![]() |
#1425 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
IMHO mislim da je malo smješno da se Zagreb uspoređuje sa SP ili sa Riom....jer kakva god situacija je u Rvackoj barem je grad koliko toliko siguran... Isto tako mislim da su i kozari putevi jedno 5 puta sigurniji od SP ali kao sto velim to je moj subjektivni dojam.... Upoznao sam par ljudi iz Ria i rekli su mi da ako siđeš na krivoj stanici da se oprosti sa životom...ok to je bio rio u pitanju ali jednostavno mi je to teško pojmit.....tj neke stvari uzimam zdravo za gotovo pa mi je to malo nevjerojatno... Tako da mislim da se tu ne radi o malo previše čitanja novina već jednostavno je zbog velike stope kriminala samo pitanje vremena kad ce te netko opljačkat.... ko onaj vic sa motoristima......ekipa se u brazilu djeli na one koje su opljačkali i one koje ce opljackat ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
The mighty pirate
|
Sve se to s kriminalom preuveličava. U Washingtonu i NY su se križali kad su čuli da od svih lijepih, mirnih i pristojnih mjesta želim ići u Memphis. Toliko su me natrpali glupostima da sam taksi zvao iz autobusnog kolodvora (stigao sam u 2 ujutro) da dođe pred vrata ![]() Nakon prvog dana grča u želucu gdje se okrećeš oko sebe i provjeravaš jel sadržaj džepova na svom mjestu, skužiš zapravo da su to većinom preuveličane priče. OK, ima džepara po glavnim turističkim lokacijama, ali ništa što se ne može naći i u drugim gradovima. To je praktički jedini kriminal u dijelovima grada gdje se turisti kreću. U Parizu sam se dosad osjećao najmanje sigurno jer te doslovno vuku za rukav. Bitno je stopiti se s okolinom. Svima koji planiraju ići u Brazil, preporučam da si nabave neku staru Nokiu s Ovi Maps. Isplanirate si lokacije, ubacite u favorites i slušalice na uši (glasovna navigacija). Stare Ovi Maps su imale i "breadcrumbs" opciju gdje ostavlja točkice po ruti kojom ste išli, tako da se ne možete izgubiti i lutati uokolo. Eto, dosad nigdje nisam imao nikakve neugodnosti držeći se toga. Par tipova koje sam i sam dobio... Izbjegavati eye contact s ljudima. Ako netko bulji u tebe, samo držai svoj pravac i ne obaziri se na nikakve povike, povlačenja i sl. Čim se okrenete za nekim tko vam je nešto dobacio, već ste si 20% potencijalnog problema navukli.
#1427 |
Guest
|
Captain Roberto Nascimento je očistio sve, tako da nema beda. |
![]() |
#1428 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
U državi u kojoj ako prođeš kroz crveno na semaforu, policija tolerira jer im moraš samo reći da je netko pratio, vi govorite kao da se ide na izlet u Novi Vinodolski. Tamo te ubiju zbog 10kn a vi uspoređujete sa Kozarim bokom, kozari su teža kamilica naspram Ria.. |
![]() |
![]() |
#1429 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Meh, nejdem u Brazil, i da financije dopuštaju. ![]() Nego, u vezi naše repke: - Poznato je da smo "dobri" protiv jakih protivnika, tako da protiv Brazila na otvaranju, ako ih ne šokira euforija domaćina, možda izvučemo 0:0 ili 1:1, što bi bilo fantastično. Ako i izgubimo, nije bed, domaćini su i bolja repka. A ako pobjedimo - divno (ali teško moguće, no čuda se dešavaju). - Protiv Kameruna bi mogli dobro proći, osim ako nas nenadtrče, što je vrlo lako moguće. Ako nas ne nadtrče - 1:0 / 2:0 za naše, a ako budu "tromi" na terenu moglo bi biti 1:1 ili da čak i izgubimo. - Meksiko nam ne leži - to je Američka verzija naše EU Grčke. Def def def i kontre. Tko se sjeća SP2002 u Japanu i Koreji, zna o čemu pričam. Vjerujem da je protiv njih poraz izvjestan i realan. Sve u svemu, HR bi više odgovaralo da prvu utakmicu igra sa Brazilom, drugu sa Meksikom a treću sa Kamerunom. Ali hej, to sam samo ja - uzmite to sa dozom odstojanja, i bilo bi lijepo da sam sve fulao i da dobijemo sve tri tekme i odemo dalje kao prvi. ![]() Što se predviđanja sa onog Web-a tiče - meni je Njemačka postala prvak SP-a ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | |
Premium
|
Citiraj:
Da, ne da se to uspoređivat, to su savim neke druge dimenzije kriminala. Slumovi u predgrađima Sao Paola i Ria imaju stanovnika skoro ko pola Hrvatske, a puno su siromašniji i opasniji od Kozari bioka. Ma, Zagreb je kamilica naspram ovog. Siguran sam da će se osiguranje zbog SP maksimalno povećat i da će svi središnji dijelovi gradova biti sigurni, ali tko zaluta... Sve je moguće. Ovo je sasvim jedna druga dimezija siromaštva i kriminala u odnosu na ostatak svijeta...
![]() |
#1431 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Sad vi svi znate bolje od čovjeka koji se javio direkt is Sao Paula ![]()
![]() |
#1432 |
The mighty pirate
|
Eto mog cijelog predviđanja od početka do kraja natjecanja, pa si slobodno napravite svoje. (Ima neki bug, pa kad se spremi, u KO rundi u QF i SF i finalu izmisli neke ekipe, pratite od round of 16 prema finalu pa ćete skužiti)
#1433 |
Premium
|
Hvala panda ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Citiraj:
![]() A i većina stvari koju su nakenjali za Brazil možeš doživit i u Zagrebu ako (ne)znaš kud (ne)smiješ ići i kad (ne)smiješ ići.
![]() |
![]() |
#1435 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
#1436 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
![]() |
#1437 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Onak,u godinama devijacija po utakmicama nismo naletili(ko grupa) na mjesto gdje smo se osječali ugroženo...naprotiv. Amsterdam u dva navrata nitko nije htio izać na ulicu dok smo bili tamo u crvenoj četvrti. Belfast,kontra Linfielda je jedan od najozloglašenijih gradova na svijetu di se i danas nesmije proć krivim kvartom jer ode glava....gdje je trajao rat 30 i kusur godina,dođemo sa vatikanskom zastavom,protestanski dio grada se zaključa u kuće i spusti rolete,psa nigdje na ulici,mi marširamo i pjevamo neke pjesmice koje nas naučili katolički irci ![]() Da prava ekipa dođe dolje,brijem da bi i odradili taj Sao paulo kak treba ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Premium
|
#1440 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Citiraj:
![]()