Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 07.05.2014., 10:16   #7291
Superior
Premium

Superior's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Glupo je ne reći. Koji je onda smisao funkcija forum? Da neki uvaljuju mobitele nakon što ih pohvale? Mogu reći da je moje iskustvo vrlo pohvalno ali nemam namjeru pisati koje sam mobitele kupovao, mogu samo reći da nisu u pitanju Cuboti i Inew.
Superior je offline  
Staro 07.05.2014., 10:24   #7292
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor kolibri Pregled postova
G4S Software Download
Zna netko o čemu se tu radi? Nova verzija ROMa ili što?
Novi ROM za wcdma verziju.
GoodLooker je offline  
Staro 07.05.2014., 10:31   #7293
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
S time da prije provjeriš na forumima kako se točno ponaša taj rom i što mijenja. Zna se desetiti da novi rom ne donosi neki napredak ali ima nedostatak poput lošijeg gps-a.
Staro 07.05.2014., 11:12   #7294
brisani
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
S time da prije provjeriš na forumima kako se točno ponaša taj rom i što mijenja. Zna se desetiti da novi rom ne donosi neki napredak ali ima nedostatak poput lošijeg gps-a.
Možda rješava ovo (ne)spremanje slika na internu memoriju. U svakom slučaju bilo bi dobro provjerit.
brisani je offline  
Staro 07.05.2014., 11:17   #7295
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
G4S Software Download
Zna netko o čemu se tu radi? Nova verzija ROMa ili što?
Verzija od 18.04., "RC" je Release Candidate vjerojatno, a "mt92" znači da je riječ o osmojezgrenom Jiayu modelu. Na Baidu disku istog lika imaš i drugih Jiayu datoteka

Kad ga flešaš (uz obavezan prethodni CWM backup) javi kakav je tako da i drugi članovi foruma imaju korisne informacije

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 07.05.2014., 11:39   #7296
kolibri
Premium

Datum registracije: Oct 2013
Cek da ga dobim najprije. Trenutno je negdje kod njih na posti...
kolibri je offline  
Staro 07.05.2014., 12:13   #7297
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Netko je pitao za primjere fotki Jiayu G4s pa evo usporednih primjera s Canon PowerShot SX230 HS

Primjer
Primjer
Primjer
Primjer
Primjer
Primjer
Primjer
Primjer - slaba rasvjeta

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 07.05.2014., 12:21   #7298
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Loše fotke. iNew radi bolje.
Staro 07.05.2014., 12:43   #7299
kolibri
Premium

Svaki cigo svoga konja hvali!
Bitno da kvaliteta fotki bude barem na razini mojeg 3 godine starog Samsung Galaxy 2.
kolibri je offline  
Staro 07.05.2014., 13:04   #7300
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Svaki cigo svoga konja hvali!
Bitno da kvaliteta fotki bude barem na razini mojeg 3 godine starog Samsung Galaxy 2.
Paaaa... gledao sam Review od Blaževa na njegovom sajtu, nisu mi se slike činile baš tako loše kao na ovim kineskim usporedbama. Pogotovo ove izvana...

LINK

OK, nisu baš sad kao sam SGS5 ili iP5, ali nisu baš ni ovako loše kao ove što je Dakok postao.
Brko je offline  
Staro 07.05.2014., 13:12   #7301
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Negdje na ovoj temi sam stavio usporedbu iNew i SGS3 i komentari na kvalitetu su bili pozitivni. Nažalost, sa ovim se nisam naslikao, ali ću naći koju i postati je ovdje.

A sad malo novosti.
Oppo 7 se pojavio na preorderu u Kinu za 565$. Prodaja od 29.05.
http://www.slashgear.com/oppo-find-7...y-29-07328012/

1+1 je odlučio izbaciti mobitel na tržište prije planiranog roka te proizvodnju bijelog 16Gb modela smanjiti u korist pojačanja proizvodnje crnog 64Gb modela.
https://forums.oneplus.net/threads/2...ed-may-6.6854/
Staro 07.05.2014., 13:13   #7302
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Meni je najbolju kameru imao Cubot GT99, koliko god neki ga grdili i bio loš meni je on bio najbolji, makar što se tiče kamere.
A novi Cubot X6 koji je cjenovno primamljiv ima blagi šum u gornjem lijevom kutu.
Ništa strašno, ali malo primjetim.
Cubot X6 slike;
http://anton008.com/wp-content/uploa...506_124927.jpg
http://anton008.com/wp-content/uploa...506_125419.jpg
http://anton008.com/wp-content/uploa...506_124901.jpg

