|
![]() |
#1891 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() 1 radni dan. To2C nije radio do 04.05.. Tada su rekli da je paket poslan i od jučer, 05.05. je vidljivo "Insert Item into bag". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1892 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
Znam da se već spominjalo sporadično, ali ako netko zna neka napiše točan postupak oko izvoznice (i ostale papirologije) i slanja moba u Kinu iz ZGB na popravak. Koliko sam shvatio, treba ići u Branimirovu s potvrdom o plaćenom PDV-u i onda tamo ispuniti izvoznicu - ima li još što za pripaziti? I BTW, može li se bez te potvrde o PDVu slati na popravak, samo s izvoznicom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1893 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
U Branimirovu,ponesi mob i kutiju u kojoj ga saljes,ponesi novce i racun da si platio PDV i za svaki slucaj onaj poziv sa Carine gdje ti je PCP broj.Sve ostalo ces dobiti tamo. Moze se slati ali ces po povratku istog ponovo platiti PDV. Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 06.05.2014. u 18:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1894 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam ispisao izvoznicu pri slanju, ali kad sam kasnije zatražio kopiju, rečeno mi je da ga nisu upisali u izvoznu knjigu jer da treba ispuniti još nekakav obrazac ili nešto priložiti. Nažalost, ne sjećam se više o čemu se radilo. Sad mi se to obija o glavu jer mi je došao poslani mob sa RMA i dobio sam novi PCP broj sa zahtjevom za plaćanje pdv-a (opet). Jutros sam poslao svu potrrebnu dokumentaciju i čekam mi vidim hoće li je prihvatiti.
![]() |
#1895 |
Truth is out there!
Datum registracije: Aug 2003
|
ima netko mozda kupon za banggood?
![]() |
#1896 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja jučer odnio papire i podigao svoj povrat s RMA u Branimirovoj. Nisam iz ZG, ali bio u prolazu pa svratio. Veli ekipa tamo da još obrađuju pošiljke iz 4.mjeseca, da sam slao papire i čekao paket doma načekao bi se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1897 |
Premium
|
Hebiga, ne idu svi u ZG k'o ti. Ja nisam dobio onaj automatski odgovor od carine iako sam sve poslao mailom još u ponedjeljak. Morati ću ponoviti mail danas.
![]() |
#1898 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1899 |
Premium
|
Ni meni nike stigao automatski odgovor, 25.4 sam slao, i neki dan zvao i rekli ds se strpim, da je sve još u procesu carinjenja. A prije.l mi isto za jednu pošiljku nije stigao automatski odgovor, i na kraju mi ta pošiljka dosla treci dan od slanja maila, a većinom dođu za cca 7,8 dana |
![]() |
![]() |
![]() |
#1900 |
Guest
|
nek zaposle još ljudi... bio isto neki dan u prolazu, paketa ko u priči ![]() ili nek propuštaju više paketa ![]() |
![]() |
![]() |
#1902 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Postaru kad pokuca sa mobitelom u rukicama na vrata. Cash.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1903 |
Premium
|
@c-shadow Kakve su to gluposti oko praznika? Koliko znam, odgovori su automatski, a to znači da ih šalje mašina. Zar i mašine imaju praznike? Nije ovo Futurama! Problem je što ja ne znam jesu li zaprimili ono što sam im poslao, a u svom pismo prijete da će paket poslati nazad ako u roku od 8 dana ne dobiju dokumentaciju od mene. Napiši brate da si primio dokumentaciju, pa zadrži paket koliko hoćeš. Glavno da ne ide nazad u Čajnu.
