|
![]() |
#1381 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Plete naravno na golu. Srna ----- Shifo ----- Lovren ----- Charli --------------------------------------------- --------------- Modric --------------------- Perisic ---- Kovacic ---- Rakitic ---- Pranjic --------------------------------------------- --------------- Olic ------------------------- Pojasnjenje: Lijevoga u obrani nemamo. To je valjda svima jasno. Pranja je tu ok, no ok nece biti dovoljno za prvu utakmicu. Bolje poduplati te bokove gdje je brazil najjaci, dakle Charli lijevo, Pranja takodjer, ali na krilu. Moze solidno pomoci obrani, a moze krenuti i naprijed. Perisica sam stavio samo na racun njegovih predstava u bundesligi zadnjih 2-3 mjeseca. Inace mi zao tog lika, ekipa ga masovno pljuje, a on ni kriv ni duzan. Redovito ozljedjen, i onda tako nacet dodje kvazi takticaru stimcu. Ocekujem od njega da napokon bljesne. Kovacic bi imao malo vise slobode. Dribler je, brz je. Neka probija ako moze. Raketa moze naprijed, ali glavna zadaca je obrana i pomoci modrinju. Modrinja na defanzivnog veznog, jer drugog ni nemamo. A u prvoj utakmici nam je ipak najvaznija obrana, jer nemojmo se zavaravati - Brazil je ogroman favorit. A modrinjo defanzivnog veznog igra perfektno, lik cita igru kao nitko prije. A svi znamo da od te pozicije moze lako i distribuirati lopte. Olica u napad radi pritiska na njihov zadnji red. Tu je najbolji. Nikako sa njim na krilo, jer lik pada kad krene driblati. Njegova bicikla su valjda poznata i u Brazilu ![]() Inace, ako se budemo dobro drzali, kasnije ubaciti Dudua umjesto Olica. Cisto da pokusamo uvaliti koji. Ta opcija pod hitno ukoliko gubimo. I da... Ja ponajvise ocekujem od Dudua. Mandzo je odlican trkacki i defanzivno (za napadaca), no nije rasni strijelac. Dudu to je. U prvoj utakmici jos bih obavezno dao sansu Rebicu, jer lik unatoc ozljedama i manjku utakmica uvijek lijepo prikaze svoju brzinu, explozivnost i snagu. Bolje i on na krilo nego Olic. Naravno, svi smo mi izbornici. No ja ovdje imam najvise kredibiliteta poradi silne CM karijere, a ni PES + FIFA nisu za baciti ![]() EDIT: Eh da... Ja bas i nemam na zalost toliko povjerenja u nase. Vjerujem u Niku, znam da nam je vezni red fantastican, jako dobar napad, itd. No obrana je suplja. A nemamo ni defanzivnog veznog kako spada, pa bi tu ulogu morao Modric odigrati. Steta sto se Vrdoljaku i Pamicu (Sparta) nije dala sansa. Stvarno steta, jer te dvije pozicije nam poprilicno 'vise'. |
![]() |
![]() |
#1384 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Pa ne bih bio baš tako strog prema njemu. Nije više u cvijetu mladosti ni u najboljim igračkim danima, ali i dalje je čovjek poteza koji može ući s klupe i donijet prevagu, promijenti tijek utakmice. Mislim da ga ni Kovač nije vido kao stožernog igrača, ali svakako kao onog koji bi mogao pripomoći ako zagusti i treba rješenje s klupe. Žao mi je što ne ide, vjerujem da bi čak i dobio neku minutažu.
#1385 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Kranjčar je meni više igrač za spore utakmice, tipa da igramo protiv Bugara, Ukrajinaca, Poljaka, Makedonaca, Grka itd... Protiv Brazila, Meksika, a pogotovo protiv Kameruna po mom skromnom mišljenju bi Niko bio igrač manje.
