|
![]() |
#6571 | |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6572 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Da kužim ja to sve, ali očito ti ne ![]() svi ti testovi su single player, velika je tu razlika... i kuzis da ti ja govorim da sve to radi super ako se ne igra multy? jer tu nastaju problemi tek... Nema smisla stavljati, ako cemo prilikom sastavljanja i preporuke svakoga pitati "oš igrati samo single player ili" ako veli da,samo single onda ok... Mislim, opet ponavljam ![]() i dosta sada...off topic smo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6573 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa to ni nisam rekao, ali i3 i 270x je. da, dosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6574 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
nisi, ali mi linkaš gluposti koje nemaju veze s vezom ![]() ![]() Sve je to jasno meni, i 15god iskustva nisu za baciti ![]() ![]() npr kao što je gore Manuel Calavera složio, jedna odlična konfa, kojoj definitivno nema greške u niti jednoj igri niti vrsti igranja te igre (ono ne podebljano, 6300+270) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6575 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Pozdrav, želio bih kupiti novi komp, igram LoL najvise, trazim neku dobru konfu da mogu streamat i također igrat novije igrice poput assassins creeda i gta5, jedan frend mi je predlozio nesto ovako -Intel i5 4440 -Kingston 2x8GB 1600Mhz -MSI B85M-P33 -LG GH24NS -Zalman ZM-T2 Plus -XFX 450 pa me zanima jel to valja i kaj bi jos trebalo nadodat, hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6576 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
@perkz Ne treba ti 16GB RAMa. Koju grafičku imaš? Nezz kakav je i5 za streamanje,to se raspitat treba. Očekujem da ako GTA V izađe na kompove,da će imati visoki grafički zahtjev. Gledaj minimalno R9 270 pa na dalje. Od nVidije GTX760 i slično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6577 |
Registered User
|
ah ok, jel mi mozes predlozit koje rame uzmem i buraz mi je reko da si kupim ssd 120gb za brze pokretanje, jel mi se isplati to uzimat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6578 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Kolko para imaš na raspolaganju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6579 |
Registered User
|
5 000 , do 5,500 max |
![]() |
![]() |
![]() |
#6580 |
Banned
|
Za 5000 kn dobiješ ovo: http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=6544 + Samsung Evo Basic 120GB http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Samsung+SSD+120 Ili uzeti samo SSHD koji je brži od klasičnih diskova, on ima 8GB NAND memorije http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=SSHD+1TB http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=SSHD+2TB Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 16.05.2014. u 10:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6581 | ||||||
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6583 |
Registered User
|
Pozdrav! Tražim dobru i voljnu dušu da mi sastavi konfiku za 4-4.5k,neku semi-gaming,kolko je moguće za te novce. Potrebno mi je samo da novije igrice rade normalno,makar mi ne trebaju high-very high grafički detalji i sl. Komponente: -trebam konfiku + monitor(22" cca) + tipkovnica-s niskim tipkama po mogucnosti,iako ne znam kolko mi se to isplati sto se cijene tice u odnosu na obicnu. (van cijene-> +usb wireless(neku jeftinjaru po mogucnosti jer ne planiram trositi na ovo ako ne moram,ili ako imate neki bolji prijedlog spajanja kompića s ruterom,a da nije žica :P) -ROM mi ne treba -grafulja cca 2gb DDR5 po mogucnosti,procesor preferiram intelov,iako sumnjam da cu moci ovo sve strpati u taj cijenovni rang Cilj mi je sastaviti nešto što će durati koju godinu,pa bi kasnije mjenjao što bude potrebno,pretpostavljam da je pametno više novaca uložiti u matičnu i procesor jer je ostale dijelove lakše zamjeniti/RAMe nadodati. Hvala! edit: ako ima već napisana konfiguracija ovog tipa u Threadu ispričavam se,čitao sam malo koliko sam mogao,imam puno obaveza trenutno pa ne stignem sve proučavati,kao ni best-buy konfiguraciju trenutno,zato vas i molim za pomoć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6584 |
Banned
|
@lega031 Ploča: Asrock 980 DE3/U3S3 Procesor: AMD FX-6300 Hladnjak: Cosmo Cool LC-CC-95 Memorija: Crucial 4GB CL11 Grafička: Gigabyte R9 270 Windforce Kućište: LC-Power PRO-923B - Red Captor Napajanje: XFX 450 Disk: Seagate 1TB Monitor: AOC e2250Swdnk =4500 kn Kasnije nadograditi još 4GB memorije. Za usporedit cijene komponenata po dućanima, pogledaj na nabavi (www.nabava.net). Tipkovnicu uzmeš najjeftiniju s trogodišnjim jamstvom (Logitech, Microsoft), ima ih već za 50 kn. Što se tiče wlana, od jeftinijih USB-a imaš TPlink za oko 50 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6585 |
Registered User
|
@ShanTech hvala puno ![]() Medutim što je s ovom informacijom za graficku: "System power supply requirement: 500W". Pitam zbog napajanja. I jel nije to malo slab proc za tu graficku? Ako ima netko još konf s intel procesorom bio bih mu zahvalan.Oduvijek sam bio intel fan,a i čuo sam da je bolji od AMDa za single-taskanje( što je 90% moga vremena),istina ili ne,vi znate valjda bolje ![]() Zadnje izmijenjeno od: lega031. 19.05.2014. u 21:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6586 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
To ti je za 270X grafe,ne 270,ali ni to nije točno. Sa kvalitetnih 400W bi je mogao pokrenut. Računaj da ti je u XFX okviru Seasonic kvaliteta. Dakle nemaš brige. Ako želiš intel,uzmeš i3 4130 i B85 matičnu,i dobiješ otprilike istu cijenu. A ako možeš rastegnut bađet, i5 3350p i najjeftiniju B75 matičnu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6587 |
Registered User
|
Taman sam htio pitati u vezi i5 i dotičnog FX-6300. Koji od ta 2 je bolji,i za što. Da li mi se više isplati uzeti konfiguraciju koju je kolega ShanTech slozio,ili i5 + jeftiniju grafu? Kao što rekoh "semi-gaming" kompić,nisu mi potrebne sad neke high-very high performanse,ali da moze koju godinu durati,da sve radi glatko,pa onda zamjeniti ove "zamjenjivije" dijelove... Ali ne kontam se ja,vi ste profići tu pa objasnite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6588 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() |
#6589 |
Banned
|
@lega031 i5 će ti trenutno nedvojbeno dati više frejmova od FX-6300, a i3 nema smisla uzimati. Od Intela možeš ovako dobiti. Ploča: MSI B75MA-P33 Procesor: Intel i5-3350P Memorija: Patriot 4GB DDR3 Grafička: MSI R7 265 GDDR5 2GB/256bit Kućište: Zalman ZM-T1 PLUS micro tower case Napajanje: Silverstone Strider 500W Disk: Western Dogital Caviar Blue 1TB Monitor: AOC LED 21.5" E2250SWDNK =4600-4700 kn @Drvoje Krepala načisto. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6590 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]() Ali ako ode izvan gare, drvljem i kamenjem po ASUSU (već imam 1 krepanu - predpotopnu A7N8X-X), Điđabytice i ASRock su me pak vjerno služile godinama.
![]() |
![]() |
#6591 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
![]() Pogledaj u moje komponente, i vidjeti ćeš gotovo isto, a kompjuter je ludnica naspram svega na čemu sam dosad bio ![]() Ne znam što sam sad isr*o, no uglavnom, ako se ne odlučiš baš za ovu intel varijantu, slobodno uzmi ovu sa fx-6300 i gigabyte grafom, to je poanta. Čak ti je uspio ugurati i monitor kakav-takav u toj cijeni.
![]() |
![]() |
#6592 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Treba mi PC za oko 4-4,5 tisuća kuna, najbitnije filmovi i tu i tamo novije igrice mora moć zavrtit barem na osrednjim postavkama... Ne treba mi monitor. Da si uzmem jednu od ove 2 konfig kako je gore navedeno (i koju?) pa prođem jeftinije od ciljanog ili da uzmem za razliku cijene monitora nešto drugo pojačano? Rijetko kupujem / nadograđujem pa ako za tu razliku mogu osjetno dić performanse, to bi bilo super... iskeširao bih i koju stotku do 5 tisuća ako bi baš bilo potrebno Ako netko ima full drugačiju preporuku cijele konfiguracije, isto zahvaljujem unaprijed... kao i na eventualnim preporukama gdje kupiti PC... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6593 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Osobno bih išao na drugu konfiguraciju, a pošto ne nadograđuješ i ne mjenjaš komponente često, zamjeni ploču za Asus M5A97 R2.0 i umjesto FX6300 procesora ubaci FX8320...izbaci 1x4GB DDR3 rama i ubaci 1X8GB DDR3...ispalo bi te isto 4500kn bez monitora, samo bi dobio bolju ploču, bolji procesor i duplo više rama...ako planiraš OC, za dodatnih 200-250kn kupi bolji CPU hladnjak tipa CM212EVO, Zalman CNPS10 Optima i napajanje XFX XT 550w...jače, efikasnije, 80+ gold certifikat i 3 godine jamstva više...smatram da se isplati to napajanje za dodatnih 100kn, i miran si sto se tiče OCanja i ako se ikad odlučiš na kupovinu jače grafičke kartice |
![]() |
![]() |
![]() |
#6594 |
See You On The Other Side
Datum registracije: Mar 2006
|
Pozdrav ekipa, za nekih mjesec dana +/- ću ići u nabavku novog stroja. Ovaj koji trenutno imam traje već 6 godina i isto tako bih želio od novog. Buđet bi bio 5 tisuća, 5 i pol max. Monitor i optika mi ne treba, samo kanta. Konfiguracija bi više manje bila namjenjena za gaming, s tim da preferiram Intel. Po mogućnosti i5 4670k i dobra ploča da mogu OC-at kad zatreba. Svjestan sam da samo s ovim procom i matičnom moram rezat na jačini grafičke ali to mi nije problem. Složio sam ovo sam pa bih volio mišljenja. http://assemblio.hr/pc/hP4cho48 Zahvaljujem ![]() Zadnje izmijenjeno od: crash owerride. 22.05.2014. u 01:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6595 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
pozdrav trebam konfiguraciju u rangu 5k kuna, bez monitora. Trebam unutra malo bolju zvucnu i nvidijinu grafulju. Nacin placanja kes. hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6596 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
Pozdrav, mislim da je vrijeme za novi komp, pa se eto javljam ovamo da vidim što vi, koji se kužite, mislite. Kanibalizirao bih staru mašinu koliko mogu, što znači kompletna periferija (2 VGA monitora, miš, tipkovnica, 2.1 zvučnici), dva HDDa (160 i 250 GB, što mi je dovoljno), DVD, eventualno kučište koje nije ništa posebno, te eventualno napajanje koje me služi zadnje cca 3 godine. Riječ je o CoolerMaster RS-460-PSAP-J3 pa vi procijenite jel to dovoljno, jer ako nije imam plan i za njega. Dakle sigurno trebam CPU, GPU, matičnu i memoriju, te po vašoj procijeni PSU i kantu. Od kompa očekujem da bude relativno tih, ne nužno nečujan ali da ne ronda, tako da aftermarket hlađenje je definitivno opcija, no nisam toliko osjetljiv da bih išao na vodeno. Ukoliko bih kupovao i kučište, ono bi moralo biti jednostavno, neupadljivo, crno i bez nepotrebnih LEDica. Komp bih koristio za povremeno igranje (WOT, KSP, ETS2 s TeamSpeakom), te office alate i surfanje. Na raspolaganju imam 4500 kn. Također primam i preporuke za dućane gdje bih mogao doći s popisom i parama pa da mi oni to sve nabave, a ja si onda to doma složim. Živim na Trešnjevci i preferirao bih nešto u tom dijelu grada ili prema centru. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6597 | |
Registered User
|
Citiraj:
Vjerojatno neću OC tako skoro, da uzmem bolji cooler bez obzira? I vjerojatno neću kupovat tak skoro bolju grafičku ako to ne riješim sad, pa možda da se i za to dodatno isprsim? ![]() Hvala ti unaprijed na pomoći (i svima ostalima ako netko drugi može dati još neki komentar) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6598 |
Banned
|
@Jermanzg Koja bi bila namjena tog računala? @Delta Tango Napajanje je ok i možeš ga ostaviti. Eventualno možeš uzeti XFX 450 za 300 i nešto kuna, ako mora biti novo, crno i s garancijom. ![]() Ploča: Asus M5A97 R2.0 Procesor: AMD FX-8320 Hladnjak: Zalman CNPS10X Optima / Raijintek Themis / Hyper 212 EVO Memorija: 8GB DDR3 1600 Grafička: Gigabyte R9 270 OC Kućište: Zalman Z3 Plus =4100 kn Još imaš prostora za uzeti napajanje. Ako preferiraš Intel onda uzmi ploču MSI B75MA-P33 ili ECS Z77H2-A3, procesor i5 3350P, te hladnjak LC Power LC-CC-95 ili Thermaltake Contac 21 ili Raijintek Aidos. @nir34 Intel ili AMD - stvar osobne preferencije. AMD ima više "jezgri", no Intel trenutno daje bolje performanse. AMD više troši i razvija veće temperature. ![]() Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 23.05.2014. u 11:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6599 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
@nir34 Za 4500kn sa AMD-om ćeš dobiti bolju grafičku karticu, puno bolje opremljenu ploču, mogućnost da OC procesor i dobiti ćeš CPU hladnjak, tako da će ti AMDova konfa sa CM212EVO/CNPS10 optima hladnjakom biti tiša nego intel sa stock hladnjakom...svakako ti preporučujem da investiraš u hladnjak ako ideš na AMD FX, jer serijski hladnjaci su poprilično loši, bučni su i ne mogu najbolje ohladiti procesor, pogotovo FX83XX, sa serijskim hladnjakom nemoj niti pomišljati na OC...sa investicijom u bolji hladnjak dobiti ćeš tiše računalo, hladniji procesor, a time i mogućnost OCanja..mislim da bi na onoj Asus ploči i sa jednim od gore navedenih hladnjaka mogao izvući 4.2-4.4Ghz iz FX8320, ovisno o primjerku procesora na koji naletiš...probaš ga dići na 4.4GHz i dobiješ zvijer od procesora... što se tiče gledanja filmova i igranja, razliku između jednog i drugog procesora nećeš osjetiti, u igrama ćeš više profitirati sa kupovinom bolje grafičke kartice, tako da će ti igre bolje raditi sa FX8320 i R9 270, nego sa I5 3350 i R7 265 karticom...btw. današnje igre su optimizirane da iskoriste 4-6 jezgri, ako igre u budućnosti budu optimizirane da iskoriste sve njegove jezgre, što vjerujem da hoće, onda će FX8320 biti još bolji nego što je danas... Do nedavno se moglo nabaviti R9 280X za 1550-1600kn i to je bila odlična cijena, ali koliko vidim nema ih više ispod 2000kn, tako da ostani na R9 270 pošto nisi okorjeli gamer, ili idi na R9 280 za 300kn više, ali onda svakako gledaj uzeti i jače napajanje tipa XFX TS 550w za 100kn više...Imam HD7950 koja je identična kao R9 280 u kombinaciji sa FX8320@4.4GHz procesorom, i to vrti sve današnje igre na FullHD rezoluciji i ultra detaljima s pol snage ![]() Pretpostavljam da ti konfa neće raditi 24/7 u full loadu, tako da te potrošnja ne treba previše zamarati... Zadnje izmijenjeno od: dadosbcro. 23.05.2014. u 13:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6600 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
ShanTech, hvala ti. HDD su SATA, DVD je PATA. Pretpostavljam da bi onda i DVD trebao novi ubaciti. Nije da ga koristim baš često, al kad tad zatreba... Isprsit ću se još tih 200 kn. Glede Intel vs AMD moje preference tu ne igraju neku pametnu ulogu. Igrom slučaja svi moji dosadašnji kompovi su bili na Intelu, no preferiram razum nad nostalgijom tako da ako je u ovom slučaju AMD bolji izbor, onda AMD. Sviđa mi se ovo Zalmanovo kućište ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|