@coconut, stari inew v3 i novi v3 (koji podržava 900mhz) bi trebali imati samo različitu "antenu" koja podržava 900mhz i drugi rom koji je zeznuo GPS tako da bi kamera svugdje trebala biti ista.
Iako mi nije jasno zašto ni s fixom na novim inew-ovima gps ne proradi najbolje.
Staro 07.05.2014., 13:16   #7303
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Citiraj:
Autor Superior Pregled postova
Glupo je ne reći. Koji je onda smisao funkcija forum? Da neki uvaljuju mobitele nakon što ih pohvale? Mogu reći da je moje iskustvo vrlo pohvalno ali nemam namjeru pisati koje sam mobitele kupovao, mogu samo reći da nisu u pitanju Cuboti i Inew.
Nemoj se ljutit ali apeliraš na člana da iznese informacije i spoznaje o nekom uređaju, a u sljedečoj rečenici kažeš da ti nemaš namjeru iznositi svoja iskustva sa uređajima koje si kupovao??
GoodLooker je offline  
Staro 07.05.2014., 14:04   #7304
goodye
Registered User

Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Nemoj se ljutit ali apeliraš na člana da iznese informacije i spoznaje o nekom uređaju, a u sljedečoj rečenici kažeš da ti nemaš namjeru iznositi svoja iskustva sa uređajima koje si kupovao??
Jesi ikad cuo za sarkazam

Nikako se odluciti za kupovinu, sve mi se nesto neda.
Vec godinu dana nosam Huawei g300 i sto se mene tice ja sam prezadovoljan mobitelom. Kameru slabo koristim, jer je nekako spora, ali ako slikam nesto mirno slike ispadnu ok. Baterija sa wifi i 3g cijelo vrijeme ukljucenim moze 2 dana izdrzati, iako imam naviku puniti mobitel svaku vecer. Mobitel ne skripi ni nakon godinu dana. Jedina stvar koja me smeta je nedostatak rama, sto se itekako osjeti. jednostavno 512 je malo.

Sada bih prodao ovaj mobitel, a uzeo bih nesto takoder kinesko.
Kada vec uzimam, uzeo bih 5", 1 gb rama i 2 sim kartice. Kamera nije bitna, gps bi dobro dosao, ali nije presudan. Nesto sam zapeo za Elephone P7 mini, iz razloga sto mi se ne daje puno love.

Jos jedan osvrt, bratu sam uzeo "slavni" Cubot GT99, od svega na netu on je cini se jos dobro prosao , mikrofon mu je malo tih, ono slabo ga cujem kada pricam s njim, gps nije ni probao (morat cu ja uzeti pa probati), i gavni problem mu je kamera, uglavnom ne radi mu zadnja kamera, radila je odlicno na pocetku, onda odjednom prestala, nakon par restartiranja radila opet i u zadnje vrijeme nista, prednja radi normalno.

Zadnje izmijenjeno od: goodye. 07.05.2014. u 14:58. Razlog: Hvala kolega, da mislio sam na P7, greska u koracima :)
goodye je offline  
Staro 07.05.2014., 14:16   #7305
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Valjda misliš na Elephone P7 mini (Mlais MX28)?
Imaš ga na Coolicool za 100USD. Moj je na carini pa idu dojmovi kad ga izblesiram

