Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 08.05.2014., 17:35   #7351
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Cim sam upalio mi3 i malo se poigrao s istime stavio sam developersku verziju roma baziranu na 4.3 i rootao isti. Misljenja sam da vecina ekipe iz nasih krajeva istu stvar napravi sa svojim mi3, jer nije bas da ga kupuje 'average joe'
Mileni je offline  
Staro 08.05.2014., 18:29   #7352
bous
Premium

bous's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Ok,rezime:
Da li bolje uzeti E&C verziju pa sam napraviti root i ubaciti multilanguage room,te time biti siguran da cu imati sluzbeni updejt ili uzeti rootanu multilanguage verziju,ali s rizikom gubitka sluzbenog updejta?

Zadnje izmijenjeno od: bous. 08.05.2014. u 18:38.
bous je offline  
Staro 08.05.2014., 18:43   #7353
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Prema osobnom iskustvu, sluzbeni MIUI update je zeznuta stvar. Mislim da zeza cak i kad su Google Apps na mobitelu.
Mozes i sam skinut sluzbenu verziju pa fleshat nakon mjesec-dva

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 08.05.2014., 18:51   #7354
bous
Premium

bous's Avatar

Narucen s multilanguage i root verzijom.
Hvala svima na pomoci
bous je offline  
Staro 08.05.2014., 20:09   #7355
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
@bous

Odakle si narucija mob i kakva je cijena ako se moze znati?
Ja takodjer narucujem ali sa xiaomishop.com i ne vidim nikakve opcije vezane uz rom...
Staro 08.05.2014., 21:01   #7356
Interpol
Premium
Moj komp

Interpol's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Hongmi 1S WCDMA na antelifeu 150$ presale
Interpol je offline  
Staro 08.05.2014., 21:12   #7357
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Kad već razgovaramo o MIUI-u repozitorij s hrvatskim jezikom koji su dečki složili je već u upotrebi.
Na sljedećem linku moguće je naći MIUI za naše kineske telefončiće sa hrvatskim jezikom .
MIUI HR
Linkovi na gapps za MIUI su također u istoj temi.

GJ ekipa koja to sve prevodi.
boris1408 je offline  
Staro 08.05.2014., 21:21   #7358
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
[QUOTE=Dakok;2592070]Prema osobnom iskustvu, sluzbeni MIUI update je zeznuta stvar. Mislim da zeza cak i kad su Google Apps na mobitelu.

Ne zeza, čak i kad su google apps na mobu.
dabomba je offline  
Staro 08.05.2014., 21:53   #7359
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Koji mobitel, mene je zezao na zte v987, ali mi nije previše smetalo jer bi skinuo kompletno izdanje i onda flešššš

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 08.05.2014., 21:56   #7360
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Za OTA update bilo kojeg rom-a jako je bitno da imate odgovarajući recovery. Tako recimo lewa update radi samo na stock recovery-u za v967s ili miui ota update radi samo na julianovom miui recovery-u
boris1408 je offline  
Staro 08.05.2014., 21:59   #7361
brisani
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor boris1408 Pregled postova
Za OTA update bilo kojeg rom-a jako je bitno da imate odgovarajući recovery. Tako recimo lewa update radi samo na stock recovery-u za v967s ili miui ota update radi samo na julianovom miui recovery-u
Smeta li root, ili ga izbriše, pa ga se mora ponovo rootat.

Zadnje izmijenjeno od: brisani. 08.05.2014. u 22:20.
brisani je offline  
Staro 08.05.2014., 22:44   #7362
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Interpol Pregled postova
Hongmi 1S WCDMA na antelifeu 150$ presale
Čovječe koja ponuda, najradije bih ga uzeo. Iskustva s antelife su pozitivna? Koliko dugo će trajati ova akcija ako znaš?

EDIT: pusti me, lijepo piše da je do 14 preorder
tiki66 je online  
Staro 08.05.2014., 22:48   #7363
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Citiraj:
Autor brisani Pregled postova
Smeta li root, ili ga izbriše, pa ga se mora ponovo rootat.
MIUI je sam od sebe rootan. U security - permisions - root access samo aktiviraš dopuštenje. OTA update nebi trebao imati nikakvih problema sa root-om
boris1408 je offline  
Staro 08.05.2014., 23:07   #7364
brisani
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor boris1408 Pregled postova
MIUI je sam od sebe rootan. U security - permisions - root access samo aktiviraš dopuštenje. OTA update nebi trebao imati nikakvih problema sa root-om
Hvala! To sam pretpostavljao, samo mi nije bilo jasno to sa OTA updateom, i zašto bi smetao root, pa sada imam i potvrdu da to nema veze.
brisani je offline  
Staro 08.05.2014., 23:07   #7365
cronicle™
Registered User
Moj komp