#1386 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dao mi je frend koji radi u Brazilu i to baš u Santosu koji je luka Sao Paola, neke savjete za eventualne buduće putnike na SP. Ako hoćete, mogu vam ih ovdje objaviti. Hint: neće vam se baš svidjeti.
#1388 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
#1389 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1390 |
Premium
|
Ne idem ni ja, ali da ljudi ipak saznaju što mogu tamo očekivati. Dajte mi malo vremena jer toga ima dosta.
#1391 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
#1392 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Ja bi bio strog,jer i u najboljim danima je uvijek bio sporiji i od golmana. E sad,to je prolazilo sa Hajdukom protiv TŠK Topolovca ali vidlo se da nemre ni u Engleskoj a ni u Ukrajni. NIje moglo ni u engleskoj drugoj ako ćemo iskreno. Zbog čega bi onda moglo protiv Brazila koji je top 3 u svijetu,protiv Kameruna koji jedino šta zna trčat ko da sutra ne postoji,te Meksika koji je momčad sa relativno puno ofenzivnih brzanaca tipa Dos Santos,Hernandez,Guardado koje bi on trebao zatvarati u 2. četvrtini a nemože. Manimo se takvih,i za Šimunića govorim,svaka čast zaslugama i svemu,al nama su ovi iz FIFA-e napravili medvjeđu uslugu iako toga nismo ni svijesni. |
![]() |
![]() |
#1393 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Lol, Čopovo spremanje odbijanaca u HNL-u imho nije vrijedno mjesta u repki, on ne zna puno više od toga, lik je đaner, šta bi više od toga i mogao znati... Budimo realni Olić nam je jedan od najjačih "ownera" u napadu bez obzira na godine. |
![]() |
![]() |
#1394 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#1395 |
Premium
|
Evo pišem na osnovu onoga što mi je ispričao frend koji radi u Santosu koji je luka Sao Paola. 1. kriminal Sao Paolo je po stopi kriminala na 2. mjestu u Brazilu, odmah iza Ria. Pljačke, otmice i ubojstva su svakodnevni default. Osnovne stvari koje trebate znati: - sve bling-bling stvarce (lančići, narukvice,...) ostavite doma tj. ni ne nosite u Brazil. Uključite u to i vjenčano prstenje jer bi vam zbog njega mogli odsjeći prst. - ostavite doma i sve gadgete uključujući i mobitele. Lika su pokrali i pretukli na joggingu zbog pedometra od par $. - ne nosite puno love sa sobom van i nosite je na više mjesta. I pazite šta radite ako vas zaustave jer su jednog Engleza ubili kad je pokušao izvući lovu iz jakne misleći da vadi pištolj. - krećite se čoporativno, osvjetljenim mjestima i javnim mjestima s puno ljudi te CCTV-om - izbjegavajte favele jer bi mogli zauvijek ostati u njima - imajte više kopija osobnih dokumenata i na različitim mjestima jer će vam puno pomoći u slučaju gubitka ili pljačke 2. kupanje Tamo klasično kupanje ne funkcionira. Valovi su veliki, a struje prejake i ako odete zaplivati, velike su šanse da će vas spašavati baywatch. Dakle, stanite u more do pasa i pričekajte da vas poklopi val. I to je kupanje. btw, neka netko uvijek ostane sa stvarima jer bi mogli ostati bez njih. 3. klopa i cuga Klopa i cuga su povoljni, a porcije velike (porcija za dvojicu može nahraniti 4 ljudi). Budite spremni na neke neuobičajene recepte i kombinacije jela. Ribe i meso su odlični. Lokalni alkohol žestoko udara pa pazite na količinu koju pijete. PAŽNJA! Pazite šta plaćate jer vole nadopisati na račun jela/pića koje niste naručili ili dobili. U slučaju da ne žele ispraviti račun - poderite ga. To je nešto najgore što im možete napraviti. 4. vremenske prilike Tamo je sada jesen što znači da bi moglo biti i kiše, a i zahlađenja. A opet, Manaus je u tropima. Vlaga je velika tako da ćete se znojiti k'o svinja pa pijte puno tekućine. Inače, sunce prži k'o ludo pa uzmite kreme sa jakim faktorom zaštite. Kape obavezne. Ne zaboravite kreme i zaštite protiv komaraca jer ih tamo ima na tone. 5. sporazumijevanje U Brazilu se govori portugalski. Malo lokalnih ljudi govori engleski pa bi bilo dobro da naučite neke osnovne fraze. Dosta pomaže znanje španjolskog ili talijanskog jer su donekle slični jezici. Evo, to su neke osnovne stvari. Ako se budem još nečega sjetio, nadopisati ću.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 26.05.2014. u 16:09. |