![]() |
#1904 |
Premium
|
Pa naravno da je glupost ak je automatika ![]() To je čovjek ispred mene izdiktirao nekome na telefon na upit zašto nije dobio automatsku obavijest. Nemoj olako zaključivati, samo ti prenosim što sam čuo jučer tamo, a znaš kakvi likovi rade po državnim službama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1905 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1906 |
Premium
|
Ne krivim ja tebe. Znam da su to polupismena čeljad. Zamisli kakav to mentalni sklop mora biti da uopće izusti takvu glupost. Mogao bi se okladiti da tu Bender ima svoje prste ![]()
![]() |
#1907 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Narućujte DHL om naravno ako nije preskupo jer ima razlike od trgovine do trgovine ,stigne za 4 dana i 2.dan ti je na kucnoj adresi je da platis uz PDV jos 125 kn ali nema ćekanja i gluposti ![]() A da pojasnim oko EURI broja nitko nepiše da se on dobije odmah nakon zahtjeva jer EURI broj je vaš OIB s oznakom HRxxxxxxxxxxxxx ,taj EURI vam vrijedi trajno netreba se više vadit ponovo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1908 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Evo popravljen pa usporedi. ![]() Naručujte DHL-om, naravno, ako nije preskupo, jer ima razlike od trgovine do trgovine. Stigne za 4 dana i 2.dan ti je na kućnoj adresi, je da platiš uz PDV još 125 kn ali nema čekanja i gluposti ![]() A da pojasnim oko EORI broja, nitko ne piše da se on dobije odmah nakon zahtjeva jer EORI broj, je vaš OIB s oznakom HRxxxxxxxxxxxxx, taj EORI vam vrijedi trajno, ne treba se više vadit ponovo ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1909 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Edit! Tko je imalo pametan i žuri mu se shvatit će što sam ja tu napšisao ,dakle kupiš Mobitel u kini neki imaju Shipping free neki naplate 20 neki 120 dolara dostavu,,a cijena mobitela je isto razna ![]() 2. stigne u RH za 3 dana 3.EURI broj možeš izvadit iako nista nekupujes mora se napravit zahtjrv u lokalnoj carinskom uredu najblizem prebivalistu ! Šta još nije jasno ?Pitajte mene ja nelupam gluposti već provjereno pisem jer ja sam carinik lol Sad morate bit dobri samnom lol Edit! Šalim se ali jedno je istina za 6 dana sam dobio mobitel platio 125 kn više izgubio manje živaca i natezanja i to je to ! Zadnje izmijenjeno od: Jole911. 09.05.2014. u 20:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1910 |
Registered User
|
Bio danas u Branimirovoj poslati mob na RMA natrag Minidealu, platio sveukupno 61 kn. Iako sam ponio potvrdu o plaćenom PDVu, tip mi je rekao da mi ne treba sad već ako uredjaj opet ode na carinu pri povratku. Meni svejedno, glavno da imam izvoznicu :-) A što se tiče automatskog odgovora, tako je automatski da ga nikad skoro nisam dobio, a u dva slučaja kad je došao bilo je to nakon dan-dva, dakle nakon što je netko od carinika bacio pogled na dokumente... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1911 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
Citiraj:
Odgovor je sljedeči: u tom slučaju obavezno upisati imei i serijski broj moba na izvoznicu,pa po tome ispada da ako ide zamjena uređaja ide i obavezno plačanje PDV-a. Tako da oni koji su imali sreče sa slavkom,u slučaju slanja natrag i dobivanja novog uređaja vjerojatno budu morali odraditi dug domovini. Zanima me samo dali je na potvrdi o plačenom pdv naveden serijski broj uređaja ili IMEI? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1912 |
Registered User
|
Nije naveden. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1915 |
Premium
|
Al imaju opremu za rad u pošti... Gedam lika kako se muči s (očito tupim) ovakvim nožem otvoriti paket koji ima omotano par slojeva mjehuričaste folije. Da sam mogao snimati bio bi lijepi unpacking video :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1916 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
U zadnje vrijeme neki paketi se šalju u stiropor kutijama gdje moraš pogađati gdje je točno rupa i gdje da zarežeš kako bi je otvorio. Kako je cijela omotana u žuti selotejp nemoguće ju je tako brzo otvoriti. Čini se da su to i oni skužili pa mi zadnja dva paketa nisu ni otvarali. No u svakom slučaju trebalo bi doći do decentralizacije carine i/ili zpošljavanje više ljudi na obradi/otvaranju paketa.
![]() |
#1918 |
Registered User
|
Od kada smo u EU, prije su bile Carine u Splitu, Osijeku i Rijeci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1919 |
Premium
|
Prije se carinilo u lokalnim većim centrima (Pula, Rijeka, Split,..), a sada je sve u ZG. Jasno da im je to sada jeftinije, ali definitivno imaju premalo ljudi. Oni bi trebali shvatiti da zapošljavanje novih ljudi nije uvijek trošak.
![]() |
#1920 |
Registered User
|
U Puli nije bila postanska carina nikada.Rijeka je bila centar za cijelu Istru Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 11.05.2014. u 11:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|