Dakok je offline  
Staro 07.05.2014., 14:27   #7306
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Stigao newman n2 i na prvu se čini veoma dobar uređaj...
Inače kolega uzeo elephone p7mini u jednom lokalnom web shopu za oko 250KM-1000kn i sutra bio kod njega uz 1 godinu garancije. Uglavnom kamera mu se znala zamrznit što je glupost ( dotični nije expert u mobitele,rootanje i ta čuda).
Odmah mu se javili i ponudili povrat novca ili novi uređaj kojeg je i uzeo.
Eto samo da prenesem jedno iskustvo koje je i mene pozitivno iznenadilo. :O
Birajte prodavače sa što boljom garancijom ako je to moguće jer je stvarno valja imati... eto
puding22 je offline  
Staro 07.05.2014., 14:42   #7307
davidovski
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
evo hangar otvorio trgovinu i u splitu, a znamo da oni imaju dosta kineskih uredaja pa tko voli i moze nek si vidi. btw ako je link zabranjen, slobodno ga uklonite pa guglajte
link
davidovski je offline  
Staro 07.05.2014., 15:01   #7308
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Da ponovimo, zabranjeni su linkovi na VLASTITE ulizivačke, nerealne, self-promoting recenzije, blogove i slične stvari od strane korisnika PCE foruma radi lakše prodaje određenog/određenih mobitela ili imanja koristi od strane nekih china-based sellera iz kine (affiliate program, discount kuponi i slično).
Brko je offline  
Staro 07.05.2014., 15:55   #7309
DaracKc
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2014
Pozdrav,evo čitajuči forum već neko vrijeme odlučio sam i ja naručiti kineza,pošto nema novaca za neke skupe mob a zanima me mob sa ekranom 5" nebi manje
Našao sam Cubot S208 za 129.99 dolara i to mi je max pošto još moram računat na pdv. mob mi se čini ok i ima sve šta bi mi bilo dovoljno a i dizajn mi je lijep,
Dali netko ima navedeni mob ili je naručio?
Vaše mišljenje dali je ok mob
Pozz
DaracKc je offline  
Staro 07.05.2014., 15:59   #7310
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Čini se ok za taj novac. Jedino mu je rezolucija ekrana nešto niža ali trebala bi biti dovoljna.
Staro 07.05.2014., 16:49   #7311
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor DaracKc Pregled postova
Pozdrav,evo čitajuči forum već neko vrijeme odlučio sam i ja naručiti kineza,pošto nema novaca za neke skupe mob a zanima me mob sa ekranom 5" nebi manje
Našao sam Cubot S208 za 129.99 dolara i to mi je max pošto još moram računat na pdv. mob mi se čini ok i ima sve šta bi mi bilo dovoljno a i dizajn mi je lijep,
Dali netko ima navedeni mob ili je naručio?
Vaše mišljenje dali je ok mob
Pozz
Radije ovako nešto http://www.etotalk.com/elephone-p7-mini_p5402.html. Jeftinije, isti specsi, nazivno bolja baterija, možda malo pouzdaniji jer cubot samo rebranda uređaje pa jako varira kvaliteta.
Edit- ne nužno iz ovog shopa, samo primjer da se vide specsi.
bg_4_l je offline  
Staro 07.05.2014., 17:22   #7312
DaracKc
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2014
mob malo bolje kvalitete za manje novaca odlično!
Znači Cutote mob trebalo bi zaobilaziti ili od modela do modela problem
DaracKc je offline  
Staro 07.05.2014., 17:43   #7313
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Neki imaju predrasude o Cubotu da je loš ali po meni zapravo nije. Jedni od najprodavaniji su na web shopovima.
S druge strane taj P7 mini se naziva i Mlais MX28 koji prema komentarima korisnika ima loš gps i kameru
Staro 07.05.2014., 17:51   #7314
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor DaracKc Pregled postova
mob malo bolje kvalitete za manje novaca odlično!
Znači Cutote mob trebalo bi zaobilaziti ili od modela do modela problem
Pozitivna strana ti je svakako što su neki već naručili(dakok). I nekima kroz par dana stiže pa možeš i pročitati review od domaćih korisnika. Nije da ih treba zaobilaziti ali ako već imaš izbor uređaja istih specifikacija koji je jeftiniji ja bih ga svakako uzeo. Imao sam jedan od najnaručivanijih modela Cubota, GT99 i moj primjerak je osim užasnog GPSa i kamere sa dosta šuma bio u redu. Ali s ovim vremenskim odmakom mislim da sam mogao i bolje proći. Mislim da je kolega dakok spomenuo coolicool shop za taj elephone. Etotalk koji sma ja linkao je loš izbor jer moraš platiti još i dostavu 20ak dolara. Mislim da je u coolicool sa dostavom 100 dolara.
bg_4_l je offline  
Staro 07.05.2014., 20:42   #7315
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
@dakok

Hoće li tebi već jednom stići Coolpad F1? Trebao bih tri naručiti ali bih prvo čuo tvoje iskustvo s njim.

@svi

Ima li negdje u "najavi" kakvo sniženje Coolpada F1?
fora je offline  
Staro 07.05.2014., 20:52   #7316
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Taj F1 mi je prilično ružan, ali ne bi imao ništa protiv ovog Coolpada.

A čini se da već imaju i spreman unaprijeđeni F1.

Zadnje izmijenjeno od: GoodLooker. 07.05.2014. u 21:17.
GoodLooker je offline  
Staro 07.05.2014., 20:54   #7317
kolibri
Premium

Pa nije taj unaprijedjeni u biti obican F1?
kolibri je offline  
Staro 07.05.2014., 20:57   #7318
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Ne, to su sve novi modeli, uključijući i ovaj S6.
A možda i nisu, gledam baš taj F1 i izgleda da je isti model...nisam siguran.

Zadnje izmijenjeno od: GoodLooker. 07.05.2014. u 21:26.
GoodLooker je offline  
Staro 07.05.2014., 21:01   #7319
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Kada gledam što tamo sve piše, čini se kako Coolpad misli postati ozbiljan igrač.
partwish je offline  
Staro 07.05.2014., 21:13   #7320
kolibri
Premium

Pitanje je kakve budu cijene...
kolibri je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge