Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.05.2014., 06:05   #1021
Prijateljski
ex manki1
Moj komp

Prijateljski's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Par pitanja za korisnike tele2 usluga:
1.Da li je moguće onemogućiti roaming od strane operatera? (da uređaj iako je na automatsko traženju odabire samo tele2-bilo moguće u vip-u)
2.Ograničenje računa, mislim da sam pročitao u koracima od 50kn...da li funkcionira u praksi?
Prijateljski je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2014., 08:45   #1022
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Eto, nakon mnogo godina, odoh iz Tele2.
Iako je onih 3Gb u Smartu bilo predobro, kvaliteta signala me razočarala skroz.
Odoh u Tomato na Zicer tarifu
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2014., 08:59   #1023
Brzi Picek
Premium
Moj komp

Brzi Picek's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Eto, nakon mnogo godina, odoh iz Tele2.
Iako je onih 3Gb u Smartu bilo predobro, kvaliteta signala me razočarala skroz.
Odoh u Tomato na Zicer tarifu
je signal upitan, ali gdje je t scum tu je i telac

ali sada pogledaj parodiju od vipa ili ti paradajza

spustili su max brzinu downloada na jedva 250 kbps, dakle kao d aimaš t scum s greškom
tek neznatno bolje od teletine

ja i dalje ostajem na teletini

za tih 50kn mjesečno imam sve usluge, a život se ne svodi na brzinu
žene mogu to potvrditi
Staro 17.05.2014., 10:55   #1024
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor Prijateljski Pregled postova
Par pitanja za korisnike tele2 usluga:
1.Da li je moguće onemogućiti roaming od strane operatera? (da uređaj iako je na automatsko traženju odabire samo tele2-bilo moguće u vip-u)
2.Ograničenje računa, mislim da sam pročitao u koracima od 50kn...da li funkcionira u praksi?
Idemo po redu.

1. Vrlo vjerojatno. Mislim da samo trebaš kod od službe za korisnike. Ja sam si jednom zblokirao odlazne usluge na taj način.

2. Imam ovo aktivirano i to baš na 50 kuna, ali to ti ne funkcionira dok je poziv ili prijenos podataka u tijeku. Dakle ako odeš na net ili nekoga nazoveš kad si na 49 kuna preko limita TELE2 ti zblokira sve odlazne usluge tek nakon što se prekine poziv ili prijenos podataka.

The Man je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2014., 17:45   #1025
hrvoje29
Registered User

hrvoje29's Avatar

Datum registracije: May 2014
Imam pretplatu u tele 2 jos godinu dana uzea sam i telefon sad zanima me dali mogu raskinuti ugovor i kakve su posljedice po đep? Iskustva?
hrvoje29 je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2014., 21:22   #1026
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor hrvoje29 Pregled postova
Imam pretplatu u tele 2 jos godinu dana uzea sam i telefon sad zanima me dali mogu raskinuti ugovor i kakve su posljedice po đep? Iskustva?
Pitah ih istu stvar prije mj dana, evo ti odgovor....
"Poštovani, zahvaljujemo Vam što ste kontaktirali Tele2 Službu za korisnike.
Obavještavamo Vas da je izračun naknade za prijevremeni raskid pretplatničkog odnosa detaljno objašnjen na kraju Cjenika telekomunikacijskih usluga Tele2 koji je dostupan na internetskoj stranici www.tele2.hr i možete mu pristupiti preko linka http://www.tele2.hr/podrska-korisnicima/privatni-korisnici-pretplata/opci-uvjeti/."
Staro 17.05.2014., 21:37   #1027
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Koliko znam, moraš platiti razliku u cijeni telefona ili ostatak mjesečnih rata.
Znači, ako si uzea telefon za 1000kn, a on bez subvencije košta 4000kn, moraš platiti 3000kn umanjeno za razliku u tome koliko si već mobitela otplatija preko rata (ako si recimo otplatija 20% rata, tj cca 5mj umanji ti se za taj iznos).

Ili, ako ti je jeftinije - platiš ostatak rata.
Staro 18.05.2014., 09:22   #1028
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Brzi Picek Pregled postova
je signal upitan, ali gdje je t scum tu je i telac

ali sada pogledaj parodiju od vipa ili ti paradajza

spustili su max brzinu downloada na jedva 250 kbps, dakle kao d aimaš t scum s greškom
tek neznatno bolje od teletine

ja i dalje ostajem na teletini

za tih 50kn mjesečno imam sve usluge, a život se ne svodi na brzinu
žene mogu to potvrditi
Žena mi ima tscum i signal je loš na mjestima gdje nikad nebi rekao.
Brzina interneta mi nije toliko bitna koliko signal za poziv kad ga trebam-a imao sam paralelno 092 i 095 pa sam isprobavao, 095 se gubi čim krenem od Marofa prema Zg dok je 092 bio full
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2014., 14:09   #1029
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Evo jedan kratki osvrt na signal pošto sam putovao i imao priliku mjeriti usput. Ovo je C/P s forum.hr jer sam prvo tamo napisao.

