|
![]() |
#7021 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
kad na uređaju piše "designed in europe/UK/germany..." to ne znači da je napravljen u EU...a ljudi to shvate baš tako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7022 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7023 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Da li se tko susreo i imao priliku slušati Dali Zensor 1 zvučnike? Imam priliku dobiti Denon ceol piccolo dosta povoljno, pa sam mislio nabaviti gore navedene zvučnike. ILI; B&W 686 stariji model koje također mogu dobiti u cijeni nabrojanih Boston Acoustics A 25 Q ACOUSTICS Q2020i Tangent EVO E5 Ili nešto pametnije u tom cjenovnom rangu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7024 | |||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
meni bi tu bilo ljepše vidjeti ovakvu bez tvrdih rubova... To što si naveo da želiš možeš dobiti samo s drugim centralnim tako da se ne nadaš previše. Na drugu stranu , malo drugačiji smještaj bi definivno bio korak naprijed a ne košta ništa. Pošto se ne radi o večem sentru ne vjerujem da bi ikom estetski smetao a ako s varam , valjda ima dovoljno kabela da se isti klizne nazad/naprijed po potrebi. Citiraj:
Možda se ljudi boje tu piskarat jer je kao tema za slikice .A možda se ljudi nemaju s čim kurčit. A možda je neke sram onog što imaju. A možda neki nemaju fotič . A možda neki žele obrisat prašinu s drajvera za koju fotku. A možda neki imaju tucet subwufera pa ne žele ispast frikovi. Da te pitam....znaš li nekog tko smatra da je nešto loše sklepao bez obzira na cjenovni razred / znaš li nekog tko smatra da je platio previše za ono što je dobio ? Citiraj:
Pogledaj ovo.
![]() |
![]() |
#7025 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
@Imagine pun sam primjera, raznoraznih. Znam ljude koji su kupili određene stvari samo da bi ih posjedovali, one koji su birali uredaje prema boji tapete, znam one koji ni neznaju sto imaju a najsretniji su oni koji ovaj hobi doista vole te polako i dosljedno skupljaju. Naravno nitko od njih ne misli da ima smece. ...bez obzira mislim da je ne-fer prema HT temi da sve ovo (zajedno sa slikama) zavrsi u HiFiu. Kad smo vec kod toga. Mislim da bi se mogao jednom odvazit pa uploadat sve one promjene koje si obavio u dnevnom boravku...i pokazat sistem. Zadnje cega se sjecam je prica o provlacenju kablova kroz kanalicu , zapinjanje u zglobu, kamere ...osim toga u glavi su mi samo slike koje sam uspio pohvatat po oglasnicima. Nema slusanja, nema rezervacija, nema niceg pod racun itd. U get the picture. Smajl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7027 |
Premium
|
Hvala na odgovoru syss i nemoj previše spamati jer ćemo popiti kartone, kaže Nino! ![]() Nije bitno koliki su zvučnici, bitno je da daju solidan zvuk, ništa od pretjerano glasnog slušanja jer je zamišljeno za trpezariju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7028 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7029 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
yamaha i dali oke rade, ali ako ćemo iskreno ovi sensori su way overkill za sonične mogućnosti te yamahe. slušao sam te početnjake (mislim da je baš neki 4xx bio) sa concept 6 kod frenda i objašnjavao mu istu stvar i uvjeram ja njega da je razlika skoro nebo i zemlja između risivera i stereo ampa, uvjerava on mene da nije ![]() nebudi lijen ponesem ja amp sa sobom i slušamo yamahu i onda spojimo marantza... malo je reć da je zanijemio kad je čuo vlastite zvučnike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7030 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ta Zensor serija je u rivjuima dobila gomilu unisonih pohvala, od Tokija do Banove Jaruge.....osobno ih nisam ni vidio ni čuo, no sudeći po nekim starijim proizvodima koji su imali isti status (recimo Tannoy Mercury M2 ili KEF Cresta), to bi moralo značiti da vrijede novaca i ipak nadsviravaju slične na tržištu (ako nije belosvetska zavjera ![]() Očito je nekaj dobro pogođeno u kombinaciji projekt - izvedba.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7033 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Jel ima netko kakav AVR model od Harman/Kardona ovdje da mi nesto provjeri. Naime Imam neku funkciju nam mom AVR370 koja se zove "HDMI to TV" te me izludjuje i nevidim nikakvu svrhu te funkcije a ponekad se sama upali u nekoj kombinaciji koju i dalje nemogu skuzit a u manualima nema nista pametno o tome ![]() Hvala unaprijed
![]() |
#7034 |
Axl Rose
Datum registracije: Feb 2008
|
decki sta kazete na: http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...oglas-11639306 imam pare, ako kazete da je dobro, uzimam odma.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7035 |
Premium
|
Raceiver i zvulje mogu proć kao ulazni model u svijet kućnog kina da se malo upoznaš sa time, ali pobogu čemu CD rekorder??? to je izašlo iz mode početkom XXI stoljeća kad su CD burneri pali ispod soma kn... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7036 |
Axl Rose
Datum registracije: Feb 2008
|
hehe, pa kad lik prodaje u kompletuu, kuzis? ako je ok za tu cijenu, uzet cu sve, a cd rekorder bacit xD EDIT: eo sada sam ga zvao i nece prodavat bez toga, i kaze da ce spustit na 1400.. da uzmem onda? Zadnje izmijenjeno od: drz_nedaj. 20.05.2014. u 19:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7039 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7040 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
šta kažete na sony str gx290?Ja ga imam,ali zvučnici su mi sranj...pa me zanima jel ima solidan zvuk pa da potrošim malo više za nove zvučnike....