![]() |
![]() |
#1396 | |
Premium
|
Citiraj:
Ici u Brazil je cisti suicide. |
|
![]() |
![]() |
#1397 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
![]() ![]() Drugi...talijanski i portugalski imaju veze s vezom...NE. Razlika portugalskog i španjolskog je ko hrvatskog i ruskog....znaći zajedničko je "da ne i može". Talijanski je poželjno znat čisto iz razloga što je petina brazilaca(i pola osnivatelja Sao Paula) podrijetlom iz Italije i dosta se njeguje bi-lingualnost u familijama. Isto tako i za njemački jezik. Treće,dobro promotrite kartu grada,kompas i ostalo. Postoje brojne priče naših ljudi koji su sa Guarulhosa(internacionalni aerodrom) krenuli taksijem u drugom smjeru pa se probudili bez svega,čak i bubrega. Ako je grad lijevo,taksi ode km desno...bjež van u pm i kofer uvijek držati sa dobom na zadnjem sicu. Treće je iz iskustva ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1398 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1400 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Da ne govorimo da može može aktivirati one sigurnosne brave za djecu na stražnjim vratima, pa ni ne možeš otvoriti iznutra.
#1401 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#1402 |
našikan pravim haos
|
Je,udaljeno je i prema samom gradu je jedan smjer autoceste a prema kajaznam di(đungli?) je drugi smjer. Zato velim,dobro moraš bit orjentiran gdje je grad a di je ono drugo jer te lako može mrak pojest.... |
![]() |
![]() |
#1403 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#1404 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
ako kovač ne izmisli nekog "novog" od olića i eduarda ništa,treba će ubacit nekog novog u momčad |
![]() |
![]() |
#1406 |
Premium
|
Da vas još malo ubijem u pojam. Konobarica u hotelu mog frenda mu je ispričala da su joj uzeli lančić na način da su stavili nož pod grlo njene 2g. kćeri s kojom je šetala.
#1407 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Mislim da bi se Rebić pomalo mogao pokazat kao napadač za repku. Ima ono nešto i odličan šut. Ako ništa bar je mlad pa bi se mogao pomalo integrirati. A Rakitić i Modrić bi se odlićno mogli nadopunjavat u vezi,jedan ofenzivni drugi defenzivni. Samo ih treba slozit da igraju bar slično kao u klubu,svako drukčije eksperimentiranje smo vidjeli kako završava. |
![]() |
![]() |
#1408 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Ekipa, vi ste malo previše pod utjecajem novina. São Paulo nije ništa opasniji od bilo koje svjetske metropole. Muka mi je više od čitanja kako je opasno. Ekipa ima osjećaj da čim uđu u Brazil da će biti opljačkani. Ako koga zanimaju detalji rado ću sve objasniti. Btw živim i radim u SP |
![]() |
![]() |
#1409 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1410 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Sad je li opasniji ili nije od ostalih metropola. Upoznao sam par Brazilaca vani i kažu da ako odlučim ikad posjetiti Brazil, da im se javim prije nego sam odlučim hodati okolo ![]() Stranci su navodno magnet za probleme, ali ako se skompaš s nekim lokalcem i budeš s njima u društvu, neće ti nitko ništa. Citiram: "If you walk alone, you will end up robbed or stabbed". To mi je rekla cura iz Ria.
|
|