Evo pošto sam u 2 dana napravio ~700km na A1 malo sam bilježio signal.

Karta je ovdje http://www.cellmapper.net/map

Odaberete Croatia 219 i Tele2 2. Nakon toga šaltate 3G-2G. Tamo gdje nema 3G prebacite na 2G i ako onda nema onda nema signala.

Moj dojam. Do karlovca samo 2G ili 3G od Draganića. Nakon karlovca nestaje signala jedno 5-7km, nakon toga 2G uz povremeno nestanje do Bosiljeva. Nakon Bosiljeva ima 2G do Grabrka i onda ništa do Otoka Oštarijskog gdje ima 3G do iza Josipdola. Nakon Male Kapele 2G usput do Brinja gdje nestaje na 2 minute signal. Nakon toga sve do Svetog Roka je postojan 2G signal i uz približavanje Svetom Roku 3G. Pošto je jučer i danas puhala bura tu smo nastavili starom cestom, stara cesta je puno bolja pokrivena 3G signalom. Na velebitu 2G do Obrovca bez nestanja signala i onda od Obrovca do Zadra 3G bez nestanja (kratki prekid signala kod Smilčića)

Tokom mjerenja poruke i pozive sam bez problema dobivao i slao, 3G signal kad bih uhvatio surfanje je radilo bez problema, 2G kako gdje. Šaltanje na t-com nisam isprobavao jer sam mjerio samo Tele2.

Moj dojam je zasad ok, od 4 sata vožnje sveukupno sam bez signala bio manje od 20 minuta, za manje zahtjevne korisnike (ne poslovne) čist ok. Nacionalni roaming nisam isprobavao, ali ono što jesam(prije 6 mjeseci) radi normalno. Okolica Zadra ima 3G na dobroj razini, osim rupe kod Ruplja. Stara cesta je puno bolje pokrivena od autoputa, skoro konstantni 3G signal.

Ukupno sam napravio 33000 točaka u 2 dana, probajte aplikaciju super je. U tih 33000 točaka aplikacija je vidjela 444 različite ćelije (npr. ako jedan repetitor ima 4 sektor antena svaka se broji kao ćelija).

Eto mali uvid u signal Tele2. Meni je signal za moje potrebe i više nego dovoljan.
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2014., 13:55   #1030
Valley7
Banned

Datum registracije: Apr 2012
Što se tiče mobilnog interneta, mene je isti dugo izluđivao kod kuće (centar zgb-a). Uvijek bi me bacilo na nekakav idiotski edge/2g koji je bio spor do neupotrebljivosti. Tek bi mi se u kratkim periodima pojavio normalan 3g.

Nakon kraćeg istraživanja ispostavilo se da je rješenje slijedeće - na telefonu je valjalo postaviti da forsira samo 3g (wcdma only). Nakon toga lijepo uživam na 3g/hsdpa i sve se učitava skoro jednako brzo kao i na adsl-u.
Valley7 je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2014., 12:53   #1031
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Taman sam dobio sms od teletine s novostima

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2014., 19:41   #1032
Valley7
Banned

Citiraj:
Autor aski Pregled postova
Taman sam dobio sms od teletine s novostima
Izvrsno! I meni je to stiglo. Niti časak prerano poslan im je mail za raskid ugovora, sa preslikom osobne i ostalim podacima.

Jednokratno plaćam samo nekoliko stotina kuna preostalu cifru za uređaj koji je uzet uz pretplatu, a sama pretplata konačno mi leti sa grbače. A to nije mala stvar budući da mi je brak sa teladi trebao potrajati još dobrano preko godine dana.

Đenja pa pa! Baš je divna sloboda!
Staro 01.06.2014., 23:44   #1033
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
I meni stigla poruka! Imam ugovor uz pretplatu još 18 mj. Ako sad raskinem ugovor bez naknade, da li i dalje plaćam pretplatu (tarifa 75 - 110kn zbog uređaja)? Moj plan je raskinuti ugovor i na isti broj uzeti novi s istom pretplatom i novim uređajem. Da li će to ići tako?
elzel je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2014., 23:51   #1034
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Neće. Još imaš 18x110 kn za mobitel. Dakle, toliko te dođe bail-out.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2014., 23:53   #1035
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
i mislio sam da bi bilo prelako
elzel je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2014., 23:54   #1036
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

A hebiga, mobitel je jedno, tarifa drugo. Da si keširao mobitel, onda da, ali ovako bi ti to dost skupo bilo.
Staro 02.06.2014., 06:38   #1037
Valley7
Banned

Kako se zapravo prekida ugovor? Hoće li sve biti instant-gotovo ako odem na bilo koje prodajno mjesto?

Ne da mi se čekat još 3 tjedna...
Staro 02.06.2014., 07:08   #1038
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Inače je pravilo 10 radnih dana, tako piše u zakonu. Ako se broj prebacuje dok je ugovor važeći, to je tako. Toliko sam morao čekat kad sam lani podnio zahtjev za prijenos broja iz Teletine u T-Mobile.

E sad, kakva je situacija sada, to još nitko ne zna jer tek danas idemo to riješavat Krećem za uru vremena
Staro 02.06.2014., 11:12   #1039
NeooS
Premium
Moj komp

NeooS's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Citiraj:
Autor elzel Pregled postova
I meni stigla poruka! Imam ugovor uz pretplatu još 18 mj. Ako sad raskinem ugovor bez naknade, da li i dalje plaćam pretplatu (tarifa 75 - 110kn zbog uređaja)? Moj plan je raskinuti ugovor i na isti broj uzeti novi s istom pretplatom i novim uređajem. Da li će to ići tako?
Ako sam dobro razumio, 110kn mj. ti je inače račun ukupno, znači mob plaćaš 30kn/mj. Računaš tada 30*18 mjeseci, ne 110*18.
Ako pošalješ zahtjev za raskidom ug.ugasi ti se broj skroz,tj pretplata. Imaš mogućnost podnijeti zahtjev za prijenos broja sa pretplate na bonove ili prijenos broja u drugu mrežu. Dakle, ne postoji direktna mogućnost,tj. neće ići na ovaj način kako si zamislio.

@Valley - što točno želiš? Raskid tipa gašenje broja, raskid tipa prelazak na bonove ili bi tražio prijenos broja u drugu mrežu.

@Drug Brko - još uvijek ti je tako nekako, cca 10-15 dana. Jer uglavnom je kod operatera ako nemaš ugovor i prenosiš broj u drugu mrežu prijenos 3.radni dan, a u slučaju kad ugovorna obveza postoji imaš ta 3 radna dana + 10tak dana odgoda zbog izračuna penala za prijevremeni raskid.
NeooS je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2014., 11:18   #1040
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Možebit da sam ga krivo razumio. Mislio sam da ima tarifu 75 i još na to 110 kn ratu za mob.

Meni danas rekoše da će se broj prebaciti sad u petak, 06.06. Budemo vidjeli.
Staro 02.06.2014., 11:41   #1041
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor NeooS Pregled postova
Ako pošalješ zahtjev za raskidom ug.ugasi ti se broj skroz,tj pretplata. Imaš mogućnost podnijeti zahtjev za prijenos broja sa pretplate na bonove ili prijenos broja u drugu mrežu. Dakle, ne postoji direktna mogućnost,tj. neće ići na ovaj način kako si zamislio.
Ne postoji direktna mogućnost, ali postoji zaobilazna
Raskid ugovora-zahtjev za prijenos broja sa pretplate na bonove - za 2-3-5 dana od aktivacije istog broja na bonove - novi ugovor, tj prijelaz sa bonova na pretplatu
Staro 02.06.2014., 11:45   #1042
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Tako je. Treba prvo ubiti ugovornu obavezu, a onda dalje po željama (druga tarifa, novi ugovor, bonovi, druga mreža...).
Staro 02.06.2014., 12:10   #1043
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ja cu danas u Tele 2 ici raskinuti ugovor, godinu dana prije isteka pa vam javim sto i kako, cisto da ljudi znaju.
Ici cu na bonbon, to je trenutno najisplativije, barem za mene

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2014., 13:37   #1044
Valley7
Banned

Citiraj:
Autor NeooS Pregled postova
@Valley - što točno želiš? Raskid tipa gašenje broja, raskid tipa prelazak na bonove ili bi tražio prijenos broja u drugu mrežu.
Raskid ugovora i prelazak na bonove uz zadržavanje broja.

Inače mi je ugovor trebao trajati još 14 mjeseci. Uz tarifu imam i uređaj kojeg plaćam 50 kn mjesečno. Matematika kaže ovako: 50 puta 14 jednako 700.

U dva različita razgovora sa szk potvrdili su mi da je 700 kn okvirna cijena za uređaj i to ću jednokratno platiti po zadnjem računu.

Okej, lijepo ja danas odem na najbliže prodajno mjesto (jer mi je postalo jasno da neću niš obaviti na daljinu) i tamo izverglam sve o raskidu ugovora. Sve je bilo dobro dok se nije spomenuo preostali iznos za uređaj. Ja fino velim 700 kn, ali ženska me počela uvjeravati da je to ustvari 1300 kn.

Skoro me moždani udar strefio.

Pitam ja nju nek mi sa nečime dokaže da je u pravu, budući da je moja matematika sasvim jasna i dvaput potvrđena od szk. Ona veli da nema pojma odakle to meni, ali da njoj tih 1300 kn piše u sustavu. Malo zavirim preko pulta da vidim u kakav to "sustav" ona točno gleda i na ekranu je bilo nešto što je opasno sličilo na tele2 stranicu sa slikama uređaja i, naravno, njihovim redovnim cijenama. Zbogom pameti.

Krenem ja na licu mjesta zvati szk po treći put. Sve ispričam i tražim da još jednom potvrde je li tih 700 kn stvarno stoji. Naravno, i treći put se ovo pokazalo istinitim. Također mi rekoše da prodajna mjesta imaju svoju tehničku podršku i da se prodajna mjesta moraju obratiti njima u slučaju bilo kakvih problema.

Ali naravno, ženska se uopće nije obratila toj podršci nego je i dalje tupila sa teorijom o 1300 kn iz svojeg "sustava". Čak se i ljutila na mene. Vrhunac gluposti i neprofesionalizma.

Da skratim igrokaz, rekla sam joj da je službena informacija koju JA imam takva i takva, neka me pusti na miru sa svojim pričama i privede kraju raskid ugovora. Na tome je i ostalo. Potpisala sam zahtjev za migraciju sa pretplate na bonove (i dobro ga prije toga pročitala), pobrala novu sim karticu i smršavila za nekih 5 kila.

Nadam se da me na zadnjem računu neće dočekati nekakva šok terapija. Muka mi je više od svega ovoga, to je zadnji put u životu da se pretplaćujem na išta...

Na onom papiru piše da će mi deaktivirati pretplatu 10.6. Fakat predugo.

P.S. Ženska je također rekla da se navodno (svaki novi ili postojeći) ugovor može raskinuti bez ikakvih penala bilo kada, čak i nakon 30. 6. (uz otplatu preostale cijene za uređaj, ako je isti uzet). Je li to stvarno istina???

Zadnje izmijenjeno od: Valley7. 02.06.2014. u 13:46.
Staro 02.06.2014., 13:38   #1045
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Tele2... Kako m je drago što m od njih otišao i nikad se ne vratio...
Staro 02.06.2014., 14:16   #1046
Valley7
Banned

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Tele2... Kako m je drago što m od njih otišao i nikad se ne vratio...
Ma i ostali su gamad što se pretplate tiče..

No sada mi je samo bitno da ova trakavica prođe bez iznenadnih šok-troškova. Iskreno se nadam da je formula "mjesečna cijena uređaja puta preostali broj mjeseci" stvarno točna...

U suprotnom neću platiti niš, neka me gone po sudu.

Maloprije sam od szk tražila da mi pošalju službeni izračun preostale naknade za uređaj, da to imam crno na bijelo. Jer očito je da svaka neznalica može radit, primati plaću i ne odgovarati za (dez)informacije koje daje.
Staro 02.06.2014., 14:16   #1047
hrvoje29
Registered User

hrvoje29's Avatar

Datum registracije: May 2014
Ma nek oni mene prebace na bonove jer necu smecu placati 10 kn iz principa! Pa cu ja lako prici na neko drugo smece od mreze kada mene bude volja!
hrvoje29 je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2014., 14:19   #1048
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Pa bonove ćeš plaćat 10% više. Nije da ćeš ostat netaknut.
Staro 02.06.2014., 14:25   #1049
Valley7
Banned

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Pa bonove ćeš plaćat 10% više. Nije da ćeš ostat netaknut.
Zašto je uopće uvedena ta promjena??
Staro 02.06.2014., 14:27   #1050
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Jer državi fali para pa im stavila nove namete jer oni imaju para. Naravno, telekomi nisu ludi da im daju svoju lovu, pa su povisili cijene korisnicima.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na