![]() |
#7041 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Osnovni stereo-receiver (rekao bih sredina 90-tih), 2 x 30 w RMS kaže teta gugl.....ne znam koje sad imaš zvučnike ni o kojim nofcima razmišljaš, ali rekao bih second hand do otprilike 100 ojra, za početak. Pa poslije vidiš jel te to uopće zanima, ili će sve skupa figurirat još koje desetljeće negdje usput (kuhinja, radiona). Zvuk bi vjerojatno bio prilično bolji od novih mini-linija, Sonyeva izrada je pouzdana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7043 | |||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Na to sam mislio - svi smatraju da su dobro prošli bez obzira koliko su potrošili. Citiraj:
Citiraj:
Ali to traži vremena i volje da to napravim po običaju / kao slikovnicu da pokažem kako se nešto može napraviti , pokažem koliko je truda u nešto otišlo te možda probudim nekom koju ideju ....a za to sada jednostavno nemam volje. Štoviše , nekako mi je opčenito dosta interneta i mislim se otkacit na jedno vrijeme..... Citiraj:
Last train to Transcentral Ponavljam zadnji put... ako se netko hoče prešlepat slobodno me PMnite. Na navedene cijene ide -10% i fri šiping te nema dodatnog PDVa. Imagine over and out.
![]() |
![]() |
#7044 |
Premium
|
aj budi fer pa opiši malo rukovanje, koliko brzo nađe mrežu, kako brzo i pouzdano surfa internet radiom, koje opcije za namještanje zvuka ima (bas-treble,EQ)... i daj kokju sliku u tvom ambijentu... EDIT - ne znam koji im je k*** da sad sve stavljaju u haj-glos bijelu boju.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7045 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7046 |
Premium
|
@Sam fischer namjerno sam uzeo bijelu boju da se manje vidi prašina, inače na crnoj se više vidi nego na bijeloj :P Bojao sam se uzeti crnu iz razloga jer imam crni LG monitor high gloss i na njemu se vidi svaka trunka prašine, a i kvaliteta okvira je u banani, svaka crtica se vidi, ako brišeš sa malo grubljom krpom ostaju tragovi kao da si brisao smirgl papirom, pa sam se bojao da ne bude isto sa linijom...denon je također high gloss, ali je puno kvalitetnije izrađen nego okvir od LG monitora ![]() @quazar Sto se tiče podešavanja, trebalo mi je doslovno 3 minute da je spojim na net preko wirelessa i da slušam internet radio...upališ ga, odabereš jezik, network settings-scan-upišeš šifru-spojiš se i ideš na internet radio...čim sam se spojio na net, upozorio me da napravim update firmware-a i radi bez greške, bez ikakvih prekidanja, a linija je udaljena 2 sobe od rutera ![]() Od opcija za namještanje zvuka imaš SDB, Bass, Treble, Balance, S.Direct... Preko app store-a imaš besplatni Denon remote app i to super radi, ili ako koristiš android mob. možeš si skinuti app... inače ne koristim daljinski jer većinu stvari možeš riješiti preko te aplikacije, tipa paljenje, pojačavanje, traženje stanica itd...sve u svemu odlična mala linija BTW. uzeo sam samo liniju, bez serijskih Denon zvučnika, a umjesto njih ubacio bijele Tangent evo E5 jer sam ih dobio po dosta povoljnoj cijeni a razlika između serijskih Denon zvučnika koji idu sa Ceol piccolo linijom i Tangent EVO E5 je ogromna...Tangentovi zvučnici imaju čišće visoke, dublji bas, kvaliteta izrade i završna obrada je nebo i zemlja...na Tangentovim zvučnicima se vidi da je kvaliteta kutije vrhunski izrađena...ukućani