cronicle™'s Avatar

Razmišljam si sada uzet nekakav mobitel preko http://www.minideal.net/ , i sad da vas pitam isplati li se to, računam uzeti za nekih 250$, tipa ZOPO ZP998, 8-jezgri itd. Nakon koliko vremena crknu mobiteli, jer tko će mi ga slat u Kinu na popravak ako ima garanciju itd..
cronicle™ je offline  
Staro 08.05.2014., 23:11   #7366
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor cronicle™ Pregled postova
Razmišljam si sada uzet nekakav mobitel preko http://www.minideal.net/ , i sad da vas pitam isplati li se to, računam uzeti za nekih 250$, tipa ZOPO ZP998, 8-jezgri itd. Nakon koliko vremena crknu mobiteli, jer tko će mi ga slat u Kinu na popravak ako ima garanciju itd..
Netko mudar ovdje je rekao da nije mudro uzimati kineze za preko 1000 kn. Osobno smatram da je ta mudra osoba vrlo mudra i mudro sam poslušao taj savjet. ZoPo su dobri uređaji, no sam procjeni želiš li dati cca 1800 kn za kineza, koji ako slučajni kihne, imat velikih natezanja sa sellerom i dugačke vremenske periode čekanja.

Vidio specse od Redmi S1. Sve divno krasno, no nebi ništa presell uzimao. Neka prvo osvane nekoliko desetaka user reviewova i opiniona. Ovako se može dogoditi da je mob utter fail.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 08.05.2014. u 23:16.
Brko je offline  
Staro 08.05.2014., 23:19   #7367
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Ovisi koji je razlog zašto bi kupio takav uređaj. Treba ti stvarno octacore procesor? Treba ti zbog bolje kamere? Navedi što ti je bitno za uređaj pa će ti ljudi znati reći isplati li se. Ja bi to ovako formulirao, ako ti je tih 250 dolara lova koja ti neće faliti, naruči. No, s druge strane ako je ovo nategnuti budžet iz kojeg samo želiš izvuči maksimum preispitaj prioritete. Imaš jeftinijih a oke uređaja i ovdje ili još bolje naručivanjem iz neke EU zemlje. Ako si i dalje zagrižen za octacore možda radije uštedi kojih 70ak dolara pa uzmi coolpad f1 kao što neki već jesu. U slučaju da nešto ne bude radilo bar znaš da si dao 70 dolara manje a dobio manje više istu stvar.
bg_4_l je offline  
Staro 08.05.2014., 23:20   #7368
cronicle™
Registered User
Moj komp

cronicle™'s Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Netko mudar ovdje je rekao da nije mudro uzimati kineze za preko 1000 kn. Osobno smatram da je ta mudra osoba vrlo mudra i mudro sam poslušao taj savjet. ZoPo su dobri uređaji, no sam procjeni želiš li dati cca 1800 kn za kineza, koji ako slučajni kihne, imat velikih natezanja sa sellerom i dugačke vremenske periode čekanja.

Vidio specse od Redmi S1. Sve divno krasno, no nebi ništa presell uzimao. Neka prvo osvane nekoliko desetaka user reviewova i opiniona. Ovako se može dogoditi da je mob utter fail.
Govorim ti da neću dat iznad 1000 kn jer i sam znam da će mi kad tad riknit, ali me zanima znaš li otprilike taj vremenski period kad će crknit? Najvjerojatnije ću uzet ili ZoPo ili od Lenova neki..
cronicle™ je offline  
Staro 08.05.2014., 23:23   #7369
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Govorim ti da neću dat iznad 1000 kn jer i sam znam da će mi kad tad riknit, ali me zanima znaš li otprilike taj vremenski period kad će crknit? Najvjerojatnije ću uzet ili ZoPo ili od Lenova neki..
Napisao si 250 dolara. To je malo više od 1000 i još pdv i eto te na skoro 2 soma. No dobro...
Kad će crknut? A sigurno u periodu od 2 do 20000 radnih dana.

Mislim, kakvo je to pitanje? Pa nema niko kristalnu kuglu.
Brko je offline  
Staro 08.05.2014., 23:26   #7370
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Koji mobitel, mene je zezao na zte v987, ali mi nije previše smetalo jer bi skinuo kompletno izdanje i onda flešššš
Xiaomi MI2S i Mi2A oba na MIUI 5 nikakvih problema,mobovi su od prvog dana onakvi kakvi su došli,stavljen google play i deri, ni zakašljucali nisu do danas evo već šest mjeseci.
dabomba je offline  
Staro 08.05.2014., 23:28   #7371
cronicle™
Registered User
Moj komp

cronicle™'s Avatar

Ma zaboravio sam pdv i ta sranja, znači nekih maximum tisuću kuna. Mobitel bi isključivo koristio za internet, surfanje i takve sitnice, ništa preveliko tako da mi ni ne treba octacore nego može quadcore. Uglavnom tražim da mobitel bude brz, to mi je najbitnije, te da bude pregledan, kamera nije toliko bitna (nekih 5mp otprilike), memorija nekih 16gb, ne treba više itd..
cronicle™ je offline  
Staro 08.05.2014., 23:32   #7372
bous
Premium

bous's Avatar

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
@bous

Odakle si narucija mob i kakva je cijena ako se moze znati?
Ja takodjer narucujem ali sa xiaomishop.com i ne vidim nikakve opcije vezane uz rom...
Sa to2c,cijena je 328$ za 16GB verziju.
bous je offline  
Staro 08.05.2014., 23:33   #7373
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Eto, sebi sam uzeo Jiayu G4C. 142 usd ja to2c. Debela baterija od 3 iljade miliamperura i 4,7 inčer IPS su presudili u mom odabiru.
Nego, 16 GB rom u kineza do 1000kn... To nisam ni čuo ni vidio da ima. 8GB su manjina, ali 16 GB... Pa pikneš micro sd karticu. 16GB subsada bagatela.
Brko je offline  
Staro 08.05.2014., 23:36   #7374
cronicle™
Registered User
Moj komp

cronicle™'s Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Eto, sebi sam uzeo Jiayu G4C. 142 usd ja to2c. Debela baterija od 3 iljade miliamperura i 4,7 inčer IPS su presudili u mom odabiru.
Nego, 16 GB rom u kineza do 1000kn... To nisam ni čuo ni vidio da ima. 8GB su manjina, ali 16 GB... Pa pikneš micro sd karticu. 16GB subsada bagatela.
Ma dobro, nisam upoznat sa kinezima i njihovin tržištem toliko, ali eto, bolje da od njih uzmem neki do tisuću kuna koji će me služit bar godinu dana, ali baš služit. Koju mi preporučuješ marku, Zopo ili Lenovo?
cronicle™ je offline  
Staro 08.05.2014., 23:43   #7375
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Ja sam nekom svojom istragom i razgovorom sa vlasnicima njihovih uređaja selektirao THL kao solidan kineski brand. Imaju u Kini preko 300 vlastitih trgovina, nisam našao na ozbiljne pritužbe i to je prevagnulo.
I taj konzervativni dizajn mi se dopao na prvu, pa je odluka pala na THL T5S, cijena $116 + PDV + Sandisk 32 GB (class 10) = cca 930 kn.
GoodLooker je offline  
Staro 08.05.2014., 23:45   #7376
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nisam ni ja upućen. Sve kaj znam, znam od ljudi ovdje koji su ih proturili kroz ruke podosta komada.
Ali kad bi sebi uzimao, uzeo bi si ZoPo ZP780. Baš mi se sviđa taj mob i košta samo 100 eura + pdv kad dođe. To je znači da je Lenovo loš, ali ovo što je Guls rekao što se dogodilo, malo me to distanciralo od Lenovota. Iako ne mora bit, ali...
Brko je offline  
Staro 09.05.2014., 00:09   #7377
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Imaš stariji model od 155 USD, dakle 1100Kn s PDV-om
Neken N6 s 2GB RAM i 32GB ROM

Staro/novi Lenovo A850i s 8GB RAM-a, 900MHz i solidnom baterijom je nešto ispod 1000Kn.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 09.05.2014. u 07:05.
Dakok je offline  
Staro 09.05.2014., 00:27   #7378
sava84
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
Pozdrav, sta mislite o modelu Zoppo zp990+? Po recenzijama je ok, nasao sam cak i jednu domacu.Trazim neki dobar fablet, ugodan za surf i multimediju, a da je kvalitetan i da me neko vrijeme posluzi. Ne mijenjam cesto mobilne bas. Moze i prijedlog neceg drugog u tom rangu
sava84 je offline  
Staro 09.05.2014., 02:02   #7379
bous
Premium

bous's Avatar

Moze li netko prokomentirati ovo:
-SAR value za Xiaomi MI3 je 1,29W/kg
-SAR value Xiaomi Red Rice 2W/kg
bous je offline  
Staro 09.05.2014., 05:57   #7380
frulex
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
[QUOTE=dabomba;2592157]
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Prema osobnom iskustvu, sluzbeni MIUI update je zeznuta stvar. Mislim da zeza cak i kad su Google Apps na mobitelu.

Ne zeza, čak i kad su google apps na mobu.
Ma nije zeznut, meni je još prije cca 4 godine na HTC Desireu uredno odrađivao OTA svakog petka...

BTW, sutra ide ženin Lenovo A706 kod Minideala na RMA, nakon 6 mjeseci upotrebe dobio LCD bijele crtice i flicker, na crnoj boji još OK, ali na bijeloj sve fercera, nemres se više ni u Snapdragon mob pouzdati
Srećom je jučer stigao Newman s Pande pa nismo u deficitu s vremenom, pa neka sad slobodno par mjeseci skuplja besplatne milje. Inače, poslao sam Minidealu ovu sliku problema, nisu ni pisnuli, drugi dan poslali adresu za povrat i tražili obavezno da priložim Lenovo Warranty card (sa serijskim brojem), izgleda da će ga direkt Lenovu proslijediti, bumo vidli kak će to sve završiti...

Zadnje izmijenjeno od: frulex. 13.05.2014. u 15:24.
frulex je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na