nisu mogli vjerovati kako fino svira, pogotovo što sve minijaturno izgleda ![]() Bio sam u velikoj nedoumici da li je uzeti sa serijskim zvučnicima, Tangentovim za 200kn više, ili ići na Dali Zensor1, BostonAcoustics A 25, QAcoustics 2020 za 800kn više ili pak ići na B&W za 1000kn više... na kraju sam uzeo Tangent pošto mi linija služi za trpezariju i za komp. a izašli su me samo 200kn više nego serijski Denon zvučnici i razlika u cijeni se definitivno isplati....uglavnom, poslušao sam po par pjesama u kombinaciji sa gore navedenim zvučnicima, osim Q Acoustic jer nisu bili raspoloživi, i najbolje mi je zvučalo sa B&W686, ali pošto sam za njih morao duplo nadoplatiti, odustao sam od B&W, a pošto je ovo kombinacija za trpezariju i za komp, gledao sam da dobijem solidan zvuk, a sa druge strane da ne dajem bijesne novce jer već imam solidan sustav za glazbu i filmove ![]() EDIT Slike kasnije ubacim Zadnje izmijenjeno od: dadosbcro. 29.05.2014. u 16:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7048 |
Premium
|
@grabber imam ju već cca. 3 tjedna i još mi nije niti jednom pukla veza, a internet radio se sluša sigurno 5-6 sati dnevno...spojena je wireless-om jer mi je ruter u drugoj sobi... ako je misliš držati pored rutera, jednostavno uštekaš kabel... EDIT Evo par slika; http://i1349.photobucket.com/albums/...ps8687d1b1.jpg http://i1349.photobucket.com/albums/...ps916b478e.jpg http://s1349.photobucket.com/user/da...ac04c.jpg.html http://s1349.photobucket.com/user/da...c92ed.jpg.html http://i1349.photobucket.com/albums/...ps624ed103.jpg http://i1349.photobucket.com/albums/...ps91d854da.jpg Zadnje izmijenjeno od: dadosbcro. 29.05.2014. u 18:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7049 |
Premium
|
dobro si to testiro... pitao sam zato jer po YT ima nekoliko modela Philipsovih čak mislim i jedna yamaha kojima treba čitava vječnost da se konektiraju pa da prebace sa radio FM na net radio i općenito užasni firmware... jesi probo stream muzike sa fileova na kompu ?? jesi probo tu denon app na mobu ili tabletu??? EDIT - nadam se da preko internet radio na slušaš radio slav. Brod !!!??? ![]() EDIT 2 al kud baš bijelu opciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#7050 |
Premium
|
Stvarno se jednostavno postavlja i brzinski se spaja na net, trebalo joj je par sekundi da pronađe mrežu, dok sam natipkao šifru preko daljinskog i kliknuo enter, u roku dodatnih par sekundi je bila spojena na net... Trenutno mi je spojena na komp jer često slušam glazbu preko foobara, youtube...za skype, ali je potrebno preko ¨source¨ na liniji prebaciti na AUX:Analog in Denon app radi besprijekorno, ali pošto mi je linija kod kompa, na dohvat ruke, ne čačkam po njemu previše, ako sam u drugoj sobi, onda koristim app...recimo ako ti svira neka dobra stvar, onda preko aplikacije pojačaš ili smanjiš glazbu ili recimo nađeš neku drugu stanicu...aplikaciju sam testirao sa mobitelom, IP5, nemam tablet tako da nisam probao, ali mislim da ne bi trebalo biti problema... Memorirao sam jedno 30tak radio stanica koje najčešće slušam, i da, radio Brod je također na listi ![]() ne znam koliko ima radio stanica, znam samo da ih ima pun kufer, vjerujem da ih ima par tisuća, nisam brojao ali mislim da samo Hrvatskih ima preko 100... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|